Kuinka saatte teestä vähemmän kitkerän ja
"Hyvän" makuisen?
tee on kitkerää
7
1149
Vastaukset
- naminam
Hieman hunajaa sekaan.
- hotorcoldi
noudata oikeita lämpötiloja, ks ohje
http://www.teekauppa.fi/Teetietoa/Teen-hauduttaminen-1/Teen-hauduttaminen-yksityiskohtainen-ohje - mustavihreevalkonen
Laita pussi tai siivilä kuppiin vasta veden jälkeen.
Anna hautua teepakkauksessa olevan ohjeen mukainen aika, äläkä sinä aikana liikuta siivilää/pussia. Itse haudutan yleensä aikalailla minimiajan, etenkin jos teessä on voimakas aromi, jolloin saatan lyhentääkin haudutusaikaa.
Kun tee on hautunut, nosta pussi/siivilä varovasti pois (puristamatta pussia), ja
jos teessä ei näytä olevan oikein väriä, niin pyöräytä pussia/siivilää varovasti kupissa ennen pois ottamista. Jos pussia esim. hölskyttää vedessä, teestä tulee helposti kitkerämpää.
Vihreää teetä varten kiehuvan veden pitää olla jäähtynyt vähintään 95*asteeseen.- ijijijiji
Jossain Ylen ohjelmassa testasivat miten teen maku muuttuu kun pussia liikuttelee teevedessä. Mitä enemmän ja voimakkaammin pussia oli liikuteltu, sitä kitkerämpää ja pahemman makuista se oli. Paras tee oli se, jossa pussi oli vain laskettu veteen ja nostettu ylös hauhdutusajan päättyessä.
Hyvin moni ei tätä tiedä, varsinkaan ne jotka juovat teetä harvemmin. Humpsuttelevat pussia vedessä ja harmittelevat sitten että tee on kitkerän makuista. Teestä irtoaa tällöin enemmän myös tanniineja juomaan, jolloin se ei mm. ole niin hyvää vatsalle.
- sakariina
Itse käytän hermesetas sakariinipuristeita, mitkä vähentävät aika hyvin teen kitkerää makua (juuri siitä syystä tykästyin ja aloin käyttämään), mutta muuttavat monien teen ystävien mielestä liikaa teen ominaista makua.
Nämä sakariinipuristeet koen myös turvallisemmiksi kuin aspartaami- ym -pohjaiset. Stevia siinä mielessä suositeltavin, mutta ei maistu samalta kuin sakariini. Sakariini on kai makeutusaineista maultaan imelimmästä päästä.
Joka kupilliseen en laita, välillä juon paljaaltaan, hunajalla tai maidolla. - Luomua se olla
Oikea haudutuslämpötila ja aika ovat avainasemassa toki teen laatu pitää olla hyvä, mutta sehän on itsestään selvä asia.
Liian pitkä haudutus on suurin syyllinen kitkeryyteen, vihreätee yleisesti ei ole niin arka kuin muut. Sokeri makeutusaineena on ainoa oikea, yksi pala ruskeata ruokosokeria kruunaa tee - keinotekoiset makeutusaineet jätän väliin - aina, myös stevian. Sokerissa ongelma on sen liikakäyttö ei itse sokeri. - Tsai tsai
Vihreä tee on erityisen arka liian kuumalle vedelle. Jos et halua juoda kalalta maistuvaa teetä, veden tulisi olla lähempänä 80 kuin 100 astetta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on727454- 717216
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1525896Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?
Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist544847En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä
Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛204129Onnettomuus
Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?53800- 313437
- 373348
Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris802833Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2092472