Talvella Lssa ja kaksi esimurkkua...

Reissunaiset

Hei,
Pyydän top ja must vinkkejä tommoselle pidennetylle Lontoon reissulle. Reissuun lähdössä kaksi äitiä ja kaksi tytärtä (iät 11 ja 12 v. )
Tytöt ovat ihan napakoita, eli jaksavat jo jotain kattellakin.
Kiitos vaivannäöstä, jos neuvotte:)

12

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WOD

      Pikkulikkoja voisi ainakin kiinnostaa luonnontieteen museo, jossa on jos jonkinlaista elukkaa, örkkiä ja luurankoa. Itse olen siellä käynyt pariin kertaan ja ainakin silloin siellä oli paljon koululaisia. Vieressä on tekniikan museo, mutta se ei varmaan ole tuon ikäisille niin kiinnostava paikka. Tietysti Madame Tussaudin vahakabinetti voisi olla kiinnostava ja tietenkin tytöt kannattaa viedä London Eye-maailmanpyörään. Varmaan Lontoon eläintarhakin voisi olla kokemus. Itse en siellä ole kyllä käynyt. Kannattaa käydä myös tsekkaamassa Buckingham-palatsi ja sen vartiokaartin vaihtoparaati. Komeita karhunkarvahattuisia sotilaita, soittokuntaa ja hevosmiehiä liikkeellä. Tässä muutaman Lontoon reissun heittäneen kaverin vihjeitä ajatellen noita tyttöjä. Ja onhan nuo paikat ja nähtävyydet tietysti aikuisillekin Lontoon matkaajille katsomisen arvoisia paikkoja. Hauskaa reissua...

    • Hieno paikka

      Oman samanikäisen kanssa kävimme Madame Tussaudilla (taisi kiinnostaa enemmän äitiä kuin tytärtä), Towerin linnassa (mm. kruununjalokivet) , Luonnonhistriallisessa museossa ( dinosauruksia ja muita hienoja juttuja) sekä British Museumissa katsomassa lähinnä muumioita (tämä on niin valtaisa museo, että kannattaa ottaa vain pari osastoa ohjelmaan - se on ilmainen museo, joten lyhytkin vierailu kannattaa tehdä). Lasta kiinnosti "TV:stä ja engl.oppikirjasta yms tutut paikat" - ulkoapäin nähtiin mm. Big Ben ja Buckinghamin palatsi sekä tietysti Hyde Park ja ihan vain Lontoon hulina! 2krs-bussit, puhelinkopit ja muut tämäntapaiset maamerkit piti bongata ja valokuvata! Harrodsiakin kävimme ihmettelemässä ja varsinkin leluosasto kiinnosti, vaikkei enää leikki-ikäinen ollutkaan.

      Sen lisäksi kävimme yhtenä iltana musikaalissa. Suosittelen Lion Kingiä, vaikka se on kallis (oli kuitenkin omalle lapselle tuttu elokuvana, joten hän ymmärsi juonen , musiikki hahmot oli tuttuja). Aikuinenkin jaksaa sen erinomaisesti katsoa, koska on todella upea esitys jossa on paljon ihan katseltavaa ja hämmästeltävää!

      Tyttöjen kanssa tietysti ostokset ja kaupat on yksi tärkeä juttu! Oxford Streetiltä lja Regents Streetiltä löytyy kaikki mahdollinen. Esim. Hamleys lelutavaratalo 6. krs:ssa, Disney-kauppa, Top Shop, Hollister ja muut muotikaupat, levy- ja pelikaupat ja mistä nyt kukain on kiinnostunut. Yhden päivän saa kulumaan ihan näitä kahta katua käveleskellessä! Ja älkää unohtako ajella maisemakierroksia kaksikerrosbussien yläosan etupenkillä istuen!

      Kaikkea ei kannata yrittää ahtaa yhteen viikonloppuun!Luultavasti ihastutte Lontooseen niin että alatte heti suunnitella seuraavaa matkaa. Me olimme ekalla kerralla viikon ja ehdimme tehdä nuo äskenmainitut asiat sekä vielä vierailla Windsorin Legolandissakin (pikkuveljen toive), mutta kannattaa jättää aikaa ihan rauhalliseen kuljeskeluun ja tunnelman haisteluun ja tietysti kysellä tyttöjen omaakin mielipidettä!

      • reissunaiset

        KIITOS!!
        hienoa, että näitte vaivaa ja vastasitte. London eye ja shoppailu ovat varmoja, ja juuri tuota Lion kingiä olin ajatellut leffan ja hyvän musiikin vuoksi.
        Kannattaako osallistua johonkin valmiiseen kaksi-kerros-bussi-kierto-ajeluun? Onko kokemuksia järjestäjistä? vai ihanko itse mennäännjohonkin double deckeriin?
        Kiitos taas.


    • Edelleen hieno!

      Valmiit kiertoajelut on aika kalliita, mutta jos sellainen kiinnostaa niin kannattaa googlata vaikka "London hop-on hop-off" - sillä nimellä niitä löytyy. Firmoja on esim. Big Bus Company ja London Original Tour. Ideana on että lippu on voimassa esim. 24h ja sen aikana voi kyseisen firman bussikierroksille hypätä kyytiin pyskeiltä ja taas ulos bussista kiinnostavan kohteen äärellä niin paljon kuin jaksaa. Selostus on joko live tai kuulokkeista nauhalta. Kaikilla firmoilla on useampia erilaisia reittejä, jotka sisältyy hintaan ja kiertää siis tärkeiden nähtävyyksien läheltä ja yleensä lippuihin kuuluu myös jokiristeily, kävelykierroksia tai saa alennuksia muualta. Ei sekään hullumpi tapa ole kaupunkia katsella, mutta hintaa toki tulee moninveroin verrattuna siihen, että kulkee tavallisilla busseilla. Koska joka tapauksessa siellä on melkein pakko busseja metroa käyttää ja ostaa niihin esim.päivälippu, niin kannattaa harkita. Kaikkiin nähtävyyksiin pääsee bussilla - keskustassa niiden kulku voi olla hidasta ruuhkissa, mutta toisaalta yläkerrasta myös näkee tosi paljon. Musikaalin suhteen neuvoisin, että lippuja kannattaa käydä kyselemässä paikan päällä teatterin omalta lippukassalta (Lion Kingiä esitetään Lyceum teatterissa lähellä Covent Gardenia, aivan keskustassa), jolloin pääsee valitsemaan sopivan hintaluokan paikat kaikessa rauhassa maksamatta mitään ylimääräisiä välityspalkkioita.

    • sfsdf

      Meidän 10-v poitsun suosikit viime kesän matkalta olivat Science Museum, Tower ja London Eye. Towerista matkustimme jokilaivalla London Eyehin. Emme menneet Madame Tussaudiin, koska ajattelin, ettei hän tunne/tiedä siellä olevia hahmoja.

      Lisäksi kiertelimme katsomassa mm. Buckinghamin palatsin, Piccadilly Cirkuksen ja Trafalgar Squaren itsenäisesti, koska olimme Lontoossa viikon ajan. Mielestäni teidän olisi hyvä osallistua kiertoajelulle, sillä silloin näkisitte suosituimmat nähtävyydet.

    • reissunaiset

      ok, Kiitos taas!

    • pampula1

      Piccadillyn tuntumassa on Ripleys Believe it or not. Usko tai älä -kirjasta kaikkea ihmeellistä nähtävää, oli tosi kiva paikka 10-v pojan kanssa. Edellisten lisäksi kävimme Duck Tours -ajelulla, jossa istuttiin kuorma-autossa. Välillä auto meni kaduilla ja välillä joessa. Oli ihan hauskaa. Sitten soudeltetiin Hyde Park -puistossa ja harjoiteltiin eng. pesäpallolyöntejä puistossa, joka oli eläintarhan vieressä.

    • eng. pesäpallolyöntejä :) Tarkoitatkohan krikettiä (Cricket) joka on aika kaukana pesäpallosta. Lajia harrastetaan ympäri maailmaa ja taitaa jalkapallon ja koripallon kanssa kärkilistoilla (paitsi tietysti Suomessa).

    • Lontoo-fani

      Spitalfields Market on katettu tori, jossa on eri päivinä eri myyjiä, lähistöllä on monenlaisia kauppoja, kahviloita, kirpputorejakin viikonloppuisin, pidimme alueesta. St. Paulin katetraalin tornista on hieno näköala London Eye:n lisäksi. Victorian aseman läheltä lähtee elokuva-aiheisia kiertoajeluita mm. Harry Potter ...
      Buckinghamin palatsin vieressä on Royal Mews, jossa on kuninkaallisia vaunuja nähtävillä.

    • Hip Sukka

      Tuollaisista elokuva-aiheisista kiertoajeluista (Lontoo-fanin vinkki) en ole kuullutkaan - onko jotain linkkiä tai omia kokemuksia niistä? Me olemme käyneet Harry Potter-elokuvien stnudiokierroksella hieman Lontoon ulkopuolella, ja se oli ehdottman suositeltava käyntipaikka jos on Potter-fani!

      • Lontoo-fani

        Hyvinkin kysymys juuri tuosta Harry-Potter studiokierroksesta.


    • Hip Sukka

      Ok, kiitos sinulle tarkennuksesta. Me menimme junalla (todella edullista ja kätevää) studioiden lähi-asemalle, josta sitten oli bussikuljetus (pieni maksu) perille. Liput studiolle oltiin ostettu netistä etukäteen, ne oli "ajastettu" tietylle hetkelle, mutta se ei tuntunut olevan kovin tarkkaa sitten paikan päällä. Studiokierros oli kyllä elämys. Mutta varmaan tuollainen kiertoajelukin on kiva, jos siinä käydään myös studioilla. Vaikea ei ollut sinne kyllä itsekään mennä, sellainen sopiva "puolen päivän retki" matkoineen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe