Köyliö Säkylään järkevästi

Pro LallinTuulimylly

Jokohan viimein asian tiimoilta alkaa jotain tapahtua?
Toivottavasti mahdollisessa liitoksessa käydään uuden kunnan kaikki toiminnot tiheällä kammalla lävitse ja karsitaan k a i k k i epäolennainen ennen liitosta. Muutoin on turha haaveilla liitoksen taloudellisesta hyödystä.
Sen nimittäin takaa superälytön viiden vuoden kunnan henkilöstön työsuhdeturva.

8

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säiliöläinen

      http://yle.fi/uutiset/koylion_nimi_ja_sakylan_vaakuna_katoaisivat_kuntaliitoksessa/7254527

      Nyt sitä näköjään meinataan, että Säkylä ja Köyliö yhdistyisivät. Nimeksi tulisi Säkylä, ja vaakunaksi tulisi nykyisen Köyliön vaakuna. Näitä kahta pikkupitäjäähän ollaan kaiketi ties kuinka kauan yritetty saada kimppaan, ja ilmeisesti vuoden 2016 alussa näyttäisi liitos tulevan. Muistaakseni joskus 10 vuotta sitten spekuloitiin, että niiden yhdistyessä olisi tullut joku Säkylän ja Köyliön vaakunoiden yhdistelmä. Voisi ehkä toimia, jos nimeksi otettaisiin vieläpä Säiliö.

      Lallin koulun yhteydessä toimiva yläaste näemmä halutaan sulkea, jolloin kaikki Köyliön yläasteikäiset menisivät Säkylän yhteiskouluun. Miten mukamas mahtuu? Entä tarvitseeko Lallin koulun yhteyteen jäävä ala-aste niin montaa rakennusta? Vaikka vuorenmaalaiset tällä hetkellä käyvätkin ala-asteensa aika lailla Lallin koulussa, hankala uskoa, että noin paljoa tilaa vaatii. Säkylä vain etsii kaiketi jonkinlaisia säästöjä, ja tämäkö on yksi toimenpide? Melko koomista.

      Mites muuten Huittisten, Kokemäen, Köyliön ja Säkylän kuntaliitoskaavio? Näiden pitäjien päättäjiä oli jokin aika takaperin Huittisissa seminaarissa, mutta kuopataanko viritelmä? Vai ollaanko menty jonkinlaiseen sopuun?

    • AEG Huurre Virkkunen

      Milloin tulee se päivä, että Huittinen ja Kokemäki liittyy toisiinsa? Heh.
      Yhtä Virkkusen vaatimaa teatteria koko touhu ja veronmaksajien piikkiin tietysti! Onneksi se kylmäkiskoinen, toisten mielipiteitä huomioimaton maratoonari valittiin pois jaloistamme tupeksimasta lisää. Euroopan parlamentissa siitä ei ole niin paljoa haittaa!

    • Kiinnostava kuntalii

      Säkylä - Köyliö ja vielä Eura lisää. Näistä kolmesta kunnasta yhteen liittymänä tulisi vahva kuntaliitos. Näiden kolmen kunnan kuntatalous on kuitenkin riittävän vakaa. Myös työllistyminen ja yritykset kohdallaan, sekä huomattava määrä valtion rahoittamina työssä.
      Mainittu malli ei enää kaipaisi lisää kuntia liitettäväksi yhteen.

      • sekava selittäjä

        Väki vähenee koko ajan. Kaikki keskitetään nykyisen Euran keskustaan ja sen tietämille. Se huomattiin, kun kyseistä kolmikkoa yritettiin saada kimppaan. Ja se huomataan myös siitä, kuinka Kiukaisten, Hinnerjoen ja Honkilahden sanotaan kuivuneen tyhjiin. Ketä tämä palvelee? Yritäpä antaa kissalle piimää oli erään köyliöläisen maanviljelijän vertaus. Kuinkas sitten kävikään, maajussi?

        Huittisten, Kokemäen, Köyliön ja Säkylän päättäjät olivat tässä jokin aika takaperin seminaarissa, joka koski näiden pitäjien liittämistä yhteen. Yhteistä näille on toki se, että kuuluvat kaikki Kokemäen poliisin alueeseen Harjavallan lisäksi. Huittislaisilla toki on oma poliisitalo jäljellä. Satakunnan verotoimiston Kokemäen yksikkö muodostuu samasta viisikosta. Mutta tulisiko tuosta liitoksestakaan silti mitään? Varsinkin kolvaalaisilla luulisi olevan hankala hoitaa asioitaan Kokemäellä tai Huittisissa, joista toinen varmasti saisi sen keskustaajaman itselleen. Todennäköisemmin Huittinen, kun Lauttakylä on sen verta kaupunkimainen verrattuna Kokemäen keskustaan.


    • Kyllä näin on

      Ei ikinä Euran kanssa kimppaan. Se vajoaa konkurssiin muutaman vuoden sisällä. Myisi vaan meidän liittyjien omaisuuden pitkittäessään konkurssia.

      • euran julli

        Hei veljet kalliit. Lukekaa aviiseja. Ei Eura teitä enää haluakkaan. Kai olette huomanneet että Säkylä on saanut rahansa loppumaan ihan itse, eivät tarvinneet apua. Onneksi Köyliö paikkaa...Me Euralaiset otamme Rauman. Elämme pitkän tovin rehvakkaasti Rauman rahoilla, ja kun ne loppuvat, katellaan Turkua tai Poria.. Poliisilaitos tietystikin tuodaan kanta-Euraan, niinkuin kaikki muukin palvelu. Satama sijoitetaan eurajokeen paskaputken viereen.


      • säiliöläinen
        euran julli kirjoitti:

        Hei veljet kalliit. Lukekaa aviiseja. Ei Eura teitä enää haluakkaan. Kai olette huomanneet että Säkylä on saanut rahansa loppumaan ihan itse, eivät tarvinneet apua. Onneksi Köyliö paikkaa...Me Euralaiset otamme Rauman. Elämme pitkän tovin rehvakkaasti Rauman rahoilla, ja kun ne loppuvat, katellaan Turkua tai Poria.. Poliisilaitos tietystikin tuodaan kanta-Euraan, niinkuin kaikki muukin palvelu. Satama sijoitetaan eurajokeen paskaputken viereen.

        Pettynyt euralainen. Huomaa, että ei saa säkyläläisiä ja köyliöläisiä maksamaan velkoja. Käsittääkseni Köyliölläkin tuntuu olevan liian kevyt lompakko. Siellä kerta ollaan innolla sulkemassa omaa yläastetta, vaikka liitosta Säkylään ei tulisikaan. Kaikki yläasteikäiset köyliöläiset kuulemma mahtuvat Säkylän yläasteelle. Niin miten? Tehdäänkö laajennus? Ai niin, ei ole varaa!

        Säkylän koulukeskuksesta puheen ollen! Aikanaanhan Eurasta vaadittiin, että Säkylän lukio lakkautettaisiin. Myös Säkylän ja Köyliön yhteinen terveyskeskus suljettaisiin. Näin oltaisiin voitu yhdistää Pyhäjärviseudun kunnat "uudeksi" Euran "kaupungiksi". Kun Säkylässä kuitenkin päätettiin kunnostaa koulukeskusta, vetivätkin Euran päättäjät tästä herneet sieraimiinsa.

        Säkylästä ja Köyliöstä tosiaan pyritään Huittisten ja Kokemäen kimppaan. Eura näemmä pyrkii Rauman kimppaan. Perämetsäläisyys kenties kasvaa Euran, Säkylän ja Köyliön seudulla. Tai no, sitähän se on jo valmiiksi jo peräti porilaisten silmissä. Vaaditaan suuria ihmeitä, jos alue halutaan pois tästä perämetsäläisyyden maineesta.


    • Anteeks Vaan

      Ei se perämetsäläisyysidentiteetti mihinkään katoa, vaikka liityttäisiin suoraan Hesaan. Päinvastoin! Mitä talouteen tulee, niin Pyhäjärviseudun kolmikosta Eurahan tässä sukeltaa pää edellä kohti valtion huomaa kaikkein kovinta vauhtia.
      Se on tiedostettu Euran päättävissä elimissäkin ja investointitahti sen kuin kiihtyy..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      245
      2289
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      164
      1487
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1335
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      213
      951
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      689
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe