Ovestin/estrioli -voide vaikutus? Rintojen kasvu??

Josko kokeilis

Kantsiisko kokeilla Ovestin Ovestin 1 mg/g emätinvoidetta (estrioli), tuoteselosteessa sanotaan: Ovestinia käytetään hormonikorvaushoitoon. Se sisältää estrioli-nimistä naishormonia (estrogeenia).

-Voiko tällä saada esim, rintoja kasvamaan jos käyttää voidetta rintoihin? Tai jotain muita vaikutuksia? Tai onko vain haittaa?

-Tyhmiä kysymyksiä ehkä, mutta jos jollakulla tietoa niin kertokaas?

36

5944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sipuli2

      Ilman testosteronin estoa tuosta ei taida juurikaan iloa olla.

    • *_*

      Paitsi mahdollinen teston nousu.

    • lkjlk

      Jos vaikutusta on ollut, kyseessä on rintojen hieronnan lisäämä prolaktiinin tuotanto ja silloin kelpaa mikä tahansa voide. Hieromisen lopettamisen jälkeen rinnat palautuu ennalleen kun prolaktiinimäärä normalisoituu.

    • Kokeiluun?

      Niin mutta entäs jos androt käytössä. Voiko tämä tuote nostaa estron määrää veressä! Ja eipä tarvi edes reseptiä...

      • lkjmlkj

        Ovestin ja Pausanol eivät nosta mainittavasti estrogeenin määrää verenkierrossa. Sen vuoksi niitä voi käyttää myös sellaiset naiset joilla on ollut rintasyöpä tai rintasyöpäriski on korkea ja joilla estrogeenin käyttö pillereinä on kielletty. Näiden voiteiden vaikutus rajoittuu paikallisesti.


      • Rintamailla
        lkjmlkj kirjoitti:

        Ovestin ja Pausanol eivät nosta mainittavasti estrogeenin määrää verenkierrossa. Sen vuoksi niitä voi käyttää myös sellaiset naiset joilla on ollut rintasyöpä tai rintasyöpäriski on korkea ja joilla estrogeenin käyttö pillereinä on kielletty. Näiden voiteiden vaikutus rajoittuu paikallisesti.

        Tarkemmin sanoen estriolin on oletettu jopa blokkaavan muiden naishormonien tuottamaa rintasyöpäriskiä. Estriolin vaikutuksia verihyytymiin ei ilmeisesti tunneta kovin hyvin, koska varoitukset tähän lliittyen viittaavat estrogeeneihin yleensä.

        Ja kyllä estriolilla todella saa rinnat kasvamaan tavalla, joka ei millään voi selittyä rintojen hieronnalla - ja ihan ilman androblokkaushoitoja. Varmaan yksilöllisiä eroja on, esimerkiksi vähärasvaisella vaihtoehdolla mahdollisuudet ovat vähäisemmät.


    • oma kokemus

      Omakohtaista tietoa löytyy, eli aloitin käytön elokuun lopussa ja kohta tulee kolme ja puoli kuukautta täyteen. Täällä on tyrmätty täysin voiteen mahdollinen vaikutus rintojen kehittymiseen ja varmaankaan Ovestinista ei ole transsukupuolisen ihmisen hoidoksi, koska hormonimäärä on niin pieni. Estrioli on paljon heikompi kuin estradioli, jota hoidoissa yleensä käytetään.
      Voiteessa on hormonia 1 mg grammassa ja paketissa olevan asettimen tilavuus on 0,5g eli siis 0,5 mg hormonia. Estrioli poistuu elimistöstä huomattavasti hitaammin kuin estradioli eli se säilyy elimistössä 1-3 vrk.
      Aloitin käytön hyvin pienellä määrällä, puoli asettimellista (0,25mg) päivässä nänneihin hierottuna. Tällä määrällä menin puolitoista kuukautta jonka jälkeen nostin määrän 0,5g päivässä. Ensimmäisen viikon aikana tuli lievää päänsärkyä mutta se jäi pois muutaman päivän käytön jälkeen. Parin viikon kuluttua alkoi tulla tuntemuksia eli täyteläisyyden tunnetta kainaloihin, nännit alkoivat kihelmöidä ja aristaa. Liikkuessa alkoi tuntua myös aristusta.
      Pitkään mietin luonnollista tapaa saada testosteronitasoja alemmaksi luonnollisella tavalla. Sitten löysin vihermintun, josta löytyy aika paljon tutkittua tietoa. Viherminttuteetä on melko mahdoton löytää kaupoista, koska yleisesti myynnissä oleva minttutee on piparminttua eikä sillä ole samankaltaista vaikutusta. Viherminttutee (spearmint) laskee kuukauden käytön jälkeen veren vapaata testosteronia 30% ja pitempiaikaisessa käytössä myös seerumin kokonaistestosteroni laskee 20%. Pari reilua mukillista vuorokaudessa riittää ja tee kannattaa hauduttaa kunnolla, 10-15 minuuttia. Teetä saa tilattua esim. Englannin Amazonin verkkokaupasta ja toimitus on nopeaa.
      Tällä hetkellä tilanne on se, että rintojen ulkonäkö on selvästi muuttunut. Nännipihat ovat suuremmat, nännit ovat paksummat ja hyvin kosketusherkät. Koko on myös hieman kasvanut mutta mitään hokkuspokkus-vaikutusta tällä tavalla ei tule. Kehitys on hidasta mutta selvää ja aion jatkaa.
      Jos haluat kokeilla kannattaa ottaa huomioon, että viherminttuteen vaikutus on selvästi havaittava. Parin kolmen viikon käytön jälkeen olet väsyneempi, seksihalut laskevat huomattavasti testosteronin vähentyessä. Plussapuolella on toki, että naishormonin vaikutus tehostuu. Rintojen kehittymisen vaikutukset ympäristöön kannattaa myös punnita. Oletko valmis siihen, että paidan etumus saattaa pullottaa enemmän kuin muilla miehillä? Jos olet niin siitä vain apteekkiin. Palstan vastaväitteet kannattaa jättää omaan arvoonsa; tuskin näistä kukaan on itse kokeillut vaikutusta.

    • P-liina

      Nimimerkeille "oma kokemus" ja "rintamailla": mukava kuulla, että pelkkä voide on kasvattanut tissejä. Itse aattelin vielä listätä yhtälöön Vagifem emätinkapselit, eli 1 päivttäin anukseen. Vagifemin vaikuttava aina on estradioli, joka on estriolia voimakkaampi estrogeeni (sitä en tiedä, että miten suuri ero niillä on).

      Vajaa 3 viikkoa tullut nyt käytetyä ovestin-voidetta mutta *ei mitään* näy/tunnu vielä (olen mies, 49-v). Viheminttuteetä aloitin juomaan viikko siten, lisöäksi otan fenkolinsiemeniä n teelusikallisen per päivä. Yhden laatikollisen jotain emätinkapseleita kulutin jo (estriolia niissä oli, ei sis Vagifem), eli laitoin 1 päivässä anukseen.

      Tuskin maltan odottaa, että nänit alkaa kasvaa (jos ne nyt sitten alkea edes...?)

      Jos jolain on kertoa voiteesta/emätinkapseleista jotain niin olis kiva kuulla.

      Liina

      • Aika_turhaa

        Taidat vaan tuhlata rahojasi apteekkiin turhaan. Käytän erästä lääkettä jonka sivuvaikutusluettelossa mainitaan että voi kasvatta miehillä rintarauhasia (lievä antiandrogeeni). Ennen tranprosessin aloittamista tuo lääke kasvatti rintarauhaset noin tuoreen luumun kokoisiksi, mutta päällepäin ei varsinaisesti huomannut rintojen suurentuneen koska rasvaa ei kertynyt.
        Eiköhän ne tehokkaimmat lääkkeet löydy resepteillä kun on ensin saanut transdiagnoosin.


    • P-liina

      Nimimerkille "Aika_turhaa": voipi olla mutta olen liikkeellä juuri nähdäkseni, että voiko tuloksia saada aikaan ilmaan "oikeaa" hormonihoitoa (jota en edes halua: haluan vain tisut, edes kohtiuullsiet, olen nimittäin tissifriikki, en tiedä oikein mitään kauniimpaa kuin upea povi, naisen ei edes tarvitse muuten olla kaunis, rinnat riittävät).

      Tuo emätinvoide on tosiaan aika lepsua tavaraa joten "oikeiden" hormonihoitojen haittojakaan tuskin tulee, tosin ei ehkä tuloksiakaaan. Aika näyttää, miten käy. Toisaalta tuossa yllä on kaksi esimerkkitapauksta siitä, että ko. voide jopa ilman mieshormonin blokkausta voi toimia, yksilöstä riippuen. Eli testaan aikani tuon voiteen ja yrttien yhteisvaikutusta (ja ehkä lisään vielä Vagifemit, tosin ne on aika kalliita ja vaikutus lienee varsin paikallinen ainkin vaginaan laitettuna, mutta itse litan teitenkin anukseen, jossa niiden aikutusta ei ole tutkittu eli se voi olla tehokkaampi).

      Nyt oon kyllä aika skeptinen kun ei minkäänmoisia tuloksia tunnu eikä näy. Perintötekijät on hyvät: äidinpuoleisen suvun naisilla on varsin, jopa erittäin hyvä rintavarustus. Toisaalta olen alkanut epäillä, että omat testotasot lienevät varsin korkeat kun seksi on mielessä lähes koko ajan. Tuo viherminttutee voisi ehkä laskea panetusta? Olen muuten n 75 & hetero / 25 % bi. Seksuaalisuus on kyllä pirullisien monimutkainen juttu: en ole ainut mies, joka haluaa tissit. Oiskohan tämmösille kummajaisille jotain hienoa latinan/kreikankielistä nimeä?

      Liina

      • Pikkuvinkki

        Mistä olet löytänyt tuollaiset prosenttiluvut seksuaalisesta suuntautumisestasi. ;) Eipä tuolla ole mitään vaikutusta sukupuoleen.
        Ellet sattunut näkemään 11.4. esitettyä Akuuttia (omalääkäri-osuus) televisiosta, sen voi katsoa Areenasta tai sitten sunnuntaina iltapäivällä uusintana telkkarissa.


    • omakokemus

      Kirjoitin ketjuun 2,5 v sitten, eli Ovestinin käyttöä on nyt takana sama aika. Rinnat ovat kehittyneet hieman mutta vain hieman. Suurempi vaikutus hormonilla on sellaiseen vaikeammin kuvailtavaan "yleisilmeeseen", eli kasvonpiirteeni ovat naisellistuneet selvästi. Tämän huomaan vanhoista valokuvista. Rasvaa on kertnyt poskipäihin ja leuan sivuihin sekä silmien ympärille eri tavalla kuin ennen. Reisien yläosassa on "kulmaa" enemmän eli lantio näyttää naisellisemmalta. Iho ja hiukset ovat pehmentyneet myös. Hormoni vaikuttaa myös mieleen, eikä tämä ole plaseboa. Olen kokeillut myös parin kolmen viikon taukoa, jonka aikana ajattelu ja suhtautuminen asioihin on selvästi "kulmikkaampaa". Kun käytän hormonia päivittäin, mieleni on rauhallisempi, itku tulee herkemmin ja olen havainnut myös piirteen, josta en aiemmin kärsinyt. Eli on vaikea siirtää asioita syrjään ajatuksista; huolia tulee pohdittua yöllä ja ne ovat jotenkin aina läsnä ajatuksissa.
      Tyypillisiä miehisiä seksihaluja minulla ei ole oikeastaan koskaan ollutkaan, nykyisin vielä vähemmän.
      Rintojen kasvua en enää tavoittele mutta nämä muut kertomani vaikutukset ovat itselleni kovinkin toivottavia.

      • omakokemus

        Lisäyksenä viestiini vielä, että estrioli imeytyy kyllä myös voiteesta verenkiertoon ja nostaa veren estrogeenimäärää. Tästä on olemassa myös tutkimustietoa; eräässä tutkimuksessa tulokseksi saatiin, että naisilla 0,5g emättimeen annosteltuna nosti veren estrioltasoa saman verran kuin 8-12mg suun kautta otettuna.


      • En_usko
        omakokemus kirjoitti:

        Lisäyksenä viestiini vielä, että estrioli imeytyy kyllä myös voiteesta verenkiertoon ja nostaa veren estrogeenimäärää. Tästä on olemassa myös tutkimustietoa; eräässä tutkimuksessa tulokseksi saatiin, että naisilla 0,5g emättimeen annosteltuna nosti veren estrioltasoa saman verran kuin 8-12mg suun kautta otettuna.

        Tuollainen tutkimustulos on naisille periaatteessa vaarallista. Lääkärit ovat määränneet näitä paikallisestrogeeneja naisille joilla on ollut hormooniherkkä rintasyöpä eikä muuta hormoonihoitoa voi käyttää. On kerrottu että voiteesta ei ole todettu mainittavampaa imeytymistä verenkiertoon ja sen vuoksi sitä on pidetty vaarattomana.
        Tuntuu aika rajulta että noin pieni annos vaikuttaisi noinkin suurella teholla. Jos asia pitää paikkansa, transnaisten kannattaisi käyttää vain tuota voidetta ja puoletkin em. annoksesta riittäisi nykyiseen hormoonipolien hoitotasoon.


    • omakokemus

      Totta tuokin, hormoneihin liittyvistä vaikutuksista on erittäin ristiriitaista tietoa ja mielipiteet vaihtelevat jyrkästi lääkäristä toiseen. Periaatteessa estriolia voitaisiin aivan hyvin käyttää myös transnaisen HRT:hen; tosin annoksien pitää olla korkeita jolloin riskit eivät ole estradiolia vähäisemmät. Jos voidetta käyttää, on tietysti merkitystä myös sillä, mihin kohtaan sen laittaa. Iho on sellainen panssari, ettei se helposti läpäise mitään varsinkaan jos aineen on tarkoitus päätyä tehokkaasti verenkiertoon. Mutta limakalvolle sively onkin eri asia, iho on ohutta ja verisuonia runsaasti. Myös biologisen miehen kehossa on tällaisia kohtia, enkä nyt tarkoita pakoputkea.
      Toki transsukupuolisen hoidossa pyritään mahdollisimman nopeaan feminisaatioon, jolloin testosteronin blokkaaminen ja riittävän korkeat estrogeenitasot ovat välttämättömiä. Hormonihoitoa on esim. USA:ssa tehty menneinä vuosikymmeninä myös siten, ettei testosteronia blokata vaan annetaan pelkkää estrogeenia. Tämä perustuu ymmärtääkseni siihen, että aivot käsittelevät molempia sukuhormoneja samalla tavalla. Ne eivät "välitä" kumpaa sukuhormonia elimistössä on, kunhan taso on riittävän korkea. Jos hormonia annetaan ulkopuolelta, elimistön oma sukuhormonituotanto vähenee pikkuhiljaa. Tällöim esim. biologisen miehen testosteronituotanto vähenee pitemmän ajan kuluessa, jos hän käyttää estrogeenia.
      Omalla kohdallani Ovestinin 2,5 vuoden käyttö on kutistanut kiveksiä selvästi.

      Tässä pari linkkiä estriolin imeytymiseen ja sen käyttöön transnaisen HRT:hen liittyen:

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6507057
      http://www.trans-health.com/2002/hrt-self-medication/

      • P-liina

        "Omakokemukselle" paljon kiitoksia uusista kommenteistasi. Mie pidin taukoa ovestinin ja emätinkapseleiden käytöstä edellisen viestini jälkeen tähän päivään asti, meni usko niden tehoon. Mutta nyt sain taas uutta uskoa ja laitoin aamulla kapselin.

        Sanotko vielä, että mihin sivelet ovestinia? Nänneihin? Onko niiden iho ohuempi kuin muu iho? Jos limakalvoille niin suuhunko sitten??

        Sinun apauskessasi voiteellla on joka tapauskessa SELVÄSTI ollut vaikutusta vaikei mainittavaa rintojen kasvua ole havaittavissa. Muta siihen vaikuttavat suuresti perimä ja rasvapitoisuus.

        Ja oletko käyttänyt pelkkää voidetta vai voidetta ja emätinkapseleita näiden 2,5 vuoden ajan?

        Terv. Liina


    • näin-kerrottiin

      Minulle kyllä gyne sanoi että ovestin voiteen käyttö ei nosta estradiolin määrää veressä.

      • Omin_silmin_nähnyt

        Itse olen kokeillut Ovestinin hieromista rintoihin pitkän ajanjakson. Ainoa vaikutus oli alkuvaiheessa pieni nännien turpoaminen, jota ei myöhemmin enää ilmennyt. Sen sijaan kaverilla on kasvanut lähes B-kupin kokoiset rinnat pelkällä Ovestinilla. Vaikutukset ovat siis ilmeisen yksilölliset. Esimerkiksi rasvaprosentti voi vaikuttaa.


      • omakokemus

        Rintoihin hieromalla tuskin tulee suurinta vaikutusta. Ovestin on tarkoitettu nimenomaan limakalvolle ja kuten aiemassa viestissäni kirjoitin, sellaisia kohtia löytyy myös miehen kehosta. Voisit kokeilla myös DHT:n (vapaa testosteroni) vähentämistä esim. Curbisal-valmisteella (sahapalmu). DHT on nimenomaan miehen kehossa suoja estrogeenia vastaan.


      • Omin_silmin_nähnyt

        Tätä olenkin erityisesti ihmetellyt. Alennan nimittäin juuri DHT-tasoa aika tehokkaasti, koska otan finasteridia 5 mg päivässä eturauhasongelmiin. Ainoa selkeä selitys, jonka olen löytänyt, on alhainen rasvaprosenttini.


      • P-liina
        omakokemus kirjoitti:

        Rintoihin hieromalla tuskin tulee suurinta vaikutusta. Ovestin on tarkoitettu nimenomaan limakalvolle ja kuten aiemassa viestissäni kirjoitin, sellaisia kohtia löytyy myös miehen kehosta. Voisit kokeilla myös DHT:n (vapaa testosteroni) vähentämistä esim. Curbisal-valmisteella (sahapalmu). DHT on nimenomaan miehen kehossa suoja estrogeenia vastaan.

        ok mutta sano nyt kuitenkin pliis, että missä niitä limakalvoja miehellä muualla on kuin pakoputkessa?

        Onkohan toi Curbisal ilman reseptiä saatava juttu?

        Jossain suositeltiin viherminttuteetä samaan tarkoitukseen.


      • Löytyyhän_noita
        P-liina kirjoitti:

        ok mutta sano nyt kuitenkin pliis, että missä niitä limakalvoja miehellä muualla on kuin pakoputkessa?

        Onkohan toi Curbisal ilman reseptiä saatava juttu?

        Jossain suositeltiin viherminttuteetä samaan tarkoitukseen.

        Kun et osaa käyttää Googlea niin tässä yksi linkki http://www.apteekkituotteet.fi/Curbisal Voit jopa tilata tuotetta sieltä jos et viitsi vaivautua lähiapteekkiin.
        Finasteridi on tehokkaampaa ja siihen saat reseptin lääkäriltäsi.


      • P-liina
        Löytyyhän_noita kirjoitti:

        Kun et osaa käyttää Googlea niin tässä yksi linkki http://www.apteekkituotteet.fi/Curbisal Voit jopa tilata tuotetta sieltä jos et viitsi vaivautua lähiapteekkiin.
        Finasteridi on tehokkaampaa ja siihen saat reseptin lääkäriltäsi.

        Oi suurkiitos avustasi. Mikä se Google muuten on? sieltäkö tuota Kurpisalia saa?

        Ei ole miulla lääkäriä enkä ole itse lääkäri joten ei tule Finasteridiakaan.


      • Älä_esitä_tyhmää
        P-liina kirjoitti:

        Oi suurkiitos avustasi. Mikä se Google muuten on? sieltäkö tuota Kurpisalia saa?

        Ei ole miulla lääkäriä enkä ole itse lääkäri joten ei tule Finasteridiakaan.

        Älä heittäydy tyhmäksi. En usko että olet todella noin tyhmä. Etkö todellakaan osaa mennä omaan apteekkiisi ja ostaa sieltä tuota rohdosvalmistetta.
        Sinulla on oma lääkäri, terveyskeskuksessa. Vai etkö ole koskaan elämäsi aikana käynyt lääkärissä.
        Fiksu ihminen tunnustaa hölmöytensä ja on hiljaa eikä yritä vastata nokkeluudella.


      • P-liina

        Koulussa sanottiin, että meillä on sananvapaus ja nyt sanotaan ettei saa vastata. Jo on muailma muuttununna.

        Kiittää sentään varmaan suapi joten kiitos sinulle taas kaikesta avustasi ja anteeksi, että mie olen näin hölömö. Nyt sitten olen viksu kun juuri tunnustin hölmöyteni (toivottavasti sen tunnustaminen ei riko sananvapauden rajoja).


    • nainen-kysyy

      Ostin ovestin puikkoja ja sulaa aika nopeasti ja osa valuu pois. Kerkeekö vaikuttaa ollenkaan?

      • gynen-ohje

        Ovestin puikot laitetaan yöksi ennen nukkumaanmenoa.


    • zyp

      Aloin käyttämän Ovestin 1mg/g emätinvoidetta annostimella(ei sotke yhtään) 5 päivää sitten ja rintojani särkee ja ovat turpeat...ajattelin että mahtaako kyseinen lääke olla sopiva mulle vaihtareihin ja emättimen kuivuuteen

    • omakokemus

      P-liinalle vastauksena vaikkakin vuoden viiveellä; paras paikka estriolin imeytymisen kannalta on peniksen varressa terskan takana paljastuva limakalvo (eng. inner foreskin). Tällä alueella on suuri määrä estrogeenireseptoreita, joihin nimenomaan estrioli sitoutuu. Rintojen reseptoreihin se puolestaan sitoutuu huonosti ja nimenomaan rintojen kasvuun tarvitaan estradiolia, joka taas sitoutuu tehokkaasti rintojen estrogeenireseptoreihin.

      Tästäkin löytyy tutkimustuloksia netistä, tosin ihan eri syistä tehtyjä kuin biologisen miehen feminisaatioon liittyen. Tutkimus liittyy HIV:n leviämisen torjumiseen ja siinä verrokkiryhmistä toinen sai estriolvoidetta alussa mainitsemalleni alueelle kehossaan ja toinen ryhmä plaseboa. Tietyn ajanjakson jälkeen mitattiin limakalvon paksuus mikä estriolia käyttäneellä ryhmällä oli selvästi suurempi. Paksumpi limakalvo vaikeuttaa HI-viruksen tunkeutumista elimistöön.

      Kyseisen artikkelin yhteydessä mainittiin juuri ko. alueen sisältävän suuren määrän estrioliin reagoivia reseptoreita. Jokuhan tämän taas tulee tyrmäämään mutta kannattaa muistaa, että miehen ja naisen sukuelimet on veistetty samoista raaka-aineista vaikka "rojut" ovat hieman eri järjestyksessä. Biologisella naisella e-reseptorit ovat emättimen limakalvolla, biologisella miehellä esinahan limakalvolla.

    • omakokemus

      Lisäyksenä edelliseen viestiin kommentoin vielä paria asiaa, joita ketjussa on sivuttu. Ovestin ei tietenkään nosta estradiolin määrää veressä, koska se ei ole estradiolia vaan estriolia.

      Curbisal-valmistetta ei kannata käyttää vapaan testosteronin alentamiseen, koska se alentaa samalla tavalla myös estrogeenitasoja. Viherminttutee (spearmint) toimii paremmin eikä sillä ole anti-estrogeenisia vaikutuksia. Finasteridi on tietysti tehokas lääke tähän tarkoitukseen ja dutasteridi vielä tehokkaampi. Molemmat reseptilääkkeitä eturauhasvaivoihin ja kaljuuntumiseen.

    • P-liina

      Kiitokset taas kerran "omakokemukselle" asiantuntevista ja kokemukseen perustuvista postauksistasi. Palstalla ovat joillakin tosiaan estrioli ja estradioli menneet sekaisin. Summa summarum: Ovestinilla ja viherminttuteellä (kenties estradiolia sisältävällä Vagifemillä tai estriolia sisältävillä emätinkapseleilla höystettynä) riittävän pitkään ja säännöllisesti käytettynä voi hyvinkin tulla tuntuviakin feminiinisiä muutoksia miehen kehoon.

      T. Liina

      • omakokemus

        Nytpä kommentoin heti, ettet turhaan jatka Vagifemin ja Ovestinin samanaikaista käyttöä. Estriolilla on näet myös sellainen vaikiutus, että se "tukkii" estradiolireseptorit ja estää siis estradiolin vaikutuksen. Vagifemissä on hyvin pieni määrä estradiolia (10 mikrogrammaa) joten päiväannoksen pitäisi olla ainakin 3-5 puikkoa/vrk, jos vaikutusta haluaa. Käytä siis jompaa kumpaa, ei yhtäaikaa molempia : )


    • Pau-liina

      Kiitos "omakokemus". Puolisen vuotta taas on kulunut. Sanot tuossa ylempänä että juuri estradiolia tarvitaan rintojen kasvuun (ja sitähän on esim. Vagifem-emätinpuikoissa, joskin pieni määrä).

      Harmi on se, että estradioli - toisin kuin Ovestin - saattaa aiheuttaa kohonneen riskin saada rintasyöpä:

      Ovestinin ja Pausanolin käyttö on siis todellakin ihan ookoo, kuten alla olevista dioista selviää. :-) Syyksi tähän Reita kertoi sen, että niiden sisältämän estriolin käyttö ei lisää rintasyövän uusiutumisriskiä, koska se ei muutu elimistössä estradioliksi. Sen sijaan E2:sta eli estradiolia sisältävä Vagifem (kuin myös systeemisesti vaikuttavat estrogeenit) on ja pysyy kiellettyjen aineiden listalla!

      (Lähde: http://olipakerranrintasyopa.blogspot.com/2017/01/rintasyopaan-sairastuneen.html)

      Voihan nenä! Juuri kun löytyy tuote , joka oikeasti voisi auttaa tissien kasvussa niin se onkin potentiaalisesti vaarallinen. Kaikella on hintansa....

      T. Liina

      • utuyfyudfjygj

        Pelkkä estradioli ei lisää mainittavimmin rintasyöpäriskiä, mutta sen kanssa yhdessä esiintyvä/käytettävä keltarauhashormooni (progestiini) lisää riskiä. Esimerkiksi pelkkää estradiolia hormoonikorvauksena käyttävävillä transnaisilla ja cis-naisilla joilta on poistettu kohtu, rintasyöpäriski ei ole kovin suuri.

        Ns. rintasyöpägeenin omaavilla naisilla tuo riski on kuitenkin senverran suuri ettei estradiolin käyttöä suositella.


    • viherpiiperrys

      Kiitos Liina ja omakokemus. Tätä ketjua täytyy ehdottomasti pitää yllä. omakokemus on päässyt reseptoritutkimuksillaan jonkin jäljille.
      Voin kertoa että reseptoreihin kohdennetulla hoidolla on vaikutuksia tullut myös minulle. niin fyysisiä kuin henkisiä. Kehon koostumus on muuttunut ja rasva on selkeästi liikkunut eri paikkaan. Olen toisinaan kokenut suurta optimismia ja toisinaan itkenyt syvää masennusta. Nähdäkseni kaikki on pelkästään estrogeenireseptoreita voitelemalla tuotettua vaikutusta.
      Olen käyttänyt estriolia, mutta myös muita aineita. Esimerkiksi luontaistuotteita. Olen kokeillut lakritsia ja pellavansiemenöljyä. Pellavansiemenissä on moninkertainen määrä estrogeenejä verrattuna soijaan ja lakritsikin tutkittu että voi olla jopa tehokkaampaa kuin estradiol. Vaikutuksia on tullut näillä myös, mutta epätasaisesti ja minusta tuntuu että jonkinlainen raja on nyt noussut vastaan. Luin jostain että hormonituotanto reagoi estrogeenidominanssiin nostamalla DHT:n tuotantoa. Paras veikkaukseni on että DHT:ni onkin noussut, enkä ole oikein onnistunut saamaan sitä alas ja siksi kehitys polkee paikoillaan. Oireet viittaavat ainakin siihen. Ehkä manteliöljystä olisi apua? Finasteridikin reseptin takana taas.
      Mutta kehotan kokeilemaan luontaistuotteita. Ne ovat halvempiakin kuin voiteet ja kemikaalittomia. Tehosta en sano varmuudella mutta ei se respetivapaa voidekaan sisällä kuin lurun sitä ehtaa itseään.

      • Tarkkuutta

        Käytä viherminttuteetä DHT:n laskemiseen kuten tuolla yllä neuvottiin. Kannattaa lukea tarkemmin mitä ketjussa on muutenkin kirjoitettu.

        Mainitsemasi lakritsi on mielenkiintoinen aine, siitä on tosiaan tutkimustuloksia. Ilmeisesti se vaikuttaisi sekä estrogeenireseptoreihin sitoutuvana että testosteronin tuotantoa laskevana. Pitää siis huomauttaa että tässä yhteydessä puhutaan lakritsijuuresta, ei perinteisestä "lakritsista", esim. lakritsimakeisista, joista löytyy oikeaa 100 %-lakritsia tuskin 10 %.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe