Mielipide minusta,ja ponistani? :)

jootosisympaattista

Moi! Ei aloteta mitään ikäkriisiä tähän, olin sitten 10v tai 12v. Olen 00 syntynyt tyttö,ja omistan vuonohevos tamman. Käyn tallilla joka päivä,ja vuonohevonen on ollut minulla kohta vuoden. Olen ratsastanut 5vuotta säännöllisesti, ja olen vieläkin vähän arka hevosten suhteen. Olen silti johtaja, minun ja heppani välillä. Vuonohevoseni on tosi tuittu,ja sille on kasvanut mahaa valtavasti!
Liikuttamalla se lähtee kyllä,on se jo pienesti pienentynyt. Vuonohevoseni ei kunnioita kaikkia, enkä ole itsekään vielä voittanut kokonaan,sen luottamusta.

Alussa,kun sain sen, se ei kunnioittanut minua ollenkaan, ja saattoi jyrätä päin hetkellä millä hyvänsä. Olin jo luovuttamassa 3kk sen tulon jälkeen,mutta otin itseäni niskasta kiinni,ja aloitin uuden projektin. Tarkoitukseni oli saada se kuntoon, ennen joulua. Jatkuvat pystyynnousemiset ja pukittelut saivat minut epätoivoon, mutta nousin sieltä,kun hevoseni oppi tuntemaan minut. En ole enään vieras sille,nykyään,voisin sanoa häntä parhaaksi kaverikseni.. Se ymmärtää minua,ja jotenkin erityisesti, minä ymmärrän sitä. Kaikki muut kaverini,pelkäsivätt hevostani " Sillä on niin vihaset silmät!" " Toi on ilkee toi poni!" " Ei toi osaa mitään "... Mutta muutin kaiken, kun vain luotin hevoseeni.

Pian me jo laukkasimme maastossa, pitkiä matkoja, polkuja, teitä..
Sain todistaa kaikille,että olin onnellisin tyttö päällä maan,kun sain tuon hevosen. Mutta silti, minua ärsyttää,kun tallin lähellä, asuu serkkuni, 9 ja 11 vuotiaat.. Heiltä minä saan eniten kommentteja. " Oot surkee ratsastaa!" " Mä oon sua paljo parempi!" " Möisit ton ponin.." Kesäkuussa, harkitsin jo vakavasti ratsastuksen lopettamista,ja hevosen myymistä. Itkin monta viikkoa, ajatellen tuon sympaattisen hevosen luovuttamista , jollekkin vieraalle.

Sain vahvan tunteen syksyllä,että hevoseni oppi arvostamaan minua,ja että se ymmärsi minun tilanteen. Se muuttui kokokaan ratsastuksessa,ja muutenkin.
Se oppi kuuntelemaan,se halusi lenkille, se halusi olla mun luona.
Siitä tuli tosi erikoinen, ja rakas, se tuli lähelle mun sydäntä.
Jatkoin ratsastusta,ja laihdutin hevoseni, hiellä ja verellä.

Joulun alla, tajusin,että olin saanut projektini päätköseen, olin saanut hevosesta ystävän

4

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitäpä tuohon asiaan ikää sotkemaan. Lähes kaikki hevosen omistajat joutuvat käymään läpi jonkinlaisen kriisin uuden hevosen kanssa ikään tai kokemuksen määrään katsomatta. Toiset voittavat taistelun, toiset joutuvat luovuttamaan kun taidot tai sisu (tai molemmat) ei riitä eikä tarvittavaa apua ole välttämättä ollut saatavilla. Harvat selviävät siitä omin nokkinensa, mutta joskus niinkin käy.

      Vuosi on aika lyhyt aika, loppujen lopuksi, joten jos siinä ajassa olet saanut hankalasta ponista hienon ystävän itsellesi, voit pitää sitä voittona! Moni muu olisi luovuttanut. Jos jaksat ja ehdit touhuta sen kanssa yhtä ahkerasti kuin kaikesta päätellen olet tähän asti tehnyt, suhteenne syvenee vielä sitä mukaa kun opitte tuntemaan toisenne paremmin. Parin kolmen vuoden kuluttua te jo tiedätte toistenne mielenliikkeet. Sinä ajattelet jotakin ja poni tekee sen pyytämättä, ja sinä tiedät mitä poni haluaa ja voit sallia sen sille ilman pelkoa uudesta valtataistelusta.

      Kertomastasi päätellen teillä on nykyisin kaikki hyvin, joten onnitteluni siitä! Olet tehnyt hyvää työtä, jatka samaan tyyliin!

    • Kasiro

      Olen samaa mieltä kuin Lampinajadi ja lisään että serkkusi olivat vain kateellisia, siksi haukkuivat. Haukkuminen on kateellisen ensisijainen keino mollata muita.
      Joten: Jatka heppasi kanssa kun olet päässyt noin pitkälle sen kanssa, nythän se hauskuus vasta alkaa.

    • ----

      Faktahan on, ett nuorelle ei pitäisi koskaan projektihevosta ostaa. KOkematon (ja nuori) ratsastaja tarvitsisi osaavan, helpon ja turvallisen hevosen, jonka kanssa olisi helppo harjoitella asioita.

      Sinulla on käynyt hyvä tuuri, kun olet hevosen saanut toimimaan. Onneksi ei ole sattunut mitään vakavampaa.

      Itse en kuitenkaan pidä erityisen kehuttavana, että vuoden ajan tappelee hevosen kanssa ja hevonen käyttäytyy hengenvaarallisesti. Usein hevosten kanssa fiksumpi vaihtoehto on ajoissa luovuttaa ja sanoa ettei pärjää. Helpompiakin hevosia löytyy!


      Mutta olet päätöksesi tehnyt ja onneksi asiat on lähteneet selviämään. Toivottavasti ongelmat myös pysyy poissa.

      Hyvä valmentaja on ehdoton apu hankalan hevosen kanssa.

    • just!

      Eiköhän se ehdottomasti mene niin,että jos projektin on aloittanut,se on myös saatava loppuun,sitä ei nimenomaan saisi luovuttaa heposelle? Tietenkin jos se hengenvaarallisesti käyttäytyy.. Mutta eiköhän tallilta apua saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe