Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nivelreumasta

Stresssaaja

Morjes!

Tällästä tapahtui loppuviikolla.
Eli olen hyväkuntoinen 21v mies. Suvussa ei ole reumaa/niveltauteja,

Olin töissä pe-la välisen yön ja kaikki ok,kun heräsin lauantai iltapäivällä oli molemmat kädet kankeat,sormet olivat puutuneen tuntuiset ja jäykät,meni ohi 10min ja ajattelin,että olen vain nukkunut huonossa asennossa,mutta kun sama toistui sunnuntai aamuna aloin huolestua ja leikkiä "google-tohtoria" ja löysin reumasta tietoa. Olo ollut muutenkin vähän vetelä ja heikko,lämpöä ollut 36-37 eli aika normaalia. Toki osa oireista voi johtua siitä ,että olen tehnyt 7pv työviikkoja ja reenannut siihen päälle 3-5krt viikossa. Muuten paikkoja ei kummemmin ole särkenyt/kolottanut. Aamuisin jäykkyys sormissa on kestänyt vain 5-15min ja loppupäivästä välillä vähän kolottanut ja särkenyt ja kipu tuntuukin vähän ylirasitukselta. Jaloissa,olkapäissä,polvissa,lonkissa ei ole ollut kummempia tuntemuksia. Eivätkä sormenikaan ole turvonneet niin että voisin 100% sanoa niiden turvonneen.

Noh,kävin sitten sunnuntai iltana päivystyksessä ja ottivat labranäytteitä ja vähän katselivat paikkoja,sormet eivät olleet arat eivätkä jäykät tai punaiset joten ainakaan vielä en saanut mitään kummempaa tuomiota asiasta.

Labrassa kaikki olivat ok,mutta leukosyytit olivat kuulemma ihan pikkuriikkisen koholla,voinee johtua pienestä flunssasta ja kurkkukivustakin sekä rankasta viikosta.

Työssäni seison 8h päivässä ja työ rasittaa ranteita ja sormia.
Joudun puristamaan paljon molemmilla käsillä samaanaikaan ja paljon. Joka aiheuttaa jännitystä koko käsissä. (Yksi epäilykseni taudista).

Stressaan asiasta ihan hirveästi ja asia on kokoajan mielessäni. Olen kyllä melko kova hankkimaan itselleni luulotauteja jotka ovat luojan kiitos ennen osoittautuneet hudeiksi. Nyt tilanne on kuitenkin pahempi kuin koskaan ja voin ensimmäistä kertaa sanoa pelkääväni todella,että sairastun vakavasti.

Mitä mieltä olette,mitä pitäisi tehdä? Miten tilannetta seurata?
Kaikki vinkit tervetulleita!

Kiitokset vastauksista.

2

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämän kanssa pärjää

      No itsellä on reaktiivinen niveltulehdus ja poikani sairastui siihen 14 vuotiaana, on nyt 20 vuotias. Voinen sanoa, jotta jos kyseessä tosiaan on reuma, niin kyllä sen sitten huomaa.

      Aamujäykkyyttä voi muuten nivelissä olla ilman turvotustakin. Pojallani tauti alkoi nopeasti; joitain päiviä oli lonkat kipeänä ja kun käytiin terveyskeskuksessa, lähettivät sieltä suoraan tyksiin. Siellä heti osastolle, jossa alkoi verikokeet, ultraäänitutkimukset, röntgenit ja luuston isotooppitutkimus. Että jos on kyseessä reuma, niin kyllä se selviää, niin paljon on tutkimusvaihtoehtoja.

      Onhan mahdollista, että jos käyt salilla, voi kädet olla tönköt siksikin. Meillä perheessä eräs painoja nosteleva ei aina aamuisin saa edes nappeja kiinni, kun sormet ei taivu. Mutta jos huolestuttaa, niin takaisin lääkäriin vaan. Jos lääkäri suostuisi katsomaan leukosyytit vielä kerran uusiksi, niin näkisi todellisen tilanteen.

    • näin on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe