Kysymyksiä koiranomistajille!

Kiinnostunut^2

Olisi todella ihanaa kuulla Henkilökohtaisista kokemuksistanne:

Minkärotuisia koiria teillä on/ollut?

Ja ovatko rodun luonnekuvaukset pitäneet kuinka paikksaansa niiden kohdalla?

Mitä sairauksia/haittoja on tullut tähän mennessä?

Olisin hyvin kiitollinen lyhyistäkin vastauksista kysymyksiini!

5

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1. Meillä

      on ollut, on nyt ja tulee varmaankin aina olemaan maalaispystykorvia. Siis niitä suokin näköisiä rekkuja ja vekkuja joiden kaikista esi-isistä ja -äideistä ei ota selvää naapurin Erkkikään.

      2. Kyllä, jokseenkin hyvin täyttäneet koiran viran. Ovat olleet kilttejä, mutta toisaalta vähän äkkipikaisia, umpiluukallolla varustettuja, peräänantamattomia niin halutessaan, tarkkoja huomaamaan kaiken elävän horisontissa alkaen myyristä, kaikenlaisten siivekkäiden olemassaolon ja päättyen hirviin ja luultavasti myös karhuihin. Ja myös ilmoittaneet kaikki havaintonsa, elävästä ja elottomasta mutta liikkuvasta.

      3a. Sairauksia ei ole ollut, muutama pikkukolhu tai -vekki tullut hirviä tai sonneja härnätessä. Tai jonkun pässin irtokoiran kanssa tapellessa.
      3b. Haittoja ei ole ollut muuta kuin yhtä aiemmista jouduin useamman tunnin etsimään vieraalta paikkakunnalta kun herra oli päättänyt läkseä vähän nartustelemaan. Ja tää nykyinen kerran härnäsi hirven peräänsä ja tuli sitten tuomaan "lahjana" mulle(huom. hirvestysajan ulkopuolella).
      Haittana näillä kaikilla on ollut myöskin rotutyypilliseen tapaan se että reviiri käsittää yleensä koko kylän ja noin puolet naapurikylästäkin.

    • Täällä näin

      1. On ollut suomen ajokoira, lapinkoira/labris-mix sekä australianterrieri/bichon frise-mix.

      2. Ajokoira, luonne. Oli todella hajujen perään, ei paljon välittänyt muista koiristakaan koirapuistossa vaan aina kulki kuono maassa. Vapaana ei voinut pitää. Oli omapäinen, ei omannut hirveää miellyttämisenhalua. Hirveän kiltti, ystävällinen kaikille, oikea sohvaperuna. Meillä oli kotikoirana, ei ajavana. Kotona rauhallinen ja ulkona villi. Koira oli tosi vahvahermoinen, ei pelännyt mitään eikä stressannut mistään. Oli aika sellainen kun ajokoiran väitetään olevankin, paitsi mielestäni ei kaivannut ajoa koskaan, ehkä siksi ettei sitä ollut koskaan kokenut. Kotona oli rauhaton vaan jos oli pissahätä, muuten nukkui, ei edes välittänyt paljoa leluista edes pentuna.

      Lapinkoira/labris, luonne. Herkkä, pelkää ilotulitteita ja komentamista. On äärettömän miellyttämisenhaluinen. Siksi yleensä ei tarvitse komentaakaan kun tekee aina niinkuin ihminen haluaa, on erittäin kuuliainen kaveri. Läheisyyden kaipuuta on paljon. Iloinen, leikkisä, pirteä, vaikka on "jo" 5v. Rauhallinen kotioloissa muuten mutta kun yltyy toisen koiran kanssa leikkimään niin sitten on matot rullalla. Rakastaa jahtaamisleikkejä ja lelujen rikkomista. Perso ruualle, lihoo helposti. Tämäkin koira mielestäni paljolti sellainen kuin lapinkoiria ja labriksia kuvaillaankin olevan, paitsi haukkuu todella todella vähän (lapinkoira haukkuu varmasti yleensä enemmän).

      Australianterrieri/bichon frise, luonne. Tosi haukkuherkkä, pirteä, iloinen, leikkisä, ikä nyt 7kk. Hiukan arka oli ihan pentuna muita koiria kohtaan. Vieläkin haukkuu pimeässä sekä valoisassa joka ikisen vastaantulijan, oli se ihminen tai eläin. Kaveri on ihan adhd, rakastaa rikkoa kaikki lelut. Kun leikkii, on leikki todella terrierimäistä, eli äristään ja muristaan, vedetään, riuhdotaan, eikä irti hevillä päästetä. Varastaa kaikki sukat ja alushousut, muttei kerkiä niitä rikkomaan kun kuulee aina tassujen vipellyksestä laminaatilla että nyt on varastettu taas jotain. Koira seuraa elämää kotona tosi tarkasti, kahvin keitossa on mukana, sekä ruuan- sekä pyykkien laitossa. Perso ruualle. Oikea taskuraketti.

      3. Ajokoira, sairaudet (eli 9-vuotiaaksi). Epilepsia, allergia, löysät nivelet, herkkä vatsa, sydänvika, kastroimisen jälkeen virtsankarkailu.
      Näistä johtuen usein oli vatsa löysällä, oli korvatulehduksia, vastustuskyky oli heikko. Söi 11 lääkettä päivässä.

      Lapinkoira/labris, sairaudet (nyt 5-vuotias). Ollut elämänsä aikana pari kertaa ripulilla, ja ollut pari korvatulehdusta, ei muuta. Terve kuin pukki.

      Australianterrieri/bichon frise, sairaudet (nyt 7kk). Pari kertaa ripulilla, muuten terve.

    • äkäinenkoira

      Pinseri.

      Allerginen kovasti. Ensin sai syvän pyoderman koipeen. Leikattiin, uusi ja muutenkin kutisi.
      Allergiaa on kovasti.

      Paha rokotusreaktio pienenä, aivokuumeen tapainen, kouristuksia, jalat ei kantaneet.

      Rokotusreaktion eläinlääkärikäynti oli huono kokemus ja on aiheuttanut mieskammon koiraani. Samoin huonon olon sieto on huono ja aiheuttaa äkäisyyttä käytökseen.
      On niin paljon ollut huono olo. Rokutusreaktio kesto noin 4 päivää ja allergia ja kutina on olleet läsnä jo vuosia.

    • Pilleriveto

      sakemanni-labbis hysky, tällä hetkellä
      Kiltti kaikkien kaveri, myös eläinlääkärin. Löytyy vehnäallergia, kilpirauhasen vajaatoiminta, sydänvika, ja jostain syystä karvatkin tippuivat, eivätkä kasva takaisin, joten pillerivedolla mennään, villapaita päällä
      Aikaisemmin ollut takapihasekoite lapista, haukkui kaiken ja varsinkin hirvet eli 12 vuotta, eturauhassyöpä vei hengen
      pystykorva-beagle ja jotain muuta, pikkuisen äkäinen, aina karkuteilla ja sai epilepisan 7 vuotisena, tai ehkä aivokasvaimen kun oireet pahenivat nopeasti lääkityksestä huolimatta ja loppu tuli.
      Suomen pystykorva, juuri rotumääritelmän mukainen, menestyi näyttelyissäkin. Käärme puri 12 vuotisena ja kuoli sydänvaivoihin 14 vuotisena

    • illusia1

      1. samojedi

      2. Siis on, mutta ongelma olikin se, että kasvattaja antoi ymmärtää rodun olevan erilainen kuin me ajateltiin. Esim. "vaatimuksemme" oli EI herkkähaukkuinen, EI metsästysviettiä, helppo kouluttaa. Jotenkin lukemalla tällaiseen käsitykseen olin päätynyt ja kasvattaja vahvisti, että joo kyllä kuulostaa sammarilta. Kunnes luin Koiramme-lehdestä samojedi artikkelin, jossa sanottiin että on herkkähaukkuinen, metsästysviettinen, tottelematon, vaikea kouluttaa blaa blaa blaa. No onneksi meille ei tullut herkkähaukkuista koiraa. Virheeni oli varmaan se, että kun luki paljon keskustelupalstoja, samyn sivuja jne. sain sitä kautta jotenkin ihan väärän kuvan rodusta, mutta älä käsitä väärin, en missään nimessä antaisi koiraani pois enkä kadu hetkeäkään päätöstä hankkia sammari. Olisi ehkä jotkut tilanteet olleet helpompi,jos kasvattaja olisi viitsinyt sanoa heti, että samojedi on vaikea pentu eikä sitten 6kk iässä :/

      3. Terve on ollut, kun vasta 10kk ikäinen on. Kerran on ollut suolinkaisia.

      Minkärotuisia koiria teillä on/ollut?

      Ja ovatko rodun luonnekuvaukset pitäneet kuinka paikksaansa niiden kohdalla?

      Mitä sairauksia/haittoja on tullut tähän mennessä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe