Keliakia on ystävä, näin siitä teet sellasen

www.jj75.net

Keliaakikot surevat suotta menetettyjä asioita. Monesti junassa ja ravintolassa kuullut tms. et kun ei voi syödä sitä ja sitä. Oma kroppanne toimii vain tehokkaammin ja tarkemmin määritellen mikä on terveellistä. Monilla jotka sairastaa reumasairauksia ja muita 260 erilaista elintasosairautta, yksi yhteinen tekijä on gluteiini. Se saa ihmiset lihomaan ja geeniperimiensä mukaan altistumaan kaikelle paskamaisille taudeille. Oikeaoppinen ruokavalio ja gluteeniton elämä takaa hyvän olon ja parhaimmat eväät elämälle.

Leipää, tuota teollista paskaa joka oli agraarisen aikakauden aikaansaama tuotos. Toisaalta vaikka elintaso nousi maatalouden myötä, niin samalla tuli tutuksi monet elintasosairaudet. Monesti aina 1750 luvulle asti Suomessakin ihmiset elivät 25-30 vuotiaiksi keskimäärin, niin kaikkia sairauksia ei ehtinyt puhjeta edes. Nykyisin tilanne on hivenen toinen. Ehtii tulla hitaamminkin kehittyviä "perinnöllisiä" sairauksia. Samalla kun syö leipää, tulee syötyä leivän päällä teollisesti tuotettua paskaa ja lisäaineita. Kuvitelkaa miltä säästytte ja huomaatte miksi olette onnellisessa asemassa.

2

152

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • keliakka

   Ja höpönlöpön. Keliaakikotkin syövät leipää, gluteenitonta leipää, jossa on muuten enemmän kaloreita kuin tavallisissa leivissä. Yleensäkin gluteenittomat tuotteet sisältävät enemmän kaloreita, siksi keliaakikoilla monesti on vaikeuksia pitää paino kurissa. Nimim. 30 vuotta gluteenitonta ruokavaliota ja 30kg ylipainoa.
   Tuosta ekasta virkkeestäsi olen kyllä samaa mieltä, keliakia antaa aika hyvän mahdollisuuden jatkuvaan valittamiseen niille jotka muutenkin valittaisivat aina kaikesta.

   • Gluteeniton

    Itse söin leipää isoja määriä ennen sairastumistani.

    Kokeilin sairastumisen jälkeen useimpia gluteenittomia leipiä, mutta eivät vaan maistuneet hyvältä. Vehnätärkkelyksestä meni myös vatsa sekaisin.
    Nopeasti ne leivät oppii korvaamaan. Töihinkin tauoille otan nykyään jotain hedelmää, esim. banaania. Hyvin harvoin tulee enää leipää ostettua.

    Mulla nousi myös paino pari kiloa, johtunee tosin siitä, että ravintoaineet alkoivat imeytyä. Siispä aloitin aktiivisemman elämän ja urheilen aina kun hyvä väli tulee.
    Jokainen kuitenkin on itse vastuussa omasta kehostaan ja painostaan, jos tietää jonkin tietyn asian sisältävän paljon kaloreita, niin kannattaako sitä sitten syödä.

    En oikeastaan enää edes kaipaa vehnää, ohraa tai ruista. Keliakian jälkeen on tullut syötyä paljon tervellisemmin, kun eineksiä ei enää voi syödä, eikä leipää. Ja kun olokin on alkanut helpottumaan suolinukan korjaantumisen myötä, niin kyllä tämä terve olo on paljon arvokkaampi kuin jokin hetkellinen makunautinto.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2132
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1370
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1234
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   993
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   27
   761
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   669
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   648
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   108
   599
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   575
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   540
  Aihe