Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

miten saada diagnoosi?

selkä87

Olen 27 vuotias nainen ja kärsinyt nyt puoli vuotta selkäkivusta. Kipu on pahentunut koko tämän ajan. Minulla on pitkä ja helposti väsyvä selkä, joten olen tottunut lihasperäisiin kipuihin. tämä on kuitenkin jotain ihan muuta.
Kipu alkaa aamuyöllä ja jos siihen herään, en enää saa unta, koska en saa hyvää asentoa kivun takia. Aamulla kipu on pahentunut, ja ennen kun edes ylös nousee saa venyttää sormia varpaisiin niin että selän jäykkyys helpottaisi. Tuntuu kun joku polttais alhaalla/keskiselässä. Pistän pääni pantiksi ettei ole lihasperäistä. ilmenee myös jos olen istunut useamman tunnin sohvalla. Toisinaan havaitsen poltteen myös tietyissä asennoissa jos kierrän, kumarran selällä, mutta hyvin ohimennen.

Voisiko joku kertoa yksityiskohtaista kuvausta selkärankareuman aiheuttamasta kivusta? polttavaa?

Varasin tk ajan kuukauden päähän, mutta pelkään ettei lääkäri tutki asiaa. Miten saan lähetteen reumatologille/ reumatutkimuksiin? suvussa on reumaa.

7

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sarkasmia

      Magneetissa näkyy selkärankareuma.

      Kunnallisella, jos aikoo päästä, niin voi mennä vuosikin tai et pääse lainkaan.

      Ja sinä aikana et kyllä tervehdy ainakaan.

      http://reumaton.wordpress.com/

      Sitä kutsutaan hyväksi terveydenhuolloksi, joka suomessa on.

      sarkasmia

    • Odota en!

      Kannattaa mennä yksityiselle, jos haluaa asioiden edistyvän. Julkisella puolella kestää tosiaan päästä magneettiin ja joskus ei pääse edes röntgeniin. Verikokeet kenties ottavat. Yksityinen kirpaisee rahallisesti, mutta saat nopeammin diagnoosin ja sen myötä mielenrauhan.

      Pääkaupunkiseudulla suosittelen Dextraa, joka on edullisempi kuin Mehiläinen. Dextrassa ainakin omalle kohdalleni osui todella hyvä reumalääkäri.

    • ristisuoliluupois

      Minulla on juuri tuota poltetta ja aamukipua. Vasemman puoleinen upslip ja sen näkee itsekkin jos toinen jalka on pidempi lattialla istuessa.

    • 4040
    • diagnoosi

      Suosittelen että menet reumatologin vastaanotolle sillä se osaa antaa oikean diagnoosin ja määrää tarvittavat tutkimukset. Arvauskeskuksesta voi hyvällä tuurilla saada lähetteen reumatologille ja jos tuntuu ettei asiat etene niin mene yksityiselle puolelle.

      Itselläni epäiltiin röntgenkuvien perusteella 2007 selkärankareumaa. 2011 se todettiin fysiatrin toimesta ja reumatologi 2013 totesi että minulla on varmasti selkärankareuma.Reumatologi sanoi myös että vuonna 2009 otetuissa röntgenkuviissa jo näkyy selkärankareuma mutta ei lähettävä lääkäri eikä röntgenlääkäri ole osannut tulkita kuvia oikein!! meinasin lentää persiilleni kun hän kertoi tuon.

      Näin täällä hyvinvointivaltiossa hoidetaan sairaita.

    • diagnoosi
    • tulehdusravinto?

      Nivelreuma puhkeaa tupakoiville ja ylipainoisille
      Tupakointi ja ylipaino lisäävät nivelreumaan sairastumisen riskiä. Hollantilaiset selvittivät niiden merkitystä 55 potilaalla, joilla esiintyi nivelreumalle ominaisia vasta-aineita mutta ei viitteitä sairastetusta niveltulehduksesta.
      Seuranta-ajan mediaani oli 13 kuukautta. Sinä aikana 15 henkilöä sairastui nivelreumaan. Tupakointi lisäsi sairastumisriskin 9,6-kertaiseksi, ylipaino 5,6-kertaiseksi.
      Pienestä aineistosta huolimatta erot ovat merkitseviä. Jos henkilö sekä tupakoi että oli ylipainoinen, hänen riskinsä sairastua kohosi 28 %:sta 60 %:iin. Elämäntavoilla on siis merkitystä myös silloin, kun sairastumisriski on muutenkin suuri. (de Hair MJH ym. Ann Rheum Dis 2013;72:1654)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe