Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"Kehittävää" tekemistä

Tylsistynyt,

Hei! Eli olen päivät kahdestaan muutamaa kk vaille 2 vuotiaan kanssa.
Välillä minusta tuntuu että tyttö kaipaisi enemmän virikkeitä. Kerhossa kyllä käydään, mutta se ei ole kuin kerran viikossa.
Joten kysymys kuuluukin että tulisiko kenelläkään mieleen jotain "kehittävää" tekemistä alle 2 vuotiaalle?
Kirjat,piirtäminen,palapelit kuuluvat jokapäiväisiin tekemisiin...

9

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • weraff

      Sanoisin, että selkeä päivärytmi on kaiken a ja o eli aina samaan aikaan ruoat, ulkoilu yms. Itse kotiäitinä lasten kanssa ollessa menimme aina aamupäivisin pariksi tunniksi leikkipuistoon, pulkkamäkeen, jossa leikkivät muiden lasten kanssa (eli saivat niitä "virikkeitä") ja itse sain aikuista seuraa muista äideistä tai pphhoitajista, lapset muodostivat näin omat kaverinsa ja tästä tuli päivän kohokohta. Sitten tämän jälkeen kotiin syömään, päiväunille ja iltapäivällä tilanteen mukaan leikittiin, askarreltiin tai tein kotihommia, monesti ulkoilimme vielä iltapäivällä/illalla mikäli muilta hommilta ehdittiin. Kerran viikossa käytiin kerhossa yhdessä ja esikoisen kanssa muskarissa, kunnes aloittivat pphoidon 2 ja 3-vuotiana kun lähdin osa-aikaisesti töihin. Muista myös se, että ei lasta tartte koko ajan viihdyttää ja on myös normaalia arkea se, että lapset välillä kiukuttelevat tai jopa tylsistyvät toisinaan, ei vanhempi ole mikään "sirkuseläin".

    • olkaa vaan

      Ei sitä nyt ihan kokoajan edes tarvi olla jotakin "kehittävää" tekemistä. Ihan arkinen yhdessä oleilu, kotityöt/ ruuanlaitto jne riittää. Välillä saa jopa olla tylsää :)

    • Äitylikin

      Kaipaatko sinä jotain kehittävää tekemistä? Kuulostaa hyvälle, että käytte treffaamassa muita lapsia - ja aikuisia. Komppaan edellisiä kirjoittajia sen suhteen, ettei aina tarvitse olla järkättyä ohjelmaa, mutta ymmärrän senkin, että sekä lapsi että äiti saattavat turhautua viettäessään kaksistaan päivät. Ja senkin saa myöntää, vaikka ihanaa pääosin olisikin. :)

      Minusta kuulostaa, että lapsellesi on jo paljon virikkeitä ja tekemistä sekä kontakteja muihin. Yhteiseen kiireettömään kaupassakäyntiin, ruuanlaitttoon, leipomiseen, tiskikoneen tyhjentämiseen jne. saa jo menemään hyvin aikaa ja samalla lapsi oppii tärkeitä taitoja. Nämä kyllä tiesitkin. Entäs satunnaista kankaanpainantaa, maalaamista, majaleikkejä ( siis ihan sisällä), pieniä retkiä ( joita valmistella etukäteen) jne? Voitte kutsua myös ystäviä kylään, kahvittelemaan, näin teen itse kun seinät alkavat kaatua päälle ja jaksan taas vähän paremmin. :)

    • hrgw34

      Mitä sinä lasket kehittäväksi tekemiseksi? Sellaisen missä viihtyy äiti, vai sellaisen missä viihtyy lapsi? Mitä taitoa sen pitää kehittää vai tarkoitatko vain jotain järkevää tekemistä.

      Ei tuo meidän 2v. ainakaan mitään kummempia ohjelmanumeroita tarvitse. Suosikkihommia ovat äidin auttaminen erilaisissa pienissä hommissa, piirtämiset ja askartelut, legoilla rakentaminen, leipominen tai vaikka yhteinen jumppahetki näiden ulkoilujen/muskarien jne. lomassa. Jos äitiä oikein tylsistyttää, mennään kylään johonkin lapsiperheeseen tai pyydetään vieraita. niin aika kuluu rattoisasti taas.

      Haastavampia tehtäviä ja oikeasti kehittäviä juttuja tuntuu enemmänkin kaipaavan tuo kohta 5v. joka jo haluaa kirjoittaa/ tehdä erilaisia pulmatehtäviä, rakentaa pikku legoilla ja näprätä monenmoista.

    • werftgy

      kumpi on enemmän tylsistynyt, sinä vai tyttösi?
      lapset eivät kauheasti kaipaa mitään ylimääräistä, perusjutut riittäävät. Ota leluista osa syrjään, kaappiin tai varastoon ja esim. viikon päästä annat takaisin, samalla keräät joitakin muita leluja taas viikoksi pois. Lelut tuntuvat kuin uusilta, ja niiden kanssa kuluu aika.
      Et sanonut ulkoilusta mitään, sekin olisi ihan tarpeeksi virikkeellistä lapselle. Voitte käydä kävelyllä, tyttö voisi välillä itse kävellä, eikä istua rattaissa vain, tai jos hänellä on omat nukenvaunut tai työnnettävä kärry/auto, niin senkin voisi ottaa ulos mukaan. Nyt ei ole lunta, mutta sitten kun sitä tulee, niin hiekkalelut mukaan ulos, niin tytön aika varmasti kuluu lumessakin.
      Jos lähipiirissä on muita pienten lasten äitejä, niin perustakaa ihan oma kerho. Tapaisitte jonakin sovittuna päivänä joko uolkoilun merkeissä, tai niin, että vuoroviikoin (tai huonon sään tullen) käytte jokaisen kotona, näin lapsilla on seuraa ja aikuisillakin kahvittelukavereita. Aina ei kerhon tarvitse olla jonkun ulkopuolisen järjestämä, vaan kyllä sen voi itsekkin perustaa.
      Onko lähellänne uimahallia? Uiminen voisi olla lapsesta kivaa, monissa uimahalleissa on 20cm syvä pienten allas, niin ei tarvitse hukkumista pelätä.
      yleensäkkin vedellä lutraaminen on joistakin lapsista mukavaa. vie tyttö suihkutilaan, anna pari pientä ämpäriä, tai vatia, erilaisia purkkeja ja vesileluksi kelpaavia,joku kapusta tai vaikka ihan desin mitta ja anna tytön leikkiä. Käsitiskiä voisi tiskata myös, ei oikeaa, mutta muovisia kippoja ja kauhoja löytyy kaikilta kotoa, joten kun ensin näytät itse mallia, niin tyttö oppii tekniikan, ja innostuu tiskaamisesta.
      Fröbelin palikoiden tai kengurumeininki- dvd on kanssa sellainen mistä lapset yleensä tykkää, saavat tanssia mukana ja "laulaa", voitte pitää oman "diskon". mielikuvitusta vain kehiin ja itsekkin leikkimään mukana.

    • Tylsistynyt,

      Kiitos vinkeistä!:)
      En tiedä onko tuo "tylsistyminen" vain itse keksimääni, mutta välillä tyttö vaikuttaa siltä että kaipaisi enemmän sitä tekemistä ja virikkeitä.
      Eli ulkoilemme kyllä 2 kertaa päivässä, aamulla puolitoistatuntia ja illalla vielä tunti.
      Tyttö kyllä katselee muiden lasten touhuja, mutta mieluisin leikkikaveri on kyllä vielä äiti eli ei juurikaan ota kontaktia muihin lapsiin.

      Meillä myös kylvetään joka toinen ilta, lapsi auttaa kotihommissa, frööpelit kovassa käytössä, pikkukakkosta vähän katsotaan, ja kyläillään ehkä kerran viikossa kaverillani jolla myös lapsia.lisäksi ne palapelit,piirtäminen,lukeminen,jumppahetket päivittäisissä puuhissa mukana.
      Jotenkin silti tuntuu(hassulta varmaan kuullostaa) mutta sellaista "tyhjää" aikaa jää mielestäni paljon, en tarkoita että kokoajan pitäisi olla tekemistä!!

      Mites, ymmärtääkö 2 vuotias vielä mitään esim muovailuvahasta?

      • wesdfgh

        playdoh vahat ovat ihan hyviä, ruokapohjaisia, eli ei haittaa vaikka menisi suuhunkin. kyllähän sitä vahaa on kiva käsissä pyöritellä tai puristella vaikkei siitä vielä osaisi mitään muovaillakkaan. tyhjä aika voisi olla itsellesi ns. oma hetki, lapsi kyllä varmaan keksii itselleen tekemistä siksi aikaa. laita vaikka muumit hetkeksi pyörimään tai mistä sitten tykkääkin, et ole huono äiti vaikka lapsi välillä katselisi jotain ohjelmaakin.


      • Äitylikin

        On mielenkiintoista vertailla, miten eri tavoin päivät voivat sujua. :) Ulkoilette kaksi ja puoli tuntia päivässä, lisäksi varmaan ruuat, miten teidän tyttönen nukkuu päikkäreitä? Meillä ulkoillaan tunti, pari, tyttö nukkuu pari tuntia ulkona, syödään, luetaan ja leikitään ja siinäpä se päivä hujahtaa. Meillä tyttö siis 1v 3kk, herää aamuisin kahdeksalta ja menee nukkumaan aikalailla yhdeksältä.

        Ei siis varmastikaan ihmeempiä virikkeitä vielä teillä lapsukainen tarvitse, mutta äiti ehkä. ;) Ja kyllä meillä ainakin selvästi huomaa, että myös lapsi viihtyy paremmin, jos on äksöniä eli käydään kylässä tai on vieraita. Ei tietty joka päivä, eihän sitä itsekään jaksa ja välillä on ihan kiva olla omissa arkiympyröissää.

        Kerhoidea on tosi hyvä! Meillä on pyörinyt kerran viikossa taloyhtiön mammakerho. ;) Kun on tietty päivä ja kellonaika, on helpompi pitää kokoontumisista kiinni.


      • mielikuvitusta vain
        Äitylikin kirjoitti:

        On mielenkiintoista vertailla, miten eri tavoin päivät voivat sujua. :) Ulkoilette kaksi ja puoli tuntia päivässä, lisäksi varmaan ruuat, miten teidän tyttönen nukkuu päikkäreitä? Meillä ulkoillaan tunti, pari, tyttö nukkuu pari tuntia ulkona, syödään, luetaan ja leikitään ja siinäpä se päivä hujahtaa. Meillä tyttö siis 1v 3kk, herää aamuisin kahdeksalta ja menee nukkumaan aikalailla yhdeksältä.

        Ei siis varmastikaan ihmeempiä virikkeitä vielä teillä lapsukainen tarvitse, mutta äiti ehkä. ;) Ja kyllä meillä ainakin selvästi huomaa, että myös lapsi viihtyy paremmin, jos on äksöniä eli käydään kylässä tai on vieraita. Ei tietty joka päivä, eihän sitä itsekään jaksa ja välillä on ihan kiva olla omissa arkiympyröissää.

        Kerhoidea on tosi hyvä! Meillä on pyörinyt kerran viikossa taloyhtiön mammakerho. ;) Kun on tietty päivä ja kellonaika, on helpompi pitää kokoontumisista kiinni.

        Seurakunnan perhekerhot, avoimet päiväkodit, muskarit, jumpat, touhutalot. Vesivärittäminen, sormivärit, muovailuvahat, leikkiä piilosta, kauempana eri puistoissa käyminen on myös vaihtelua, jos on auto käytössä ym.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe