tee on kitkerää

7 + 2

Kuinka saatte teestä vähemmän kitkerän ja
"Hyvän" makuisen?

7

1076

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naminam

      Hieman hunajaa sekaan.

    • hotorcoldi
    • mustavihreevalkonen

      Laita pussi tai siivilä kuppiin vasta veden jälkeen.
      Anna hautua teepakkauksessa olevan ohjeen mukainen aika, äläkä sinä aikana liikuta siivilää/pussia. Itse haudutan yleensä aikalailla minimiajan, etenkin jos teessä on voimakas aromi, jolloin saatan lyhentääkin haudutusaikaa.
      Kun tee on hautunut, nosta pussi/siivilä varovasti pois (puristamatta pussia), ja
      jos teessä ei näytä olevan oikein väriä, niin pyöräytä pussia/siivilää varovasti kupissa ennen pois ottamista. Jos pussia esim. hölskyttää vedessä, teestä tulee helposti kitkerämpää.
      Vihreää teetä varten kiehuvan veden pitää olla jäähtynyt vähintään 95*asteeseen.

      • ijijijiji

        Jossain Ylen ohjelmassa testasivat miten teen maku muuttuu kun pussia liikuttelee teevedessä. Mitä enemmän ja voimakkaammin pussia oli liikuteltu, sitä kitkerämpää ja pahemman makuista se oli. Paras tee oli se, jossa pussi oli vain laskettu veteen ja nostettu ylös hauhdutusajan päättyessä.
        Hyvin moni ei tätä tiedä, varsinkaan ne jotka juovat teetä harvemmin. Humpsuttelevat pussia vedessä ja harmittelevat sitten että tee on kitkerän makuista. Teestä irtoaa tällöin enemmän myös tanniineja juomaan, jolloin se ei mm. ole niin hyvää vatsalle.


    • sakariina

      Itse käytän hermesetas sakariinipuristeita, mitkä vähentävät aika hyvin teen kitkerää makua (juuri siitä syystä tykästyin ja aloin käyttämään), mutta muuttavat monien teen ystävien mielestä liikaa teen ominaista makua.
      Nämä sakariinipuristeet koen myös turvallisemmiksi kuin aspartaami- ym -pohjaiset. Stevia siinä mielessä suositeltavin, mutta ei maistu samalta kuin sakariini. Sakariini on kai makeutusaineista maultaan imelimmästä päästä.
      Joka kupilliseen en laita, välillä juon paljaaltaan, hunajalla tai maidolla.

    • Luomua se olla

      Oikea haudutuslämpötila ja aika ovat avainasemassa toki teen laatu pitää olla hyvä, mutta sehän on itsestään selvä asia.
      Liian pitkä haudutus on suurin syyllinen kitkeryyteen, vihreätee yleisesti ei ole niin arka kuin muut. Sokeri makeutusaineena on ainoa oikea, yksi pala ruskeata ruokosokeria kruunaa tee - keinotekoiset makeutusaineet jätän väliin - aina, myös stevian. Sokerissa ongelma on sen liikakäyttö ei itse sokeri.

    • Tsai tsai

      Vihreä tee on erityisen arka liian kuumalle vedelle. Jos et halua juoda kalalta maistuvaa teetä, veden tulisi olla lähempänä 80 kuin 100 astetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      40
      2987
    2. Kaksi tyttöä putosi

      Minkä takia ne tytöt katolle oli kiivenny?
      Helsinki
      70
      2417
    3. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      174
      2314
    4. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      33
      1998
    5. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      18
      1396
    6. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1356
    7. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      22
      1353
    8. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      13
      1239
    9. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      10
      1234
    10. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      22
      1211
    Aihe