"Tulli vei yrittäjiltä alkoholit" - keskustelua

juomakauppa.eu

Iltapäivälehdet uutisoivat eilen, että tulli oli tehnyt ratsian Viljakkalan yrittäjät ry:n tilaisuuteen ja takavarikoinut Virosta tuodut alkoholijuomat maksamattomien alkoholiverojen vuoksi.

Aiheesta on jo perustettu keskustelu yleiselle puolelle, mutta siellä kommentit ovat lähinnä tunteiden purkua. Ajattelimme sen sijaan hakea perusteltuja kannanottoja alkoholin tuonti -osiosta sille, millaisia ajatuksia uutinen herättää.

Toimiko tulli mielestänne oikein? Toimiko se laillisesti? Millaisia linjanvetoja tulli mielestänne hakee tässä - onko tapaus osoitus siitä, että tulli aikoo kiristää alkoholin tuonnin valvontaa? Ja erityisesti yrittäjille: oliko sinulla tiedossa, että yrityksen tai yhdistyksen tarkoituksiin tuodusta alkoholista pitäisi maksaa mahdollisesti alkoholiveroa Suomeen?

Linkki Iltalehden artikkeliin: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013112017734421_uu.shtml

3

388

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Niin tai näin

   Anniskeltavasta alkoholista on aina maksettava verot - esim ns maistiaiset ymv tilaisuudet kuuluvat myös näihin. Sillä ei ole merkitystä vaikka alkoholin anniskelisi ilmaiseksi. Tulli teki sen mitä siltä vaadittiin, se onko se oikein tai väärin on aivan oma juttunsa.

   Kolmas asia lienee se, että yksityishenkilöden oikeutta ostaa alkohollijuomia ulkomailta omaan kulutuskäyttöön ei ole rajoitettu (todellisuudessa nykyisin rajoitetaan). Tässä on olennaista se, että kyseessä on omaan kulutuskäyttöön tuotava alkoholi. Jos alkoholin kuluttaa joku muu - asia muuttuu, siitä tässäkin lienee kyse.

  • bahhhh

   Ei pidä paikkaansa. Tullille perusteltu usein esim omia häitä varten tuotavaa juomalastia, joka on maksutonta anniskelua, ja tulli päästää nämä läpi. Tässä tulli toimi täysin EU:n lakien vastaisesti.

   • Hieman harkintaa

    Häät lienevät sinun omat juhlat - tästä ei ollut Viljakkalan yrittäjät r.yn tilaisuudessa kyse. Sama juttu jos sinulla on esim 60-vuotisjuhlat - saat tarjota, ei tarvitse jokaisen tuoda omaa pulloa mukana....ei ole vaikeata erottaa nämä tapaukset toisistaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   82
   2711
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   283
   2319
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1849
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1371
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   410
   1289
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   64
   1244
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   998
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   796
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   793
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   784
  Aihe