Veronpautus väärälle tilille!!!

Apua!

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100581-varo-tata-tilinumeromokaa

Minulle kävi juuri tuo kyseinen moka:

Otin vuonna 2012 veronpalautuksen ennakkoon ja en tajunnut muuttaa verohallinnolle ilmoittamaani tilinumeroa automaattisesti takaisin omaksi tilinumerokseni vaikken tänä vuonna nostanut veronpalautusta ennakkoon penniäkään.

Eipä ilmestynyt tililleni penniäkään vaikka palautusta olisi pitänyt tulla lähemmäs tonni!

Verohallinto ilmoitti minulle vain, että palautukset on maksettu (onhan ne, mutta sellaisen firman tilille jonne en ole velkaa penniäkään)

Veronpalautusnyt.fi ilmoitti minulle, että he ovat lakkauttaneet kyseisen tilin ja rahat palautuvat automaattisesti verohallinnon tilille. Kuulostaa pahimmalta painajaiselta!!!

Missä vaiheessa minun kannattaa tehdä rikosilmoitus jos rahoja ei ala kuulua? Onko muita jotka ovat samassa tilanteessa?

10

458

  Vastaukset

  • Jos tili jolle palautukset on maksettu on lopetettu, palautuu maksu aikanaan takaisin maksajalle. Minkäs rikoksen se vippifirma on tehnyt, itsehän olet ohjannut palautuksesi heille.

   • Mitä teen, jos veronpalautukseni on maksettu lopetetulle tililleni?

    Ilmoita viipymättä uusi tilinumero sähköisesti Verohallintoon.

    • Ilmoita tilinumero verkossa (www.vero.fi/tilinumero).

    Pankit palauttavat lopetetuille tileille maksetut veronpalautukset takaisin Verohallinnolle viimeistään 11.12.2013.

    Veronpalautus maksetaan uudelle tilille reilun viikon kuluessa tilinumeron ilmoittamisesta.

    Esimerkiksi jos olet ilmoittanut uuden tilinumerosi verkkopalvelussa viimeistään 11.12.2013, saat veronpalautuksesi reilun viikon päästä tästä.

    Tilinumeron voi ilmoittaa myös kirjallisesti. Silloin ilmoituksen käsittely kestää pidempään.

    IIlmoita tilinumero paperilomakkeella (7208, Henkilöasiakkaan ilmoitus tilinumerosta).


  • Ilmoitat vaan Verohallinnolle oikean tilinumeron ja rahat palautuvat sille automaattisesti. Verohallinto palauttaa rahoa tällaisissa tapauksissa viikottain loppuvuoden ajan, kun oikea tilinumero on saapunut.
   Kysyin Verohallinnosta.

  • Ei tuossa ole tapahtunut mitään rikosta. Veronpalautuksesi on maksettu sille tilille, jonka numeron olet ilmoittanut.

   Oma mokasi on, että et ole ilmoittanut verohallinnolle oikeaa tilinumeroa. Jos ilmoittaa veroilmoituksessaan tilinumeron, jonne mahdollinen palautus maksetaan, niin verohallinto tallentaa tilinumeron mahdollisia tulevien vuosien palautuksia varten. Jos asiakas vaihtaa pankkia, hänen vastuullaan on ilmoittaa tilinumeron muutoksista sinne, minne se on tarpeellista.

   Olet saanut tämän vuoden keväällä esitäytetyn veroilmoituksen koskien vuoden 2012 verotusta. Etusivulla lukee, että "Tarkista esitäytetyt tiedot. Lisää puuttuvat ja korjaa virheelliset tiedot tämän ilmoitusosan valkoisiin kohtiin." Lisäksi etusivulla on ilmoitettu viimeinen palautuspäivä.
   Esitäytetyn veroilmoituksen toisella sivulla kohdassa 15 on kerrottu tilinumero, johon mahdollinen palautus maksetaan. Jos olisit tarkistanut tilinumeron, olisi hälytyskellojen pitänyt soida. Veroilmoituksesta kannatta katsoa muutakin kuin palautettava määrä.

   Onneksesi olemattomille tileille maksetut rahat palautuvat maksajalle muutaman päivän viiveellä.

   Kyse ei muuten ole veronpalautuksen ottamisesta ennakkoon, kyse on pikavipistä.

  • Eletään jo 12.12.2013, mutta rahat eivät ole vieläkään tulleet tililleni. Selvitin asioita sen verran, että tili jolle verohallinto on palautukseni maksanut, on ihan oikeasti lopetettu. Joutuuko tässä nyt oikeasti ottamaan yhteyttä poliisin ja lakimieheen että saan verohallinolta omani pois?

   Käytäntö on osoittanut ettei viranomaisiin voi luottaa!

   En ihmettele yhtään miksi suomessa työttömyys ja alkoholismi rehottaa! Jos valtiovalta kohtelisi ihmisiä oikeudenmukaisesti ja maalaisjärjellä, niin moni olisi jättänyt tarttumatta pulloon!

   • Siis olet ilmoittanut verottajalle toiselle kuuluvan pankkitilin numeron ja nyt on sitten verottajan syytä, kun et saa palautuksiasi. Taidat olla näitä kiakkovieraita, joiden mielestä vika on aina valtiossa.


   • Ota rauhallisesti. Rahat kyllä tulevat sieltä loppuvuoden aikana jos olet oikean tilinumeron nyt ilmoittanut. Tämäntakia ei kannata alkaa ryyppäämään tms.
    Ihan peiliin kannattaa katsoa sen tilanteen aiheuttajan löytämiseksi, ei viranomaiset ole sun rahoja vieneet tai mokanneet. V


  • "Siis olet ilmoittanut verottajalle toiselle kuuluvan pankkitilin numeron ja nyt on sitten verottajan syytä, kun et saa palautuksiasi. Taidat olla näitä kiakkovieraita, joiden mielestä vika on aina valtiossa."

   Siis olenko mielestäsi ansainnut menettää palautukseni kokonaan sen takia kun en ajoissa muistanut vaihtaa tilinumeroani oikeaksi? Tämäkö tekee minusta kiakkovieraan?

   Jos asiaa tutkitaan samalla logiikalla: Sinä siirrät kaverillesi rahaa hänen tililleen (esim. maksat hänelle velkasi) ja erehdyksessä kirjoitat hänen tilinumeroonsa yhden numeron väärin. Täten raha tuleekin meikäläisen tilille ja viranomaiset nostavat kätensä pystyyn että se on voi voi!!!

   Jos tämä on sinun mieslestäsi reilua ja oikeudenmukaista, niin en voi muuta kuin ihmetellä arvomaailmaasi!

   • Juu, sen on reilua, Tyhmyydestä ja virheistään joutuu maksamaan,,,


   • Jos maksaa väärälle tilille niin sitä ei pankki tai kukaan muu voi periä takaisin ilman saajan lupaa. Näin se vaan menee, pitää olla tarkkuutta. Toisaalta kyllä yhden numeron näppäilyvirheen ei pitäisi edes mennä perille, sillä IBAN-tilinumeroissa on tarkistussumma, joka ei enää täsmäisi jos yksi numero on väärin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   392
   11576
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   119
   5146
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   264
   5119
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   156
   3480