Webasto ongelmia

Lämppäri

Veneessä on ollut 10 v Webaston 5 kw:n airtop lämmitin kiinni, joka on pelannut täydellisesti. Nyt lämmitimelle tuli tunnit täyteen ja vaihdoin sen tilalle samaan paikkaan uuden 5,5 kW AT Evo malliin. Tämä Evo malli pelaa
hyvin aina 2 viikonloppua, kolmantena viikoonloppuna lähtee käyntiin, menee täydelle teholle ja sammuu, tämä toistuu kunnes laite lukkiutuu. Mitään vikakoodeja ei tule, paitsi että on sammunut useasti. Laite irti ja Webaston huoltomiehen hoiviin, höyrystimeen on palanut kiinni mustaa karstaa, uusi höyrystin paikoilleen ja sama toistuu taas. Co:t on mitattu, säädöt ovat kohdallaan.
Lämmittimelle on oma polttoainesäiliö joka täyttyy moottorin paluu linjasta, tästä samasta säiliöstä ottaa polttoaineen myös vesilämmitin, joka on Eberi ja pelaa moitteetta.
Nyt alkaa konstit loppua, ja kysymys kuuluukin onko vastaavia ongelmia esiintynyt muilla Evon käyttäjillä ?

12

2245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heititkö vaan lämmittimen vanhalle paikalle, vai säädettiinkö lämmittimen co2 arvot kohdilleen asennuksen jälkeen. Webasto pitää aina säätää kohdilleen asennuspaikkakohtaisesti, jotta se toimii kunnolla. Niissä kun on paloilma ja pääpuhallin samalla akselilla, vaikuttaa paloprosessin toimivuuteen putkiston ja pakokaasuputken vastapaine. Puhaltimen nopeudesta ei ole takaisinkytkentää ohjaustekniikalle (Ellei tullut sitten EVO mallin tulemisen jälkeen, ainakaan ennen ei ollut)

      Noissa tapauksissa pitäisi homma mieluiten todentaa ihan paikan päällä, laittamalla lukulaite paikoilleen lämmittimeen ja katsoa mitä siellä tapahtuu ja toki mitata ne paloarvot.

      Uskon, että vika on noissa, joskin laitevikaa ei voida sulkea pois, vaikkakin todennäköisyys on pieni.

      Eberspächer on tähän hommaan tunnottomampi, siinä on ensinnäkin hieman erilainen palotekniikka ja toisekseen turbiinin nopeutta mitataan hal anturilla. Kierrosnopeus pidetään vakiona aina kulloisellakin tehoalueella, jolloin paloarvot pysyvät suunniteltuna.

      • Lämppäri

        Itse asiassa olen saannut yhden lämmitimen jo takuuseen, eli nyt on jo toinen uusi Evo
        kertaalleen palautunut korjaamolta takaisin veneeseen. Co2 arvot mitattiin veneessä kaikki putkistot paikoillaan, Webasto asentajan mukaan mitatut co2 arvot ovat kohdallaan. Kun lämmitin puhalsi täysillä oli co2 arvo 9,5.


    • No tuo oli mun paras arvaus näin etänä ja näköjään ne on siis jo katsottu, eli niiltä osin pitäisi kaiken olla kunnossa.

      Viimeisenä kommenttina kumminkin kannattaisi kokeilla ottaa tilapäisesti ihan puhdasta tuoretta polttoainetta erillisestä kannusta. Ongelmana voi olla venepolttoaineen levä.

      Minulla on tuosta isommasta Webastosta kokemusperäinen mielipide, mutta en sitä valaise tässä sen enempää. Ei sen siltikään noin kuuluisi toimia.

    • kuusamox

      Onko mahdollistä, että laite horasee jostain ilmaa polttoaineen sekaan?
      Vaikuttaisi polttoaine-ilmasuhdeongelmalta. Tuossa edellä esitettiinkin mahdollisuus siihen, että polttoaineessa on likaa, mutta yhtä hyvin siinä voi olla ilmaa. Letkun mitoitus ja mahdolliset suodattimetkin käy mielessä.

      Miten säiliö saa korvausilman, kun pinta laskee?

    • Vanhassa vara parempi

      Webastolle tuli "tunnit täyteen" venekäytössä kymmenessä vuodessa??? Jokin ei nyt tuossa täsmää... Noiden laitteiden käyttöikä tuhansia ja tuhansia tunteja, oikein huollettuna.

      • Kauppa kannattaa

        Näin on. Taisi olla lämppärikauppiaan diagnoosi, että tuli tunnit täyteen, ja hyllyssä kökötti sopivasti uusi.


      • +????

        Veikkaan vikaa polttoaineen saannissa. Ilmaa ei saisi olla polttoaineen seassa ollenkaan. Onko pa pumppu oikeassa asennossa? Webastoa ei huolleta vaan se toimii tuhansia tunteja. Vasta kun ei enää toimi se korjataan.


    • Lämppäri

      Lämmityslaitteen polttoainesäiliössä oleva polttoaine tulee moottorin paluulinjasta joten se on mennyt läpi jo vedenerottajasta ja 3:sta polttoainesuodattimesta.
      Moottorilta tuleva polttoaine tulee tähän lämmityslaitteen säiliöön ylänurkasta ja kun säiliö on täysi vuotaa se toisesta yläreunasta takaisin moottorin polttoainesäiliöön.
      Korvausilma tulee tämän ylivuotoletkun kautta mootorin säiliöstä.
      Tästä lämmityslaitteen säiliöstä lähtee alanurkasta 10 mm letku joka n. 1m päässä jakautuu T-haaralla näille lämmittimille niiden omiin muovisiin polttoaine putkiin.
      Itsekin olen alkanut epäilemään tuota polttoainetta, mutta on outoa kun se Eperi pelaa samalla polttoaineella moitteetta.

      • 3+7

        Minulla hiaceen jälkiasennettu webasto meni muutamaan kertaan huoltolukkoon. Asentaja muutti polttoaineensyötön T haarasta omaksi liitännäksi tankista. Sen jälkeen webasto on toiminut virheettä.


      • kuusamox

        Eri vehkeet on eri tavalla herkkiä. Polttoaineessa voi asua pöpöjä ja säiliössä voi olla sakkaa, joka on kertynyt vuosien varrella. Paluupuolella voi olla vaikkapa öljyä, joka saostuu säiliäön pohjaan. Ei paljoa, mutta vuosien aikana sitä kertyy...


    • Hhhfkkdutirow

      T-haaroja ei koskaan saa käyttää minkään laitteiden polttoaineputkistossa imupuolella. Vika on lähes 100% varmuudella väärin tehdyssä polttoainelinjassa ja itse lämmitin on ollut kunnossa alusta asti.

    • VPD6

      Aloitin näin talven kuluksi uudelleen miettiä veneeni Webasto Airtop 3500 ongelmaa. Lämmitin on ed. omistajan toimesta hankittu ja asennettu alkuperäisen Eberin tilalle 2008. Lämmitin käynnistyy ja toimii hyvin, jos käynnistettäessä en käännä käynnistys/termostaatti katkaisijasta lämpötilan asetusta yli puolen välin. Jos käännän, käynnistyy hyvin, mutta muutaman minuutin kuluttua alkaa pumppu naputtaa tiuhemmin ja hetken päästä lämmitin sammuu. Vikakoodina vilkkujen mukaan lämmitin sammunut. Ei ole paha riesa, mutta jos joku täällä olisi vastaavaan törmännyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe