kamalat ajatukset läheisistä

toivoen

Hei. Haluaisin purkaa hieman tänne tätä tilannettani. Täällä varmasti on ymmärtäväisiä kanssa eläjiä, eikä niin että tänne palstoille niin helposti eksyisi niitä päällepäsmäreitä jotka vain haukkuisivat meidät ''hulluiksi'..

Tilanteeni alkoi esikoisemme synnyttyä, että aloin pelkäämään erilaisia asioita,silloin kaikki pelot oikeastaan liittyivät parisuhteeseeni.. ''mitä jos ajattelen että joku muu mies on hyvännäköinen niin teenkö väärin'' ''enkö muka rakasta omaa miestäni jos ajattelen toista hyvännäköiseksi '' ''entä jos en haluakkaan olla oman mieheni kanssa?? olenko onnellinen varmasti '' jne.. Tämä tilanne oli aivan kamalaa ja kävin terapiassa, mutta en kokenut sen auttavan ongelmaan :/ siellä puhuttiin aika paljon vain minun itsetunnostani jne eikä oikeastaan puhuttu itse tuosta ongelmastani jota olisin halunnut purkaa.. Loppu peleissä tämä itse ongelma ajoi minut ja mieheni hetkeksi erilleen :(

Erossa olon aikana tajusimme molemmat kuitenkin että rakastamme todellakin toisiamme! emmekä ikimaailmassa halua olla erossa. Eron aikana tajusin että nuo edellä olleet kysymykset mitä pohdin olivat turhia.. eron aikana tajusin kuinka onneton olen ilman miestäni ja ehkä siksi nuo ajatukset ovatkin nyt hälventyneet jo suurimmaksi osaksi josta olen erittäin onnellinen :)

Eromme johtui siis siitä , että minä siis ahdistuin omista ajatuksistani, mies kuunteli minua (koska minulla on aina ollut myös pakonomainen tarve kertoa heti jos ajattelen jotain tuollaista edellemainittua niinsanotusti negatiivista) Mutta loppupeleissä kun tätäkin oli jo jatkunut enemmän tai vähemmän 2 vuotta.. niin miehenikin tietenkin kyllästyi siihen ettei tilanne ikinä paranisi.. Saimme kuitenkin uuden mahdollisuuden enkä halua pilata sitä enää ikinä!

Nyt kuitenkin on alkanut hiipiä ajatuksiini läheisistä kamalia ajatuksia.. Esimerkiksi mieheni äidistä, eli anopistani että ajattelen kuinka tärkeä hän on ja toivon ettei hänelle ikinä tapahuisi mitään, samassa sekunnissa kuitenkin pääni kääntää asian niin että ''toivottavasti tapahtuisi'' eli jos ajattelen että toivottavasti anoppini ei tule kuolemaan vielä pitkiin aikoihin niin ajattelen seuraavassa sekunnissa että ''toivottavasti kuolee'' .. tai esimerkiksi ajattelen kuinka kamalaa on jos jotain ihmisiä hakutaan vaikka ''huoriksi'' sitten saatan ajatella että heijastaisin sen niin että ajattelen haukkuvani anoppia 'huoraksi'' tms.. eli siis teen itselleni kokoajan kamalan olon noilla pakko ajatuksilla.. haluaisin todenteolla päästä näistä eroon :( onko kenelläkään vastaavia kokemuksia tai osaatteko auttaa mikä voisi jeesata??

Varmasti pitäisi syödä vitamiinejakin sekä kalaöljyä sekä muita rohtoja olen kyllä niistä lukenut . Kiitos kuitenkin että sain avautua. toivottavasti saisin joltain kommenttia.

2

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen samanlainen

      Hei! Kuulostaa ihan tutulta. Pakko-oireiseen häiriöön kuuluvat juuri tuollaiset pakkoajatukset. Minulla itselläni on niitä myös välillä juuri samanlaisia kuin sinulla. Tärkeintä on että tiedät oikeasti mitä toivot ja pahat ajatukset yritä antaa niiden tulla ja mennä, ne eivät ole sinua vaan OCD:tä. Mitä enemmän ajattelet niitä sitä enemmän niitä tulee ja ahdistaa sinua, joten yritä olla stressaamatta niitä niin paljon. Mitä rennompi olet sitä helpompi sinun olla, toivottavasti ainakin:) paljon voimia sinulle!

    • toivoen

      Kiva kuulla että on niitä kohtalontovereitakin!

      Minua itseäni vielä vaivaa juuri se että minun on pakko raportoida kaikesta miehelleni jotta saisin niinsanotusti sielulleni rauhan :D ja tietenkin sekin raastaa omaa miestäni :/ Ensimmäinen etappi voisi olla juurikin se että pitäisin tiedot ominani enkä puhuisi niistä aina miehelleni. KOska jos siihen pystyisin luulisin että siitä ehkä ovetkin avautuisivat siihen että en ottaisi näistä asioista niin isoa stressiä!

      Joskus kesällä/ alku syksystä oli todella paha vaihe, enkä saanut mitään aikaiseksi.. surin aina vain! ja en uskaltanut / halunnut olla yksin kotona etten vain rupeaisi ajattelemaan mitään.. lisäksi sydän hakkasi tuhatta ja sataa ja välillä oli havaittavissa tuosta stressistä johtuvaa sydämmen epälyöntisyyttä.. huh sitä en halua enää ikinä! Että toistaiseksi vielä voiton puolella ollaan!

      Nyt on se vaihe että ahdistelen juuri näitä ''voi kumpa hän ei kuolisi pitkään aikaan hän on niin tärkeä ihminen'' ja toinen puoli minusta samalla''kuolisipa''... pitäisi kyllä juuri oppia ajattelemaan niin että ajatukset on ajatuksia eikä niille voi mitään ne tulee ja menee, teot on eriasia. ja kun sisimmissäni tiedän että anoppini on niin ihana ihminen enkä ikinä tahtoisi hänelle pahaa. ! Aina olen ajatellut hänestä pelkkää hyvää!

      Ehkä se miksi ajattelen juuri hänestä näitä on se että hän on hieman sairas :( ja haen ehkä senkin takia itselleni oikein pahaa oloa siitä että minun täytyy keksiä negatiivista muka jostain ihmisestä joka sitä ei ainakaan ansaitsisi, jos ymmärrätte mitä tarkoitan?? Eli mahdollisimman pahaa oloa vain itselleni :/ hmph..

      kyllä tämä toivottavasti ajan kanssa! en haluaisi mielellään mitään lääkkeitä koska itse koen että ne voivat auttaa oloon tilapäisesti , mutta itse ongelmaa ne eivät poista! joten yritetään parhaamme ilman! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe