Invertteri

biltemasta?

Millaisen olis sopiva invertti (ei kiinteä) jolla saisi tupankansytytin liitännästä virtaa esi telkkarille, läppärille ym?

Onko edes mahdollista?

Onko akut hetimiten tyhjän kun kattelee töllöä?

27

5176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä piltemasta

      Tupakansytytiliitännästä ei kovin suuria tehoja saa ulos, niissä kun on yleensä melko ohuet syöttöjohtimet. Telkkarille en mitään Bilteman invertteriä käyttäisi, tai oikeastaan millekään laitteelle.

      Invertterissä on tärkeää, että se tuottaa oikeaa siniaaltoa eikä kanttiaaltoa. Jos invertterin meinaat hankkia, niin katsele vaikka Defan valikoimaa.

      Waeco kannattaa unohtaa ja se Biltema.

      • Juugijuu

        Kyllä tuollaisella tup.syt.inulla läppäriä latailee hyvin. Telkkaria en minäkään siihen työntäis.


      • Anonyymi

        Bilteman invertit on laadukkaita siinä missä muutkin jopa laadukkaimpia kui jotkut muut samantapaiset kaupat. tosin kaikkihan ne toimii hyvin. se vaan ettei biltemasta saa mitään 1000W inverttejä. En silti mainosta biltemaa mutta tommonen paskanjauhaminen vituttaa kun ei tiedetä asioista yhtään mitään.


    • kuusamox

      Mulla on TV tupakansytyttimessä. Se toimii 12V jännitteellä.
      LED vehje ei vaadi paljoa virtaa.
      TV laskee jännitteen alas verkkovirrasta, joten on turha ensin nostaa sitä, muuttaa sinimuotoon ja taas palauttaa tasavirraksi. Menee vain tehoa hukkaan.

      150 W invertterin pitäisi riittää televisiolle eli 20A sytkäripistoke ja paksummat johdot. Invertterin pitää olla siniaaltoa koska kanttiaalto indusoi huonosti muuntajaa eikä siitä saa tarvittavaa virtaa ulos. Läppäri voi pysyä päällä, muttei lataudu.

      • Anonyymi

        Ei tarvitse normaalisi mitään siniaaltoa vaan muokattu riittää kaikille pienille laitteille telkut tietsikat jne. Puhdas siniaalto vain noin 700W induktiomoottoreille eli oikosulkumoottoreille.
        Monet kauppiaat mainostavat että herkille laitteille siniaalto heh..kaikille näille kävis vaikka tasavirta jos jännite se 230. koska joka hakkurissa telkuissa jne se muutetaan tasavirraksi ja siitä hakataan koneelle sopiva jännite. siniaalto on vain induktiokuormille paras käynnistyy hyvin jne. minnulla porakaivopumppu ei käynnisty muokatulla sinillä mutta puhtaalla käynnistyy kun induktio kone..tosin niitäkin pummppuja on sisäisellä taajuusmuuttajalla jotka toimii millä tahansa kun jännite on 230v


    • Jsk1234

      Hanki uusi 12v virtasyötöllä varustettu tv. Ne on aika edullisia nykyään. Ja dvd:kin tulee mukaan monessa mallissa.

      Esimerkiksi: http://www.finlux.fi/tuotteet/900-sarja/22flhy930lvdm/

      47w näyttää olevan maksimitehontarve tässä laitteessa. 47w / 12v = 3,9 ampeeria. Kyllä siihen normaali hupiakku riittää.

      • M.D.

        Itselläni ollut tuollainen 22" Finluxin Led TV DVD -yhdistelmä käytössä 2 vuotta. Virran kulutus on tosiaan 4 ampeerin luokkaa. Laite on muuten toiminut ihan hyvin, mutta USB:n kautta tapahtuva ohjelmien tallennus ei onnistu kuten pitäisi. TV:n sähköt on asennettu kiinteästi katkaisinpaneelin kautta. Invertterille käyttöä on hyvin harvoin, vain kännyköiden ja iPadin lataukseen, jos ollaan maasähköä ilman useampi vrk. Toki tilanne olisi toinen, jos yöpyy vain luonnonsatamissa.


      • Anonyymi
        M.D. kirjoitti:

        Itselläni ollut tuollainen 22" Finluxin Led TV DVD -yhdistelmä käytössä 2 vuotta. Virran kulutus on tosiaan 4 ampeerin luokkaa. Laite on muuten toiminut ihan hyvin, mutta USB:n kautta tapahtuva ohjelmien tallennus ei onnistu kuten pitäisi. TV:n sähköt on asennettu kiinteästi katkaisinpaneelin kautta. Invertterille käyttöä on hyvin harvoin, vain kännyköiden ja iPadin lataukseen, jos ollaan maasähköä ilman useampi vrk. Toki tilanne olisi toinen, jos yöpyy vain luonnonsatamissa.

        Heh vai iPaidin lataukseen..


    • laatu maksæ taas

      Jos haluaa hyvän ja halvan joutuu ostamaan kaksi.
      Aito sini on se mihin kannattaa panostaa.

    • -Mika-

      Inverttereistä: Nykyiset tuntuvat olevan melkoisen hyvällä hyötysuhteella toimivia, joten mikä tahansa käy ja täyttää tehtävänsä. Ja koska nykyisissä laitteissa (telkkari, läppäri) ei ole muuntajia vaan hakkurivirtalähteet, niin siniaaltoinvertteriäkään ei tarvita. Kannattaa kuitenkin valita pienin mahdollinen, joka riittää haluamiisi kohteisiin.

      Mulla on tämä: http://www.clasohlson.com/fi/Invertteri-100-W/36-4021

      Mittailin sitä juuri tuossa äsken. Tyhjäkäyntivirta on vain 0,23 ampeeria, kun mitään laitteita ei ole liitetty sen perään. Virta on 0,52 ampeeria, kun perässä on läppärin virtalähde, mutta ei läppäriä. Virta on 3,0 ampeeria, kun perässä on myös se läppäri. Ja virrankulutus on 2,2 ampeeria, kun perässä on 23 tuumainen telkkari. Mulla on hupiakustoa 240 Ah, joten täysillä akuilla katsoo leffan illassa parin viikon ajan ilman latausta.

      Kytkentävirtapiikki saa joskus invertterin polvilleen, mutta se toipuu siitä nopeasti ja pysyy päällä. Jopa tunnetusti invertterisähkölle nirso Lenovo toimii tuolla invertterillä moitteetta.

      Joten alkuperäiselle kysyjälle: Tuo linkkini invertteri todennäköisesti toimii ihan hyvin suunnittelemassasi käytössä. Itse tein kylläkin tällaisen tupakansytytin-jatkojohdon: 4 neliön parikaapelia 3 metriä, toisessa päässä tupakansytytin-naaraspistoke ja toisessa päässä hauenleuat. Kytken sen suoraan hupiakkuun, kun käytän invertteriä.

    • elegant solution
      • Jgjjg

        Jos tarvitaan telkkarille tai läppärille invertteri, niin siihen ei surkea android tabletti auta


      • omppu
        Jgjjg kirjoitti:

        Jos tarvitaan telkkarille tai läppärille invertteri, niin siihen ei surkea android tabletti auta

        iipadi?


    • *****

      Waecoa moitittiin alussa mutta minulla on ollut Waecon 300W invertteri jo lähes vuosikymmenen käytössä niin veneessä kuin autossa ja on ollut luotettava peli. Liäksi se tekee ns. Puhdasta siniaaltoa joka on esim. Tietotekniikalle tarpeellinen ominaisuus.

    • -Mika-

      Waeco on varmasti laatulaite, en epäile hetkeäkään.
      Mutta: Ei juuri mikään laite enää tarvitse sitä puhdasta siniaaltoa. Kaikissa laitteissa on nykyään hakkurivirtalähde. Ja se toimii siten, että ihan ensimmäiseksi se vaihtosähkö tasasuunnataan ja ladataan kondensaattoriin tasajännitteenä. Siinä vaiheessa ei enää ole mitään väliä, että minkä muotoista se vaihtosähkö oli ennen tasasuuuntausta. Tuosta tasajännitteestä sitten laitteen sisäinen hakkuri (hakkurit) tekee tarvittavat käyttösähköt.

      • 15+10

        Ainakin Waecon jääkaapeissa on kovin kummallisia ongelmia, ei vaikuta laadukkailta laitteilta. Täälläkin on keskusteltu näistä ongelmista.

        Niin ja ei kaikissa laitteissa ole hakkurivirtalähdettä ja puhdas siniaalto sopii kaikille laitteille, se bilteman kanttiaalto sopii niille laitteille joille se sattuu sopimaan ja minä en ainakaan halua uhrata ajatustakaan sille asialle voinko käyttää jotakin laitetta invertterin kanssa vai en.kunnollinen invertteri ei paljon maksa, 500-700€ niin saa jo valita minkä ottaa.


    • -Mika-

      Missä laitteessa on enää muuntaja? Ei sellaisia ole tehty aikoihin, koska se on paljon kalliimpaa kuin hakkurien tekeminen.

      Aloittaja kysyi pientä invertteriä telkkaria ja läppäriä varten. Tuo linkkini laite maksaa 39 euroa ja suoriutuu niistä tehtävistä hyvin. Tietysti sen 500-700 euroa voi laittaa siihen myös, mutta miksi niin pitäisi tehdä, kun alle viidellä kympillä pärjää myös. Ja kannattaa myös muistaa se hyötysuhde, se on puhdasta siniä tekevissä huonompi. On ollut ainakin niissä, joita olen mittaillut.

      • oiskos

        Onko Mika kokemusta linkkaamasi invertterin pidempiaikaisesta käytöstä? Linkkisi asiakasarvostelussa on kommentti: "Ei tuuletinta ja muovinen ulkokuori ei johda lämpöä. Sammuu nopsasti jo 40W kuormalla kun ylikuumenemissuoja kytkee laitteen pois päältä."
        Minkä mittainen piuha tuossa on?


    • -Mika-

      Piuha on tasan metrin. Tuo on ollut mulla nyt kolme vuotta ja kertaakaan ei ole sammunut ylikuumenemiseen. Pisimmät yhtäjaksoiset käytöt on olleet luokkaa 8-9 vrk läppärin käyttöä. Ja läppärin virtalähteessä mulla lukee 65W.

      • Halpa ja hyvä

        Mulla ei toiminut tuo sama clasun invertteri kunnolla ja se tuntui myöskin kuumenevan aika paljon. Läppärin lataukseen yritin käyttää tuota mutta se sammuili itsekseen kesken kaiken ja kuumenemisen takia en uskaltanut jättää sitä ilman valvontaa koskaan.

        Vahingosta viisastuneena tuo päätyi roskiin ja ostin tilalle 1000W Defa invertterin, sillä tekee vähän muutakin kuin lataa läppäriä. Tietenkin se on ihan eri hintaluokan laite ja saattaa noilla pienitehoisilla halpiksillakin olla käyttönsä, se ei vaan sopinut minun käyttöön.


    • fsdh789

      Yleis Elektroniikka myy myöskin edullisia inverttereitä.

    • qwdsqsxqdqdddd

      Mulla on joku motonetin invertteri jolla pitä läppäri saada toimimaan tuossa kesällä, ei toimi läppäri sillä tai siis ei lataa. Se halvin mallinen minkä tehoiltaan nyt pitäisi riittää mutta ei toimi, virtaa tulee kyllä johdon päähän asti (mitattu).
      Että ei nämä kaikkeen kelpaa..

    • halval saa kakkaa

      Kyl ne halvat paskat riittää ja toimii, kuten "viisaat" täällä kertovat, jos itsellä ei kukkaro riitä laatuun ja haluaa itselleen uskotella että halvalla sai hyvän niin onnea vaan sinulle. Meille muille laatu maksaa edelleen, jos haluaa halvan ja hyvän joutuu ostamaan molemmat.

      • Joakim_

        Mitä on "laatu" invertterin tapauksessa? Siniaalto on kalliimpi kuin modifioitu siniaalto, mutta ei kai se tee tuotteesta laadukkaampaa, ainoastaan erilaisen ja hiukan laajempaan käyttöön sopivan. Maksimiteho vaikuttaa hintaan vielä paljon enemmän, mutta ei kai suurempi tehokaan tee laitteesta laadukkaampaa, ainoastaan suuritehoisimmille laitteille sopivan. Jotenkin tuntuu hassulta laittaa 1000 W invertteri veneeseen. Vaatii paksut kaapelit ja akut on hetkessä polvillaan. 1000 W invertteri ottaa kuitenkin jo ~100 A eli kutakuinkin saman verran kuin starttimoottori.

        Tässä on aika laaja valikoima erilaisia inverttereitä. Luulisi tuon 129 € 350 W (700 W hetkellinen) siniaaltoinvertterin viimeistään riittävän kaikkeen mielekkääseen invertterikäyttöön veneessä. EIvät invertterit enää kalliita ole ellei tarve ole hyvin suuriin tehoihin.
        http://www.marinea.fi/waeco_3


      • vanson
        Joakim_ kirjoitti:

        Mitä on "laatu" invertterin tapauksessa? Siniaalto on kalliimpi kuin modifioitu siniaalto, mutta ei kai se tee tuotteesta laadukkaampaa, ainoastaan erilaisen ja hiukan laajempaan käyttöön sopivan. Maksimiteho vaikuttaa hintaan vielä paljon enemmän, mutta ei kai suurempi tehokaan tee laitteesta laadukkaampaa, ainoastaan suuritehoisimmille laitteille sopivan. Jotenkin tuntuu hassulta laittaa 1000 W invertteri veneeseen. Vaatii paksut kaapelit ja akut on hetkessä polvillaan. 1000 W invertteri ottaa kuitenkin jo ~100 A eli kutakuinkin saman verran kuin starttimoottori.

        Tässä on aika laaja valikoima erilaisia inverttereitä. Luulisi tuon 129 € 350 W (700 W hetkellinen) siniaaltoinvertterin viimeistään riittävän kaikkeen mielekkääseen invertterikäyttöön veneessä. EIvät invertterit enää kalliita ole ellei tarve ole hyvin suuriin tehoihin.
        http://www.marinea.fi/waeco_3

        Minulla on kaksi noita Vansonin läppäri-tupsyt-inverttereitä. Outoa kun se 70W malli toimii läppärin kanssa kuten pitääkin mutta 120W malli ei lataa lainkaan vaikka muuten toimii.


      • Laadukas
        Joakim_ kirjoitti:

        Mitä on "laatu" invertterin tapauksessa? Siniaalto on kalliimpi kuin modifioitu siniaalto, mutta ei kai se tee tuotteesta laadukkaampaa, ainoastaan erilaisen ja hiukan laajempaan käyttöön sopivan. Maksimiteho vaikuttaa hintaan vielä paljon enemmän, mutta ei kai suurempi tehokaan tee laitteesta laadukkaampaa, ainoastaan suuritehoisimmille laitteille sopivan. Jotenkin tuntuu hassulta laittaa 1000 W invertteri veneeseen. Vaatii paksut kaapelit ja akut on hetkessä polvillaan. 1000 W invertteri ottaa kuitenkin jo ~100 A eli kutakuinkin saman verran kuin starttimoottori.

        Tässä on aika laaja valikoima erilaisia inverttereitä. Luulisi tuon 129 € 350 W (700 W hetkellinen) siniaaltoinvertterin viimeistään riittävän kaikkeen mielekkääseen invertterikäyttöön veneessä. EIvät invertterit enää kalliita ole ellei tarve ole hyvin suuriin tehoihin.
        http://www.marinea.fi/waeco_3

        Invertterin tuottaman sähkön laatu todellakin kertoo invertterin laadusta, jos laite on niin surkea, että se ei pysty tuottamaan siniaaltoa niin laite ei ole hyvälaatuinen. Laatuun vaaditaan toki muutakin, mutta jos laite ei suoriudu sille asetetusta tehtävästä vähintäänkin hyvin, niin silloinhan se on kelvoton. Ei sen invertterin välttämättä tarvitse olla suuri teholtaan, mutta pistorasiasta pitää tulla siniaaltoa, ihan niin kuin kotona, silloin ei ole ongelmaa kytkettävien laitteiden kanssa. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin paskat vehkeet joiden kanssa joutuu tappelemaan silloin kun pitäisi rentoutua vapaa-ajalla.

        Juttelin erään venetarvikkeita myyvän yrityksen omistajan kanssa ja hänellä oli aika selvä kanta inverttereihin, heillä on myynnissä pelkästään siniaaltoa tuottavia laitteita, koska silloin tulee vähemmän valitusta asiakkailta johtuen siitä, että siniaaltoinvertteriin kytketyt laitteet toimivat jos vaan invertterin teho on riittävä.

        Heille on kuulemma tarjottu myyntiin kaikenlaisia kanttiaaltoa tuottavia halpainverttereitä ja asiakkaatkin kyselevät olisiko halpiksia, mutta omistajan kanta on se, että myydään pelkästään kunnollista tavaraa ja jätetään rihkaman myynti niille jotka eivät välitä myymiensä tuotteiden laadusta vaan haluavat vain rahat pois asiakkaalta mahdollisimman nopeasti.

        Waecon laatu ei vakuuta, kun on tapellut temppuilevan Waeco coolmatic jääkaapin kanssa, käynnistyvyysongelmia jne. ja sähkösyöttö oli kunnossa, eli vika on jääkaapissa. Tilalle tuli toisen valmistajan jääkaappi ja ongelma poistui. Yhtään Waeco merkkistä laitetta en osta enää ikinä. Kyseistä kaappia yritettiin korjata moneen otteeseen ilman tuloksia ja kun hakee netistä vaikka Waeco problems, niin selvästikään en ollut ainut kenellä oli ongelmia coolmaticin kanssa.


      • -Mika-

        No aloittaja kysyi edullisista tupsyt inverttereistä, ja että saako niillä sähköä läppäriin/telkkariin. Kerroin omista kokemuksistani, että kyllä saa. Toki tuossakin on rajansa, esim mun toista Lenovoa (100W poweri) tuo halpis ei suostu ruokkimaan, mutta tätä uudempaa taas suostuu. Ja telkkua.

        Joskus on käynyt niin, että pitkään käyttämättömänä olleen laitteen kun liittää invertteriin, niin invertteri menee polvilleen ja sähköä ei tule. Mutta kun irrottaa sen verkkopistokkeen invertteristä ja liittää takaisin, niin laite lähteekin toimimaan. Se ensimmäinen alkuvirtapiikki on joskus liikaa, ja invertteri luovuttaa. Mutta alkuvirtapiikin jälkeen on konkassa riittavästi sähköä, ja piikkiä ei toisella kertaa esiinny ja homma toimii. Joskus on pitänyt liittää verkkolaite ensin invertteriin ja vasta sitten siihen laitteeseen, muuten ei homma lähde pelaamaan.

        Peruspihinä ihmisenä hankin edullisimman laitteen, joka täyttää sen tehtävän, mihin se on tarkoitettu. Ja joskus se vaatii tuollaista "askartelua", mutta siedän sen, kun vastavuoroisesti silloin saan parhaan hyötysuhteen.

        On mulla tuolla autossa 1200W siniaaltoinvertterikin, mutta se on vaan siksi, että sillä saan kaikki pyörivät sähkötyökalut toimimaan. Sen tyhjäkäyntivrta on vaan niin suuri, että en sitä veneeseeni (purkkari) laittaisi. Siniaaltoa kaipaa lähinnä vaan muuntajat (jos jossain laitteessa niitä vielä on) ja triac-ohjatut moottorit.

        Kaikki muut laitteet toimii hakkureilla, joissa se sähkö kuitenkin ihan ensimmäiseksi tasasuunnataan tasasähköksi, jolloin sillä vaihtosähkön aaltomuodolla ei ole yhtään mitään väliä. Niille hakkureille kelpaa kaikki kanttiaallosta tasasähköön ihan yhtä hyvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe