Kuinka saatte teestä vähemmän kitkerän ja
"Hyvän" makuisen?
tee on kitkerää
7
1159
Vastaukset
- naminam
Hieman hunajaa sekaan.
- hotorcoldi
noudata oikeita lämpötiloja, ks ohje
http://www.teekauppa.fi/Teetietoa/Teen-hauduttaminen-1/Teen-hauduttaminen-yksityiskohtainen-ohje - mustavihreevalkonen
Laita pussi tai siivilä kuppiin vasta veden jälkeen.
Anna hautua teepakkauksessa olevan ohjeen mukainen aika, äläkä sinä aikana liikuta siivilää/pussia. Itse haudutan yleensä aikalailla minimiajan, etenkin jos teessä on voimakas aromi, jolloin saatan lyhentääkin haudutusaikaa.
Kun tee on hautunut, nosta pussi/siivilä varovasti pois (puristamatta pussia), ja
jos teessä ei näytä olevan oikein väriä, niin pyöräytä pussia/siivilää varovasti kupissa ennen pois ottamista. Jos pussia esim. hölskyttää vedessä, teestä tulee helposti kitkerämpää.
Vihreää teetä varten kiehuvan veden pitää olla jäähtynyt vähintään 95*asteeseen.- ijijijiji
Jossain Ylen ohjelmassa testasivat miten teen maku muuttuu kun pussia liikuttelee teevedessä. Mitä enemmän ja voimakkaammin pussia oli liikuteltu, sitä kitkerämpää ja pahemman makuista se oli. Paras tee oli se, jossa pussi oli vain laskettu veteen ja nostettu ylös hauhdutusajan päättyessä.
Hyvin moni ei tätä tiedä, varsinkaan ne jotka juovat teetä harvemmin. Humpsuttelevat pussia vedessä ja harmittelevat sitten että tee on kitkerän makuista. Teestä irtoaa tällöin enemmän myös tanniineja juomaan, jolloin se ei mm. ole niin hyvää vatsalle.
- sakariina
Itse käytän hermesetas sakariinipuristeita, mitkä vähentävät aika hyvin teen kitkerää makua (juuri siitä syystä tykästyin ja aloin käyttämään), mutta muuttavat monien teen ystävien mielestä liikaa teen ominaista makua.
Nämä sakariinipuristeet koen myös turvallisemmiksi kuin aspartaami- ym -pohjaiset. Stevia siinä mielessä suositeltavin, mutta ei maistu samalta kuin sakariini. Sakariini on kai makeutusaineista maultaan imelimmästä päästä.
Joka kupilliseen en laita, välillä juon paljaaltaan, hunajalla tai maidolla. - Luomua se olla
Oikea haudutuslämpötila ja aika ovat avainasemassa toki teen laatu pitää olla hyvä, mutta sehän on itsestään selvä asia.
Liian pitkä haudutus on suurin syyllinen kitkeryyteen, vihreätee yleisesti ei ole niin arka kuin muut. Sokeri makeutusaineena on ainoa oikea, yksi pala ruskeata ruokosokeria kruunaa tee - keinotekoiset makeutusaineet jätän väliin - aina, myös stevian. Sokerissa ongelma on sen liikakäyttö ei itse sokeri. - Tsai tsai
Vihreä tee on erityisen arka liian kuumalle vedelle. Jos et halua juoda kalalta maistuvaa teetä, veden tulisi olla lähempänä 80 kuin 100 astetta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persujen mukaan rasismi on huumoria
Vaan kun koomikko kutsui Halla-ahoa fasistiksi, niin piti haastaa oikeuteen. Mihin se huumorinitaju yhtäkkiä hävisi? ⠀1624823BOIKOTOIN - Ei mitään Suomi.fi postilaatikoita käyttöön
Ainakaan minulle! Vai että pitäisi alkaa siellä käyädä katselemassa tammikuusta 2026 siis periaatteessa päivittäin että2094041- 2143243
Lasse Lehtonen vaatii persuja pyytämään anteeksi aasialaisilta
Persut ova romahduttaneet Suomen maakuvan parissa päivässä negatiiviseksi rasismillaan ja se alkaa vaikuttamaan jo Suome1103074Hallitus on kaadettava ja Orpon on erottava
Mikään muu hallitus ei ole oman elämäni aikana tuhonnut näin paljon tämän maan taloutta ja työllisyyttä sekä suomen main902917- 1251770
HS 12/25 kysely: persut romahti, demarit raketoi
Kyyti on kylmää persuleirissä, saattaa vetää siellä silmätkin viirulleen. Sen sijaan SDP:n puoluetoimistolla voidaan pok151639Rasismi rapauttaa Suomen mainetta ja hallituksen hiljaisuus pahentaa vahinkoa
Finnairin viesti Japanista on pysäyttävä: suomalaisen politiikan rasismikohut heijastuvat suoraan matkustuspäätöksiin ja1311427- 611349
Aitolehti Capital
HehkuB on myynnissä, kovalla työllä saavutettu unelma joka sekin lässähti kuten kaikki mihin ryhtyy! Nyt Sewen asialle2471186