pukitteleva poni

Milja

Minulla on n.130 cm korkea risteytysponi tamma, joka on ratsukoulutettu ja on hypännyt ja mennyt kouluakin, mutta ongelmana on se kun aina kun sillä ratsastaa se pukittelee eikä tottele kauheasti muutenkaan... Olen itse ratsastanut jo pitkään niin ei vian luulisi olevan ratsastajassakaan ainakaan kun se tekee sellaista ihan kaikilla jotka sen selkään menee... Olen koittanut tehdä niin että menen monipuolisesti kaikkea esim.maastoilen,mene koulua,esteitä tai ilman satulaa tai uitan, mutta ei ole siittäkään ollut hyötyä.

2

74

  Vastaukset

  • Antaako se minkäänlaista ennakkovaroitusta siitä, että aikoo pukittaa? Useimmat painavat päätään alas kun alkavat valmistautua pukittamaan, joten estä se, niin sen ei ole yhtä helppo pukitella. Kun huomaat merkit siitä mitä se aikoo, järjestä sille muuta ajateltavaa. Tee (heti) pieni voltti, etuosakäännös tai pysähdys, peruutus... Mitä tahansa mikä vaatii siltä keskittymistä johonkin muuhun kuin pelleilyyn. Älä anna sille aikaa ajatella. Tee samoin joka kerta kun huomaat sen aikovan pukittaa, niin se kyllä loppuu jossain vaiheessa. Siis ei joka kerta samoja liikkeitä, mutta keskitä sen huomio johonkin tehtävään.

   En tiedä käytkö sen kanssa millään tunneilla, mutta jos et, niin kannattaa ehdottomasti aloittaa jos on mitenkään mahdollista. Ponisi näyttää saavan monipuolista liikuntaa, mutta se vaikuttaa vähän kurittomalta, ja valmennukset auttaisivat siihen varmasti.

   Mietin myös, paljonko se saa liikuntaa päivässä ja miten ruokit sitä? Jos se saa väkirehua, ne kannattaa jättää pois kokonaan tai ainakin vähentää puoleen. Ponillasi saattaa olla liikaa energiaa jota se purkaa pukitteluun. Liikunnan lisääminen ja väkirehun vähentäminen/pois jättäminen rauhoittaa useimpia hevosia. Kannattaa ainakin kokeilla.

  • Omalla ponilla ei niinkään pukittelu ole ongelma mutta poni hyppii pystyyn aina turhautuessaa. Itse ratsastan ponin niin lyhyeksi ja alas kuin mahdollista niin hallintakin on helpompaa. Voisit kokeilla esim, sivuohjia koska hevonen tuskin saa yhtäpaljon voimaa pukkiin kun se ei pääse ns "mutkalle" :) itse en osaa neuvoa enempää :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4931
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   68
   2554
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2018
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1362
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1138