Hiljainen vaimo

1+8

Mikähän mahtaa vaimolla olla kun on nykyään niin hiljainen. Meillä on kaksi poikaa 4 j 6, sekä tyttö 6kk. Pojat saa käytännössä tehdä ihan mitään vaan eikä vaimo sano mitään. Ennen oli tarkka peileistä, liiasta pelaamisesta, sisällä pallojen heitelystä yms. Nykyään ei sano mistään mitään, pojille eikä minulle. Ainoa kenelle puhuu on vauva.

Alkaa olla melko ankeaa tämä haamun kanssa eläminen. Kun kysyn onko kaikki ok vaimo vastaa on, kun kysyn miksi hän on niin hiljainen, vastaa ettei ole huomannut olevansa.

Ei osoita minkäänlaisia tunteita muuta kuin vauvaa kohtaan. Ei suutu, naura, laula. Pojat yrittää hakea huomiota riehumalla, vaimo pyytää heitä menemään ulos, jos eivät tottele menee yksikseen jonnekin, antaa kaikessa periksi tai olettaa että minä hoidan kaikki ja puutun poikien tappeluihin. Alkaa tympiä. Poikienkin puolesta käy sääliksi kun äitinsä on apaattinen tylsä, väritön, haluton, mauton.

20

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivomyrsky?

      Olikos masennusta? Kysy että onko uupunut olo? Ettei jaksa kuin vauvaa hoitaa . Sinulla on oikeus aviopuolisona tietää mitä on meneillään.Muista erään ystäväni joak tuli hiljaiseksi ja sanoin että nyt ei ole kaikki kohdallaan-ei ollutkaan.Hän kuuli harhoja jatkuvasti. Lapset kyllä näkevät ja ymmärtävät että äiti ei ole ok vaikka kuinka väittäisi muuta--Lapsillakin on oikeus tietää jos jokin on vialla koska muuten he luulevat että heissä on vika eikä eikä äiti rakasta enää. Oliko vauva toivottu?

    • 1+8

      No ei näytä masentuneelta vauvan kanssa. Sille kyllä juttelee ja hymyilee. Pojille sanoi eilen että valitkaa molemmat 3 joululahjaa mitä haluatte (ei yhtään hänen tapaistaan kun aiemmin on satuillut pukeista ja tontuista). Kysyin mitä toivoisi itse lahjaksi, vastasi että tarvisi villasukat! Luulin vitsiksi..

      Vauva oli toivottu, toivottiin vielä tyttöä ja saatiin. Odotusaika meni hyvin ja vaimo oli normaali iloinen itsensä. Tätä hiljaisuutta on nyt jatkunut ehkä 2kk. Lukee, nukkuu, pitää vauvaa sylissä, katsoo ikkunasta ulos. Näyttää kalpealta ja laihalta. Voiko olla joku kasvain? Syö kyllä mielestäni ihan normaalisti.

      • Niinpä niin

        Kyllästynyt suhun ja poikiin.


    • masis?

      vähän kuulostaa kyllä synnytyksen jälkeiseltä masennukselta. Eikä ihminen itse sitä usein tajua sairastavansa, varmaan sanoisi että "no enkä oo" jos kysyisit. tai ehkä hän vaan on kovin väsynyt kahden lapsen ja vauvan kanssa. Varmasti se uusin tulokas aiheuttaa tällä hetkellä eniten niitä hymyjä.

      Älä nyt vaan hylkää tai tuomitse häntä sillä selvästi hänellä on jokin hätänä!

    • toimi..

      Nyt hälytyskellot soimaan! Synnytyksen jälkeinen masennus voi johtaa jopa psykoosiin, ensin ihminen vetäytyy pikkuhiljaa ja sitten muuttuu harhaiseksi. Hän tarvitsee apua, mutta sinun ja poikien apu ei nyt riitä vaan emäntä on vietävä lääkäriin!

    • noname

      Vie vaimo pikaisesti lääkäriin! kalpeus=anemiaa, hiljainen, laihtunut...,=synnytyksen jälkeinen masennus ja varmaanki keskiavaike ellei vaikea..

      Auta mahdollisimman paljon lastehoidossa ja kotitöissä, että vaimo saa levätä.

    • Olen nähnyt saman

      Lääkäriin!! Vaikea synnytyksen jälkeinen masennus. Apua kyllä löytyy. Ei enään mitään "kotona makoilua"!

      • vjhbj

        Onko hän Tanja Anita? Raisiosta.Ollut ennenkin juttelemassa asioistaan,kipin kopin terveyskeskukseen.Kuopuksen syntymästä aikaa alla kaksi vuotta.


    • 1+8

      No helpommin sanottu kuin tehty. Enpä oikein osaa ehdottaakaan "olet masentunut, mennään lääkäriin". En viitsi sanoa että on laiha kun ei haluaisi olla. Ihmettelen kyllä laitumista kun syödään ihan normaalisti eikä hän ole ikinä laskenut kaloreita yms typerää. Kävi aiemmin juoksemassa, mutta ei ole vauvan jälkeen käynyt joten luulisi että lihoisi.. Ehkä lihakset on vaan surkastuneet kun ei käy enää salillakaan. Ei hänellä kyllä olisi syytä olla masentunut. Luulen että on vaan kyllästynyt meihin miespuolisiin.

      Kaikkea olen yrittänyt tehdä: vien pojat harrastuksiin, imuroin, käyn kaupassa, huollan autot, ja olen sanonut että voin olla vauvan kanssa jos vaimo haluaa mennä johonkin/ nukkua yhden yön. Ei kuulemma halua jättää vauvaa eikä ole mielestään väsynyt (helppo vauva). Myös kavereilleen kuulostaa puhelimessa iloiselta. Meillä on lapset tarhassa/eskarissa, joten hänellä on kyllä aika hyvin omaakin aikaa.

      Ennen raskautta vaihdeltiin hoitovuoroja, molemmat harrasti ja näki kavereita. Vaimo kävi välillä baarissakin. Myös isovanhemmat hoiti välillä. Nyt vaimo ei suostu vauvasta luopumaan edes tunniksi vaan ottaa joka paikkaan mukaan/ ei mene mihinkään minne vauvaa ei voi ottaa (edes kampaajalle). Onko normaalia?

    • TEE JOTAIN heti!!

      Hei, ei ole ollenkaan normaalia! Voit pettää itseäsi ja kertoa tekosyitä mikset veisi vaimoasi lääkäriin. Ihan sama mitä mieltä hän on asiasta. Soita nyt ainakin johonkin neuvolan tädille ja kerro mistä on kyse, toivon mukaan joku tulee teille kotiin käymään jos ei vaimoa saa pakotettua tai raahattua lääkäriin. Parempi ennen kuin myöhään. Mitä jos jotain sattuu, vaimollesi, pojillesi, vauvalle? Kaikki ei ole hyvin jos itsekin sinusta tuntuu siltä, usko vaistoihisi. Näistä näitä perhetragedioita syntyy kun annetaan vain asioiden olla ja toivotaan parasta. Jo lastesi takia sinun on tehtävä jotain, he voivat kasvaa vinoon ja sairastua viimeistään aikuisena henkisesti, esim. narsismi, psykopatia, läheisriippuvuus, tms. jos eivät saa äidinrakkautta ja heidän fyysiset, emotionaaliset ja henkiset tarpeensa jäävät tyydyttämättä, ei leikin asia!

      • TEE JOTAIN heti!!!

        Muuten voin sanoa että kyllä lastenhoito väsyttää, itsellä kolme lasta ja välillä tuntuu ettei jaksa raahautua mihinkään ylimääräiseen juttuun, vaikka olisi oma meno. Mutta kyllä juttelen ihmisille normaalisti, meillä käy kavereitani ja muita ihmisiä kylässä. Juttelen lapsilleni ja huomioin heitä, muutenkin kuin "pakolliset" jutut. Ei ole kehtaamisesta kyse kun on kyse sinusta, aviomiehestä. Ulkopuoliset eivät voi tietää varmasti onko asiassa huolta vai ei, mutta kyllä naisesi miehenä tiedät onko hän muuttunut ja onko poikkeavaa aikaisemmasta eli teidän perheen "normaalista". Mielestäni on muuttunut ja on poikkeavaa normaalista tekstisi perusteella. Ja muutenkaan en pidä normaalina että vain lasten pakolliset aineelliset tarpeet tyydytetään ja kohdella kaikkia kuin ilmaa.


    • nknkmlkml

      Tuskin kukaan yksinään puhuu.Hyvä ettei sentään seinille juttele vaan sentään vauvalle.Oletko huomioinut vaimoasi yhtään? Ehkä voisit järkätä omaa aikaa hänelle/teille kahdelle.Lapset mummolaan,kiitos!

    • jnlkgsflgö

      Hakkaatko sun vaimoa, entä pakotatko seksiin? Onko vauvalla koliikki,saako nukuttua?

      • ghggggggggg

        Vaimosi on kyllästynyt reihuviin poikiin ja isään, joka ei kiellä lapsia. On todennut, ettei yksin ala heitä kasvattamaan joten antaa olla. Vastuu rajoista on nyt sinulla, olethan lasten isä.


    • 1+8

      No en hakkaa. Ei ole koliikkia, enkä pakoita seksiin, eipä paljon tee apaattista laihaa naista mielikään. Jos yritän koskea vaimoon niin lähtee pois ja vetoaa johonkin turhaan. Ollaan aina kosketeltu toisiamme muutakin kuin seksuaalisessa mielessä, mutta ei enää. En jaksa väkisin yrittää saada vaimoa kiinnostumaan. Olen yrittänyt jo ihan tarpeeksi.

      Pojille nimen omaan joudun olemaan se ainoa joka puuttuu, komentaa, juttelee, kyselee kuulumiset, hauskuuttaa ja jopa leivon heidän kanssa, kun vaimolla on vauva. Vauva nukkuu, syö, makoilee lattialla, ja on lähes aina tyytyväinen lapsi. Pojatkin tykkäisi jutella sille ja ilmeillä, kävelyttää mutta vaimo pitää sylissä kuin riippakiveä ja viettää aikaa kahden vauvan kanssa yläkerrassa. Jos yritän tehdä vauvalle jotain (vaihtaa vaipan, naurattaa, leikkiä..) on se aina väärin. Vaimo ei tee nykyään mitään, okei tekee välillä ruokaa ja laittaa tiskit koneeseen, muuten vain raahaa vauvaa.

      Eilen vanhemman pojan opettaja kysyi että onko meille ok, että poika saa haasteellisempia matematiikan tehtäviä, että edistyy niissä muita ikäisiään paljon nopeammin. Kun kerroin vaimolle ja poika seisoi iloisena vieressä vaimo totesi "no eikö se nyt ole ihan odotettavissa?" (ollaan molemmat matemaattisella alalla, ja huvikseen opetettu pojalle yksinkertaisia juttuja ennen eskaria..) Joo en todellakaan haluaisi lapselleni äitiä joka olettaa heidän olevan viisaita ja pitää tuollaisia juttuja itsestöön selvyytenä. Näitä esimerkkejä olisi varmaan sata. Kun nuoremman pojan tarhasta soitettiin kiusausjutusta vaimo sanoi enempää kyselemättä että kannattaako noin pienien riitoja ottaa niin todesta, ei maailma siihen kaadu, tarhamammat liiottelee, ja huokasi vielä tylsistyneesti, eli hänelle on ihan sama tuleeko pojastamme kiusaaja/ onko hän kiusattu.

      Tällä hetkellä ei ole minkäänlaista motivaatiota (paitsi pojat) mennä kotiin. Tyttöön en ole edes tutustunut kun nainen omii hänet. Miten te konkreettisesti saatte ihmisen lääkäriin? Vaimo on älykäs, itsepäinen, ja tällä hetkellä järkyttävän flegmaattinen. Pitäisikö kantaa autoon ja viedä fyysisesti väkisin? Melkein tekisi mieli jos ei aina pitäisi vauvaa sylissä. Ja toisaalta jos ei ole masennksesta kyse niin aika urpolta vaikutan kun yritän tosen saada väkisin tykkäämään meistä

      Ei hänen kanssaan voi edes riidellä kun ei suutu mistään, ei sano mistään takaisin. Jos suuttuu näyttää sen vaan kylmyytenä. Tuntuu että kostaa minulle olemalla pojille niin etäinen. Olen sanonut suoraa että voisiko hänkin tehdä/sanoa jotakin, johon vastaa "no mitä pitäisi tehdä/sanoa?"

      • entinenkanaemo

        Neuvolasta kyllä tehdään kotikäyntejä vauvaperheisiin jos erityinen tarve. Ja vauvalla on useita tarkastuskäyntejä ensimmäisenä vuonna. Voit mennä sinne mukaan ja kertoa huolesi äidin jaksamisesta ja voinnista. Neuvolassa hyvin puututaan asioihin kokemykseni mukaan. Tosin tuurista ja henkilöistä kiinni.
        Miehenä et mitenkään voi ymmärtää naisen tunne-elämää ja hormonaalisia olotiloja. Pidä huoli pojista, melkein kuin yksinhuoltajana. Älä liikaa psykologisoi vaimosi "kostamisia" tms. miehen logiikalla kelaavia päätelmiä. Lapsivuodeväsymys, voimakas sitoutuminen vastasyntyneeseen, symbioosivaihe joka jättää teidät muut ulkopuolelle. Odota omien vaatimustesi kanssa ainakin kunnes imetys loppuu, ei hän hetkessä palaudu entiselleen. Kärsivällisyyttä!


      • erps
        entinenkanaemo kirjoitti:

        Neuvolasta kyllä tehdään kotikäyntejä vauvaperheisiin jos erityinen tarve. Ja vauvalla on useita tarkastuskäyntejä ensimmäisenä vuonna. Voit mennä sinne mukaan ja kertoa huolesi äidin jaksamisesta ja voinnista. Neuvolassa hyvin puututaan asioihin kokemykseni mukaan. Tosin tuurista ja henkilöistä kiinni.
        Miehenä et mitenkään voi ymmärtää naisen tunne-elämää ja hormonaalisia olotiloja. Pidä huoli pojista, melkein kuin yksinhuoltajana. Älä liikaa psykologisoi vaimosi "kostamisia" tms. miehen logiikalla kelaavia päätelmiä. Lapsivuodeväsymys, voimakas sitoutuminen vastasyntyneeseen, symbioosivaihe joka jättää teidät muut ulkopuolelle. Odota omien vaatimustesi kanssa ainakin kunnes imetys loppuu, ei hän hetkessä palaudu entiselleen. Kärsivällisyyttä!

        "Ei ole syytä olla masentunut" on just se yleisin ihmettely ja kertoo tietämättömyydestä!! Ei ihminwn masennu pelkästään jonkun kamalan kokemuksen tms takia!! Vaikeinta usein on just kun ei ymmärrä miksi masentaa kun kaikki on kerran hyvin. Sieltä aivoista se tulee usein salakavalasti. Ehdotan että oikeesti nyt luet synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Nyt kuulostat siltä että olet vaan kiukkuinen ja vittuuntunut vaimoosi. Hänen käytöksensä ei todennäköisesti ole hänen omaa syytään. Auta häntä nyt jotta voisitte koko perhe paremmin!!


    • perhenla ok

      Tuntuu että mies kyllä hoitaa kotia ja lapsia-Nyt vaan ei äidillä ole kaikki kohdallaan-Normaalisti jokainen mamma huolestuu jos tarhasta otetaan yhteyttä. Masennukseen kuuluu tunnekylmyys eli ei mitään väliä..Ehdota aikaa perheneuvolaan juttelemaan tilanteestanne.Jospa hänenkin silmät avautuisivat.Parisuhteessakin pitää uskaltaa puhua vaikeammistakin asioista.Kerro että olet huolestunut hänestä ja että omii vauvan itselleen.Voit sanoa että aika on varattu ja lapset on hoidossa -sitten mennään.

    • dfghjkl31

      Masentunut ihminen ei välttmättä ymmärrä olevansa masentunut vaan läheisten on puututtava asiaan.

    • kokemusta löytyy

      Kerrot monessa kohdassa, että vaimo on apaattinen. Tämä on SELVÄ MERKKI masennuksesta, kuten myös tuo hälläväliä asenne! Masennus on SAIRAUS ja vaimosi tarvitsee LÄÄKEHOITOA. Tulikohan riittävän selvästi? Soitat neuvolaan ja kerrot tilanteenne siellä, ole rehellinen ja avoin. Vaimo ei itse tunnista masennustaan, joten ei osaa apuakaan hakea. Neuvolantädiltä kysyt miten toimitaan ja tarvittaessa varaat ajan neuvolalääkärille. Etkai halua että vaimosi masennus pahenee psykoottiseksi? Silloin hän lähtee laitoshoitoon tai mielen pimeimpinä hetkinä saattaa surmata lapsensa! TOIMI!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      180
      1345
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1014
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      997
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      882
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      848
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      818
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      768
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      762
    Aihe