Nilan Ec-9 ja ensimmäiset kokemukset

Nilan

Nyt asuttu vajaa kolme kuukautta sadan neliön (huoneistoala) hirsitalossa ja tässä vähän kokemusta sekä havaintoja laitteesta.

Miksi kyseinen härveli?

Vaihtoehdot olivat joko Pilp, Vilp tai Maalämpö koska suoraa sähkölämmitystä ei voinut enää tehdä ainakaan normaalitoteutuksella (Siis myyjän ja talotehtaan toteamus) ja nuo kaksi muuta vaihtoehtoa olisivat tulleet maksamaan tuhansia euroja enemmän minun tapauksessa.

Taloon muuttaessa tuli heti ongelmaksi se että osa huoneista oli lattian osalta kylmä ja yhden huoneen lämpötila pysyi aina muita alempana, tähän syy löytyi kun huomasin että tarmostaateilta puuttui virta, siis vähän kiire sähkärillä... :-) sekä tukit säätämättä ja kiertovesipumput toinen ykkösellä toinen nelosella.. :-)

Seuraava ongelma oli kun laitoin Nilaniin perusasetukset alkoi lämpötila pysyä jatkuvasti 23-24 astetta lukemissa vaikka käyrä kakkosella. Sähkönkulutus myös alkoi tuntua turhan kovalta eli 50-70kw ja oikeastaan mikään säätäminen ei tuntunut auttavan merkittävästi. Myös takan lämmitys aivan turhaa lämpötila nousi entisestään mutta kulutus ei pudonnut mihinkään.

Kuukauden etsiminen netistä ja laitteen kanssa tappeleminen (huomasin myös sen että ensi suodattimet kannattaa vaihtaa pois) niin sitten tuli läpimurto kulutukseen.

Laite lämmittää lattiaa SÄHKÖLLÄ eli lattialämmöt TODELLA alas varsinkin jos koko talossa laattalattia kuten meillä, Vaihdoin käyrä ykköselle ja siirtymä vielä -1 arvoon. Parin päivän tasaantuminen ja lämmöt alkoivat olla 21-22 astetta sekä lattiaan menevä vesi 23-24 astetta (ulkona -5- 5 astetta) sitten seuraamaan kulutusta ja mitä tapahtui, kulutus nyt 31-40kw vuorokaudessa.

Eli jos omistat Ec-9 laitteen ja haluat kulutusta alemmas pudota lattian lämmitystä, vaikuttaa ÄLYTTÖMÄSTI kulutukseen. Toki sen ymmärtääkin jos huonelämpö 24 astetta ja sähköllä lämmitetään lattiaa niin sähköä palaa varmasti.

Itse ajattelin korvata takalla mahdollista lämpötilan laskua kovemmilla pakkasilla mutta saa nähdä tuleeko niitä tänä talvena ja miten vaikuttaa kulutukseen.

Tässä käyttämäni asetukset.

Auto 1 26 (ilmanvaihto tuntunut riittävän tuolla poistolla)

lämmitys min 21 max 28 käyrä 1 siirtymä -1

vesi 35 45 max 80 tulopuh (tarkoitus saada lämmintä ilmaa sisälle)

ilmanvaihto 35 45 talvi

Nykyisin tulopuhallin yleensä kakkosella, vettä lämmittäessä putoaa ykkösellä ja jos takassa tulta nousee hetkittäin kolmoselle. Olen kuullut väitteen että tuloa ei kannattaisi pitää isommalla kuin poisto (siis talvella) mutta minulle tästä on ainakin se hyöty että lämmöt tasaantuvat ilmanvaihdon kautta ja kun pyrin siihen asetuksilla että lauhdutin aina vähintään sen 30 astetta (tulopuh) niin ilmanvaihto pystyy jakamaan lämpöä myös huoneeseen jossa ovi kiinni.

Katsotaan nyt miten talvi tämän kanssa menee mutta nyt tuntuu siltä että ei tämä niin hirveä rosvo olekaan miltä aluksi näytti.

6

10707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjetön ratkaisu

      Pääsisit pienemmillä kustannuksilla kuin heivaisit sen nilanin mäkeen ja ostaisit oikean iv-koneen. Varmaan mukava tepastella teillä jos on laattalattiat, eikä niitä raaskita lämmittää, varsinkin kun nykytaloissa on muutenkin viileät lattia, kun lämmitystarve on pieni.

      " Olen kuullut väitteen että tuloa ei kannattaisi pitää isommalla kuin poisto"

      Olen kuullut väitteen, että ylipaineisessa talossa kosteus puhalletaan rakenteisiin.

    • 338

      Ei tuo laattalattia ole liian kylmä vaan nyt se on sellainen kuin pitää olla, Jos nostan laatan lämpötilaa niin talo lämpenee liikaa lämmittää sitä sitten millä tahansa, tai tietysti tehokkaalla ilman vaihdolla voisi heivata ylimääräisen lämmön pihalle ja maalämmöllä lämmittää laatan liian kuumaksi ja tällä pääsisi sitten samaan kulutukseen.

      Yllä oli perustelut miksi päädyin poistoilma ratkaisuun.

      Mitä tulee tuohon kosteus rakenteisiin niin en usko olevan ongelma noilla suhteilla koska talo ei ole ylipaineinen ilmanvaihdon suhteen kuin hetkittäin. Itsellä ollut se käsitys että ylipaineella hukkaisi lämpöä enemmän mutta en tiedä mikä lienee totuus.

      Nyt muuten lattiaan menee 24 asteinen vesi ja sisälämpö näkyy olevan 21.5 eli aikalailla se mitä olen halunnut. Edellinen vuorokausi 36kw

      • 338

        Piti vielä se kirjoittaa että nykyisen kokemuksen perusteella EN ostaisi Poistoilmalämpöpumppua jos rakentaisin uuden talon.

        Perustelut

        Väärin säädettynä kuluttaa JÄRJETTÖMÄSTI sähköä, siis pienikin virhe säädöissä ja kun näitä säätöjä joutuu muuttamaan kesäksi/talveksi ja itsellä vielä kokematta tämä viilentämisen ihanuus ja sen säädöt.

        Lattian lämpötila vaihtelee tosi rajusti jos annat koneelle sen mahdollisuuden ja tämä taas johtaa järjettömään kulutukseen.

        Muista lämmönlähteistä et saa mitään hyötyä lattian lämmitykseen, tämä oli minulle tieto jonka sain selville vasta kuukauden asumisen jälkeen (ei ihme ettei mainosteta)

        Jos talo olisi 20m2 isompi olisin päätynyt todennäköisesti maalämpöön.

        Täytyyy lohdutella sillä tätä hankintaa että Nilanin sain suhteilla jonkinverran edullisemmin ja nyt kuitenkin saanut koneen säädettyä niin että talossa järjellinen lämpö ja kulutus inhimillinen.


        Mitä tulee laattalattiaan niin se on kyllä tosi että jos talo olisi paremmin eristetty (meillä minimi 202 hirsi) niin varmasti tulisi ongelmaa lattioiden lämpötilan kanssa koska ne joutuisi väkisin pudottamaan liian alas.


    • Kusetettu_3402

      Nilan EC (ei EC9) vuoden kokomuksella:

      PASKAN MYIVÄT.

      Laitteen tekniikka on auttamattomasti vanhentunutja saatanan paskaa. Ylihintaisen vehkeen valmistusjälki on järkyttävän amatöörimäistä. Peltilevyt kiinnitetty uppokataruuveilla jotka törröttää tiellä. Suodattimet räminä-pelti häkkyrässä johon suodattimia ei saa kunnolla ja tiiviiti asetettua.

      Kosteudenpoisto on vitsi.

      "Markkinoiden hiljaisin" tuodaan pörisevä kompressori sisätiloihin ilman ilman YHTÄÄN mitään äänieristystä koko vitun räminäpelti paskassa.

      Ohjausyksikkö on uusinta uutta 80-luvulta. 2 rivisellä matriisi-näytöllä jossa Soome-keeli:sitä mongerruksista ei hullukaan ota selvää.

      Paskaläjä ei 90m2 talossa (kun laitteen pitäsii olla 80-180m2 taloille) pysty pitämään 20 asteen lämpötilaa edes 10 asteen ulkoilma lämpötilassa.

    • Tume18

      Nilan ec9 meillä on lattia lämmityksessä vikaa 17 c näyttää mittari mitä teen? paineet säädöt pumpulle jne termostaatti vaihdettu juuri ja huitelee siinä 70c tietämillä lattia kylmä . Kovat pakkaset asuma pintaalaa noin 100m2

      • Lamagg

        Katsoa data valikosta menolämpö t14 anturi. Jos se on tuon 17 niin releet ei toimi tai vastukset rikki. Tarkista kolme lämmityksen sulaketta KAIKKI oltava kytkettynä koska muuten 400v ei irtoa.

        70c on varmaan käyttövesikattilan lämpötila ja se on täysin eri systeemi. Lämmitetään kompressorilla ja tarvittaessa 1kw vastuksella joka ottaa virran IV koneen 230v puolelta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      359
      4121
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      62
      1515
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1350
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1296
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1200
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1194
    Aihe