Tuolta Merimieskuvia. net osoitteesta tuli luettua.

Lukija vaan

Että eräät merimiehet jo 1950-1960 luvuilla menivät maihin ja yleensä joivat päänsä täyteen. Mutta yksi asia jäi hyvin mieleen.

Olikohan kyse täkkäristä, joka poltteli pilveä niin paljon, että tarinan kirjottaja oli siihen aikoihin jopa peloissaan, että kaveri kärähtää polttelusta, koska silmät tuijottivat minne sattuivat. Tämän voi jokainen tarkistaa kyseisestä osoitteesta. Kirjoitusvuosi taisi olla 2013.

Eli kannabis oli jo tuolloin laivoissa käytettyä tavaraa, mutta vaietaanko siitä, koska kyseessä on laiton päihde? Ja mietin että eikö tuo aine ollut parempi kuin alkoholi, koska krapulaa ei tullut? Entä moniko käytti kannabista krapulan parantamiseen?

34

2242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voihan V.

      Täyttä paskaa koko lukijan juttu .Ei kukaan merimies kannabista käyttänyt ,kyllä sitä viinaa sen verran sai ettei muuta tarvinnut. "Lukija vaan" taitaa olla niitä maissa olevia pilvihörhöjä jotka eivät tiedä merimies elämästä hevon vittua .

      • Tappajatate

        En tavannut pilven polttajia 60-70 luvun laivoissa. Tosin Kalkutassa ollessamme keräiltiin sataman pöheiköstä hamppua säkillinen, jota poltettiin laivassa erään puolimatruusin kanssa. Ei tullut kunnon fiiliksiä ja heitimme rehut mereen ja palattiin nauttimaan Ginn Tonikia.


      • Anonyymi

        Missä oot seilannu.1980 olin junkkina yhdessä ålanderissa.kyllä pilveä meni.


    • Lukija vaan

      Jaa, no kyllä tuosta ko. osoitteesta löytyy tarina, jossa tälläinen kannabiksen polttelija oli. Tietysti tarina on aina tarina, mutta näin sinne jokin vanha merikarhu kirjoitteli. Vielä kun löydän jutun, heitän linkin.

      Kyllä sen on joku muukin lukenut. Joihan jotkut partavettäkin noiden juttujen mukaan. On muuten hyviä juttuja, en olekaan merimies, enkä sellaiseksi haluaisikaan, mutta juttuja on mukava lukea.

    • renttuilijat

      Ehkä mäkin oon jutun lukenut. Paljon oli suomalaisia pummeja kun ne jäivät ahteriin. Asuivat jopa puliukkojen kanssa.Ei ole ollut aina tosiaan hääviä menoa mutta ihan kiva lukea.

      • Genovan pummit

        jotkut joivat Florida partavettä kun muut oli juotu loppuun,mutta ne kaverit yleensä jäivät ahteriin ja niitä sitten tapasi vaikka genovassa "ulkoseiloreina"


      • alkoholi on riittäny
        Genovan pummit kirjoitti:

        jotkut joivat Florida partavettä kun muut oli juotu loppuun,mutta ne kaverit yleensä jäivät ahteriin ja niitä sitten tapasi vaikka genovassa "ulkoseiloreina"

        Vuonna 1968 olin moottorimiehenä eräässä Ahvenanmaalaisessa tankkerissa, jossa miehistö ei saanut alkoholijuomia slabista eikä ulosvientiin. Eräänä päivänä tulin vahdista puolenpäivän jälkeen, niin eräästä hytistä, jonka ovi oli auki, huudettiin ; tule ottamaan ryyppy, kun näin pöydällä olevan Aqua Velva partavesipullon, sanoin ei kiitos. Menin hyttiini pesulle, ajoin parran ja meinasin laittaa partavettä leukaan, pullo oli hävinnyt, silloin äkkäsin, jumankeuta, tarjosivat huikkaa minun partavesipullosta. No ne partavedet menivät parempiin suihin, enkä ole sen jälkeen ostanut ja käyttänyt ko. tuotteita.
        Myöhemmin huomasin Floridan Whiskyn olevan osalle porukkaa tuttua juotavaa.


      • :-)
        Genovan pummit kirjoitti:

        jotkut joivat Florida partavettä kun muut oli juotu loppuun,mutta ne kaverit yleensä jäivät ahteriin ja niitä sitten tapasi vaikka genovassa "ulkoseiloreina"

        Siroccossa kesällä 1975 yks herrasmies vikaeeraaja joi partavettä :)


      • Raihnainen
        Genovan pummit kirjoitti:

        jotkut joivat Florida partavettä kun muut oli juotu loppuun,mutta ne kaverit yleensä jäivät ahteriin ja niitä sitten tapasi vaikka genovassa "ulkoseiloreina"

        Kylla ne genovan pummit skonoja oli,genovassa jobit kun alkoi vaheneen osa siirtyi kaukoidan ,nykin, rotiksen ja antwerpenin myllyjen kautta seilaamaan !


    • Antihuumemies

      Paskapuhetta. Olin laivoissa, mitkä seilasiovat sellaisiin 'idän satamiin', missä takuulla olisi löytynyt kannbista ja muitakin huumeita. Jokaisessa laivassa missä olin, olisi jo oma miehistö kipannut sellaiset tyypit yli laidan. Viinan kanssa tuli kyllä monikin touhuttua, mutta siinä se sitten olikin. Tosin sekin varqmaan vaikutti monien skönöjen elinikään loppupäässä.

    • ruohoaSinkaporessa
      • :-)

        Ruohoa Vancouverissa 1977 , ja krapula häipyi saman tien :D


    • Lukija vaan

      No niin, tulihan sieltä niitä kannabis juttuja ;)

    • Pahat pojat merillä

      Tästä voi päätellä, että merimiehet ovat salakuljettaneet suuria määriä kannabista. Koska pilveä on ollut pakko saada. Ja käyttö rahoittaa jollakin.

      • Viejo

        Huumeitten salakuljetuksen yleisyys laivoissa on tyhmien ja tietämättömien
        aivoissa syntynyt ajatus. Tässä ei tarkoiteta alkoholia tai normaalia tupakkaa.
        Niitä kai harrastivat linjalaivojen porukka. Villillä linjalla kaikki tuollainen oli
        harvinaisempaa. Erään ruotsalaisen täkkikakkosen hytissä tuoksui joskus jokin
        muu kuin Marlboro mutta ei hänkään niin riippuvainen ollut jotta olisi isoja määriä
        hankkinut tai salakuljettanut. Ainoa salakuljetustapaus monien vuosien seilauksen
        aikana oli eräässä laivassa missä yliperämies löysi täkkiporukan varastosta ison
        säkin jonka sisällön hän arveli olevan "ruohoa", Sen hän lemppasi yli laidan
        Välimereen. Omistajasta oli spekulaatioita, mahdollisesti laivan thaimaalainen
        messikalle jonka luona esimerkiksi Pakistanissa juoksi kyselemässä kaikenlaisia
        "frendoja" ja kaverilla oli suuri määrä paikallista valuuttaa jonka hän yritti
        "palauttaa" laivan kassan kautta vastakirjalleen. Sitä ei tietenkään hyväksytty.
        Salakuljetuksen yrityksestä ei sen enempää tutkimuksia tai kuulusteluja tehty.
        Porukka vain naureskeli yliperämiehelle ettei hänen pitäisi yksin pimeällä
        täkillä kävellä. Voi tulla vaikka puukosta selkään kun jonkun bizneksen on
        tuhonnut...


    • I.G. Norant

      Tuollaiset päättelijät ennemminkin olis kipattu yli puurin. Ei smuglattu, ei ollut pakkoa saada pilvee , eikä tarvinnu mitään käyttöä rahoittaa. Siinä sulle, ÄÄLIÖ!
      Toisekseen, eiköhän sentään useimmat tienny, mitä on "höpöheinä". Paitsi makean veden matruusit ym. pyykkivesillä puljaajat . Jotkut blaadas, toiset ei, ei siinä sen kummempaa.

    • Smuglari

      Kyllä kannabis on aina ollut suosittua merimiesten keskuudessa. Mitä ihmeellistä tuossakin on. Halpa heinä ei paljoa maksanut, joten salakuljettaminen myyntitarkoituksessa on höpö-juttuja.

      http://www.aanimeri.fi/node/99

      • Eismugeliiheinä

        Näin on.monet blaadas,jotkut jyrkästi vastaan.eikä smuglattu.itse heitin heinät mereen jos tultiin koirasatamaan.


    • nolojatyyppeljä

      huumeista puhutaan paljon mutta 99,9 prosenttisesti ongelma on viina. En ole koskaan ollut merillä muuta kuin avoveneellä tai matkustajana mutta ainakin entisten seilorien jorinoista voi päätellä että kysymyksessä oli tosi paska duuni johon kelpuutettiin kuka tahansa pummi joka pystyi työntekoon vain pakon ja kurin kanssa kaukana viinasta, ja joka otti uuden pestin vain rahojen loppuessa. Naistakaan nämä seitsemän meren kauhut ei kai saanut muuten kuin kännissä maksamalla, kun täällä laivahuorista puhutaan. Hiukan on käsitys seiloreista laskenut kun on tätä palstaa lukenut.

      • ennen oli ennen....

        "Hiukan on käsitys seiloreista laskenut kun on tätä palstaa lukenut."

        Tätä palstaa lukemalla saat täydellisen väärän kuvan merimiehistä.


      • nolojatyyppejä
        ennen oli ennen.... kirjoitti:

        "Hiukan on käsitys seiloreista laskenut kun on tätä palstaa lukenut."

        Tätä palstaa lukemalla saat täydellisen väärän kuvan merimiehistä.

        Itse asiassa, tätä palstaa lukemalla taitaa saada täysin väärän kuvan myös purjehtijoista, soutuveneilijöistä, perämoottoristeista, moottoriveneilijöistä, tojotakuskeista, naisista, miehistä, nuorista ... käsitykseni merimiehistä on edelleen korkea mutta ärsyttää tämä juoppolauma. En ole absolutisti, yltiöuskovainen enkä muutenkaan ahdasmielinen mutta jossani vaiheessa alkoi kyllästyttää puolijuoppojen ukkojen "muistelu".


    • sikapalsta

      Merimieskuvia palsta on yhtä isikailijoiden skeida tarinaa! Pilaavat kaikkien merimiesten maineen. Totuus on että se sikailijaporukka kävi heittämässä reissun tai pari ja sai lemput. Siinä ne merikokemukset on ja niitä jaksetaan tahkota ja leuhkia.
      Tämä merimieskuvia palstan pitäjä vähän ihmetyttää kun suosii sitä ryyppyjengiä.Panee miettimään palstanpitäjän omia kokemuksia merillä jos niitä edes on.

      • Tappajatate

        Tuntuu siltä, että juopoiksi ja sikapalstan pitäjiksi nimittelevät eivät tiedä mitään merielämästä. Ne skönöt jotka ovat viettäneet 15-65 vuotiaiksi suurimman osan elämästään merimiehen ammatissa eivät olleet juoppoja. Tarinoissa kerrotaan niin maissa kuin merillä kohokohtia elämän tapahtumista joita sattui kohdalle satamissa ollessa. Ostettu rakkaus oli lähes ainut keino saada paarlasti lenssattua. Suositteln suomenkin ilotaloja. Raiskaukset vähenisivät eikä vieraissa käynnit jyskyttäisi omaatuntoa.


    • # Lämminmies

      Ette ymmärrä miten alkoholia sai , esim : 1952
      Otin lämmittäjäjopin ( olin 18 v ) kun pestasin päälle ( Turussa )
      Ursinin kadulla . Lähellä Työväentaloa ( ravintola )
      oli rahaa niin jotta voisin juoda kaljat.
      En saanut klo !!00 . piti syödä . Tilasin Silakkalaatikon ( halvin )
      Mutta olutta piti odottaa klo 1200 .
      Enään en muista milta olut maistui.
      Vaan Silakkalaatikosta tuli perheeni " Ravuriruoka " ( siinä kylläkin suolataan silakatkin itse ) Tänään on silakkaa vaikea saada.

    • stimmi

      mikä oli laivan nimi johon otit jopin 1952?

    • # lämminmies

      ss Ulappa 01.05 52

      • stimmi

        Kiitos


    • Huoria,ganjaa,pillua

      Merimiespalsta on kyllä hyvinkin asiallinen. Siellä on myös keskustelupalsta, jossa puhutaan kaikenlaista ja on entistä Nesteen porukkaa, eläköitynyttä, sekä työssä edelleen olevia jotka aktiivisesti siellä kirjoittelevat. Kannabiksesta sen verran, että eihän siitä puhuttu, mutta kuten näkee, jälkeenpäin kirjoitellaan. Kuten nuo äänimeren linkit ja myös merimiesfoorumilla tuosta oli puhetta.

      Ei siellä mitää smuglattu, omaan käyttöön tavara tuli.

    • klikkailija

      Vieläkös merimieskuvat toimii? Ku aikans odotti aukesi Tervetuloa sivua, muttei linkit vieny minneen

      • pettssa

        Taitaa olla koneessas vika. Mulla ainakin toimi ihan hyvin.


    • ## lämminmies

      Tuo SS Ulappa ( Ajettiin upoksiin Kalmarsundissa ja saatiin
      pintaan niin laivasta löytyikin kolilastin lisäkai 10.ooo l
      pirtua.
      Jätimme laivan Kalmariin .
      Tulimme Turkuun ( Olikose Bore III ) joka nyttemmin
      Aurajoessa . Kertokaa kukabtietää.??

    • evp-merimies

      Mistäpäin laivahuoria löytää, kyseessä kotkan satama? Panettaa kamalasti.

      • Anonyymi

        Kuten kirjoittajat tunnustivatkin, ovat lukeneet eivätkä ole merimiehiä.

        Minäkin tein pitkän uran merellä pitkillä linjoilla linjalaivoissa (arvannette), ns villeillä linjoilla, mukavuuslaivoillakin kymmenkunta vuotta pallon ympäri ja hiukan Euroopan liikenteessäkin.
        Oletan, että niissäkin joku saattoi käyttää kannabista lähinnä maissa käydessään, siis luulen. En kuitenkaan sattunut koskaan näkemään / kokemaan käyttöä laivalla.
        Suhtautuminen huumeisiin oli sekä laivaporukan, varustajien että liitojenkin puolesta varsin jyrkän kielteistä. Seilauskiellolla varoitettiin viime vuosituhannella.

        Viina ransuuneja oli ja niissä laivoissa jonkin verran ongelmia juopotteluiden takia. "Vapaan viinan" laivoissa vähemmän. Mutta ongelmia viinankin kanssa on ollut viinan keksimisestä lähtien. Merellä ja maissa, asuinmaasta riippumatta jopa.

        On se jalo juoma maistunut minullekin aina tilaisuuden sattuessa. Mutta ei silti tarvi juoda niin että alkaa jalka vippasemaan ja kieli sammaltamaan, niin kuin vanha rehtorimme merikoulussa opetti. Nytkin nuorena, alla kasikymppisenä illalla maistuu usein pienet höpsyt.

        Mukavaa jutustelua kaikille merimiehille ja entisille sellaisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten kirjoittajat tunnustivatkin, ovat lukeneet eivätkä ole merimiehiä.

        Minäkin tein pitkän uran merellä pitkillä linjoilla linjalaivoissa (arvannette), ns villeillä linjoilla, mukavuuslaivoillakin kymmenkunta vuotta pallon ympäri ja hiukan Euroopan liikenteessäkin.
        Oletan, että niissäkin joku saattoi käyttää kannabista lähinnä maissa käydessään, siis luulen. En kuitenkaan sattunut koskaan näkemään / kokemaan käyttöä laivalla.
        Suhtautuminen huumeisiin oli sekä laivaporukan, varustajien että liitojenkin puolesta varsin jyrkän kielteistä. Seilauskiellolla varoitettiin viime vuosituhannella.

        Viina ransuuneja oli ja niissä laivoissa jonkin verran ongelmia juopotteluiden takia. "Vapaan viinan" laivoissa vähemmän. Mutta ongelmia viinankin kanssa on ollut viinan keksimisestä lähtien. Merellä ja maissa, asuinmaasta riippumatta jopa.

        On se jalo juoma maistunut minullekin aina tilaisuuden sattuessa. Mutta ei silti tarvi juoda niin että alkaa jalka vippasemaan ja kieli sammaltamaan, niin kuin vanha rehtorimme merikoulussa opetti. Nytkin nuorena, alla kasikymppisenä illalla maistuu usein pienet höpsyt.

        Mukavaa jutustelua kaikille merimiehille ja entisille sellaisille.

        Kannabis on siitä kiitollinen käytettävä, että ei krapula vaivaa - seurassa nauraa jokaisen vitseille. Jalostettua kannabista eli hasista /1/ sai itämaista - Egypti että Pakistan, josta omani ostin muinoin 60-luvun lopulla polkuhintaan.

        Alkoholi on huumetta verrattuna kannabikseen.

        /1/ https://fi.wikipedia.org/wiki/Hasis


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe