Kannabis suomessa?

Ei käyttäjä

Milloin olisi ennustettavissa että kannabis laillistettaisiin suomessa?

82

1989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pälseh

      Noo katsotaan milloin se Niinistö suostuu hiisaamahan.

      • Anonyymi

        Miks kannabiksen käyttäjiä on paljon hullujen huoneella pakkohoidossa siks kun tulee seko boltseja kun kannabis on huume. Ei tarttis hoitaa kun vapaehtoisesti käyttävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miks kannabiksen käyttäjiä on paljon hullujen huoneella pakkohoidossa siks kun tulee seko boltseja kun kannabis on huume. Ei tarttis hoitaa kun vapaehtoisesti käyttävät.

        Luulevat että kannabis on hyvä huume mutta miks pakkohoidossa on niin paljon seko poltseja. Näkevät pikkuukkoja ym ym ym. Ei kannata hoitoon pyrkiä jos aloitat käytön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulevat että kannabis on hyvä huume mutta miks pakkohoidossa on niin paljon seko poltseja. Näkevät pikkuukkoja ym ym ym. Ei kannata hoitoon pyrkiä jos aloitat käytön

        Täytyy tehdä testamentti kun sekoaa niin hoitoa ei tartte. Niin tyhmiä on nistit


    • Asiaa seurannut

      Kannabista ei koskaan laillisteta Suomessa, niinkuin sitä ei ole laillistettu muuallakaan maailmassa,... se on vain dekriminalisoitu, eli rangaistavaisuus poistettu lievemmissä tapauksissa.

      Se, että miksi sitä ei voida laillistaa, johtuu sen psykedeelisyydestä ja hitaasta puoliintumisajasta.
      Hidas puoliintumisaika jatkuvassa käytössä nollaa aineosien poistumisen kehosta kokonaan ja käyttäjän kehossa (mm. aivoissa) tapahtuu vain aineosien varastoitumista.

      • Nielis

        "se on vain dekriminalisoitu, eli rangaistavaisuus poistettu lievemmissä tapauksissa."

        Eli kannabista saa käyttää ilman rangaistusta. Vaikuttaa aika lailliselta, kun sitä saa käyttää ilman rangaistusta. Eikö sinustakin?


      • jrsjrhrsjrhj

        Colorado, washington ja uryguay ovat laillistaneet. Vierestä seuraavan valehtelut syistä jatkuu ja jatkuu.


      • Kukkajyrää

        Olit onneksi väärässä. Esim Kanadassa täysin vapaata ja laillista ! :)


    • Huume-Tietäjä

      Sitten kun piri ja heroiinikin tulee lailliseksi, eli ei koskaan.

      Todella tyhmä kysymys että me huumeita laillistettaisiin Suomessa.

      • hshfhfFHF

        Heroiinin korvike subutex on toinen huume joka suomessa laillistettiin. Siitä käytetään nimikettä korvaushoito. Ensimmäinen laillistettu oli alkoholi. Näköjään laillistaminen tapahtuu haitallisimmista alkaen. Se on sitä suomalaista logiikkaa.


    • Höpöhöpö-

      Nojaa joidenkin arvioiden mukaan jo ennen vuotta 2020. Saas nähdä miten käy, hyvää vauhtiahan tuo etenee maailmalla.
      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122288-arvio-”kannabiksen-kaytto-laillista-suomessa-2020”

      Ja toi on taas ihan höpöhpöä että "nollaa ainesosien poistumisen". Kannabis poistuu elimistöstä n. -1kk eikä aiheuta mitään varastoitumisia tms.

    • karkkiflippi

      En ainakaa kannattais laillistamista vaa just tota dekriminalisointia koska kaikki rupeais muutenki kasvattaan ite jos verojen myötä hinta nousis 80€/g..

      • keinotekoinen_hinta

        Älä huoli, ei se noin kallista tule olemaan.


      • HilariusHentomielinen

        Kotikasvatus tulee laillistumaan myös. Paras tietysti olisi, jos sallittaisiin heti kotikasvatus ja käyttö. Näiden kielto ei toimi, eikä se vähennä myöskään ongelmia. Se nostaa vain hintaa, luo markkinat myynnille ja mikä pahinta synteettisille muuntohuumeille, joita lehdistö tietämättään yhdistää kannabikseen.

        Sitten muutaman vuoden päästä voitaisiin sallia hallittu myynti, esimerkiksi Coffee shop -tyylisesti. Tai jos ei haluta sallia myyntiä, niin sitten ei sallita sitä. Siinä jää verot ja työllisyyttä nostava vaikutus hyödyntämättä, samalla kun käyttö on jo täällä.

        Muutaman vuoden takainen arvio on, että 700 000 suomalaista on kokeillut kannabista. Uusia kokeilijoita tulee vuodessa noin 40 000. Ei se kieltolaki käyttöä estä, mutta aiheuttaa vaan omat lieveilmiönsä ja tekee kannabiksen valvonnan mahdottomaksi, estää verotuksen ja syrjäyttää ihmisiä jonkun sylki- tai kusitestin takia.

        Kannabiksen kieltolain purkaminen on aina ollut 10 vuoden päässä. Ja kyllä mä sanoisin, että 5-10 vuoden sisällä kannabiksen käyttö on Suomessa laillista. Yhdysvalloissahan 56% kansalaisista kannattaa kannabiksen laillistamista. Sen jos ne saa tehtyä, niin muutamassa vuodessa Suomi seuraa perässä.

        Ei se oo faktoista kiinni, me tarvitaan vaan joku edelläkävijä, jonka perässä hiihtää. Colorado, Washington, Uruguay, Portugali, Alankomaat vaan eivät jostain syystä kelpaa mallimaiksi. Belgiassa aikuisten käytöstä ja pienen määrän hallussapidosta ei rangaista. Espanjassa yksityisissä tiloissa käytöstä ja kotikasvatuksesta ei rangaista. Tsekissä pienen määrän hallussapito ja käyttö on sallittua.

        Samaan aikaan Suomessa odotetaan.


      • Niinkl

        Amsterdamissa kannabis maksaa kuulemma coffee shopissa 15€/gramma


      • Anonyymi
        Niinkl kirjoitti:

        Amsterdamissa kannabis maksaa kuulemma coffee shopissa 15€/gramma

        Se on sitten semmoista laatua että siitä nuosee kaljultakin hiukset pystyyn :-)


    • Brave_new_world_2

      Odotetaan ensin, mitä YK:n tuleva http://www.unodc.org/ungass2016/ kokous tuo tullessaan. Tavoitteena on, että huumeet laillistettaisiin maailman laajuisesti. Koska se vaan on turhaa taistella niitä vastaan. Parempi olisi, että kannabis ja muut huumeet olisivat saatavilla kuin alkoholi on nyt. Tiedotusta ja valistusta aineiden oikeanlaisesta ja kohtuullisesta käyttämisestä on lisättävä, ja käytön haittoja vähennettävä. Totaali kieltäminen kun ei ole toiminut millään tavalla positiivisesti.

      • ganja_on_lääke_MUTTA

        Ja minulle kannabis on lääke, jota ei tässä valtiossa saa. PSTD epäilen, jatkuvia itsesyytöksiä ja minusta tulee rakentava ainoastaan ganjan avulla. Terapiaan tuskin koskaan menen, sillä kannabis pitäisi oireeni kurissa ja minut terveenä.

        Toivottavasti ei kestä kauaa että kannabista saisi käyttää. Ei ole kontakteja ja nettitilailu ei myöskään vaihtoehto. Ei auta PSTD oireisiin, että poliisit vievät kirjeeni ja tulevat kotiini vittuilemaan, syyttämään ja sotkemaan..kun tämä on minun turvapaikkani joka on nyt pilattu pysyvästi yhteiskunnan toimesta.


      • HilariusHentomielinen

        Jos sä lääkkeeksi tarvitset, niin suosittelen laittamaan taimet keväällä ulos muutaman viikon esikasvatuksella. Opettelet asiaa tässä muutaman kuukauden ja sitten loppukesästä tai syksyllä sulla on apua sairauteesi.

        Ei tää nopea ratkaisu oo, mutta yksi tapa parantaa elämänlaatua muuttamatta suomesta.

        Tsemppiä sulle, oli sairautesi nimi mikä tahansa.


    • 32r3r3r32

      YK valmistautuu UNGASS2016 kokoukseen
      http://www.tusky.fi/uutiset/691-yk-valmistautuu-ungass2016-kokoukseen

      Täältä se ohjeistus tulee jo parin kk päästä tosin suomi ei yk ehdostusta tule nouduttamaan vaan jatkaa huumesotaansa ruotsin kanssa. Lailistuu sitten suomessa kun muu eu on jo lallistanut ja suomenkin pakko esim. viro kun laillistaa niin siinähän se soppa ja cannabis ralli alkaa viroon.

    • marinkamu

      Ei mene kauan, ei todellakaan kauaa, kun kannabiksen laillistaminen etenee Suomessa. Odotin sitä jo tälle vuodelle, ehkä erehdyin, ehkä en. Murtui se Berliinin muurikin yllättäen.

      Vuosi 2016 on tärkeä vuosi, mitä tulee kannabiksen laillistamiseen. YK ottaa pian kantaa huumepolitiikkaan ja saadaan ehkä ihmetellä, miten asia lähtee nopeasti etenemään. Uskoisin kannabiksen vapautuvan ja YK:n suosittelevan sitä omissa jäsenmaissaan. Syynä yksinkertaisesti huumesodan vaikutukset ja esimerkiksi kannabiksesta saadut terveysvaikutukset vs. haitat.

      Vaikka haluttais mainita alkoholin haittavaikutukset vs. kannabis, jätän sen kertomatta. Jokainen osaa etsiä netistä tietoa eri päihteiden haittavaikutuksista, myös terveysvaikutuksista.

      Odotellaan ja vaikutetaan.

    • KushBot024

      Sais pikkuhiljaa laillistaa melkolailla vaaratonta :)

      • NukkuvaTiedustelija

        Siksi sitä ei laillistetakkaan. Paljon parempi kate tulee sivuoireita, riippuvuuksia ja muita haitallisuuksia sisältävistä lääkkeistä ja alkoholista.


      • 332323232323232322332
        NukkuvaTiedustelija kirjoitti:

        Siksi sitä ei laillistetakkaan. Paljon parempi kate tulee sivuoireita, riippuvuuksia ja muita haitallisuuksia sisältävistä lääkkeistä ja alkoholista.

        kukaan ei kaada sitä alkoholia sinun suuhusi muutakuin sinä itse


    • saatanamenikperillevittu

      Vuosikymmenen loppuun mennessä jokaisessa EU-maassa kannabiksen käyttö on sallittu. Kotikasvatuksesta joutuu maksamaan vain päihdeveroa valtiolle jo budi
      menee omaan käyttöön. Ainoastaan valtion yrttikaupat saavat myydä kannabistuotteita.

    • Pitkäaikaissairas

      Nämä pari vuotta on ollut kyllä semmosia laillistamis ihmeitä, että nyt ollaan oikeastikin jo lähellä. Harmi vain, että muut maat kerää kannabisverot matkusteluista talteen suomalaisilta.. täytyy selvästi vielä monen sairaan kitua ennen kuin laillistetaan. Itsellä ei mitkään lääkkeet sovi, eikä auta ja silti ei lääkärit suostu määräämään. Laillistamalla itsehoito olisi helppoa ja myös sairaudessa tapahtuvat muutokset voisi lääkärille rehellisesti kertoa..

    • kannabis_psykoosi_iskee

      Rehelliset suomalaiset eivät halua laillistaa sekakäyttöä joten tuskin laillistuu vastoin kansalaisten tahtoa. Huumeista kun seuraa valtavasti ongelmia ja murhetta niin eihän sitä kannata laillistaa vain sen vuoksi että muutama hipinretale voi huoletta mellastaa huumepäissään. Sellaiseen ei kannata yhteiskunnan resursseja tuhlata. Se ei hyödytä yhtään ketään näiden hipinretaleiden lisäksi.

      • 5432

        Kyse ei todellakaan ole sekakäytöstä, joksi olet omalla aivopierullasi tajuntasi räjäyttänyt. Puhut kuin Poihjoskorean hallitsija,"koko kansan äänellä" . Sinulla on oma totuutesi, joskin pahasti vääristynyt ja hipinretaleet ovat 70-luvun jäänne mihin olet itsekin väsähtänyt. Elät yhä samaa aikaa kuin viisikymmentä vuotta sitten. Vuodella kivi ja keihäs. Koeta käyttää vuosilukua jo yli 2000-luvun., ellei dementia ole jo kaikkea vääristänyt. Lapsuutesi traumatko haluat kirjoituksillasi vähätellä. Ei ole todellakaan koko kansan vika kun jouduit koulukiusatuksi ja nykypäivänä purat ahdistustasi omilla totuuksillasi.
        Tuskin sinun kuitenkaan on hyvä siirtyä sinne saakka, sillä se voi olla kuolemaksesi sinulle. Niin kuka sitten kirjoittelisi "koko kansan äänellä".
        Olet tosi säälittävä yksilö, varsinainen oman tasoisesi älykkö, jolla ei ole tänäpäivänä mitään virkaa. Samaa tasoa kuin vitunvirkkaajat, joilla yhteiskunnan tajunnan arki on jo vuosia sitten pahasti hämärtynyt.
        Laulat samaa laulua vuodesta toiseen, vaikka koko Suomen kansa sanoo yksimielisesti, "Ei jatkoon"
        Olisi itsesi kannalta parasta hautautua lähimpään kosteikkoon ja etsiä niitä hipinretaleitten jäänteitä viidenkymmenen vuoden takaa.
        Parempi, että keskittyisit kotouttamaan omaan asuntoosi sotaa ja vainoa paenneita partalapsia, niin saisit jotakin puuhasteltavaa. Tai tutkisit Suomen yhteiskunnan syöpää tappajahuumetta nimeltä alkoholi. Voisit myöskin lopettaa sen lääkkeiden sekakäytön, mistä naapurisikin ovat jo huolissaan.

        Ota nyt se virkkuukoukku oikeaan käteesi, pujota oikean värinen lanka siihen ja ruhdy ainoaan työhön jonka osaat.


      • kannabis_psykoosi_iskee

        Perustuen teikäläisten tekemiin kansalaisaloitteisiin, ei kannabiksen laillistaminen ole saanut suurta kannatusta normaalien kansalaisten parissa, rehelliset suomalaiset kun eivät halua laillistaa sekakäyttöä.
        On jo olemassa täysin laillinen päihde jolla saa pään sekaisin, jos joku jostain kumman syystä sellaista haluaa. Ei tarvita enää lisää ongelmien aiheuttajia.
        Teikäläisethän ne ovat ovat menneisiin hiippiaikoihin haikailemassa. Ihme että tuota kannabista vielä nykyäänkin halutaan laillistaa, luulisi niiden haikailujen jääneen sinne 80-luvulle viimeistään. Tupakointikin pyritään lopettamaan 2030 mennessä. Ei ole kuulkaa se savun hengittäminen ja itsensä myrkyttäminen suuressa huudossa nykyaikana.


      • Jesjessi
        kannabis_psykoosi_iskee kirjoitti:

        Perustuen teikäläisten tekemiin kansalaisaloitteisiin, ei kannabiksen laillistaminen ole saanut suurta kannatusta normaalien kansalaisten parissa, rehelliset suomalaiset kun eivät halua laillistaa sekakäyttöä.
        On jo olemassa täysin laillinen päihde jolla saa pään sekaisin, jos joku jostain kumman syystä sellaista haluaa. Ei tarvita enää lisää ongelmien aiheuttajia.
        Teikäläisethän ne ovat ovat menneisiin hiippiaikoihin haikailemassa. Ihme että tuota kannabista vielä nykyäänkin halutaan laillistaa, luulisi niiden haikailujen jääneen sinne 80-luvulle viimeistään. Tupakointikin pyritään lopettamaan 2030 mennessä. Ei ole kuulkaa se savun hengittäminen ja itsensä myrkyttäminen suuressa huudossa nykyaikana.

        "On jo olemassa täysin laillinen päihde jolla saa pään sekaisin"

        Totta, mutta itselleni alkoholi on aivan liian kova huume ja siksi käytänkin kannabista. Alkoholi on myös erittäin myrkyllistä, kannabis ei ole myrkyllistä lainkaan.


      • 5432
        kannabis_psykoosi_iskee kirjoitti:

        Perustuen teikäläisten tekemiin kansalaisaloitteisiin, ei kannabiksen laillistaminen ole saanut suurta kannatusta normaalien kansalaisten parissa, rehelliset suomalaiset kun eivät halua laillistaa sekakäyttöä.
        On jo olemassa täysin laillinen päihde jolla saa pään sekaisin, jos joku jostain kumman syystä sellaista haluaa. Ei tarvita enää lisää ongelmien aiheuttajia.
        Teikäläisethän ne ovat ovat menneisiin hiippiaikoihin haikailemassa. Ihme että tuota kannabista vielä nykyäänkin halutaan laillistaa, luulisi niiden haikailujen jääneen sinne 80-luvulle viimeistään. Tupakointikin pyritään lopettamaan 2030 mennessä. Ei ole kuulkaa se savun hengittäminen ja itsensä myrkyttäminen suuressa huudossa nykyaikana.

        Jatka virkkausta ja lääkkeiden sekakäyttöä niin maailma pelastuu.


      • niinonparasta
        kannabis_psykoosi_iskee kirjoitti:

        Perustuen teikäläisten tekemiin kansalaisaloitteisiin, ei kannabiksen laillistaminen ole saanut suurta kannatusta normaalien kansalaisten parissa, rehelliset suomalaiset kun eivät halua laillistaa sekakäyttöä.
        On jo olemassa täysin laillinen päihde jolla saa pään sekaisin, jos joku jostain kumman syystä sellaista haluaa. Ei tarvita enää lisää ongelmien aiheuttajia.
        Teikäläisethän ne ovat ovat menneisiin hiippiaikoihin haikailemassa. Ihme että tuota kannabista vielä nykyäänkin halutaan laillistaa, luulisi niiden haikailujen jääneen sinne 80-luvulle viimeistään. Tupakointikin pyritään lopettamaan 2030 mennessä. Ei ole kuulkaa se savun hengittäminen ja itsensä myrkyttäminen suuressa huudossa nykyaikana.

        Parempi että pysyt siellä 70-luvulla. Se on kaikille osapuolille parempi.


      • Eilammas
        5432 kirjoitti:

        Jatka virkkausta ja lääkkeiden sekakäyttöä niin maailma pelastuu.

        Siis äijä oot vitun tyhmä. Tutki asiaa. Alkaa jo vituttaa sun tapaset lampaat jotka uskoo sitä mitä niille lapsena sanottiin "yksi hatsi ja sinä kuolet perkele poika" vittu voisitko tutkia asiaa itse. Ja kai sä tajuut, että nykyään kannabista käytetään enemmän kuin ennen. Miten mä tiedän tämän? Google. Jep wow ajattele sä voit itse etsiä tietoa. MMM ihmeellistä. Ja tuo lisää ongelmia vai? Joo vittu ku mä tuon ongelmia sillä kun poltan ja meen katsomaan videoita enkä juo ja mee kadulle riehumaan ja hakkaa mun vaimoa. Siis vittu oikeesti miten ihmiset kehtaa polttaa ja olla rauhallisesti omassa maailmassa kun voit vaan juoda ja haastaa riitaa kadulla. Ja joo vertaa vaan tupakkaa mis on kaikkea paskaa seassa kannabiksen kanssa, mikä kasvaa luonnollisesti. Siitä huomaa kuin vitun lammas olet.


      • Oluis

        Eli kannabis on niin haitatonta, että sitä voidaan lääkekäytössä käyttää todella paljon ja vieläkin enemmän rektaalisesti, eikä yliannostuksia ja haittoja tule?


    • Huumehörhöt ja päihteen käyttäjät ne eniten toivoo kannabiksen lailliustamista muidenki huumeiden.
      Näinhän se vaan on.
      Minusta ei kannata tosiaankaan lisätä enää mitään päihteiden laillistamista ja esim alkoholin lisääminen ruokakauppaan on hullu idea.
      Suorastaan hullu idea.
      Siitä on näytteitä historiassa taaksepäin, ettei se toiminu, sillä kulutus lisääntyi, jopa runsaasti, mikä aiheuttaa valtiolle lisää kustannuksia.
      En ymmärrä miksi pitää juoda paljon.
      Se on muyös kuluerä valtiolle.
      Ja kova juominen ei tee hyvää ihmismielelle.
      Humalassa ihmiset sekoilee.
      Voi mennä pian tappotouhuksi.
      Terveys pettää.
      Itte en juo juuri ollenkaan, tosin harvoin.
      Menee noin 3-5 pulloa vuodessa.
      Ja en juo itteeni koskaan känniin.
      Sivistynyt juominen on mun juttuni.
      Rahvaanomaisuus ei oo mun juttu.
      Kieltolakia en kannata kuitenkaan, mut alkoholista pitää verottaa kyllä, samoin tupakki.
      Mitään huumeiden laillistamista en kannata.
      Enkä myöskään ymmärrä, miksi alkoholia tuotiin lisää ruokakauppoihin.

      • Louiss

        Hollannissa kannabis on ollut käytännössä laillista jo useita vuosikymmeniä, ja siellä kannabista käytetään vähemmän kuin Suomessa, kuten myös kovia huumeitakin. Historia on osoittanut selvästi, että kannabiksen laillistaminen vähentää ongelmia.


      • Louiss kirjoitti:

        Hollannissa kannabis on ollut käytännössä laillista jo useita vuosikymmeniä, ja siellä kannabista käytetään vähemmän kuin Suomessa, kuten myös kovia huumeitakin. Historia on osoittanut selvästi, että kannabiksen laillistaminen vähentää ongelmia.

        Aha ok, kiitti tiedosta.


      • Tappavaa

        Suomi ei ole hollanti eikä siksi muutu.


      • Troppos
        Tappavaa kirjoitti:

        Suomi ei ole hollanti eikä siksi muutu.

        Joka paikassa missä kannabis on laillistettu, ongelmat ovat vähentyneet. Kanada laillistaa tämän vuoden heinäkuussa kannabiksen ja myös kannabista eniten maailmassa vastustanut organisaatio eli DEA on jo itse myöntänyt vanhat valheensa kannabiksesta, mikä oli todella merkittävä asia vuosikymmeniä jatkuneen valehtelun jälkeen. Mutta eipä siitäkään Suomessa uutisoitu.

        Kannabis on maaiman vähähaittaisin päihde, jonka lääkekäyttö on selkeästi todistanut kannabiksen vähähaittaisuuden.


      • Louiss kirjoitti:

        Hollannissa kannabis on ollut käytännössä laillista jo useita vuosikymmeniä, ja siellä kannabista käytetään vähemmän kuin Suomessa, kuten myös kovia huumeitakin. Historia on osoittanut selvästi, että kannabiksen laillistaminen vähentää ongelmia.

        Tosin on kahdenlaista tietoa, kannabis voi tuhota ihmisen mielen, mut toinen info sanoo toista, että se on lähinnä vaaraton.
        Kumpi on totta?
        Kumpaan voi luottaa?
        Lähdetietojen perusteella luottaisin enemmän siihen, jossa manataan kannabista, että se näyttöjern perusteella on huono aine, koska klinikoilla pörrää nuorisoa mm jotka käyttävät sitä ja jos sitä käyttää eikä se oo laillinen aine, niin silloinhan se on rikollista toimintaa.
        Se kannabis kuulemma tuhoaa nuorisoa, etenki nuoria.
        Vaarana on mm depressio, psykoosi, väkivaltaisuus ja ahdistuneisuus.
        Samoja ongelmia sen tutkimuksen mukaan on myös vanhemmilla, toki vähemmän kuin nuorilla.
        Joku sano aika hyvän perustelun mulle, että sen ottaminen lääkekäyttöön ois huono idea, sillä hän perusteli siten, että silloinhan sitä voisi käyttää runsaasti.
        Se oli siltä tyypiltä(kuka lie?) todella viisas argumentti.

        Tosin sitte on näitä tutkimuksia, joissa tämä aine luokitellaan suht vaarattomaksi.
        Lähdetieto on noista tutkimuksista tosin hieman epäilyttävä.


      • Poils
        Tappavaa kirjoitti:

        Suomi ei ole hollanti eikä siksi muutu.

        Suomalaiset ovat tyhmiä kun vain hiljaisesti seuraavat sivusta sitä kansanmurhaa jota Suomessa alkoholilla suoritetaan ja ne isoimmat juopot vielä toimivat huumevalistajinakin.


      • Lopios
        Juha82Steelesman kirjoitti:

        Tosin on kahdenlaista tietoa, kannabis voi tuhota ihmisen mielen, mut toinen info sanoo toista, että se on lähinnä vaaraton.
        Kumpi on totta?
        Kumpaan voi luottaa?
        Lähdetietojen perusteella luottaisin enemmän siihen, jossa manataan kannabista, että se näyttöjern perusteella on huono aine, koska klinikoilla pörrää nuorisoa mm jotka käyttävät sitä ja jos sitä käyttää eikä se oo laillinen aine, niin silloinhan se on rikollista toimintaa.
        Se kannabis kuulemma tuhoaa nuorisoa, etenki nuoria.
        Vaarana on mm depressio, psykoosi, väkivaltaisuus ja ahdistuneisuus.
        Samoja ongelmia sen tutkimuksen mukaan on myös vanhemmilla, toki vähemmän kuin nuorilla.
        Joku sano aika hyvän perustelun mulle, että sen ottaminen lääkekäyttöön ois huono idea, sillä hän perusteli siten, että silloinhan sitä voisi käyttää runsaasti.
        Se oli siltä tyypiltä(kuka lie?) todella viisas argumentti.

        Tosin sitte on näitä tutkimuksia, joissa tämä aine luokitellaan suht vaarattomaksi.
        Lähdetieto on noista tutkimuksista tosin hieman epäilyttävä.

        "Joku sano aika hyvän perustelun mulle, että sen ottaminen lääkekäyttöön ois huono idea, sillä hän perusteli siten, että silloinhan sitä voisi käyttää runsaasti."

        Lääkekäytössä kannabista pitää todellakin käyttää runsaasti, sillä lääkinnällinen vaste vaatii paljon suurempia annostuksia mitä päihdekäytössä käytetään. Lääkekäytössä annostus voi olla jopa useita grammoja kannabista päivässä, kun taas päihdekäytössä käytetään muutama gramman kymmenesosa ja sekin suurimmalla osalla satunnaisesti.


      • Oon tosi päihdevastainen ihmine, mutta jos tuo on totta, niin kai se ois parempi laillistaa, jos se kertaa poistaa ongelmia ja parantaa ihmisiä.
        Vois olettaa ett jos sen laillistaisi, niin silloin aika moni voisi ns tyytyä kannabikseen.
        Toki edelleen ois niitä raskaiden aineiden käyttäjiä, mut varmasti suurin osa menis tohon kannabikseen.
        Moni ei enää lähtisi myöskään raskaisiin aineisiin sen takii, koska pelkäävät tulla tapetuksi velkataakkatilanteissa kun he tietää, että ostamalla kannabista, tän yhtälön voi murtaa.
        Täähän on periaatteessa helppoa matematiikkaa!
        Nerokasta.
        Mutta jos kannabis on oikeasti paha aine, niin en kannata sen laillistamista.


      • Weedios
        Juha82Steelesman kirjoitti:

        Tosin on kahdenlaista tietoa, kannabis voi tuhota ihmisen mielen, mut toinen info sanoo toista, että se on lähinnä vaaraton.
        Kumpi on totta?
        Kumpaan voi luottaa?
        Lähdetietojen perusteella luottaisin enemmän siihen, jossa manataan kannabista, että se näyttöjern perusteella on huono aine, koska klinikoilla pörrää nuorisoa mm jotka käyttävät sitä ja jos sitä käyttää eikä se oo laillinen aine, niin silloinhan se on rikollista toimintaa.
        Se kannabis kuulemma tuhoaa nuorisoa, etenki nuoria.
        Vaarana on mm depressio, psykoosi, väkivaltaisuus ja ahdistuneisuus.
        Samoja ongelmia sen tutkimuksen mukaan on myös vanhemmilla, toki vähemmän kuin nuorilla.
        Joku sano aika hyvän perustelun mulle, että sen ottaminen lääkekäyttöön ois huono idea, sillä hän perusteli siten, että silloinhan sitä voisi käyttää runsaasti.
        Se oli siltä tyypiltä(kuka lie?) todella viisas argumentti.

        Tosin sitte on näitä tutkimuksia, joissa tämä aine luokitellaan suht vaarattomaksi.
        Lähdetieto on noista tutkimuksista tosin hieman epäilyttävä.

        "Tosin sitte on näitä tutkimuksia, joissa tämä aine luokitellaan suht vaarattomaksi.
        Lähdetieto on noista tutkimuksista tosin hieman epäilyttävä. "

        Kannabistutkimukset ovat siitä jänniä, että niitä on laidasta laitaan, ja osan ovat rahoittaneet tupakka- ja alkoholiyhtiöt. Ne tutkimukset ovat ainakin tosi kannabisvastaisia.

        Faktaa on kuitenkin seuraava:

        "Valtaosalle kannabiksen käyttäjistä ei aiheudu todettavaa fyysistä tai psyykkistä haittaa edes pitkäaikaiskäytössä (Lancet 1995)"

        Lancet on muuten maailman arvostetuin lääketieteellinen julkaisu.

        The Lancet on eräs maailman vanhimpia ja arvossa pidetyimpiä lääketieteellisiä julkaisuja. Sitä voidaan pitää monien nykyajan lääketieteellisten lehtien suoranaisena esikuvana. Lehden artikkelit ovat vertaisarvioituja ja se julkaisee laaja-alaisesti niin uutta tutkimusta, arvioita aiemmista tutkimuksista kuin myös kommentaareja. Lisäksi julkaistaan muun muassa arvioita lääketieteellisistä kirjoista ja alan uutisia. Lehden nauttima suuri arvostus tarkoittaa, että sen kirjoituksia lainataan laajasti tiedotusvälineissä kaikkialla maailmassa. Lukijoita sillä on ympäri maailmaa, ja sen 1996 avatuilla Internet-sivuilla yli miljoona käyttäjää.


      • Anonyymi
        Tappavaa kirjoitti:

        Suomi ei ole hollanti eikä siksi muutu.

        Ehkä et ole kovin paljon matkustellut, mutta sanoisin, että esimerkiksi Helsinki on jo nykyään lähempänä Hollantia kuin Pelkosenniemeä. Maailma muuttuu Eskoseni.


    • kannabis_psykoosi_iskee

      Kyllä te kannabisnarkit olette vaan niin sairasta sakkia, niin pitäisi lääkkeeksi saada kannabsiriippuvuuteenne. Keratakaikkiaan halveksuttavia, alhaista ihmisjätettä, toisten ihnisten sairauksia vielä käytätte keppihevosina millä ajatte lempihuumettanne vapaaksi, kun mikään muu teitä ei vaivaa kuin kannabiksenhimo. Olisitte edes senverran suoraselkäisiä, että kykenisitte sen myöntämään mutta selvähän se, että se on teikäläisiltä liikaa vaadittu.

      • 5432

        Etpä itsekään voi myöntää olevasi idiootti.


      • Anonyymi

        Aika tuomitsevasti sanottu mielestäni.


    • eeevvvkkk

      En ole enää vuosiin odottanut kannabiksen laillistumista suomessa. Siinä on jo kestänyt liian kauan. Poltan kun sitä on ja muulloin olen ilman. Vielä pari vuotta niin voin alkaa kasvattamaan oli laillista tai laitonta.

    • Anonyymi

      Eli tämä että kannabis tulisi lailliseksi on jo itsessään hyvä asia koska se toisi velkaantuneelle suomelle paljon rahaa verojen myötä se että se myös parantaa epilepsiaa, ADD,ADHD, parkinsonin tautia tuhoaa syövän lisääntymistä ja veritulppia miettikääs ihmisiä kenellä on syömishäiriö joka syö kourallisen lääkkeitä aamupalaks mitä jos tämä henkilö sparkkaisi jointin aamupalaksi ja jonkun ajan kuluttua hänen ruokahalunsa lisääntyy huomattvasti. Plus kannabis hoitaa kroonisia kipuja, mutta ei annetaan kyseiselle potilaalle opiaatti pohjaisia lääkkeitä joka ei ole lainkaan hyvä jos verrataan vaikka alkoholia kannabikseen niin ensinnäkin alkoholi tuhoaa aivoja aiheuttaa myös syöpää maksa menee pilalle alkoholin alaisena on taipumus myös väkivaltaan. Ja kannabis taas luo inspiroivia yleensä hulvattomia keskusteluja kaveriporukassa rennon olon riippuu onko indica vai hybrid vai sativa saat halutessasi rennon olon polttamalla indicaa joka esim auttaa ihmisiä nukahtamaan kenellä on univaikeuksia sativa taas auttaa sinua jaksamaan läpi päivän ja hybrid nyt tekee molemmat periaatteessa. Pointti on se että laillistetaan kannabis kukapa nyt ei haluaisi ottaa rentoa ja viettää aikaa pöllyissä ystävien kanssa kun taas alkoholin alaisena saatat jopa tehdä asioita mitkä vaikuttavat sinuun loppuelämän. ei mulla muuta peace #staystoned

      • fccc2

        mitäs jos alkaisit absolutiksi ja menet vaikka kirjakerhoon ja puhutte siellä hulvattomosti kirjoista joita luette. hyvä harrastuis ja tekee aivoille hyvää. moni elää terveellisempiä elämää mitä aktiivisemmin käyttää aivojaan ja lukeminen aktivoi niitä mukavasti. #dont stay stoned


      • Anonyymi
        fccc2 kirjoitti:

        mitäs jos alkaisit absolutiksi ja menet vaikka kirjakerhoon ja puhutte siellä hulvattomosti kirjoista joita luette. hyvä harrastuis ja tekee aivoille hyvää. moni elää terveellisempiä elämää mitä aktiivisemmin käyttää aivojaan ja lukeminen aktivoi niitä mukavasti. #dont stay stoned

        Se et sä poltat budii on terveellisempää ku se et oot 8 tuntii viikos jossai kirjakerhos ja noi asiat ei oo luettu kirjasta tai mistään sivulta joka ois puolueellinen ja ne ideat ja inspiroinnit ei sun päähän selvinpäin tule


    • Tyynetätisetä

      Kamalata

    • SotaanRauhalla

      Hei toverit nyt kun on pressa säädöt ja kaikki niin nyt niitä mielenosotuksia yms marsseja olis hyvä järjestää eikä 4.20 päivänä niin tavallaan median ja ehdokkaiden olis pakko ottaa kantaakin!

      Laittakaa ittenne ny aluilleen ja tehdään taas töitä !

      Kukin kunnissaan ottaa yhteyttä ja laittakaa aluilleen marssit yms kattokaa ny tätäkin https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2070
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/703
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1114


      Siis meidän pitää nyt herätä ja voimamme kerätä ihan oikeesti ! paljon voi anonyymistikkin tehdä asioiden eteen järkevällä ja loogisella tavalla että asiat lähtee Suomessa eteneen! En sanoisi etteikö olis tehty ja yritetty mutta vielä enemmän ja enemmän ja korkeammalle arpaa ei ole vielä heitetty tänä vuonna! Aktiivisuutta ja hyvää mieltä kaikille :) !

      sumplitaan vaik yhdessä

      • kannabis_psykoosi_iskee

        Rehelliset suomalaiset eivät halua laillistaa sekakäyttöä. Eipä tuosta oikein muuhun johtopäätökseen voi päätyä.


    • merkkariaaaaaa

      sekakäyttö? miten se liittyy kannabiksen käyttöön? Entä kun on opiaattikorvaushoito? Alkoholi veressä ei saa ajaa autoa? Mitä on rehellisyys? Rehellisyys minkä nimissä? Rehellisyys vain omissa nimissä ja vain omaa itseään varten? Kannabispsykoosi? Että psykoosit johtuisivat kannabikset? Kaikkiko? Jatkuva massa psykoosi rehellisyyden nimissä olisi jättää laillistettavissa, ja tämä tulee ihan oikeesti johto päässäsi oleva heppu laillistamaan, suomi seuraa muun euroopan jalanjälkiä mut me ollaan kun muumeja, nukutaan talviunta välillä. Totta kun että kirkkokin on rotta. milloin ja miten se valmistellaan, odotellaan kun leivotaan kasa lämpimiä voileipiä. Nooo vaikka ei laillistetattaskaan..niiin... Tosi asiassa sitä kitkemäänkään pois nykykäytöstä saada. Katsotaan mitä tuleman pitää ja ollaan epärehellisiä suomalaisia. Rehellisyys on sitä paitsi idioottia. Rehellinen valehtelija ei jää kiinni eikä koukkuun.

    • Anonyymi

      Tajuatteko te typerykset, että jos Suomi laillistaisi kannabiksen käytön niin seuraavaksi kovien huumeidenkin käyttö lisääntyisi valtavasti

      • Anonyymi

        No eikös se hutisalon akka ole laillistamassa huumeita.
        Viherpiiperöt haluaisivat kaikki huumeet vapaaseen käyttöön.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/05/07/10-harhaluuloa-kannabiksesta-nain-asiantuntija-vastaa-vaitteisiin

        5. Kannabis johtaa kovempien huumeiden käyttöön.

        Kannussaari: Porttiteoriaa ei ole pystytty todistamaan yleiseksi ilmiöksi. Sitä vastaan puhuvat myös väestötutkimukset. Noin 17% suomalaisista on käyttänyt kannabista, mutta kovempien aineiden käytön osuus koko väestöstä on muutamien promillien luokkaa.

        Yle on kyllä hyvin panostanut kannabiksen päihdevalistukseen. Vielä kun se saataisiin jotenkin näiden vanhojen valheellisesti valistettujen päähän. Valitettavasti esimerkiksi IL ja IS pyrkivät pitämään stigmaa yllä.
        Jopa Saksa on miettimässä laillistamista, ja kannabis keskustelu on maailmalla jo asiallisessa vaiheessa, kun samaan aikaan Suomessa kiristetään hammasta asiallisesta keskustelusta ja dekrimilisointikin on joku kauhistus.
        Tulee mieleen se vahvempien olueiden myynti ruokakaupoissa, jonka piti alkoholisoittaa koko suomi rappiolle. Samalla kun ulkomailla on siellä ruokakaupassa vahvatkin alkoholit.

        Lähtökohtaisesti oletus, että kannabis johtaa vahvempiin päihteisiin on outo, jos ymmärtää päihteiden toimintamekanismia yhtään. Niiden toiminta on hyvin erilaista keskenään, ja eri aineilla on erilaisia vaikutuksia. Sama kun väittäisi että kahvia juomalla tulee pakkomielle vetää viinaa. Tässäkin esimerkissä jotkut siirtyvät kahvin jälkeen alkoholiin, mutta se tarve siihen alkoholiin ei kylläkään johdu kahvista.

        Yksi mikä ylläpitää tuota illuusiota on väite siitä että kannabikselle tulee vastustuskykyä eikä se tehoaisi enää. Totuus on, että vastustuskykyä kyllä tulee jatkuvassa suuressa käytössä (jota hyödynnetään lääkekäytössä), mutta se vastustuskyky myös häviää nopeasti. Tyyliin 24 tunnissa ilman käyttöä.

        Kannabis ei myöskään aiheuta mitään ihmeellisiä vieroitusoireita (poikkeuksena raskas pitkäaikainen käyttö, josta saattaa tulla muutamia oireita), joten siinä ei ole samanlaista pakottavaa tarvetta saada lisää kuten tupakassa. Jopa kahvissa on kovemmat vieroitusoireet.

        On suorastaan naurettavaa miten kaikki päihteet vedetään mukaan keskusteluun taas kerran kun kyseessä on kannabiksen dekrimilisointi. Emme saa mitenkään sivistynyttä keskustelua aikaiseksi kun sitä harrastetaan. Pahimmillaan ollaan vedetty alkoholihaitat kannabiksen syyksi.


      • Anonyymi

        Mikä on kova huume? Mikä on valtavasti? Kuinka paljon mitä ja missä ja millä perusteella?

        Kuka niitä koiva sitten alkaisi erityisen innokkaasti käyttämään? Marja-mummu naapurissa? Ai, mutta Marja-mummuhan on jo tainnutettu turvallisilla kaupallisilla Panacodeilla ja Oxopameilla terveydenhuollon toimesta. Ei varmaan Marja löydä tietään ulos ostoksille. Entäs kunnon Erkki-Esimerkki? Pyhtään kunnanvaltuuston uskovainen jäsen Erkki? Erkkihän se varmaan olis siinä samassa kannabiskoukussa. Ei ehkä kuitenkaan kun ainut sielukin tuhoutuisi.
        Tuumataan vielä. Alkoholisoitunut Arihan varmaan alkaisi pajauttelemaan ja ties mitä ja unohtaisi tyystin pampuloiden ja viinan sekakäytön jalon taidon. Nythän löytyi heti ongelmaryhmä. Mutta jospa kukan suurkulutus olisikin lopulta Arillekin edes hiukan parempi vaihtoehto? Ehkä se ryyppytappo Luviallakin, josta Ari ei muista onnekseen mitään, olisi jäänyt tekemättä ja Jaska olisi vielä elossa?

        Ehkä unohdamme sittenkin porttiteorian. Pajaa saa kuka vaan nykyään ja missä vaan. Ei se ole enää kiinni siitä onko se laillista vai ei. Täten käyttö kasvaa sen minkä se kasvaa väistämättä niin hyötyineen kuin haittoineen. KYLLÄ pajallakin on haittansa, niin kuin on ihan ihan kaikella minkä käyttö menee kohtuuden yli ja nyt ei varmaan asiasta tarvitse listaa kirjoitella. Dekriminalisoinnilla ei saada muuta kuin hyötyjä. Marihuana ei tätä ihan keskimäärin kivaa maatamme helvettiin aja. Jos se helevettiin ajetaan, niin ratissa istuu ihan jokin muu juttu kuin hamppu. Dekriminalisointi vähentää polliisin ja oikeuslaitoksen turhaa työtä ja poistaa käyttäjiltä(mm. satunnaisilta) typeriä/tarpeettomia konflikteja yhteiskunnan kanssa. Väitän että paja myös vähentää alkoholinkulutusta ja järkevöittää ihmisten suhtautumista päihteisin yleensäkin(subjektiivista, mutta minun mielipide). Jos homma lipeää, niin dekriminoinnin vallitessa hoitoon meneminen helpottuu AJOISSA, jos halua henkilöltä itseltään löytyy, ja tässä nyt viittaan niihin "koviin" huumeisiin (eli siis kannatan kaiken käytön dekriminointia). Vielähän olisi jatkossa saatavissa verotulot, kun myynti laillistuu. Viimeisenä pointtina: jos kannabis tai jopa (hui ja hatuista kiinni) LSD olisivat Alkon tai "Chelkon" valikoimassa, niiden laatu ja pitoisuudet olisivat tunnettuja, millä voitaisiin vähentää mustasta pörssistä hommattujen aineiden aiheuttamia ns. övereitä. Niin sinukin lapsesi Anne ja Antti saattavat ostaa jotain salaa ja käyttää sitä osaamattomasti tai pitoisuus ja sisältö onkin jotain muuta. Toki kannabiksen kohdalla tätä överiongelmaa ei juurikaan ole, koska siihen ei juuri ns. tutkareita (tutkimusaineita) lisäillä ja aine on harmiton. Kannabiksen yliannostuksella saa aikaan pahimmallaan lähinnä hirveän nälän aikaiseksi ja parin tunnin rauhallisen sohvahetken ja pajautelleet tietävätkin, että mm. mitään krapulaakaan ei ole saatavissa vaikka yhden "pommin" jointin polttaisikin. Kaikki päihteet(mm. alkoholi) eivät näin anteeksiantavia kuitenkaan ole.

        Alkuinnostuksen jälkeen pilven käyttö löytää järkevän oman uomaansa. Kaikki eivät edes kauheasti innostu budin vaikutuksista. Eiväthän kaikki tykkää salmiakistakaan. Salmiakkikin on muuten liikaa syötynä vaarallista. Suurin osa aikuisista pärjää maailmassa, jossa kaikki päihteet ovat vapaita. Ovathan ne, jopa ne kovat, nytkin jo käytännössä saatavissa, joka puolella Suomea. Lapsille ne eivät toki sovi, mutta siksi on ikärajat. Nuorille niistä tuleekin kertoa järkevästi, jotta aikuisiällä osaavat niiden kanssa olla, jos niihin törmäävät ja kokeilevat. Pelottelu vie koko opetukselta pohjan siinä vaiheessa, kun se paljastuu suurimmaksi osaksi propagandaksi ja hölynpölyksi, kun päihteisiin sitten joskus törmätään.

        Hyvää jatkoa ja rauhaisaa joulua kaikille.


    • Anonyymi

      Kannabis saadaan laillistettua, mikäli Kokoomukselle luvataan, että myös kokaiini laillistetaan samaan aikaan.

      • Anonyymi

        Hehehe :)

        Ihmiset eivät tiedosta, että useat varakkaat käyttävät kokaiinia. Tyypillinen kokaiinin käyttäjä ei ole rikkinäisissä likaisissa vaatteissa ojassa tai kerjäämässä roposia kadunkulmallanne. Tyypillinen kokaiinin käyttäjä on kiiltävä puku päällä yökerhon takahuoneessa porealtaassa vodka martini kädessäään, jonne hän on saattanut saapua omalla Jaguarillaan.

        Saanen muistuttaa, että Suomessa SSRI-luokan huumausaineita käyttää jo yli 500 000 ihmistä. Toki niillä on yhteys väkivaltaisuuteen, mutta syyt ovat paljolti ne ettei aineiden todellisesta luonteesta ole noille puolelle miljoonalle kerrottu etukäteen, jos lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehehe :)

        Ihmiset eivät tiedosta, että useat varakkaat käyttävät kokaiinia. Tyypillinen kokaiinin käyttäjä ei ole rikkinäisissä likaisissa vaatteissa ojassa tai kerjäämässä roposia kadunkulmallanne. Tyypillinen kokaiinin käyttäjä on kiiltävä puku päällä yökerhon takahuoneessa porealtaassa vodka martini kädessäään, jonne hän on saattanut saapua omalla Jaguarillaan.

        Saanen muistuttaa, että Suomessa SSRI-luokan huumausaineita käyttää jo yli 500 000 ihmistä. Toki niillä on yhteys väkivaltaisuuteen, mutta syyt ovat paljolti ne ettei aineiden todellisesta luonteesta ole noille puolelle miljoonalle kerrottu etukäteen, jos lainkaan.

        Tarkoitin, että saapunut yökerholle Jaguaarilla, mutta ehkäpä joillain heistä on varaa ajaa Jaguaarinsa vaikka altaaseen asti. :)


    • Anonyymi

      Ja porealtaassa voi olla vaikka pukukin päällä. :D Hankkii sitten seuraavana päivänä uuden juhlapuvun itselleen kuin daamilleen.

    • Anonyymi

      Yömyöhässä viikonloppuna matkatessani lähijunassa toivoin kovasti, että ne kaikki aggressiiviset alkoholin avulla päihtyneet henkilöt olisivat nauttineet alkoholinsa sijaan kannabista. Meno olis ollut turvallista ja rauhallista meille kaikille matkustajille. Pilvessä on kiinnostuneempi pizzasta, kuin jonninjoutavasta rähinästä ja alfaurosrituaaleista. Jep, onhan tämä se vanha A vs K vastakkainasettelu, mutta niin se vain on veikkoseni, että pilvi on rauhan päihde. Onneksi kukkaa käytetään nykyään yhä enemmän ja enemmän.

      • Anonyymi

        Tutkimustietoa, jossa vertaillaan eri päihteitä. Tutkimus on tehty Englannissa. Sivulla neljä-kuusi olevat graafit ovat mielenkiintoisimmat. En ota kantaa miten tulokseen on päästy, mutta tässä yllättävintä ehkä on, että mm. LSD sijoittuu Ecstasyn kanssa harmittomimpiin. Päihteitä joilla on sangen kehno stigma julkisuudessa. Kannabiskaan ei erityisen korkealle nouse vertailussa. Vähemmän yllättävää lienee alkoholin asema haittojen kärkisijalla ja erittäinkin kirkkaasti. Nämä ovat mitattuja tosiasioita. Mikään päihde ei tietenkään ole harmiton, mutta olisiko aika jo kypsä terveelle keskustelulle huutamisen sijaan.


        http://www.ias.org.uk/uploads/pdf/news stories/dnutt-lancet-011110.pdf


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimustietoa, jossa vertaillaan eri päihteitä. Tutkimus on tehty Englannissa. Sivulla neljä-kuusi olevat graafit ovat mielenkiintoisimmat. En ota kantaa miten tulokseen on päästy, mutta tässä yllättävintä ehkä on, että mm. LSD sijoittuu Ecstasyn kanssa harmittomimpiin. Päihteitä joilla on sangen kehno stigma julkisuudessa. Kannabiskaan ei erityisen korkealle nouse vertailussa. Vähemmän yllättävää lienee alkoholin asema haittojen kärkisijalla ja erittäinkin kirkkaasti. Nämä ovat mitattuja tosiasioita. Mikään päihde ei tietenkään ole harmiton, mutta olisiko aika jo kypsä terveelle keskustelulle huutamisen sijaan.


        http://www.ias.org.uk/uploads/pdf/news stories/dnutt-lancet-011110.pdf

        Sekakäyttö on hyvin vaarallista. Siksi sekakäyttöä ei haluta lailliseksi vaan riittää yksi päihde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekakäyttö on hyvin vaarallista. Siksi sekakäyttöä ei haluta lailliseksi vaan riittää yksi päihde.

        Tämäkään ei ole ihan mustavalkoista:

        https://psychonautwiki.org/w/images/archive/f/fb/20160508160907!TripSit's_Dangerous_combination_chart.png

        Jokin perustehan tuokin edellä esitetty silti on. Yksi päihde, yksi valtio yksi totuus? Olkaa mieluummin sekoittamatta. Psychonautissa on muutenkin järkevää dataa ja tietoa, jos ketä kiinnostaa mm. annoksista jne.

        Jos nyt kuitenkin palataan kannabikseen, ettei keskustelu rönsyä, aihe, niin taulukosta voi todeta, että kombinaatio alkoholi(kunnon kansalaisen sallituu päihde) kannabis yhdessä on vähäisen riskin kombinaatio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekakäyttö on hyvin vaarallista. Siksi sekakäyttöä ei haluta lailliseksi vaan riittää yksi päihde.

        Sekakäyttö kannabis/alkoholi on vähemmän haitallista kuin pelkkä alkoholin käyttö.


    • Anonyymi

      Joo... Suomessa on nyt tahoja jotka kusettaa myymällä hamppuöljyä väittäen siinä olevan THC:tä ja kyseessä on pyramidihuijaus. Tällaiset idiootit jarruttavat kannabiksen laillistamista,

    • Anonyymi

      Toivottavasti ei laillisteta koskaan. Silloinhan jää suomalaisilta mahdollisuus tienata vähän taskurahaa kannabiksella. Laillistamisen seurauksenahan hinnat romahtaisi. Kieltolaki se pitää hinnat korkeana. Joten älkää nyt hyvät ihmiset kannattako laillistamista. :D

      • Anonyymi

        Laillistaminenhan se vasta avaisikin uuden tuotantoalan. Ikäänkuin mikropanimot pienkasvattajatkin voisivat kilpailla hienommilla hyvin kasvatetuilla lajikkeilla bulkkiheinää vastaan. Kannabismaailman hinoestuneet luostariheinät vastaan isot ylikansalliset lager budit. Maahan kehittyisi hienoja kerhoja, joissa voisi vertailla eri lajikkeita. Upeimmat tuotteet voittaisivat kansainvälisiä palkintoja ja omistajat saisivat kutsuja Linnan juhliin.


    • Anonyymi

      Silloin kun kun tupakan, alkoholin ja bensan veroa ei voi enää nostaa. ( ilman että kansa menee köyden kanssa Arkadianmäelle... )

      Kassa voi olla kohta niin tyhjä että ei ole muita vaihtoehtoja kuin sallia / laillistaa kannabis ( ja verottaa sitä tietysti että tuntuu... )

      • Anonyymi

        Arkadian mäellä ei olla tyhmiä. Suurin osa niistäkin tiedostaa, että kannabiksen käyttämisen salliminen on isossa kuvassa järkevää. Koska poliitikkojen jälleenvalinnan kannalta edellinen mielipide on riski, he eivät vaan avaa suutaan. Näinkin ollen huumekeskustelu jatkuu epämääräisenä polarisoituneena hölinänä, johon osallistutaan suurella tunteella tietämättä asiasta yhtään mitään. Täydellinen ymmärtämättömyys takaa täydellisen varmuuden. Ne, joilla on sanottavaa oikeasti, pitävät suunsa keskimäärin supussa muutamia SOininvaaroja ja entisiä presidenttejä lukuunottamatta. Edlleisestä poiketen voidaan rohkeana poikkeuksena nostaa esiin sisäsministeri Ohisalo. Julkisuuteen tuodaan poliisista kalkkiintunieta kovaäänisiä gestapo-figuureita ja kukapa poliisi nyt virkansa puolesta voisi sanoa mitään muuta kuin sitä vanhaa kiletolaki- ja rangaistuspölinää. Julkisessa puheessa kaikki päihteet ja käyttäjät niputetaan iloisesti samaan nippuun, mikä on aivan liian mustavalkoista.


    • Anonyymi

      Mistäs tätä kukkaa voisi ostaa täältä lappeenrannassa ku tekis mieli kokeilla sienistä on kokemusta
      Jos joku tosiaan tietään niin voisitko kertoa :)

      • Anonyymi

        Syökää vitun retaleet paskaa!


    • Anonyymi

      2030-2040 luvulla, kun on fiksumpia politiikkoja. Se on matematiikkaa ja järki ajattelua. Se loppu tulos. Kaikki on matemaattisesti pääteltävissä. Jenkeissä on enemmän ihmisiä, enemmän aivoja(tosin riippuu osavaltion keskimääräisestä älykkyysosamäärästä) tehdään yleensä parempia päätöksiä koska asiaa pohditaan suuremmalla porukalla ja nuoremmilla aivoilla. Puhdasta matematiikkaa. Toki joskus voidaan tehdä vääriä päätöksiä kun on liikaa tietämättömiä hallituksessa. Tieto on valtaa, ja oikea tieto, kannabiksen haitat ja hyödyt kun punnitaan, päästään lähemmäksi totuutta. Kannabis ei ole erityisen vaarallista ja siitä tulee todella hyvä olo. Se rauhoittaa ja sen laillistamisesta olisi varmasti paljon hyötyä. Ei piriä eikä heroiinia mutta kyllä Mari ja LSD. :)

    • Anonyymi

      Olen entinen päihde ongelmainen ihminen ja voin sanoa että jos kannabis laillistettaisiin siihen liittyvä rikollisuus kasvaisi sitä myytäisiin pimeänä tuotteena johon kuuluu myös sen velan perintä mikä on niissä piireissä todella raakaa korko voi olla 100% ja siinä käytetään yleensä myös väkivaltaa jos et maksa saat turpaas niitä tyrkytetään alaikäisille jopa alle15 vuotiaille lapsille jotka rötöstelee kun ei muuten pysty maksamaan lisäksi se kama tulee etelä euro opasta muun muassa Marokosta se on järjestäytynyttä rikollista toimintaa ja voin sanoa että THC on yksi pahimpia pahojen psykoosi sairauksien ja muiden mielenterveys sairauksien aiheuttaja otaatteko vastuun niistä nuorista jotka pilaavat elämänsä kyseisen vapaamielisen valheellisen turvallisen huumeen laillistamisesta

      • Anonyymi

        Sä olet mikkihiiri joka ei näköjään tiedä mistään mitään.


    • Anonyymi

      Matti sen kertoi kolumnissaan koska kanabis voidaan laillistaa suomessa. Sitten kun kukaan ei tipu eduskunnasta sen seurauksena. Viihdekäyttäjänä uskon että matti on oikeassa.

      poliitikoille asia on ihan liian vaikea. Ne tietää kyllä että laiton kannabis on haitallisempaa kuin laillinen kannabis mutta eihän sitä herranen aika voi sanoa äänestäjille.

      Huomautan että nykyiset lait on aika paljolti kasvattaneet huumeongelmat. En kannata enkä ees äänestä vihreitä. Heh cityvihreitä. Niiltä kuitenkin oikea ehdotus laillistaa kannabis ja poistaa käyttörikos.

      Joko mulla on itsemäärämisoikeus tai meillä on käyttörikos. Molempia ei voi olla koska ne kumoavat toisensa. Kovat oikeat huumeet on ihan eri asia kuin kannabis. Sekö siinä nyppii ettei siitä tule krapulaa?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe