Tähänkö RKP tuhoutuu?

heikki_tala

Kielilain 40 § säätää, että vankilat ovat ainoa valtion toiminto, joka on yksikielisesti suomenkielistä. Hetkinen? Kyllä, kyllä, lainsäädäntöneuvos Sten Palmgren (r) älysi kuitenkin lisätä pykälään 2. momentin, joka mahdollistaa suomenruotsalaisille ruotsinkieliset vankilaosastot. Siitä hyvästä hän sai suomenruotsalaiselta Svenska folkskolans vännereiltä 10.000 euron palkinnon. Eduskunnan oikeusasiamies ei pitänyt tätä lahjuksena, koska hänen mielestään vännerit eivät ole edusnsaajia! Ketkä sitten?

Nyt monet ansioituneet poliisit ovat jäämässä työttömyyskortistoon, kun poliisipiiriuudistuksessa 90-prosenttisesti suomenkielisen maan 11 piiristä peräti 7 on kaksikielisiä, joissa poliiseilta vaaditaan virkamiespakkoruotsin todistus.

Kuntarakenneuudistuksella aiotaan nyt koko Etelä- ja Länsi-Suomi kaksikielistää myös kuntatasolla. Siitä seuraa seurakuntien rakenneuudistus, joka muuttaa seurakuntayhtymät 97-prosenttisesti suomenkielisilää alueilla myös kaksikielisiksi - pakkoruotsi astuu kuvaan kaikessa ankaruudessaan.

Tätä varmaan lainsäädäntöneuvos Palmgren tarkoitti antaessaam kielilain voimaan tultua HBL:ssa lausunnon, että kielilaki on suomenkielisille pommi. Kenenkähän silmille se lopulta räjähtää. Minulla on oma arvioni, mutta miettikääpä tekin.

23

250

  Vastaukset

  • Miten se Ranskan vallankumous taas saikaan alkunsa? En enää muista.

  • " Tähänkö RKP tuhoutuu? " Toivon niin ; )

  • Rkp ei tuhoudu koskaan.

   PAINA SE PÄÄHÄSI NETTI FENNO NIIN ETTÄ PYSYY!

   • Ei Rkp:n tarvitse tuhoutua. Riittää kun sillä ei ole tulevaisuudessa ministereitä ja tippuu lopulta eduskunnan ulkopuolelle.
    Saavat pitää puolueen ukko ja akkakerhona ja harrastaa vaikka käsitöitä, på svenska tietenkin.
    "Tapio Rautalapio" muistuttaa tuossa kiihkossaan humalaista Björn Månssonia.
    Kyllä teille suruille pitää riittää paikallisen vähemmistökielen asema tulevaisuudessa.


   • Vieläkö rautalapio elää haavemaailmoissaa heh heh


  • Suomenkielisten alueiden kaksi kielistämisestä ei ole rkp:lle mitään poliittista hyötyä.

   ruotsinkielisten palvelujen tarvitsisijoita alueella ei ole, eikä rkp:n äänestäjiä. Kaksikielisyys on vain lakipykälä.

   Ja meppi lentää hellvettiin ensi keväänä.

   • "Suomenkielisten alueiden kaksi kielistämisestä ei ole rkp:lle mitään poliittista hyötyä."

    Pelkkää turhaa kulunkia Suomelle ja se lisää ulkomaanvelkaa ja turhaa kuntien kulunkia!


   • Huh huh, olipa karmeaa luettavaa. Kuinka tämä kielipelleily saa jatkua? Eikö kansa ala ihan tosissaan heräämään? Suomessa on 15000-30000 suomea osaamatonta surua. 5 miljoonaa suomenkielistä pakotetaan opiskelemaan ruotsia, jotta muutama heistä voisi palvella suruja ruotsiksi? Ja kouluruotsi ei riitä minkään viran hoitamiseen! Kuinka helvetissä tämä ksetus saa jatkua?


  • Tilanne korjautunee vasta 2015 jälkeen. Niin kauan kuin PS tykkää pelata vaihtopenkiltä, ei ole tarpeeksi suuria ryhmiä kielipolitiikkaa uudistamassa.

   Puolueella oli se krooninen ongelma, etteivät se tajunnut hallituspaikan olevan aina ja väistämättä kompromissipesti. Siinähän vasuritkin lätkivät yrityksille helpotuksia minkä kerkiävät, mutta saavat edes jonkun oman asiansa läpi. PS saa katsella, kun edelleen heidän vastustamansa asiat soljuvat läpi ja yksikään heidän oma juttunsa ei ota tuulta alleen. Mallisuorittaja on RKP, joka myy itseään kieltä vastaan miten päin vain.

   Kesk ja Kok tod. näk. ovat valmiita taloutta tehostavaan opintomalliin ja nipistämään opintovelvoitteesta maantieteellisillä alueilla, joissa kielelle ei ole todellista kysyntää. Toki näissäkin porukoissa äänestäjien pitäisi osata antaa ääni vaalikoneen perusteella oikein, eikä aina sille muodolliselle johtajalle.

   Vuoden 2015 hallitus on Kesk Kok PS, sillä sitten asiat muutetaan.

   • Kokoomus johti hallitusneuvotteluita ja sillä oli kaksi ehdotonta vaatimusta:

    1. RKP tulee mukaan hallitukseen
    2. Liittovaltiokehitystä jatketaan ja takauksia/tukia annetaan muille maille

    Jokainen ymmärtää, että oppositio kutsui siinä vaiheessa. Ei RKP olisi edes suostunut mihinkään muutoksiin kielipolitiikassa. Persut olisivat saaneet kiristää maahanmuuttoa, ei muuta.


   • Juuri näin, olet aivan oikeilla jäljillä. Vuodwn 2015 ek-vaalienjälkeen tulee ns.kolmen suuren hallitus ja muut puolueet saaavat huutia hallitushommista - tässä porukassa on myös RKP.
    Sitten vaan sorvaamaan tarpeellista lainsäädäntöä äänikynnyksestä. Katsokaa vaikka esimerkkiä ihannemaa Ruotsista, jos ette muuten asiaa tunne.
    Viimeistään sopivan korkealla äänikynnksellä RKP lähtee eduskunnasta niin, että hippulat vinkuu - ja rauha palajaa Suomeen, kuten näin jouluaattona kuuluukin.


   • .28. kirjoitti:

    Kokoomus johti hallitusneuvotteluita ja sillä oli kaksi ehdotonta vaatimusta:

    1. RKP tulee mukaan hallitukseen
    2. Liittovaltiokehitystä jatketaan ja takauksia/tukia annetaan muille maille

    Jokainen ymmärtää, että oppositio kutsui siinä vaiheessa. Ei RKP olisi edes suostunut mihinkään muutoksiin kielipolitiikassa. Persut olisivat saaneet kiristää maahanmuuttoa, ei muuta.

    Nimimerkki 28 kirjoitti :"Kokoomus johti hallitusneuvotteluita ja sillä oli kaksi ehdotonta vaatimusta:

    1. RKP tulee mukaan hallitukseen
    2. Liittovaltiokehitystä jatketaan ja takauksia/tukia annetaan muille maille

    Jokainen ymmärtää, että oppositio kutsui siinä vaiheessa. Ei RKP olisi edes suostunut mihinkään muutoksiin kielipolitiikassa. Persut olisivat saaneet kiristää maahanmuuttoa, ei muuta."

    Mitä tulee tuohon 2-kohtaan, niin hallitusneuvottelujen puolivälin jälkeen, kun Kokoomus oli päässyt SDP:n kansa sopimukseen EU-politiikan pääsuuntaviivoista, PS:n edustajille olisi annettu eduskunnan EU-poliittisissa äänestyksissä vapaat kädet, vaikka se olisi ollut hallituksessa. Tällöin eduskunnassa olisi kuitenkin ollut Kokoomuksen, SDP:n, Vihreiden ja RKP:n muodostama varma enemmistö, joten PS:n edustajien äänestämisillä ei olisi ollut ratkaisevaa merkitystä.

    Kokoomus vaati todellakin RKP:n mukaantuloa, koska Kokoomus ja RKP ilmeisesti olivat sopineet talouspolitiikan peruslinjoista jo heti vaalien jälkeen. Kokoomus halusi luonnollisesti oman tukipuolueensa hallitukseen. Minulla ei ole täyttä varmuutta siitä, oliko noissa neuvotteluissa sovittu myös pakkoruotsin jatkumisesta.

    Kokoomuksen intresseissä ei ole ruotsin kielen aseman heikentäminen, mutta pakkoruotsi on varsinainen "myrkytetty omena", josta ilmeisesti on pian päästävä eroon. RKP puolueena todennäköisesti hyväksyy tuon pakkoruotsin kaatumisen, kunhan se saa siitä selkeän kompensaation. Ongelmana ei siis ole ehkä niinkään RKP kuin sen sisällä vaikuttavien säätiöiden kielipoliittisesti jyrkät edustajat. Tuon "telaketjulinjan" ulos pelaaminen olisi nyt kokonaisuuden kannalta tärkeää.


  • Mihin kaksikielisiä, tai ruotsinkielisiä virkamiehiä vankiloissa tarvitaan? Eihän suruja tuomita.

  • Ei tule mitään Persujen hallitukseen menosta

   Jos hallitus neuvotteluissa puretaan Kataisen hallituksen tekoja. Ei mikään nyky hallitus puolue mene Persujen kanssa samaan hallitukseen

  • Kyllä menee sillä heti tulee niin sanottu lumipalloefekti ; ) Kansa kattelee aikansa RKP pellejen PS haukkumista että ette saa mitään aikaan, ottakaa hallituspaikka ja kansa antaa sen PS:lle ; ) . ! Mutta PS ei ota hinalla millä hyvänsä yksi ehto on pakkoruptsin ja virkamiesruotsin aseman heikentäminen tässä maassa.. Sen jälkeem kokerepeleistä suurin osa sanoo Suomen ilmapiirin raikatuneen SDP menee Lipposen selän taakse häpeemään suomalaisuuden kadottamista, keskusta on vain huolissaan traktrinöljyn vaihdosta sekä sateisesta säästä..!

   • Ruotsihan kouluttaa koululaisilleen suomi vihaa !

    tämän tökeyden paljasti pohjoimaiden neuvoston jäsen ja joka on kokoomuksen kansanedustaja.
    Toinen kokoomulainen siuntiosta kirjoittaa ruotsinkielen tarpeetomuudesta.

    Kyllähän kokoomus kuolee jo omaan valehteluunsa RKP:n kanssa.

    Vihreät hukkuu ruskeisiin reikiin kannabis vaikutuksen alaisina.


  • Mitä enemmän svekot tuovat kohtuuttomia vaatimuksia suomalaisille, sitä nopeammin pakkoruotsitus romahtaa.

   Jokainen ymmärtää, mitä tarkoittaa kuplan suurentaminen. Sitä kovemmin se puhkeaa!

   • Onhan se vielä Lohjallakin voimissaan.


  • EU-vaalit on toukokuussa 2014. Seuraavat eduskuntavaalit 2015.

   Rkp tippuu jos suomenkieliset aktivoituvat nostamaan äänestysprosenttiaan. Niin yksinkertaista se on.

   • Yles


  • Kyyti on kylmää rkp lle,koha se lka, jos demokkratia ei toimi!

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Juutuub-maailma

   Tässä kun on kesällä ollut aikaa ja hieman seuraillut netistä kaiken maailman vlogeja sun muita videoituja mielipidekanavia niin herää yksi suuri kysy
   Sinkut
   121
   2051
  2. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   151
   973