Kilpirauhasen vajis ja loputon stressi

Lihava kilpikonna

Olisiko täällä ketää, joka on oikeasti *onnistunut* saamaan painoaan alas kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa? Itselläni on autoimmuuniversio eli on jo tullut diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta, astma, keliakia ja laktoosi-intoleranssi sekä liuta liitännäisallergioita. Yritän epätoivoisesti laihduttaa. Kun ei voi syödä viljoja, papuja, soijaa, mitään hedelmiä eikä juurikaan mitään värikkäitä kasviksia, alkaa olla soppa valmis.
Päätin kokeilla lihatonta elämää, mutta sain quornista hurjan allergisen reaktion ja jouduin ottamaan epipenin käyttöön sen kanssa.
En pidä makeasta, en ole koskaan syönyt pullaa tai valkoista leipää, enkä keliakian takia siis voikaan syödä mitään, missä on vehnrää, ruista, ohraa tai kauraa. Tällä hetkellä lääkäri kielsi myös hirssin ja tattarin käytön eli en saa käyttää mitään viljoja jotta elimistön tulehdustila rauhoittuisi.
Käyn joka aamu tunnin kävelyllä, päivällä kävelen töistä tunnin bussille.
Uimassa en voi käydä, koska on iho atopian takia aina rikki ja allergioiden takia kynsivallit mätivät jatkuvasti. Minulla on kotona kuntoiluvälineet ja nyrkkeilysäkki, joten nostelen painoja ja nyrkkeilen. Silti paino ei putoa. Olen 156 cm pätkä, lyhytjalkainen ja painan 85 kiloa. Paino ei putoa, vaikka jättäisin kahdeksan tunnin välejä ruokailujen väliin. Olen myös yrittänyt nukkumiskuuria, nukkunut 11-tuntisia öitä, ei auta. Pääsääntöisesti syön erilaisia siemeniä, pellavaa, öljyhampun jyväsiä, cashew-pähkinöitä ja lihaa. Pystyn syömään luomuna kurkkua ja salaatinlehtiä, joten niitä syön myös päivittäin, kuten myös laktoositonta jogurttia ja erilaisia terveysöljyjä.
Olen jo 40-vuotias, Thyroxinia syönyt vasta 3 vuotta, kun uskalsivat vasta nyt aloittaa lääkityksen arvojen heilahdeltua vuosikausia sinnetännetonne. Keliaakikon ruokavalio on ollut käytössä jo useamman vuoden, kasviksia en ole voinut syödä enää 10 vuoteen. Lisäksi olen paprikalle mausteena erittäin allerginen, jolloin syöminen on aina hiukan haaste.
Sattuisiko täällä olemaan joku, jolla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja jonka aineenvaihdunta on palannut normaaliksi? Joka on menestyksekkäästi laihtunut. Joudun itse syömään vielä ruoansulatusentsyymejä, kun osa ravinnosta eli varsinkin kasvikset eli salaatti ja kurkku tulevat sulamatta läpi muuten, samoin maissi ja porkkana (porkkanaa uskallan syödä pari kertaa kuukaudessa, se sotkee vatsan).
En oletakaan, että olette päässeet normaalipainoon, mutta edes lievästi lihavan kategoria olisi jo suuri voitto. Alkaa ottaa päähän olla aina lihava ja yhteiskunnan vihaama.

56

3139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mun ohjeet

      Tämän kirjoituksen oikea paikka olisi Suomi24-osiossa sisätaudit/kilpirauhassairaudet. Sieltä saat varmemmin vertaistukea, sillä kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivät lukevat enemmän sitä kuin tätä laihdutuspalstaa.

      Perustuvatko nuo kaikki ruokarajoitteet todettuihin allergioihin ja keliakiaan vai rajaatko ruokavaliota vielä edelleen karsimalla ruoka-aineita, joilla on kilpirauhasen toimintaa LIEVÄSTI hidastavaa vaikutusta kuten pavut, mm. soija? Koska okey jo lääkityksellä ja ruokavaliosi on muutenkin liian rajattu, unohtaisin em. syyn rajoitikset. Onko sinulla fruktoosi-intoleranssi vai miksi et voi syödä mitään hedelmiä. Tuskin sit marjojakaan. Ruokavaliossasi on niin paljon, että alkergioita yrittäisin vähentää siedätyshoidolla.( Intoletansseihin ja keliakiaan se ei päde.)

      Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä vajislainen ei saa ryhtyä vähäkalorisille dieeteille. Niissä kilpirauhanen hidastuu edelleen ja lihaskato on suuri. Jos Thyroxin-lääkityksesi annostus on liian pieni, et onnistu laihtumisessa ja lihot helposti. Mikä sun T4v on? Lääkityillä se on yleensä oltava viitearvojen ylimmässä kolmanneksessa ennenkuin voi hyvin. Viis siitä, missä TSH on.

      Miksi olit luopumassa lihasta, kun ruokavaliosi on jo muutenkin liian rajattu?

      Tässä laihdutusohjeita:
      Syö joka päivä aamiainen, lounas, päivällinen ja 2-3 väli/iltapalaa. Juo /-2 l Arvioi kulutuksesi täältä: http://www.sydanliitto.fi/energiantarve1
      Vähennä tuloksesta 15-20% hitaan aineenvaihdunnan takia. Vähennä kalorien kulutusta tästä 500-1000kcal/vrk. Älä kuitenkaan mene alle 1500kilokalorin!

      Jokaisella aterialla tulisi olla proteiinia, rasvaa ja hyviä hiilihydraatteja.
      Hyviä proteiinilähteitä: liha, kala, kana/broileri, raejuusto, rahka, kananmuna, rasvattomat jogurtit ja viilit, maito (kaikki laktoosittomina tietysti)
      Hyviä rasvan lähteitä: pähkinät (ei paahdettu tai suolattu), mantelit, pellavansiemenet, avokado, kananmuna, oliiviöljy, rasvainen kala
      Hiilareista: ilmeisesti voit syödä riisiä, valitse kokojyväversio. Voitko syödä gluteenitonta pastaa? Onkohan siitä kokojyväversiota?

      Juo vihreää teetä.

      • Se jolla vajis, ei saa sydä manteleita, jodi ei imeydy..tulee kasvaimia...


    • Kysymys aloittajalle

      Mitä sä sit voit syödä? Mitkä sun hiilihydraattilähteet ovat?

    • Lihava kilpikonna

      Hei,
      kiitos asiallisesta vastautksesta.
      Nämä ovat ihan todettuja, useampaan kertaan testattuja allergioita ja oireet vaihtelevat verirakkuloista anafylaktiseen (kasvikset, hedelmät) ja kun tarpeeksi kauan rikkoo ja syö, tulee sitten ihan kunnon rokko kuumeineen.
      Mun arvot on tällä hetkellä T4V on 14 ja tsh on 3, lääkityksen avulla. Lääkärin mielestä olosuhteisiin nähden hyvät. (kodissani todettu hometta, sitä remontoidaan nyt homeettomaksi, sekin kuulemma vaikeuttaa kilpirauhasen toimintaa).
      Soijaa en voi syödä, koska esim femisoija sotki hormonaalisen toimintani niin, että sain kuukautiset kahden viikon välein käytettyäni sitä jauhetta lusikallisen joka aamu smoothiessa. Tämä oli siis Vuonna 98, eli aikoja sitten. Mutta huomaan soijan nykyään jo pieninä määrinä aiheuttavan turvotusta, pahaa oloa. Lääkäri sanoi, että koska minulla on liikaa (tutkittu) estrogeenia ja se näkyy mm kohdun seinämän paksuudessakin, en missään nimessä saa käyttää tuotteita, jotka lisäävät vielä entisestään estrogeenin määrää. Soija on yksi pahimmista.
      Saan hiilihydraatteja riisinäkkäristä ja kastanjanäkkäristä, sekä riisikakuista ja maissikakuista sekä salaatinlehdistä ja erilaisista rouheista ja jyvistä.
      Seurustelen personal trainerin kanssa, mutta hänkään ei ole erikoistunut erityisruokavalioihin. Voi kuitenkin kuvitella, että jääkaapin sisältö on gluteeniton ja terveellinen kautta linjan. Meillä on muutenkin aika terveellinen elämä. Siksi hiukan nyppii, kun toinen on lähes ihannepainoinen ja minä taas en. Tosin on meillä toki 20 cm pituuseroakin ja ihan erilainen aineenvaihdunta. Hänellä on ylivilkas suoli ja minulla taas tosi hidas aineenvaihdunta, oli jo vauvana kuulemma. Siihen aikaan se ei ollut ihmetyksen aihe.
      Olen muuten terveysfriikin lapsi eikä kotona saanut sokeria tai epäterveellisiä juttuja ennenkuin oli 5. Sittenkin vain harvoin. Mutta minulla on suvussa kummankin vanhemman sisaruksilla vajis ja diabetesta on lähes kaikilla, kuten myös allergioita ja migreeniä. Että sellaiset geenit!
      Kotona on treenikamat ja valmentaja. Silti en onnistu. Siksi kaipaan rohkaisevia tarinoita. En vaan tunne ketään vajislaista, joka olisi saanut laihdutettua!
      Ps. Kaapissa on maissispagettia. Sitä käytämme välillä, samoin riisiä. Eikä aina edes kokojyvää.

    • Mun ohjeet

      Voi sua, kyllä sääliks käy. Tiesitkö, että myös estrogeeni lihottaa, joten sulla on monta tekijää vaikeuttamassa painonhallintaa.

      Paitsi painon kannalta, miten muuten voit? Onko Thyroxin saanut vajaatoiminban oireet kuten palelun, väsymyksen, alakulon, hiusten lähdön, hitaan pulssin jne. kuriin? Hidas suoli kertoo muuta. Olen maallikko, mutta jos sulla vielä on vajiksem oireita, lisäisin aavistuksen Thyroxin annostusta vaikka omin päin. Onko sulla käytösdä 25mikron tabuja? Niillä hienosäätö on helpompaa.

      Mahdollinen nosto pitää suhteuttaa nykyannokseen ja tietämättä sitä, en osaa antaa neuvoja. Mutta jopa 25mikron puolikkaalla 4-7 kertaa viikossa voi olla merkitystä. Vaikka mahdollisimman tasainen annos on hyvä, ei Thyroxinia tarvitse ottaa jopa päivä eksaktisti samaa annosta, sillä sen puoliintumisaika on n. viikko. Millainen annostus- ja labra-arvojen historia sulla on ollut, ennenkuin nykyiseen annostukseen on päädytty?

      Jos varovaisesta nostosta tulee liikatoiminnan oireita esim. sydämen tykytyksiä, voi aina palata edelliseen. Moni on tehnyt onnistuneesti omia pieniä nostoja, vaikka poryaittain, ja saanut myöhemmin sille lääkäriltä siunauksen. Lääkärissä käydään harvoin ja he pitävät tason varmuuden vuoksi mieeluummin liian alhaala kuin ylhäällä. Optimi on tavoite. Muuten laihtuminen on tosi vaikeaa.

      Onko perunakin sun kiellettyjen listalla?

      • Lihava kilpikonna

        Hei!
        Lämmin kiitos mukavista vastauksista!
        Voin paremmin, tosin nyt väsymys on pahentunut taas ja kynsivallit tuntuvat tulehtuvan vuorotellen, vaikken mielestäni riko liikaa allergiasääntöjä (en kehtaa pyytää gluteenittoman lisäksi vielä erikseen paprikatonta, sitruksetonta, väritöntä jne jos joudun ulos syömään). Onneksi voi syödä esim hernekeittoa. Sitä minulla on tänään lounaana. Sellainen pikalounas. Työpaikan lähellä on myös Intialainen ja Nepalilainen, niiden listoilta löytää kohtuuhelposti sekä terveellistä että gluteenitonta. Yleeensä otan lammasta.
        Mulla on palelu vähän on/off ja välillä öisin on kuuma ja kylmä vuorotellen. Hiukset ovat kasvaneet takaisin ja ovat paremmassa kunnossa, samoin kynnet kasvavat taas niin, että ne pitää jo pari kertaa kuukauden aikana leikata. Sääriin ei edelleenkään juuri kasva karvaa, mutta sitä en sure :-) Mulle syötetään 75 mikroa kun yksi oireista on ollut öiset tykyttelykohtaukset. Ne on sittemmin laantuneet ja ilmenevät pms-oireiden yhteydessä.
        Tinnitus ei ole kadonnut, mutta on hiljaisiakin päiviä!
        Mielialaan on vaikuttanut parhaiten merilevärouhe. Sitä aamuisin teelusikan kärjellinen!
        Pitäisiköhän sitä uskaltaa kokeilla sitä annoksen varovaista nostoa itsekseen. Sen saa sitten tosiaan lopetettuakin pian.


    • PIKALIHOMISEN SYY

      Kaikki te, jotka olette lihoneet paljon lyhyessä ajassa muuttamatta ruokailu- ja liikuntatottumuksia, lukekaa esimerkiksi Kilpirauhasliiton tai Kilpirauhasfoorumin sivustoilta tai muuten googlaamalla kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita. Kilpirauhanen vaikuttaa ihmisen joka soluun, säätelee aineenvaihduntaa ja hormonitoimintaa, joten oirelista on pitkä. Jos lihomisen lisäksi podet kilpirauhasen vajaatoiminnalle tyypillisiä oireita, mene lääkäriin, sillä todennäköisesti sinulla on kilpirauhasen vajaatoiminta.

      Sinulta on otettava vähintään kaksi verikoetta: TSH ja T4v. (TSH yksin ei riitä, vaikka jotkut julkipuolen yleislääkärit säästösyistä otattavat vain sen.) Vaikka labra-arvosi olidivat viitteissä, mutta vajaatoimintaan kallellaan (TSH ylhäällä, T4v alhaalla), sinulla voi olla kilpparin vajis. Silloin erikoislääkäri voi antaa koelääkityksen, vaikka yleislääkäri ei niin tekisikään. Seuranta uusintakokein 6-12kk välein on joka tapauksessa on tarpeen.

      Lisää aiheesta sisätaudit/kilpirauhassairaudet -osiossa.

      • edellinen

        Sori, tämä oli vastaus toiseen ketjuun. Kommenttia lähettäessä kännykkä sekosi eikä kirjoitus tallentunut. Kun laitoin sen uudelleen, meni se vahingossa väärään ikkunaan.


    • 2+4

      Pari linkkiä ja kirjasuositusta.

      http://kaisajaakkola.fi/

      Ja Kaisan kirjat Hormonitasapaino ja Hormonidieetti. Kaisalla itselläänkin on kilppariongelmia ja hän pitää blogia pitkälti siitä, miten hän hoitaa itseään ruokavaliolla ja treenillä (yhdessä lääkityksen kanssa).

      • 2+4

        Niin ja ottaisin yhteyttä ammattilaiseen, jotta saisitte mietittyä ruokavalion, jolla voi oikeasti elää.


    • Lihava kilpikonna

      Sepä se, kun löytyisi ammattilainen. Olen ottanut aika moneen yhteyttä ja selittänyt tilanteen. Kuulemma olen niin monivammainen, että juuri kenenkään koulutus ja erityisosaaminen ei riitä. Samasta syystä minua ei huolittu painonvartijoihin eikä yhteen toiseenkaan ryhmään. Ne on tarkoitettu tavallisille sekaravintoa syöville ihmisille, joilla ei ole sairauksia eikä terveysrajoitteita.
      Kävin jopa homeopaatilla ja söin 200 euron edestä pieniä pillereitä ihmeellisiin aikoihin eikä mitään vaikutusta.
      Yhdellä ystävälläni on liikatoimintaa ja hän on vaarallisen alipainoinen. Mikään ei auta saamaan painoa ylös. 40-vuotias nainen, joka on 170 cm pitkä ja painaa hädin tuskin 48 kiloa, on aika hurja näky. Alkaa olla riutuneen näköinen ja vaivoina nivelrikko jo kaikissa sormissa ja varpaissakin.
      Etsiskelen siis ravitsemusasiantuntijaa, joka osaa auttaa juuri tässä ongelmassa. Omat keinot alkavat olla vähissä!

      • 3+20

        Tutustu tuohon linkkiin ja noihin kirjoihin ja ota vaikka yhteyttä kirjailijaan.

        Olen saanut apua pitkälti noiden kirjojen kautta. Minulla ei ole (todettu) vajaatoimintaa, mutta oireita on ollut (ja epämääräiset verikoetulokset) ja olen saanut niitä kuriin noiden kirjojen ohjeiden avulla.


      • hoitoo vaatimaan

        "Yhdellä ystävälläni on liikatoimintaa "

        Kyllä siihen on hyvä hoito, joten ei tarvii riutua kuoliaaksi.

        Täytyy mennä yksityiselle, jos kunnallisella eivät hoida.


      • MattiMyohainen

        Hei! Pitkä ketju, ehkä joku on jo ehdottanutkin: mitä jos etsiytyisit funktionaalisen ravitsemusneuvojan puoleen, sellaisen, jolla myös ns normaaliravitsemusneuvonta hanskassa. Sulla on niin paljon noita rajoitteita allergioiden takia ruokavaliossa, että varmaan hyötyisit asiantuntijan tekemästä tarkasta ruokavaliosta alkuun.
        Itse olin tiukalla vhh:lla ja epäilen sen olleen vaikuttamassa kilpirauhasen vajaatoimintaan: aloitin vhh:n 1/2012 ja 4/2014 oli kilpirauhasen tulehdus, joka jätti vajiksen. Toki laihduin 13kg ja paino on pysynyt. Kilpparilääkitys oli ja meni, ilmeisesti oma kilpirauhasenia alkoi toimia, syytä en tiedä. Kiitollinen olen :)
        Ja googlettamalla funktionaalinen ravintoterapeutti saat yhteystiedot, joista voit kysyä onko lähialueellasi yhdistelmää funkkari "perinteinen". Toivottavasti kuitenkin olet jo löytänyt apua :)


    • vaihda lekuria

      Mikään lääke tai sairaus EI lihota.

      Koska vesi ei rasvakudokseksi kroppaan muutu.

      Lihominen johtuu aina väärästä ruuasta.

      Funktionaalisen lääketieteen lääkäri?

      Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

      Lyhyesti: virallisten ravitsemussuositusten mukaan aikuinen tarvitsee n. 100 grammaa hyviä rasvoja ja proteiinia päivässä. Lisäksi vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Vettä janoon 1,5-2 litraa. Ja jos nälkä jää (lähinnä huippu-urheilijat), niin perunaa, riisiä ja viljaa.

      • samaa tautia poteva

        Luitkohan ollenkaan alkuperäisen kirjoittajan viestiä? Kirjoittaja mainitsi, että ei voi syödä kasviksista kuin kurkkua ja salaatinlehtiä. Ja ilmeisesti hänellä keliakia tuo omat rajoitteensa. Ihannemaailmassa kaikki pystyisivät syömään ehdottamallasi tavalla.


    • Minna67

      Tässä sinulle tärkeätä tietoa estrogeenitasoista ja miten se vaikuttaa painoosi ja terveyteesi haitallisesti.
      In the medical world high estrogen levels refer to the estrogen dominance which is a condition where the amount of estrogen is not balanced by a sufficient amount of progesterone.

      Estrogen is a “female” hormone that occurs naturally in both men and women. There are three major types of estrogen: estradiol, estrone and estriol that are produced in the proportion 15/15/70 by the woman’s body. All three hormones are necessary for optimal health, however high levels of estrogen can cause many health problems.

      What many women do not realize is that all following conditions are signs of estrogen dominance: PMS, weight gain, blood clots, breast cancer, breast tenderness, lumps and cysts, migraines, endometriosis, fibroids, PCOS, water retention, mood swings, depression, anxiety, autoimmune diseases, allergies, asthma, insomnia and thyroid problems.

      1. Estrogen dominance can affect the conversion of T4 into T3 thyroid hormone and result in low T3 levels. In this case nothing is wrong with the thyroid gland and hormone production, however a woman can feel hypothyroid.

      2. Too much estrogen can block the uptake of thyroid hormone, promoting hypothyroid symptoms.

      3. If estrogen dominance is present thyroid binding protein called thyroid binding globulin (TBG) that carries thyroid hormones to the cells can become significantly increased. Levels of T4 and T3 thyroid hormones can become low because they get attached to the thyroid binding globulin. This effect prevents thyroid hormones from entering the cells and can result in hypothyroid symptoms.

      Unfortunately, it is very common that women with estrogen dominance are misdiagnosed for having hypothyroidism and are put on a thyroid medication. After the estrogen dominance is corrected, for example by adding bio-identical progesterone and/or by lowering high estrogen levels, the need for thyroid medication decreases and women often can successfully get off thyroid medication.

      Estrogen dominance is one of the key components of the suppressed immune system and contributes to the development of autoimmune conditions including Hashimoto’s and Grave’s diseases. Often balancing estrogen with progesterone is not enough to offset the negative effects of estrogen because it still remains at the high levels even after progesterone becomes normal.

      • Minna67

        By reducing your exposure to natural and man-made estrogens in your environment you will help your thyroid gland and your endocrine system to function more efficiently. Even small changes are the steps in the right direction and can make a big difference for your thyroid health.

        1. Try to add more plant-based foods to your diet. Studies show that plant foods contain over 5000 different types of sterols that have progestogenic protective effects.

        2. Choose fresh whole foods over the processed and fast foods. Women who eat more whole foods have a significantly lower incidence of estrogen dominance.

        3. Try to switch to organic fruits and vegetables, especially those from the following list that have a tendency to accumulate pesticides and herbicides: Nectarines, celery, apples, lettuce, strawberries, grapes, blueberries, peaches, potatoes, bell peppers, and cucumbers.

        4. Eliminate unfermented soy from your diet and be aware that soy is hidden in many of the foods that we consume every day and also in packaged foods.

        5. Choose naturally raised and grass-fed pastured meats over commercial and organic meats.

        6. Do not use plastics with a recycling symbol marked as 3, 6, or 7. These are poor quality plastics that are known to leak xenoestrogens and other toxins into the stored food and water especially if reheated or left in the sun. Never microwave foods in plastic containers or covered with plastic wrap.

        7. Most women use cosmetics and household cleaning products every day but do not know that many ingredients contain xenoestrogens. There is not one person I have ever met among beauty advisers or cleaning ladies who had autoimmune Hashimoto’s disease and realized that the everyday exposure to xenoestrogens due to their profession is the main cause of their health issues.

        The problem is that the cosmetic industry and their ingredients are self-regulated and are not controlled by the government. By current law the cosmetic industry is not obligated to put all types of estrogens on the label among other ingredients they use.

        8. Reduce stress. Simple diet and lifestyle modifications can support thyroid function and lower the impact of stress on your overall health and well-being.

        9. Get off birth control pills and if possible, consider alternatives to birth control pills. Choose bio-identical hormone therapy over synthetic HRT and make sure that estrogen is always balanced by sufficient amounts of progesterone.

        10. Reduce toxic and hormonal load by detoxifying your gut and liver.


      • oli mielenkiintoista
        Minna67 kirjoitti:

        By reducing your exposure to natural and man-made estrogens in your environment you will help your thyroid gland and your endocrine system to function more efficiently. Even small changes are the steps in the right direction and can make a big difference for your thyroid health.

        1. Try to add more plant-based foods to your diet. Studies show that plant foods contain over 5000 different types of sterols that have progestogenic protective effects.

        2. Choose fresh whole foods over the processed and fast foods. Women who eat more whole foods have a significantly lower incidence of estrogen dominance.

        3. Try to switch to organic fruits and vegetables, especially those from the following list that have a tendency to accumulate pesticides and herbicides: Nectarines, celery, apples, lettuce, strawberries, grapes, blueberries, peaches, potatoes, bell peppers, and cucumbers.

        4. Eliminate unfermented soy from your diet and be aware that soy is hidden in many of the foods that we consume every day and also in packaged foods.

        5. Choose naturally raised and grass-fed pastured meats over commercial and organic meats.

        6. Do not use plastics with a recycling symbol marked as 3, 6, or 7. These are poor quality plastics that are known to leak xenoestrogens and other toxins into the stored food and water especially if reheated or left in the sun. Never microwave foods in plastic containers or covered with plastic wrap.

        7. Most women use cosmetics and household cleaning products every day but do not know that many ingredients contain xenoestrogens. There is not one person I have ever met among beauty advisers or cleaning ladies who had autoimmune Hashimoto’s disease and realized that the everyday exposure to xenoestrogens due to their profession is the main cause of their health issues.

        The problem is that the cosmetic industry and their ingredients are self-regulated and are not controlled by the government. By current law the cosmetic industry is not obligated to put all types of estrogens on the label among other ingredients they use.

        8. Reduce stress. Simple diet and lifestyle modifications can support thyroid function and lower the impact of stress on your overall health and well-being.

        9. Get off birth control pills and if possible, consider alternatives to birth control pills. Choose bio-identical hormone therapy over synthetic HRT and make sure that estrogen is always balanced by sufficient amounts of progesterone.

        10. Reduce toxic and hormonal load by detoxifying your gut and liver.

        Mikä näiden kahden edellisen viestisi lähde on? Voitko laittaa linkin sivulle/sivuille, josta olet tekstin kopioinut?


    • Lihava kilpikonna

      Lueskelin tuota Kaisaa ja se ehdottelee näin hurjia:
      Esimerkki naisen ruokavaliosta, josta saa vähintään 120 grammaa proteiinia:
      - Aamupala: 150 gramman naudan ulkofileepihvi, voissa haudutettua tuoretta pinaattia ja sipulia, kourallinen saksanpähkinöitä
      - Lounas: 150 grammaa uunissa paistettua lohta kuorrutettuna pinjansiemenillä, uunivihanneksia (palsternakkaa, parsakaalia, kukkakaalia, loraus viinietikkaa, oliiviöljyä, rosmariinia ja merisuolaa)
      - Välipala: Kolme kananmunaa, punainen ja keltainen paprika
      - Treeni, jonka jälkeen desi heraproteiinia veteen sekoitettuna
      - Päivällinen: Kaksi pannulla paistettua kalkkunan ohutta fileepihviä (noin 80 g/kpl), runsas salaatti jossa romainesalaattia, punasipulia, tomaattia, raastettu porkkana, raakoja parsakaalinnuppuja ja avokadoa

      Tuossa on nyt niin paljon allergeenejä minulle. että välipala jäisi kokonaan väliin ja tulisi melkoisen lihapainotteinen ruokavalio. En siis pysty syömään kananmunaa kuin ruokaan sekoitettuna pieniä määriä, muttei peräkkäisinä päivinä. Tänään söin lounaaksi muutaman kourallisen salaattimix-siemenpussista ja lusikallisen pellavarouhetta ja sesaminsiemeniä. Samalla join 5 dl vettä. Iltapäiväksi on riisikakkuja. Illalla olisi tarkoitus tehdä uunilohta ja uuniperunaa.

      • 3+20

        Niin, nuohan on vain EHDOTUKSIA, ei mikään tiukka suunnitelma. Noita ohjeita tulee SOVELTAA omaan elämään ja rajoituksiin sopiviksi.

        Eli, et voi syödä mitään hedelmiä? Edes avokadoa? Entä marjat? Lisäksi suosittelisin heravalmisteen käyttöä, jos siedät maitotuotteita.

        Kasviksista sinulle sopi siis kurkku ja salaatti, voitko syödä pinaattia? Entä esimerkiksi kesäkurpitsa? Voit syödä perunaa, voitko syödä bataattia, lanttua tai vaikka punajuurta? Entä kaaleja tai kukkakaalia? Viherjauheita? Paprika, sipuli ja tomaatti lienee ne yleisimmät allergeenit. Etkö voi syödä mitään muita kasviksia, edes kypsennettyinä?

        Rasvoista ottaisin käyttöön myös neitsytkookosöljyn. Linkeissä lisää ateriaesimerkkejä.

        http://dl.dropboxusercontent.com/u/747655/Ruokavalion esimerkkipäivät.pdf

        https://dl.dropboxusercontent.com/u/747655/Hormonitasapaino/Esimerkkiruokavaliot.pdf

        Ota yhteyttä funktionaalisen lääketieteen asiantuntijaan ja käy kirjastosta lainaamassa Kaisan kirjat (hyvää tietoa mm. suoliston hyvinvoinnista). Voi olla, että kunhan kehosi tulehdus saadaan taltutettua ja suolistosi kuntoon, osa noista liitännäisallergioistakin häviää.


      • 3+20
        3+20 kirjoitti:

        Niin, nuohan on vain EHDOTUKSIA, ei mikään tiukka suunnitelma. Noita ohjeita tulee SOVELTAA omaan elämään ja rajoituksiin sopiviksi.

        Eli, et voi syödä mitään hedelmiä? Edes avokadoa? Entä marjat? Lisäksi suosittelisin heravalmisteen käyttöä, jos siedät maitotuotteita.

        Kasviksista sinulle sopi siis kurkku ja salaatti, voitko syödä pinaattia? Entä esimerkiksi kesäkurpitsa? Voit syödä perunaa, voitko syödä bataattia, lanttua tai vaikka punajuurta? Entä kaaleja tai kukkakaalia? Viherjauheita? Paprika, sipuli ja tomaatti lienee ne yleisimmät allergeenit. Etkö voi syödä mitään muita kasviksia, edes kypsennettyinä?

        Rasvoista ottaisin käyttöön myös neitsytkookosöljyn. Linkeissä lisää ateriaesimerkkejä.

        http://dl.dropboxusercontent.com/u/747655/Ruokavalion esimerkkipäivät.pdf

        https://dl.dropboxusercontent.com/u/747655/Hormonitasapaino/Esimerkkiruokavaliot.pdf

        Ota yhteyttä funktionaalisen lääketieteen asiantuntijaan ja käy kirjastosta lainaamassa Kaisan kirjat (hyvää tietoa mm. suoliston hyvinvoinnista). Voi olla, että kunhan kehosi tulehdus saadaan taltutettua ja suolistosi kuntoon, osa noista liitännäisallergioistakin häviää.

        Ja vielä lisäksi, lähtisin ensin korjaamaan tuota terveyttä ja vasta sen jälkeen miettisin sitä painonpudotusta.


    • Lihava kilpikonna

      Hei,
      Pahoittelut tuosta aiemmasta "purkauksesta." Joskus tuntuu, että elämä on pelkkää sitä, että kieltäydyn menemästä ravintolaan syömään kun en yksinkertaisesti kehtaa paljastaa muille ruokarajoitteitani enää. Vihaan jo syömistä itsesään kun se on hankalaa, kun pitää valita allergeenivapaata, laktoositonta, kananmunatonta, viljatonta, sokeritonta ja mieluiten täysin kaloritonta ruokaa. Sitten on ihan poikki, kun tulee jättäneeksi aterioita väliin kun se on helpompaa kuin ainainen suupalojen vahtiminen. Yritin saada aikaa sinne antioksidanttiklinikalle, mutta ajat menivät niin kauas, etten vielä tiedä, saanko töistä oltua poissa juuri sellaisena ajankohtana. Pitää yrittää parin kuukauden päästä uudelleen.
      Jos olen kotona, voin syödä keitettyjä kasviksia. Vatsani menee niistä kuralle ja tulee ihottumaa. Joten lomalla syön välillä keitettyjä kasviksia, ne vain tosiaan tulevat sulamattomana ripulina läpi. Viherjauheissa on yleensä jotain, missä on vehnänorasta tai ohranorasta, eli keliaakikko ei saa käyttää. Levärouhetta syön teelusikallisen kärjen aamuisin, samoin öljyhamppua ja kookosrasvaa. Välillä syön Avocadoakin. Banaania voisin syödä luomuna, mutta se aiheuttaa järkyttävän ummetuksen, kuten myös juustot.
      Aina välillä tässä iskee sellainen karmea turhautuminen. Kun elämä on pelkkää "mitä uskaltaisin tänään syödä". Mitään hyvää en ole syönyt enää aikoihin, joudun pääsääntöisesti syömään asioita, jotka maistuvat pahvilta ja ovat vastenmielisiä. Teen paljon smoothie-juomia, jolloin ei tarvitse maistaa syömäänsä lainkaan. Kaipaan niitä aikoja, kun voi nauttia ja herkutella. Smoothiehen voi murskata kokonaisen kurkun, tuoretta inkivääriä (okei, siitä tulee rakkuloita kieleen), salaatinlehtiä, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä, sesamia, pellavaa, laktoositonta jogurttia, ja vaikka proteiinijauhetta tai jotain VLCD-jauhetta tai riisijauhoa tai linssijauhoa tms gluteenitonta, kuten kastanjaa. Sitten vaan heittää kaiken siihen tehosauvaan ja juo.
      Tämä painonpudotus on ihan siksi vain ajankohtainen, että en pidä siitä, että olen ylipainoinen, kun en ole lapsena tai nuorena ollut, tämä ottaa päähän. Aloin yhtäkkiä lihoa ja se vain jatkui ja jatkui. 20 kiloa tuli vuodessa, eikä lähde millään pois. Siis siitä on jo 10 vuotta. Silloisen työpaikkalääkärin mukaan se oli ihan normaalia ikääntymiseen liittyvää lihomista. Kehotti harventamaan ruokailua ja syömään pienempiä annoksia.
      Lisäsin tänään Thyroxin-annostustani vähän. Työpaikkalääkäri sanoi, että jos paino ei ala muuten tippua, niin hän on menestyksekkäästi saanut kilpirauhaspotilaita laihtumaan käyttämällä näitä liikatoiminnan puolella puolen vuoden ajan valvotusti. Syön nyt myös kahta eri ruoansulatusentsyymiä, näitä suositteli lääkäriystäväni, joka on sisätauteihin erikoistunut. Minulla ei ole kovin paljon mahahappoja, nuoruudessa sairastin bulimian ja pystyin oksentamaan vieä 2-3 tunnin kuluttua sulamatonta ruokaa. Minulla ei ole koskaan ollut närästystä eikä refluksia, en edes tiedä, miltä sellainen voisi tuntua. Sinänsä tästä "tilasta" on etua. Mutta elimistö tarvitsee apua ruoan käsittelyyn. Tänään juuri sain lisää ohjeita kun pyysin täsmennyksiä sähköisesti. Kävin sitten ruokatunnilla ostamassa noita entsyymeitä ja aloitin heti. Katsotaan, miten auttavat. Saa nähdä, milloin pääsen tekemään retken pääkaupunkiin kokopäivävierailulle antioksidanttiklinikalle. Siellä luki, että vastaanotto kestää ainakin 90 minsaa ja kokeet päälle. Tulee pitkä matka!

      • 3+20

        Mutta se varmasti kannattaa.

        Jos banaani aiheuttaa "vain" ummetusta, voisit kokeilla smoothieta johon laittaisit heraa (netistä saa lähes kokonaan laktoositonta ainakin parista ulkomaisesta nettikaupasta), banaania, kookosmaitoa, pellavansiemenrouhetta ja vaikka raakakaakaonibsejä. Avokadoa laittamalla tulee myös kivan kermainen koostumus. Maistuisi varmasti vähän paremmalle kuin ainaiset vihersmoothiet? Manteli- ja siemenmaitoja voit tehdä myös itse smoothieiden pohjaksi, netistä löytyy hyviä ohjeita. Jos pystyt käyttämään vielä edes joitain marjoja, saisit lisää vaihtelua ja makuja. Esimerkiksi tuore pinaatti sopii hyvin marjojen kanssa smoothiehen.

        Lisäksi luulen, että ruansulatusentsyymeistä ja ehkä jopa probiooteista voisi olla apua tuohon kypsennettyjen kasvisten aiheuttamaan vatsan vetelyyteen. Mutta kannattaa odottaa viikko, pari ennen kuin kokeilet. Ja kunhan saat muutenkin vatsan/suoliston parempaan kuosiin, olo paranee takuulla. Kaloriton ruoka ei muuten laihduta, vähäkalorisuus valitettavasti kiusaa kilpirauhasta entisestään. Ja tosiaan, ota lisäravinteet mukaan (ainakin d3-vitamiinilisä, ehkä omega3 ja magnesium). Kilpparivajavaisen on valitettavasti tyydyttävä laihduttamaan todella hitaasti ja maltilla.

        Vielä lisäksi passittaisin sinut kuntosalille kunnon punttitreenin pariin (tai vaihtoehtoisesti hommatkaa kotiin oikeasti raskaita painoja, esim. säädettävät käsipainot sinne 20kg:n asti, sekä pari eri painoista kahvakuulaa). Isojen lihasryhmien rasittaminen paitsi kuluttaa energiaa, se myös laittaa kehon erittämään kasvuhormonia ja testosteronia rasvanpolton edistämiseksi. Siinä Kaisan Hormonidieetti- kirjassa oli muistaakseni treeniohjeet estrogenidominanssista "kärsivälle" ihmiselle. Taisivat löytyä nettisivultakin.

        Kukaan ei voi sinulle oikeastaan tehdä mitään valmista mallia. Me voidaan antaa vinkkejä ja neuvoja, mutta nyt sun pitää itse alkaa miettiä näitä juttuja ihan kunnolla. Pitää ruokapäiväkirjaa, johon kirjottelet syömisesi ja ennen kaikkea päivän fiiliksesi, paljonko otit lääkettä, mitä lisäravinteita olet ottanut ym. Suunnittelet etukäteen esimerkiksi parin päivän ruokailut. Näin alat pikkuhiljaa päästä jyvälle siitä mikä toimii ja mikä aiheuttaa allergiaa, mitä voit syödä joka päivä, mitä voit syödä pari kertaa viikossa, häviääkö joku yliherkkyys jopa kokonaan. Lueskele juttuja netistä, lehdistä ja kirjoista ja poimi sieltä aioita joiden voit kuvitella toimivan. Tähän tulee menemään aikaa, tämä ei tule selviämään viikossa eikä parissa. Puoli vuotta vähintään, mutta uskon sen olevan sen arvoista, jos saat paremman elämän.


    • Lihava kilpikonna

      Hei, ruokapäivyriä olen pitänytkin ja näytin lääkärille ja sain moitteita liian vähäisestä syömisestä, kun vetelin alle 1400 kilokaloria päivässä. Välillä oli 700 kilokalorin päiviä, kun tulee pakostakin välillä sellaisia tilanteita, että syö lounaan klo 11, lähtee töistä klo 16, mutta ehtii tulla monta mutkaa matkaan, ennenkuin pääsee kotiin. Sitten vihdoin klo 21 saa otettua äkkiä jonkun smoothien tai jonkun ennenkuin alkaa pyörryttää. Kun ei voi piipahtaa kahville minnekään, kun ainoa gluteeniton, mitä missään koskaan on, on se ikuinen DAJM-kakun pala. Banaania jos syö, tulee parin päivän ummetus ja vastaava päänsärky sitten siihen lisäksi. Matkoilla tosin kätevää, kun ei tarvitse veskiä sitten etsiskellä. Olen yrittänyt löytää halpaa punttisalia, jonne pääsee kertalipulla. Kun en voi treenata kuin ennen klo 18 ja silloin on aina kamalat jonot laitteille tuolla kunnallisella. Viimeksi kunnan salilla oli 40 ihmistä ahdettuna pieneen tilaan ja ehdin sitten tunnissa päästä kolmelle laitteelle, polkupyörässä ja soutulaitteessakin oli 10 minuutin aikaraja. Siis tinnitus ja kilpirauhasen aiheuttama takykardia menee ihan tolkuttomalle tasolle, jos liikuntaa harrastaa kuuden jälkeen illalla. Siksi yritän heti töiden jälkeen hoitaa sen alta pois. Kaiken sykettä nostavan. Ei kahvia, ei teetä, ei kofeiinia eikä mitään piristävää kuin kerran päivässä aamulla.
      Juttelin lääkärin kanssa uudelleen ja sain sähköpostitse nyt listan ruoka-aineista jota pitää vältellä kuukauden ajan, jotta nähdään, tapahtuuko kilpirauhasarvoille jotain myönteistä. Eli nyt on kielletty: Kaikki ristikukkaisten heimoon kuuluvat kasvit (kaali- ja sinappikasvit: parsakaali, ruusukaali, valko- ja punakaali, kukkakaali, lehtikaali, kyssäkaali, kelta-, valko-, ja mustasinappi), lanttu, nauris, parsa, piparjuuri, retiisi, retikka, maissi, punajuuri, herneet, limapapu, soijapapu, palkokasvit, pinaatti, soija, hirssi, bataatti, wasabi, maca, vesikrassi, rypsiöljy, valkosipuli, sipuli, pellavansiemen, piparjuuri, bambunidut, kassava (tapioka, maniokki), babassu, manteli, maapähkinä (erittäin haitallinen!!!), lakritsa, nektariinit, persikka, päärynä, mansikka. Sinänsä tämä ei haittaa, koska olen noista suurelle osalle allerginen joka tapauksessa. Ainoa, mikä harmittaa, on pellava, koska se auttaa suolen toimintaan.
      Sitten sain listan kilpirauhasen toimintaa tukevista aineista, joita pitäisi syödä paljon ja huomasin kauhukseni että siinä on valtaosa sellaisia, mille olen pahasti allerginen (siis kurkku ja tai silmät turpoaa jne): raparperi, selleri, persilja, karviaiset, munakoiso, tomaatti, ananas, kurkku, puolukat, hapankirsikka, musta- ja punainen viinimarja, omena, mustikka, luumu (sininen), pähkinät (ei maapähkinä), mungpavun idut, musta tee, suklaa.
      Mutta näillä mennään nyt kuukausi ja katsellaan. Yhdistelmä keliakia ja tämä tekee elämästä jännittävän!

      • 3+20

        Tuli tuossa mieleen, että ainakin karppiyhteisössä on löydetty neitsytkookosöljystä apua ummetukseen. Ehkä kannattaisi kokeilla sen banaanin kanssa, joos siitä olisi apua.


      • ristiriitaista

        Aloituksessa sanot voivasi sydä kurkkua luomuna ja tässä, että olet sille voimakkaasti allerginen. Aika ristiriitaista. Et kai vaan ole trolli?


      • 3+20
        ristiriitaista kirjoitti:

        Aloituksessa sanot voivasi sydä kurkkua luomuna ja tässä, että olet sille voimakkaasti allerginen. Aika ristiriitaista. Et kai vaan ole trolli?

        Ei vaan hän sanoi, että kurkku ja silmät turpoaa osasta niistä kilpirauhasen toimintaa tukevista ruoka-aineista.


      • sori
        3+20 kirjoitti:

        Ei vaan hän sanoi, että kurkku ja silmät turpoaa osasta niistä kilpirauhasen toimintaa tukevista ruoka-aineista.

        Ok. Sori. Lukutaidossani lienee jotain vikaa.


      • 3+20

        Voisitko muuten kertoa, että mitä saat syödä noista kilpparia tukevista ruoka-aineista?

        Ja voitko syödä kookosta (kookosmaito ja -kerma, kookosjauhot)? Mitään muuta hedelmää banaanin ja avokadon lisäksi? Mitään marjoja? Kaikkia salaatteja? Kurpitsoja (kesärurpitsaa, myskikurpitsaa..)? Kaikkia pähkinöitä? Suklaata (lähinnä raakakaakaota)? Pakuria? Melonia (vesimeloni esim.)?


      • Lihava kilpikonna
        ristiriitaista kirjoitti:

        Aloituksessa sanot voivasi sydä kurkkua luomuna ja tässä, että olet sille voimakkaasti allerginen. Aika ristiriitaista. Et kai vaan ole trolli?

        OSA siitä listasta sisältää sellaisia aineita, joille olen voimakkaasti allerginen. Ja luomukurkkua pystyn syömään kun kuorin siitä kuoren pois, käytän pakkasessa ja sen jälkeen murskaan sen smoothieksi. Samoin, jos pakastan JA keitän porkkanan ihan mössöksi, en saa siitä niin pahasti vatsaa kipeäksi kuin jos VAIN keitän sen. Tänä kesänä sain syötyä kolme kertaa mansikoita. Viimeisellä kerralla lähti sitten taas kurkku turpoamaan ja piti ottaa epipen käyttöön. Tyhmyydestä sakotetaan.

        Voi kun olisinkin trolli. Vihaan tätä elämää välillä, kun kaikkialla painotetaan, että pitää olla laiha ja hoikka ja kaikki henkinen voima kuluu siihen, että yrittää itku kurkussa miettiä, miten saisi syötyä järkevästi niillä vähillä valinnanvaroilla mitä on. Kun kaikkeen rajallisuuteen kyllästyy. Ja sitten kun on ystävien kanssa kahvilla, ja kysyy kahvilassa, että onko teillä mitään gluteenitonta, niin saa eteensä Dajm-kakun palasen. Tosi kivaa. Kun en uskalla syödä mitään banaania tai muuta julkisella paikalla, kun en voi tietää, minkä näköiseksi menen ja saanko hengenahdistuskohtauksen. Samasta syystä en uskalla juoda kovin paljon alkoholia, kun suurin osa juomista aiheuttaa kasvojen punoituksen ja kaulan alueen punoituksenkin.

        Rehellisesti sanottuna kadehdin ihmisiä, jotka voivat mennä ravintolaan ja syödä vaikkapa fetasalaatin tai minkä tahansa ruoan listalta. Omat valinnanvarani alkavat olla aika säälittäviä. "Jotain, missä ei ole gluteenia, eikä paprikaa missään muodossa, mieluiten ei mitään sitrustakaan, eikä kaaleja, enkä voi käyttää soijaakaan". Arvannet, etten käy kovin usein ulkona syömässä.


      • Lihava kilpikonna
        3+20 kirjoitti:

        Voisitko muuten kertoa, että mitä saat syödä noista kilpparia tukevista ruoka-aineista?

        Ja voitko syödä kookosta (kookosmaito ja -kerma, kookosjauhot)? Mitään muuta hedelmää banaanin ja avokadon lisäksi? Mitään marjoja? Kaikkia salaatteja? Kurpitsoja (kesärurpitsaa, myskikurpitsaa..)? Kaikkia pähkinöitä? Suklaata (lähinnä raakakaakaota)? Pakuria? Melonia (vesimeloni esim.)?

        Kookosta käytän ihan päivittäin smoothien seassa ja aamiaissmoothiessa ja ruoanlaitossa. Laitan sitä lähes kaikkeen, kun se on näitä sallittuja hyviä. Rakastan onneksi kookoksen makua, kerrankin menee yksiin se, mitä saa syödä ja mikä vielä maistuu hyvälle.
        Pähkinöistä voin syödä joitakin, en kuitenkaan maapähkinää, enkä enää parapähkinää, mikä on hurja vääryys, kun siitä saisi seleeniä! Kurpitsoista pystyisin syömään kesäkurpitsaa, tosin vihaan sen makua, joten upotan sen suolaan ja pippuriin ja paistan rasvassa, kun syön sitä. Pakuria en ole kokeillut, vesimelonia en ole uskaltanut enää kokeilla. Raakasuklaata olen tehnyt itse, se on hyvää. Olen uskaltautunut nyt käyttämään kuivattuja marjajauheita, vaikka niiden hinta pienituloiselle onkin hurja. Mutta vatsa ei tule kipeäksi eikä mene kuralle. Laitan smoothien sekaan välillä mustikkajauhetta sekä karpaloa ja puolukkaa, kävin Tallinnassa luontaistuotekaupassa ostamassa purkkivaraston.
        Persiljaa voin syödä on/off, välillä tulee oireita, välillä ei. Samoin on sellerin kanssa. Hapankirsikasta en ole koskaan kuullutkaan, enkä ole törmännyt siihen missään.


      • 3+20
        Lihava kilpikonna kirjoitti:

        Kookosta käytän ihan päivittäin smoothien seassa ja aamiaissmoothiessa ja ruoanlaitossa. Laitan sitä lähes kaikkeen, kun se on näitä sallittuja hyviä. Rakastan onneksi kookoksen makua, kerrankin menee yksiin se, mitä saa syödä ja mikä vielä maistuu hyvälle.
        Pähkinöistä voin syödä joitakin, en kuitenkaan maapähkinää, enkä enää parapähkinää, mikä on hurja vääryys, kun siitä saisi seleeniä! Kurpitsoista pystyisin syömään kesäkurpitsaa, tosin vihaan sen makua, joten upotan sen suolaan ja pippuriin ja paistan rasvassa, kun syön sitä. Pakuria en ole kokeillut, vesimelonia en ole uskaltanut enää kokeilla. Raakasuklaata olen tehnyt itse, se on hyvää. Olen uskaltautunut nyt käyttämään kuivattuja marjajauheita, vaikka niiden hinta pienituloiselle onkin hurja. Mutta vatsa ei tule kipeäksi eikä mene kuralle. Laitan smoothien sekaan välillä mustikkajauhetta sekä karpaloa ja puolukkaa, kävin Tallinnassa luontaistuotekaupassa ostamassa purkkivaraston.
        Persiljaa voin syödä on/off, välillä tulee oireita, välillä ei. Samoin on sellerin kanssa. Hapankirsikasta en ole koskaan kuullutkaan, enkä ole törmännyt siihen missään.

        Jos käytät marjajauheita, voisitkohan käyttää myös ihan marjoja, vaikka keitellä itse marjakeittoja? Samaa tavaraa ne on ja pakastemarjat (kotimaiset) voisivat tulla halvemmaksi. Kaupasta saa kotimaisista marjoista ainakin mustaherukkaa, puolukkaa ja mustikkaa. Jos hommaat kuivurin, voit kuivailla ja tehdä niistä jauheita itse. Voi tulla hieman edullisemmaksi. Vaihtelun vuoksi smoothien pohjaksi voit tehdä pähkinämaitoa (cashew, hasselpähkinä) tai seesaminsiemenmaitoa. Kannattaa tehdä itse, noissa kaupan valmisteissa on sokeria.

        Kannattaa syödä säännöllisesti. Jos jätät liian pitkiä ateriavälejä, verensokerisi saattaa alkaa heittelehtiä ja olosi pahenee entisestään. Jos pystyt syömään niitä kananmunia, niin tekisin siten, että kokeilisin syödä kananmuna-aamiaisen ja smoothie-aamiaisen aina joka toinen päivä. Sitä lihaa ja kalaa kannattaa kokeilla aamupalaksi myös (edellisen päivällisen tähteitä). Esimerkiksi graavilohta, avokadoa ja salaattia oliiviöljyllä. Voitko syödä oliiveja? Ne toisivat myös lisää makua ja vaihtelua ruokavalioon. iHerbin valikoimaa kannattaa kattella, sieltä löytyy marjajauheiden lisäksi mm. kuivattuja luomukarpaloita ilman sokeria. Olisi hyvä jos saisit syötyä edes neljä ateriaa päivän aikana. Proteiinia, rasvaa ja niitä kasviksia joita pystyt syömään.

        Porkkanasose on aivan hyvä lisäke lihalle. Voit sekoittaa siihen vaikka perunasosetta. Välipalana voi syödä vaikka kourallisen pähkinöitä ja niitä kuivattuja marjoja, syödä rahkaa, juustoa tai jugurttia. Netistä löytyi kookosjugurtinkin ohje (tehdään kookosmaidosta). Vihreään teehen voit kokeilla lisätä lusikallisen kookosöljyä, siitäkin saa energiaa.

        Gluteenittomia ja viljattomia leipä- ja keksireseptejä löytyy netistä. Niiden päälle sopii esimerkiksi avokadolevite (muussattua avokadoa mausteilla). Niihin tulee yleensä juustoa ja/tai kananmunaa, joten kannattaa kokeilla kuinka paljon pystyt niitä syömään.

        Onhan tämä sun ruokavalio aika rajoittunut ja joudut syömään samoja ruokia jatkuvasti. Mutta ei tilanne aivan toivoton ole. Mites ne probiootit (maitohappobakteerit)? Oletko harkinnut ottavasi käyttöön?

        http://kaisajaakkola.fi/2012/06/947/

        Tuossa on vähän lisää pohdittavaa.

        Vielä yksi juttu. Miten nukut? Onko uni säännöllistä? Nukahdatko helposti, heräiletkö? Huono uni stressaa ja se kannattaisi korjata ensimmäisenä.


    • 3+20

      Keskity nyt odotellessa siihen suoliston hoitoon, niin voit päästä eroon osasta allergioista! Ruoansulatusentsyymien lisäksi harkitsisin probiootteja ja vitamiini- ja kivenainelisiä, koska kasvisten saanti on aika niukkaa. Tsemppiä!

      Miettisin vielä sellaista, että olisiko mahdollista siirtyä luomuun kasvisten ja lihan osalta?

      Kuntosalilla ei mielellään laitteita vaan treeni vapailla painoilla (tanko, käsipainot, taljat). Tekee gutaa hormonitoiminnalle, kun on enemmän lihasryhmiä käytössä samanaikaisesti.

    • toinen vajislainen

      Vastaukset on olleet asiallisia vielä toistaiseksi. Odotahan ensimmäistä "kun syö vähemmän kuin kuluttaa niin taatusti laihtuu. Lihavuus on itsekurin puutetta. Aineen häviämättömyyden laki on vakio".

      • 3+20

        Teoriassahan asia on noin. Käytännössä ruuasta saadaan kuitenkin muutakin terveydelle välttämätöntä kuin energiaa, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, kuituja, rasvoja, proteiineja...Todellista kulutusta on vaikea arvioida ja ruuattakaan ei oikein voi elää.


    • realisti ===

      On se kumma juttu, kun mitään ei voi syödä ja silti on lihava.

      Itsepetosta kaikki tyynni. Ja sairasta oman kehon ympärillä pyörimistä koko elämä ilmeisesti. Jos ruoka-aineita on vain muutama, joita voi syödä (sitä kyllä epäilen), niin laihtuu väistämättä.

      Kukaan ei tähän päivään mennessä ole voinut uhmata fysiikan lakeja. Perusaineenvaihdunta kilpirauhasongelmasta huolimatta on reilusti yli tuhat kilokaloria vuorokaudessa. Siihen nuo mainitut liikunnat päälle, niin varmasti noita salaatinlehtiä nakertamalla LAIHTUU.

      Valehtelijat pois tältä palstalta, kiitos!

      • 3+20

        Olet ilmeisesti terve ja voit syödä monipuolisesti? Jolloin kehosi toimii oikein.

        Kai ymmärrät, että ihminen jolla on autoimmuunisairaus, joutuu syömään kunnolla. 1000kcal salaatinlehtiä nakertamalla ei ole riittävä ruokavalio muutenkin piiputtavalle kropalle. Oletko tyhmä vai muuten vain oman pienen maailmasi ympäröimä, kun tätä et käsitä? Onko oikeasti noin vaikea ottaa asioista enemmän selvää, ennen kuin tulee huutelemaan typeriä?

        Mikä ihme se on kun te pässit ette ymmärrä, että ruoka on muutakin kuin energiaa? Ihminen syö ruokaa myös ravinteiden vuoksi. Jotta keho toimii oikein ja pysyy terveenä, on ravinnosta saatava kaikki tarvittava, proteiinit, rasvat, hivenaineet ja vitamiinit. Mikäli jotakin saa liian vähän tai jotain puuttuu kokonaan, ihmiselle tulee terveydellisiä ongelmia, joko pysyviä tai väliaikaisia.

        On ihmisiä, jotka ovat syystä tai toisesta moniallergisia. Noista aloittajan allergioista osa on varmasti suolisto-ongelmista johtuvia ja poistuvat kun suolisto korjaantuu. Mutta siihen menee aikaa.


      • Lihava kilpikonna

        Hämmästytin sairaalan henkilökunnan tässä muutama vuosi sitten kun jouduin sinne saatuani suolistooni jonkun ihme bakteerin matkalta ja jouduin olemaan nestepaastolla siellä viikon. Painoni ei tipahtanut grammaakaan. He epäilivät, että olivat varmaan merkinneet painoni väärin (lääkityksen annostelua varten). Ei ole ensimmäinen kerta, kun edes valvotuissa olosuhteissa kroppa ei suostu hellittämään ja tiputtamaan painoaan. Tosin olen varmaan osittain itse aiheuttanut sen, kun sairastin nuorena bulimiaa. Minulla ei ollut silloin nimeksikään vatsahappoja ja pystyin oksentamaan vielä 2-3 tuntia ruokailun jälkeen täysin ruoan makuista oksennusta, eli ei haissut eikä maistunut oksennukselta. En saanut hammaskiillevaurioitakaan.
        Jos ei tarvitsisi käydä töissä, voisi alkaa uhrata kaiken aikansa syömisten suunnitteluille ja miettimisille. Nyt kun ensin on poissa kotoa päivittäin sen 11,5 tuntia niin ei vaan aina ehdi katsoa, että saako siitä ravinnosta, mitä tulee syöneeksi, kaiken tärkeän mitä pitäisi. Tänään söin lounaaksi purkkihernekeittoa, mikä oli virhe. Huulet turposivat, eli tiedossa jännät ajat. Mutta kun aina ei tule oireita, niin koskaan ei voi tietää. Siksi en uskalla syödä noita allergeeneja, joista tulee hengitystieoireita, kuin äärimmäisen pahoissa paikoissa, joissa ei kehtaa sanoa, että ei voi syödä jotain.
        Eilen vetelin kaksi lihatiskiltä ostettua broilerinkoipea lounaaksi, jätin kyllä nahat syömättä, muttei se varmaan mikään järjen riemuvoitto ollut sekään lounas. Illalla sitten pussikeittoa, joka oli gluteeniton ja paprikaton.
        Ps. Viimeksi, kun kävin verikokeissa, minulla todettiin raudanpuute, kalkinpuute ja monen muun aineen puutostiloja. Vaikka syön vitamiinitabletteja. Ja yritän opetella pitämään juustoista ja syömään niitä. Ja syön illalla rasvatonta rahkaa ennen nukkumaanmenoa. Aamulla sitä ei saa syödä, kun muuten Thyroxin ei imeydy yhtä hyvin. Aamulla ei saa siksi juoda kahviakaan, kun sekin estää Thyroxinia imeytymästä, muten myös kaikki rautapitoisen vitamiinit ja hivenaineet, kuten magnesium yms.


      • Thyroxinilla + 30 v.
        Lihava kilpikonna kirjoitti:

        Hämmästytin sairaalan henkilökunnan tässä muutama vuosi sitten kun jouduin sinne saatuani suolistooni jonkun ihme bakteerin matkalta ja jouduin olemaan nestepaastolla siellä viikon. Painoni ei tipahtanut grammaakaan. He epäilivät, että olivat varmaan merkinneet painoni väärin (lääkityksen annostelua varten). Ei ole ensimmäinen kerta, kun edes valvotuissa olosuhteissa kroppa ei suostu hellittämään ja tiputtamaan painoaan. Tosin olen varmaan osittain itse aiheuttanut sen, kun sairastin nuorena bulimiaa. Minulla ei ollut silloin nimeksikään vatsahappoja ja pystyin oksentamaan vielä 2-3 tuntia ruokailun jälkeen täysin ruoan makuista oksennusta, eli ei haissut eikä maistunut oksennukselta. En saanut hammaskiillevaurioitakaan.
        Jos ei tarvitsisi käydä töissä, voisi alkaa uhrata kaiken aikansa syömisten suunnitteluille ja miettimisille. Nyt kun ensin on poissa kotoa päivittäin sen 11,5 tuntia niin ei vaan aina ehdi katsoa, että saako siitä ravinnosta, mitä tulee syöneeksi, kaiken tärkeän mitä pitäisi. Tänään söin lounaaksi purkkihernekeittoa, mikä oli virhe. Huulet turposivat, eli tiedossa jännät ajat. Mutta kun aina ei tule oireita, niin koskaan ei voi tietää. Siksi en uskalla syödä noita allergeeneja, joista tulee hengitystieoireita, kuin äärimmäisen pahoissa paikoissa, joissa ei kehtaa sanoa, että ei voi syödä jotain.
        Eilen vetelin kaksi lihatiskiltä ostettua broilerinkoipea lounaaksi, jätin kyllä nahat syömättä, muttei se varmaan mikään järjen riemuvoitto ollut sekään lounas. Illalla sitten pussikeittoa, joka oli gluteeniton ja paprikaton.
        Ps. Viimeksi, kun kävin verikokeissa, minulla todettiin raudanpuute, kalkinpuute ja monen muun aineen puutostiloja. Vaikka syön vitamiinitabletteja. Ja yritän opetella pitämään juustoista ja syömään niitä. Ja syön illalla rasvatonta rahkaa ennen nukkumaanmenoa. Aamulla sitä ei saa syödä, kun muuten Thyroxin ei imeydy yhtä hyvin. Aamulla ei saa siksi juoda kahviakaan, kun sekin estää Thyroxinia imeytymästä, muten myös kaikki rautapitoisen vitamiinit ja hivenaineet, kuten magnesium yms.

        Thyroxin otetaan aamulla tyhjään mahaan vesilasillisen kanssa. Aamiaselle voi ryhtyä n. 20 min kuluttua, jolloin mahalaukku on jo tyhjentynyt. On liioittelua olla juomatta maitokahvia tai syömättä maitorahkaa aamiaisella, vaikka niissä onkin kalkkia ja kalkkitabletin ja Thyroxinin välillä täytyy pitää 4h. Kun syöt vähän maitotuotteita aamiaisella viikoittain tai päivittäin, Thyroxin-annostuksesi asettuu tämän käytännön mukaan.

        Jos sinulta puuttuu happoja mahasta, ravintoaineide, erityisesti aminohappojen imeytyminen on heikentynyt. Hapotonta mahaa voi hoitaa. En muista ulkoa tuotteiden nimiä, mutta ehkä joku muu voi jatkaa tästä tai voit googlata lisää tietoa.


      • 3+20
        Lihava kilpikonna kirjoitti:

        Hämmästytin sairaalan henkilökunnan tässä muutama vuosi sitten kun jouduin sinne saatuani suolistooni jonkun ihme bakteerin matkalta ja jouduin olemaan nestepaastolla siellä viikon. Painoni ei tipahtanut grammaakaan. He epäilivät, että olivat varmaan merkinneet painoni väärin (lääkityksen annostelua varten). Ei ole ensimmäinen kerta, kun edes valvotuissa olosuhteissa kroppa ei suostu hellittämään ja tiputtamaan painoaan. Tosin olen varmaan osittain itse aiheuttanut sen, kun sairastin nuorena bulimiaa. Minulla ei ollut silloin nimeksikään vatsahappoja ja pystyin oksentamaan vielä 2-3 tuntia ruokailun jälkeen täysin ruoan makuista oksennusta, eli ei haissut eikä maistunut oksennukselta. En saanut hammaskiillevaurioitakaan.
        Jos ei tarvitsisi käydä töissä, voisi alkaa uhrata kaiken aikansa syömisten suunnitteluille ja miettimisille. Nyt kun ensin on poissa kotoa päivittäin sen 11,5 tuntia niin ei vaan aina ehdi katsoa, että saako siitä ravinnosta, mitä tulee syöneeksi, kaiken tärkeän mitä pitäisi. Tänään söin lounaaksi purkkihernekeittoa, mikä oli virhe. Huulet turposivat, eli tiedossa jännät ajat. Mutta kun aina ei tule oireita, niin koskaan ei voi tietää. Siksi en uskalla syödä noita allergeeneja, joista tulee hengitystieoireita, kuin äärimmäisen pahoissa paikoissa, joissa ei kehtaa sanoa, että ei voi syödä jotain.
        Eilen vetelin kaksi lihatiskiltä ostettua broilerinkoipea lounaaksi, jätin kyllä nahat syömättä, muttei se varmaan mikään järjen riemuvoitto ollut sekään lounas. Illalla sitten pussikeittoa, joka oli gluteeniton ja paprikaton.
        Ps. Viimeksi, kun kävin verikokeissa, minulla todettiin raudanpuute, kalkinpuute ja monen muun aineen puutostiloja. Vaikka syön vitamiinitabletteja. Ja yritän opetella pitämään juustoista ja syömään niitä. Ja syön illalla rasvatonta rahkaa ennen nukkumaanmenoa. Aamulla sitä ei saa syödä, kun muuten Thyroxin ei imeydy yhtä hyvin. Aamulla ei saa siksi juoda kahviakaan, kun sekin estää Thyroxinia imeytymästä, muten myös kaikki rautapitoisen vitamiinit ja hivenaineet, kuten magnesium yms.

        Ny voin heti sanoa, että joudut pistämään ajatuksia enemmän ravitsemukseen, mikäli haluat kuntoon. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa eikä mitään järkeä etsiä jotain valmista ruokavaliota, jossa et ollenkaan joudu miettimään mitä teet. Ja ehdoton ei kaikille valmisruuille ja ateriankorvikkeille, niissä on lisäaineita ja mausteita, jotka voivat vain pahentaa tilannettasi. Sullahan on se seurustelukumppani, pyydä häntä auttamaan esimerkiksi ruuanlaitossa. Kyllä muutkin käy töissä (esim. minä) ja löytävät aikaa oman ravitsemuksensa miettimiselle ja ruuanlaitolle. Osa jopa muiden auttamiselle.

        Tee isompi satsi ruokaa kerralla, josta riittää evääksi (vapaapäivinä, ja pakasta annosrasioissa). Laukussa kulkee helposti pussi pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja heraa (itse käytän tuota, laktoositon, saa myös mautettuna http://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-native-whey-95/10615598.html?review=success&reviewId=b3f9d5ce154e9d3fd598f7d1c8414eed), joita voit viedä vaikka töihin odottamaan. Porkkanakeittoa voit tehdä helposti keittämällä porkkanoita, maustamalla esim. timjamilla ja lisäämällä kookoskermaa tai kookosmaitoa, proteiiniksi vaikka raejuustoa, jauhelihaa tai kanaa. Smoothien jos tekee jäisiin marjoihin, se säilyy ilman kylmäsäilytystä useamman tunnin (jos siihen ei käytä rahkaa, jugurttia tai maitoa). Varautuminen ja suunnittelu on tärkeää, jos aika on kortilla.

        Vitamiinit ei imeydy, jos suolistossa on häikkää. Vitamiinilisilläkin on merkitystä, kaupan monivitamiinipuristeet ei välttämättä ole se paras vaihtoehto (http://www.life.fi/Solgar-Female-Multiple, tuota käytän itse). Kalsiumia saa myös herasta ja seesaminsiemenistä, magnesiumia kannattaa ottaa lisäravinteena purkista (ei oksidia, paitsi jos on ummetusta, se on hyvä laksatiivi). Lisäksi söisin (syönkin) ainakin D-vitamiinia, omega3-rasvahappoja ja MSM-jauhetta lisäravinteena. Voit ottaa lisäravinteet ensimmäisen aterian yhteydessä, paitsi magnesium kannattaa ottaa illalla.

        http://samisundvik.com/2013/10/19/valitse-lisaravinteesi-oikein/

        Vatsahappojen testaukseen löytyy ohje muistaakseni ainakin noista Kaisan kirjoista.


      • kirs

        laihtua voi kyllä jos omaa yli-inhimillisen itsehillinnän tai on ruokahaluton mutta tyroksiinin määrä ei siitä välttämättä parane eikä sydän oireet katoa. tyroksiinilääkitys aloitetaan sydämen suojaamiseksi ja ensisijaista on hoitaa sairautta ja hoidon avulla aineenvaihduntakin voi nopeutua mikä voi aiheuttaa laihtumisen. pms ään voi auttaa camelina öljy , se voi laskea estrogeenipitoisuutta ja sen sisältämä omega 3 on kilpirauhashormonin valmistusaine.
        patrik borg ei suosittele blogissan alle 1500 kcal dieettiä


    • realisti===

      Sekaisin kuin seinäkello tämä aloittaja.

      Ei siis laihdu paastollakaan. Keskitysleirillä tuskin oli yhtään ylipainoista, kun jenkit sinne pakkopaaston jälkeen vihdoin tulivat. Itsensä jatkuva kyttääminen ja valheessa eläminen paistavat läpi tästä mielenterveysongelmista kärsivän kirjoituksista.

      • 3+20

        Ja tulihan se keskitysleirivertauskin sieltä. No ei siellä ollut terveitäkään. Jos sulla ei ole mitään rakentavaa sanottava, älä sano mitään, kun ilmeisesti olet ravitsemuksesta yhtä pihalla kuin lumiukko.


      • realisti ===
        3+20 kirjoitti:

        Ja tulihan se keskitysleirivertauskin sieltä. No ei siellä ollut terveitäkään. Jos sulla ei ole mitään rakentavaa sanottava, älä sano mitään, kun ilmeisesti olet ravitsemuksesta yhtä pihalla kuin lumiukko.

        Tuskin heillä oli tätä tuhannen kohdan litaniaa kaikenmaailman itse keksittyjä sairauksia kuten aloittajalla lihavuuden puolustamiseksi.

        Elivät muuten pitkään ja terveinä ne selvinneet. Viimeinen kuoli hiljattain 107 vuoden kunnioitettavassa iässä.

        Pointti oli, että kukaan ei kärsi liikapainosta, jos vain saa energiaa reilusti alle kulutuksen. Näin valitettavasti oli keskitysleireillä ja nykyäänkin monissa kehitysmaissa, pakolaisleirellä ym. Pelkkiä elintapasairauksia nämä aloittajan "vaivat".

        Ettekö tosiaan tunnista täällä mieleltään sairaita niistä, jotka kamppailevat ylipainon kanssa rehellisesti omat väärät tapansa tunnistaen?


      • 3+20
        realisti === kirjoitti:

        Tuskin heillä oli tätä tuhannen kohdan litaniaa kaikenmaailman itse keksittyjä sairauksia kuten aloittajalla lihavuuden puolustamiseksi.

        Elivät muuten pitkään ja terveinä ne selvinneet. Viimeinen kuoli hiljattain 107 vuoden kunnioitettavassa iässä.

        Pointti oli, että kukaan ei kärsi liikapainosta, jos vain saa energiaa reilusti alle kulutuksen. Näin valitettavasti oli keskitysleireillä ja nykyäänkin monissa kehitysmaissa, pakolaisleirellä ym. Pelkkiä elintapasairauksia nämä aloittajan "vaivat".

        Ettekö tosiaan tunnista täällä mieleltään sairaita niistä, jotka kamppailevat ylipainon kanssa rehellisesti omat väärät tapansa tunnistaen?

        Kyllä, voivat ollakkin elintapasairauksia. Kilpparin prakaaminen voi helposti johtua vääristä elintavoista, kuten pitkään jatkuneesta stressistä, väärästä ruokavaliosta yms. Metabolic damage, oletko kuullut? Mutta ei ne haukkumalla parane, vaikka olisivat kuinka vääristä elintavoista syntyneet. Eivätkä korjaannu samassa hetkessä kun aletaan syömään oikein. Monesti tarvitaan lääkitystä ja oikea ruokavalio tukemaan.

        Kyllä varmasti moni tietää miksi on lihonut. Mutta turha sitä on itkeä, kun vahinko on jo tapahtunut. Pelkkä huonoista elintavoista luopuminen ei aina riitä painon putoamiseen (kuten aloittajan tapauksessa) vaan asioita joutuu miettimään pitemmälle. Suosittelen lukemaan muutakin kuin suomi24-palstaa ja THL:n nettisivuja. Ehkä sinullekin alkaa valjeta se, kuinka ihmiskeho toimii ja miten eri hormonit elimistössä vaikuttaa elämiseen. Minä laihduin, kun otin asioista selvää ja luin siitä, miten eri ruoka-aineet elimistössä käyttäytyvät ja mitä ne tekevät. Opin esimerkiksi sen, että gluteeni ja pitkälle prosessoidut maitotuotteet eivät minun keholleni sovi ja ne oli paras jättää pois. Tajusin, millä ruualla palaudun treenistä, millaisella ruualla jaksan virkeänä työpäivän ja millaisella ruualla kehoni menee tukkoon. Ymmärsin unen ja stressinhallinnan merkityksen.

        Juu, keskitysleiridieetihän sopii työssäkäyvälle kilpirauhassairaalle mainiosti. Ihan niinkuin muuta ei tarvitsisi jaksaa kuin laihduttaa. Mistä muuten tiedät, kuinka paljon aloittajan keskimääräinen enrgiankulutus on?


      • realisti ===
        3+20 kirjoitti:

        Kyllä, voivat ollakkin elintapasairauksia. Kilpparin prakaaminen voi helposti johtua vääristä elintavoista, kuten pitkään jatkuneesta stressistä, väärästä ruokavaliosta yms. Metabolic damage, oletko kuullut? Mutta ei ne haukkumalla parane, vaikka olisivat kuinka vääristä elintavoista syntyneet. Eivätkä korjaannu samassa hetkessä kun aletaan syömään oikein. Monesti tarvitaan lääkitystä ja oikea ruokavalio tukemaan.

        Kyllä varmasti moni tietää miksi on lihonut. Mutta turha sitä on itkeä, kun vahinko on jo tapahtunut. Pelkkä huonoista elintavoista luopuminen ei aina riitä painon putoamiseen (kuten aloittajan tapauksessa) vaan asioita joutuu miettimään pitemmälle. Suosittelen lukemaan muutakin kuin suomi24-palstaa ja THL:n nettisivuja. Ehkä sinullekin alkaa valjeta se, kuinka ihmiskeho toimii ja miten eri hormonit elimistössä vaikuttaa elämiseen. Minä laihduin, kun otin asioista selvää ja luin siitä, miten eri ruoka-aineet elimistössä käyttäytyvät ja mitä ne tekevät. Opin esimerkiksi sen, että gluteeni ja pitkälle prosessoidut maitotuotteet eivät minun keholleni sovi ja ne oli paras jättää pois. Tajusin, millä ruualla palaudun treenistä, millaisella ruualla jaksan virkeänä työpäivän ja millaisella ruualla kehoni menee tukkoon. Ymmärsin unen ja stressinhallinnan merkityksen.

        Juu, keskitysleiridieetihän sopii työssäkäyvälle kilpirauhassairaalle mainiosti. Ihan niinkuin muuta ei tarvitsisi jaksaa kuin laihduttaa. Mistä muuten tiedät, kuinka paljon aloittajan keskimääräinen enrgiankulutus on?

        Keskimääräinen kulutus voidaan laskea suhteellisen tarkkaan tuntemalla henkilön sukupuoli, paino ja liikuntatottumukset. Tietysti tulee jonkin verran heittoa siitä, minkä tyyppinen henkilö on yleiseltä aktiivisuudeltaan. Esim. aloittaja ei kerro työnsä luonnetta. Mikäli se on kävelyä ym. liikkumista sisältävää nostaa tämä kulutusta paljonkin.

        Mutta se on varma, että kilpirauhasen vajaatoiminnasta huolimatta n. 1000 kilokalorin päivittäisellä energiansannilla hän laihtuisi. Kyllä näitä asioita on tutkittu. Esim. sairaaladieetillä ei yksikään ole laihtumatta. Kas kummaa, kun syöminen tapahtuu valvotuissa olosuhteissa eikä pääse harrastamaan itsepetosta syömistensä suhteen.


      • Lihava kilpikonna
        realisti === kirjoitti:

        Tuskin heillä oli tätä tuhannen kohdan litaniaa kaikenmaailman itse keksittyjä sairauksia kuten aloittajalla lihavuuden puolustamiseksi.

        Elivät muuten pitkään ja terveinä ne selvinneet. Viimeinen kuoli hiljattain 107 vuoden kunnioitettavassa iässä.

        Pointti oli, että kukaan ei kärsi liikapainosta, jos vain saa energiaa reilusti alle kulutuksen. Näin valitettavasti oli keskitysleireillä ja nykyäänkin monissa kehitysmaissa, pakolaisleirellä ym. Pelkkiä elintapasairauksia nämä aloittajan "vaivat".

        Ettekö tosiaan tunnista täällä mieleltään sairaita niistä, jotka kamppailevat ylipainon kanssa rehellisesti omat väärät tapansa tunnistaen?

        Hei, olen kokeillut erilaisia ruokamääriä. Se määrä, millä en saa kamalaa päänsärkyä tai voi pahoin koko päivää, on ilmeisesti liikaa. Minun on kuitenkin käytävä töissä, en voi jäädä sieltä pois vedoten siihen, että yritän laihtua ja saan päänsärkyä kun syön liian vähän. Yritän nyt lääkärin ohjauksessa laihduttaa. Hänellä on paljon kilpirauhaspotilaita ja hän lohdutti minua sanomalla, että viimeistään viiden vuoden kuluttua lääkityksen aloittamisesta alkaa laihtua merkittävästi. Että kärsivällisyys on kaiken a ja o ja maltti. (jota minulla ei ole, siksi yritän välillä mitä tahansa laihtuakseni nopeammin). En kuulemma saa käyttää ateriankorvausjuttuja, enkä tosin voikaan, kuin rajallisesti, kun niissä on gluteenia. Suolistonukkaa ei saisi nyt tuhoutua yhtään, minun pitää olla gluteenin kanssa ehdoton ja varoa myös vehnätärkkelystä. Syötämme minulle myös probiootteja ja ruoansulatusentsyymejä.


      • Lihava kilpikonna

        Kiitos realisti. Mielenterveysongelmia minulla ei ole, enkä ole joutunut lääkkeitä syömään edes unettomuuteen koskaan, saatikka muihin.
        Sekaisin olen, kun en enää tiedä, mitä ohjeita uskoa.
        Tällä hetkellä pidän ruokapäiväkirjaa, liikuntapäiväkirjaa ja ulostepäiväkirjaa (koostumus ja väri ja tiheys) ja käyn kuukausittain labroissa, jotta raudan varastot, kalkki ja b12-vitamiinit saadaan kohdilleen, samoin muutamat muut arvot ovat vielä ihan pielessä.
        Teemme kumppanin kanssa kimpassa ruokaa, hänelle eri ruoat kuin minulle, koska hän on ehdoton vegaani ja minä sekaravinnolla. Meille ei tuoda ei-luomua ja painotetaan tarkasti terveysasioita.
        Eläisin itse tämän painon kanssa, jollen saisi rakkailta ympärillä kuulla huolestuneita kommentteja. (minulla on hoitoalalla työskentelevä täti, joka on langanlaiha ja juoksee päivittäin, myös talvella). Liikun aktiivisesti, en käytä hissejä enkä autoile turhia. Kävelen aina kun voin. Kuntotestien mukaan lihakseni ovat erinomaisessa kunnossa.

        Valitettavasti kukaan tuntemistani vajislaisista ei ole laiha, vajislaisilla tuntuu kaikilla olevan ikuisia paino-ongelmia. Työkaverin mieheltä poistettiin kilpiprauhasesta osa kun siinä oli kasvain. Hän kertoo kauhuissaan, kuinka mies lihoo silmissä, eikä ole lisännyt ruokailuaan leikkauksen jälkeen. Toisella työkaverilla on ollut vajis jo 15 vuotta eikä ole saanut laihdutettua.

        Minä yritän kovasti, mutta koska minulla on niin paljon erilaisia ruokavaliorajoitteita, turhaudun tähän touhuun välillä ihan kokonaan. Kun ruokailu voisikin olla vain nopea, ohimenevä tapahtuma, jolle ei tarvitsisi erikseen energiaansa keskittää, niin asia olisi helppo. Nyt pitää aina mietiskellä, vahdata gluteenia, paprikaa ja kaikkea muuta ja vielä laskea kaloreita. Noh, on minulla sentään enemmän valinnanvaraa kuin kehitysmaiden lapsilla.
        Tämä oli nyt viimeinen viesti vähään aikaan. Työ vie minut matkoille, en tiedä ehdinkö lueskella nettiä ja kuinka hyvin tämä edes näkyy kännykällä.


      • 3+20
        realisti === kirjoitti:

        Keskimääräinen kulutus voidaan laskea suhteellisen tarkkaan tuntemalla henkilön sukupuoli, paino ja liikuntatottumukset. Tietysti tulee jonkin verran heittoa siitä, minkä tyyppinen henkilö on yleiseltä aktiivisuudeltaan. Esim. aloittaja ei kerro työnsä luonnetta. Mikäli se on kävelyä ym. liikkumista sisältävää nostaa tämä kulutusta paljonkin.

        Mutta se on varma, että kilpirauhasen vajaatoiminnasta huolimatta n. 1000 kilokalorin päivittäisellä energiansannilla hän laihtuisi. Kyllä näitä asioita on tutkittu. Esim. sairaaladieetillä ei yksikään ole laihtumatta. Kas kummaa, kun syöminen tapahtuu valvotuissa olosuhteissa eikä pääse harrastamaan itsepetosta syömistensä suhteen.

        Mutta ongelma on siinä, että 1000kcal dieetillä ei saa ruokavaliota sellaiseksi, että se olisi minkään mittapuun mukaan terveellinen. Puutetta tulee proteiinista, rasvasta ja ravinteista, ja kaikkia noita tarvitaan kilpirauhasen toiminnan tukemiseen. Sinä ehkä olet sitä mieltä, että laihdutettaessa terveydellä, toimintakyvyllä ja elämänlaadulla ei ole mitään merkitystä, mutta minä olen eri mieltä.

        Entäpä sitten kun kehoa on rääkätty aliravitsemuksella? On laihduttu, lihaksisto on kuihtunut ja pitäisi alkaa elämään sitä normaalipainoista elämää. Milles sitten aletaan? Jatketaan 1000kcal dieetillä? Nostetaan energiamäärää ja lihotaan takaisin?


      • 3+20
        Lihava kilpikonna kirjoitti:

        Kiitos realisti. Mielenterveysongelmia minulla ei ole, enkä ole joutunut lääkkeitä syömään edes unettomuuteen koskaan, saatikka muihin.
        Sekaisin olen, kun en enää tiedä, mitä ohjeita uskoa.
        Tällä hetkellä pidän ruokapäiväkirjaa, liikuntapäiväkirjaa ja ulostepäiväkirjaa (koostumus ja väri ja tiheys) ja käyn kuukausittain labroissa, jotta raudan varastot, kalkki ja b12-vitamiinit saadaan kohdilleen, samoin muutamat muut arvot ovat vielä ihan pielessä.
        Teemme kumppanin kanssa kimpassa ruokaa, hänelle eri ruoat kuin minulle, koska hän on ehdoton vegaani ja minä sekaravinnolla. Meille ei tuoda ei-luomua ja painotetaan tarkasti terveysasioita.
        Eläisin itse tämän painon kanssa, jollen saisi rakkailta ympärillä kuulla huolestuneita kommentteja. (minulla on hoitoalalla työskentelevä täti, joka on langanlaiha ja juoksee päivittäin, myös talvella). Liikun aktiivisesti, en käytä hissejä enkä autoile turhia. Kävelen aina kun voin. Kuntotestien mukaan lihakseni ovat erinomaisessa kunnossa.

        Valitettavasti kukaan tuntemistani vajislaisista ei ole laiha, vajislaisilla tuntuu kaikilla olevan ikuisia paino-ongelmia. Työkaverin mieheltä poistettiin kilpiprauhasesta osa kun siinä oli kasvain. Hän kertoo kauhuissaan, kuinka mies lihoo silmissä, eikä ole lisännyt ruokailuaan leikkauksen jälkeen. Toisella työkaverilla on ollut vajis jo 15 vuotta eikä ole saanut laihdutettua.

        Minä yritän kovasti, mutta koska minulla on niin paljon erilaisia ruokavaliorajoitteita, turhaudun tähän touhuun välillä ihan kokonaan. Kun ruokailu voisikin olla vain nopea, ohimenevä tapahtuma, jolle ei tarvitsisi erikseen energiaansa keskittää, niin asia olisi helppo. Nyt pitää aina mietiskellä, vahdata gluteenia, paprikaa ja kaikkea muuta ja vielä laskea kaloreita. Noh, on minulla sentään enemmän valinnanvaraa kuin kehitysmaiden lapsilla.
        Tämä oli nyt viimeinen viesti vähään aikaan. Työ vie minut matkoille, en tiedä ehdinkö lueskella nettiä ja kuinka hyvin tämä edes näkyy kännykällä.

        Lopeta se kaloreiden laskeminen. Se on tapauksessasi aivan turhaa, koska et muutenkaan saa tarpeeksi ravinteita. Painonpudotus on pitkäkestoinen projekti, jonka aikana sinun tulee omaksua kokonaan uudet tavat. Se ei onnistu kerralla, vaan vanhasta pois oppiminen vie aikaa.

        Valmisruuat ja ateriankorvikkeet kokonaan pois. Sieltä lihatiskiltä osatamasi grillattu kanankoipi on oikein hyvä lounas, etenkin jos jotain valmista on saatava. Ruokailuun pitää keskittyä, se ei koskaan saa olla vain ohimenevä tapahtuma, koska silloin syö helposti liikaa eikä tunnista kylläisyyssignaaleja. Säännöllinen ateriarytmi ehkäisee liikasyömistä.

        Painonpudotukseen ja yleiseen olotilaan vaikuttaa moni asia.

        1) stressi. Jos stressaa, niin väsyttää eikä mikään onnistu. Mieli on vahva elin, sen voima on yllättävän suuri. Hoida stressi pois liikunnan, hyvän unen ja vaikka terapian avulla. Luonnossa liikkuminen, lempeät lajit on monille hyviä, toisille toimii taas kova punttitreeni. Opettele rentoutumaan ja päästämään irti. Pitkäaikainen stressi pitää kortisolitasoja korkealla, eikä laihtuminen tahdo tuolloin oikein onnistua. Fyysisen stressin osalta kilpirauhasen vajaatoiminnan huono hoitotasapaino vaikuttaa, kuten myös heikko yleiskunto.

        2) Suoliston kunto. Ruoka-aineallergiat, yliherkkyydet, stressi, huono uni, kaikki vaikuttaa. Ravinteet ei imeydy, keho ei toimi kunnolla.

        3) Ruokavalio. Ruokavalio on suoraan tuohon suoliston kuntoon vaikuttava. Eli sopimattomat ruoka-aineet pois, vatsalle hyvää tekevää tilalle. Mahdollisimman vähän lisäaineita, kemikaaleja etc. Probiootteja, lisäravinteita voi tarpeen käyttää.

        4) Liikunta. Rasvanpolttoa ja hormonitoimintaa kiihdyttää kunnon punttitreeni, päätä ja lihaksia hoivaa kehonhuoltolajit (jooga, pilates, venyttelyt)

        Vasta kun edellä mainitut kolme ensimmäistä (ja myös neljäs) asiaa on kunnossa, voi miettiä niitä kaloreita. Tähän mennessä sun viestien perusteella noista yksikään asia ei ole kunnossa, vaikka joitakin toimenpiteitä asioiden korjaamiseksi oletkin jo tehnyt. Lähtisin numerosta 1 liikkeelle.


    • Kilppari87

      Meitä kilpirauhasongelmaisia on monta. Toisella toimii Thyroxin toisella ei.
      Itselläni se ei toiminut. Oli väsymystä, ummetusta ja vaikka mitä oireita edelleen. ( myös se ettei paino laskenut)
      Sitten vaihdoin lääkäriä muita kilpirauhasongelmia hoitaneeseen lääkäriin.
      Sain uuden lääkkeen, oireet lähti ja aloin pikku hiljaa laihtumaan.
      Sitten lopetin viljat ja perunan sekä sokerin. Paino alkoi laskemaan normaalia vauhtia.
      Otin siis VHH ruokavalion käyttöön. Voin hyvin ja olen laihtunut nyt 10 kiloa.

      Netistä löytyy tietoa googlettamalla, noista muista kilpirauhasen ongelmista.
      Onnea ja tsemppiä! Kyllä Sinunkin elämä vielä kukoistaa :)

      • 3+20

        Hienoa, että olet saanut elämänlaatuasi paremmaksi. Oliko vhh:lle ja viljattomalle ruokavaliolle siirtymisellä mitään vaikutusta lääkitykseesi? Mielenkiinnosta kysyn, sillä olen kuullut tapauksista, joissa tyroksiiniannosta on ruokavaliomuutoksen jälkeen saanut pienentää.


      • huomasittärkeimmän

        Tärkein seikka on ollut se, että lopetit turhien kalorien nauttimisen, erityisesti sokerin. Jokainen laihtuu jos niin haluaa.


    • ananas1

      Et ole ainoa joka tästä asiasta kärsii. Olen nykyään 148 cm ja paino heittelee 70 ja 75 välillä ja ikää on 46. Sairastan selän rappeumaa, jolla ei ole tekemistä painoni kanssa. Olin juuri verikokeissa ja odotan tuloksia (aineenvaihduntaongelmia).
      Mullakin harrastuksekset liittyvät voimailupuoleen ja fresbeenheittoon ja koiriin. Ennen en edes hikoillut ja nyt kun saan edes yhden hikoilun olen maailman onnellisin olento.
      Tiputin painoani 86 kg nykyiseen painooni opettelemalla syömään pieniä 6 annosta päivässä noin 1000 - 1200 kcal päivässä ja juomaan vähintään 2 litraa päivässä (mikä saisi olla vieläkin enemmän).
      Tämä on mulle iso saavutus ja tätä olen opettelemassa joka päivä vieläkin, tämä ei ole helppoa.
      Painoni ei tipu alle 70 vaikka tekisin kaikki kevätjuhlaliikkeet ja aamuisin olen turvoksissa ettei silmiään auki saa. Tätä elämää olen viettänyt jo vuosikausia. Olen onnellisesti naimisissa normaalipainoisen kanssa. Olen vain hyväksynyt että en ole enkä tule olemaan hoikka. Olen juuri sellainen kuin olen ja rakastan itseäni.
      Olin tuossa taannoin kuntoutuksessa ja sieltä neuvoivat kehonmittaukseen jolla saamme selville paljonko oikeasti kannan rasvaa mukanani (oon entinen voimannostaja), koska lihasgeenini eivät ole muo hyljänneet kuntotestin mukaan, testin perusteella olen ihan "priimaa tavaraa".
      Suosittelen että meet Kelaan tai niitten kotisivuille ja yrität päästä heitin järjestämälle kuntoutuskurssille siellä on paljon ammattitaitoisia ja ymmärtäväisiä ihmisiä, jotka auttoivat muo eteenpäin.
      Sitten vielä tuosta tressistä. Se on pahinta myrkkyä mitä mä voin tietää. Se nostaa painon hetkessä korkeuksiin ilman että söisin huonoon olooni mitään.
      Nosta jalat kattoon kun rupee v...... ja makaa hetki ja lauleskele seuraavaa: "Tänään on hyvä päivä...tänään on hyvä päivä..." keksi oma sävelesi ja rallattele....
      Hyvää kesän jatkoa!

    • onnistuuse

      Vanha ketju, mutta mulle silti ajankohtainen. Mulla on toista vuotta sitten todettu kilpirauhasen vajaatoiminta ja siihen lääkitys. Lisäksi olen nainen ja vaihdevuodet juuri selättänyt kuusikymmentä vuotias eli kaikkien ennusteiden mukaan mun ois melko mahdoton laihtua laihduttamalla (sairaus olie eri asia). Kuitenkin olen vuoden alusta lähtien ollut dieetillä ja nyt on lähtenyt kiloja vähän yli kymmenen. Hidasta on, myönnän ja vaikeaa, muttei mahdotonta. Olen 173cm ja aloittaessani painoin 93,5kg. Nyt on paino 83kg.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe