eläimen lopetus

kyselijä

Mitä eri vaihtoehtoja ihmisillä on tilanteessa, jossa on joutunut viemään eläimensä lopetettavaksi? Jätetäänkö eläin eläinlääkäriasemalle, tuodaanko ruumis kotiin ja haudataan omalle pihalle, vai tuhkataanko ruumis eläinlääkäriasemalla, ja tuhkat haudataan kotiin tai laitetaan johonkin muualle? Miten sinä tai tuttavasi olet toiminut?

21

3233

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikävä on

      Ihan kaikki vaihtoehdot mielestäni luettelit, paitsi, että jotkut tykkäävät täyttää lemmikkinsä, sen jälkeen kun se on lopetettu. Sitten tietysti voi haudata eläinten hautausmaalle. Kai voi pyytää pappia siunaamaan haudankin.

      Me jätimme hyvästit jo meidän pienelle eläinlääkäriasemalla lopullisesti, kun se lopetettiin. Ei kukaan täällä olisi kestänyt nähdä sen uurnaa saati ruumista enää. Kissa on silti joka päivä sydämmissämme ja se on tärkeintä.

      Sitten tietty pupuja pienempiä jyrsiöitä voi lahjoittaa käärmeiden omistajille tai lemmikkieläinkauppoihin ruuaksi. Voi kuulostaa karulle, mutta sekin on yksi tapa toimia.

    • uipuifdyserth

      Yksi koira lopetettu kotona ja haudattu kotipihaan sen jälkeen. Kaksi koiraa lopetettu eläinlääkärissä ja sieltä viety itse tuhkattavaksi (jouduttiin lopettamaan routamaan aikaan joten ei onnistunut kuopan kaivaminen). Yksi lopetettu eläinlääkärissä ja lähetetty sieltä tuhkattavaksi. Kahden ensimmäisen tuhkat hain itse tuhkaamosta, kolmannen tuhkia en halunnut, joten tuli vain ilmoitus että koira on tuhkattu ja laitettu yhteistuhkaan.
      Erittäin suuri kiitos tyrnävän petcremon mahtavalle asiakaspalvelulle kaikissa näissä tilanteissa!

      Eli vaihtoehtoja löytyy.

    • ......

      Meillä kävi eläinlääkäri kotona lopettamassa vanhan ja sairaan koiran. Täällä ainakin on sellainen mahdollisuus ja koiralle hyvä vaihtoehto. Eläinlääkäriin liittyy aina yleensä pelkoja koiralla.
      Lääkäri vei koiran mennessään ja toimitti tuhkattavaksi. En halunnut tuhkaa itselleni joten koira tuhkattiin yhteistuhkauksessa. Muistan koirani kyllä ilman että olisin halunnut tuhkaa itselleni.
      Koko "paketti" maksoi muutama vuosi sitten n. 110 euroa. Jos tuhkaus olisi ollut yksilötuhkaus niin summa olisi ollut n. 250 euroa. Tuhkan olisi saanut silloin itselleen. Raha ei ratkaissut vaan se etten tarvinnut tuhkaa itselleni.

    • 18+8

      Edellisen koiran toimittivat Viikistä tuhkattavaksi ja tuhkat sain uurnassa, postissa kotiin. Maksoi muistaakseni uurna ja yksilötuhkaus n. 140 €. Uurna on kirjahyllyssä, en halua haudata edes omalle pihalle kun en tiedä kuinka kauan tässä asutaan.

    • iww

      opiskelijat leikkelevät kissoja/koiria Viikissä ennen tuhkausta...

      • 4+11

        Entä sitten? Kukaan ei siitä kärsi, päinvastoin, opiskelijat saavat tärkeää kokemusta jotta oppivat leikkelemään eläviäkin. Olisi kiva jos kommenteissa kommentoitaisiin itse asiaa, eli tässä tapauksessa edesmenneiden lemmikkien 'hävittämisestä', eikä huudeltaisi raatoja leikkelevistä opiskelijoista siinä toivossa että se jonkun mielestä olisikin kamala juttu ja voisi taas vähän höyrytä...

        Ensimmäisen koirani hautasin kotipihaan, pienempiä lemmikkejä olen polttanut tynnyrissä pihalla roskien kanssa.


      • murre2

        kissoja/koiria ei leikellä siellä ilman eläimen omistajan lupaa.


      • wiwiw
        4+11 kirjoitti:

        Entä sitten? Kukaan ei siitä kärsi, päinvastoin, opiskelijat saavat tärkeää kokemusta jotta oppivat leikkelemään eläviäkin. Olisi kiva jos kommenteissa kommentoitaisiin itse asiaa, eli tässä tapauksessa edesmenneiden lemmikkien 'hävittämisestä', eikä huudeltaisi raatoja leikkelevistä opiskelijoista siinä toivossa että se jonkun mielestä olisikin kamala juttu ja voisi taas vähän höyrytä...

        Ensimmäisen koirani hautasin kotipihaan, pienempiä lemmikkejä olen polttanut tynnyrissä pihalla roskien kanssa.

        en halua että rakastamaani lemmikkiäni leikellään vaikka onkin kuollut ja vaikkakin opiskelu tarkoitukseen.


      • kjsksk
        murre2 kirjoitti:

        kissoja/koiria ei leikellä siellä ilman eläimen omistajan lupaa.

        höpöhöpö.. lemmikin lopetuksen jälkeen "joukkotuhkaus" kuluitta,omistaja säästyy hautaamiselta ja sen "hinta" on opiskelijoiden tekemä ruumiinavaus jne.


    • pölly
      • Leevin perhe

        Meidän rakas koiramme lopetettiin kotona eläinlääkärin toimesta. Käärittiin kauniiseen päiväpeittoon leluineen ja eläinlääkäri vei mennessään tuhkattavaksi. Halusimme hänelle yksilötuhkauksen eli uurnassa tulee kotiin takaisin.
        Eihän se halpaa ole, eläinlääkärin käynti 173e ja tuhkaus 134e.


    • Tebsu

      Meiltä löytyy kaksi kissaa uurnissa kodin kirjahyllyltä. Toinen on siellä jo neljättä vuotta, toinen kolmatta vuotta. Kolmen koplasta on vielä yksi hyvissä voimin elossa, mutta kun Tupsusta aika jättää, pääsee koko kolmen kopla pieneläin hautausmaalle samaan kuoppaan. Tosin, siihen nyt toivottavasti menee vielä vuosi jos toinenkin. :)

    • Tuhka-urkuri

      Itse olen lopettanut , itse olen haudan kaivanut ja sinne peitellyt , omalle maalle , ja sinne minun tuhkanikin sitten aikanaan viedään.

    • tietäjä1

      Hei.itse olen joutunut kaksi rakkainta koiraa viemään lopetettavaksi toinen oli 12v. ja toinen 14v. vaikean sairauden takia .eläin lääkärille ja he toimittivat eteen päin pattijoelle tuhkattavaksi ensten katselet uurnan valmiiksija muisto laattan. laattaan käskin laittaa syntymä ajan kuolin aika ja hänelle ihana rakkauden viestin ja kiitokset yhdessä olosta;( uurnat molemat ovat kotona tason päällä ja aikaa on 2v.kulunut hänen lähdöstä. vieläkin on ikävä ja suru suunnaton

    • EläinrakasN25

      Meillä äitini ja veljeni vei rakkaan bokserimme elinlääkäriin lopetettavaksi kun näytti siltä, että vanhuksella ei enää monia viikkoja elinaikaa ollut eikä haluttu pitkittää iän (13 bokseriksi vanha) ja munuaissairauden tuomaa kärsimystä. Itse en pystynyt mukaan lähtemään.
      Sieltä käsin boksurakas vietiin tuhkattavaksi. Tuhkat saimme itsellemme ja minä kyyneeet virraten ripottelin ne kesällä kesämökillemme aurinkoisimpaan rinteeseen, joka oli boksun lempiaikka kirmailla ja loikoilla.
      Aina sydämessä. Hengessä mukana edelleen - varsinkin mökillä ;') Ja taas itken... jäähyväisistä on jo kolme vuotta.

    • alwaysloveyou

      Oma koirani jouduttiin yllätäen lopettamaan (kuoli lähes tulkoon kirjaimellisesti käsiini....) joten ei ollut tullut edes pohdittua pahemmin vaihtoehtoja. Itkuisena ja pienessä shokissa sitten eläinlääkäriasemalla piti pohtia asia ja päätin tuhkata pikkuiseni.

      Eläinlääkäriasema hoiti kuljetuksen tuhkaukseen, valitsin asemalla lopetuksen jälkeen jostain lappusesta uurnan ja uurna sitten tuli melko pian postissa minulle. Muistolaatankin olisi saanut mutta olin niin hajalla että juuri ja juuri sain uurnan siinä tilanteessa valittua.

      Uurnaa pidän eteisessä kuvan, kynttilän ja koirani lempilelun kera :) Aina ajatuksissa...

    • dhsikio

      Kaikki kanimme ovat kuolleet luonnollisesti. Kaksi muistaakseni tuhkattiin, ja toisen tuhkat on näkyvillä hyllyllä, uurnassa. Viime vuonna kuollut kani haudattiin entisten asu kkaiden kissan haudan viereen.

    • jeppa2

      Marsu oli kerran, ja kun lähtö tuli niin oli maa jäässä. Pakastimessa sitten säilytettiin, kunnes maa oli sula. Kissoja on muutama mennyt auton alle ja hautaan. Koiria ei ole vielä kuollut vaikka niit tuossa jaloissa pyörii useita :).

      Olen vähän huono näissä suruasioissa. Vaimolle ja lapsillekin sanoin, että kyllä se on minun parempi lähteä ensinnä. Kun tuntuu nuo kotieläinten lähdötkin niin pahalta ja itkettää vaan vielä vuosienkin päästä isoa miestä. Nytkin taas tippa linssissä.

    • VILI VILPERI

      Eläinlääkäri lopetti, yhteishautaus johonkin. Tunteet oli jätettävä. Ei pihaa mihin olisi hautanut. Lohtuna monet yhteiset ilonhetket, lenkit, suuttumiset (näitäkin tulee elikoiden kanssa). Kaiken kaikkiaa 99.9%:sti ilon aiheita lemmikistä ja niitä vieläkin muistelee kuin mukavaa oli mennä milloin missäkin, satoi tai paistoi

    • <<@>>

      Mitenkäs teette pienten eläimien kohdalla? Kerrostaloasukkaina ei oikein voi mennä kaivelemaan hautapaikkaa piha-alueelle...

      Meillä undulaatit, marsut ja hamsterit on laitettu kenkälaatikkoon, kääritty johonkin kauniiseen kankaaseen, sidottu kenkälaatikko kiinni ja laitettu yleisroskikseen. Nykyäänhän kai yleisroskikseen laitetut jätteet poltetaan. Tämä voi kuulostaa tylyltä tavalta, mutta tuntuisi jotenkin oudolta viedä kuollut eläin esim. undulaatti eläinlääkärille pelkästään tuhkaamista varten. Ymmärrän kyllä, että kissan ja koiran kohdalla näin tehdään.

      Eläimet on meille rakkaita ja ne säilyvät muistoissamme valokuvien ja niistä otettujen videoiden kautta.

    • Santeri70

      Koirat ainakin on hyvä haudata piikin
      jälkeen julkiselle eläinhautausmaahan.
      Niitä löytyy ainakin pikku-kaupungeista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe