Stilo kulkee ihanasti

RattiMan

Eilen motarilla pyyhkäisin uudehkon bemarin ohi, joka ihan selvästi yritti estää ohitusaikeeni.
Painoin kaasun pohjaan ja kone murahti hetkeäkään epäröimättä ampaisten stiloni vauhtiin. Hetken jo katselin bemua taustapeilistä, jolloin mittaristoon hyökkäsi engine fault !
Voi stilo miksi nöyryytit minut taas?

8

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bemukuski

      Hahaa:)

      • Kyllä lähtee!!!

        Pori la 26.4.2014 klo. 20.30-21.00

        Nyt se viimein tapahtui. Siis TÄNÄÄN. Daavid vs. Goljat, mutta ei ihan kuten Raamatussa.

        Kuin taivaan lahjana "Etelärannan poika" tipahtaa eteeni Audi R8 -urheiluautollaan. Aivan loistava tilanne. Lähdin tietysti seuraamaan omalla ”Mossellani”. On selvää, että kun tie aukeaa, niin Audi R8 -urheiluauton kaasupoljin painetaan lattian syvimpään koloon asti. Ei tuollaista auto hankita korttelirallin ajamista varten, siis ihan oikeasti.

        Mutta kuinkas kävi?

        Ajamme peräkkäin ympäri Porin ydinkeskustaa noin 20 minuuttia ajonopeuden vaihdellessa 0-25 km/h. Kespan ympäri ja torin ympäri ja Sokoksen ohi. Tylsääää! Muut tiellä liikkujat käyvät kuumana, kun kävelyvauhtia etenevä Audi R8, 420 hevosvoimainen urheiluauto, tukkii liikennettä ja matelee eteenpäin Porin katuja.

        Pysähdymme liikennevaloihin. Katson eteeni: Ei voi olla totta! Audi R8 on tänään, tällä hetkellä, NASTARENKAISSA. Siis Pyhä Sylvi ja Reijo-sedän huuliharppu. Kuka pelle pitää nastarenkaita autossaan 26.4. ja sen lisäksi ajelee sillä huvikseen? Kuka pelle ylipäänsä laittaa 420 hevosvoimaiseen urheiluautoon nastarenkaita? Kitkoillahan tuollaista ajetaan talvella! Jos 26.4. ei ole kesärenkaita alla ja kevät on ns. päässyt yllättämään, niin auto seisontaan siihen hetkeen asti, että nastat tulee pois alta. Mutta tämä veijari senkun vaan huviajelee.

        Cafe Havanan kohdalla nousee käsiä lippaan. Ei, trendikkäästi pukeutuneet, alkuiltaa viettämään menevät nuorukaiset eivät tervehdi minua. Maineeni ei ole kiirinyt vielä trendibaarin ulkopöytiin asti. Nuorukaiset tervehtivät edelläni ajavaa Audia. Tämä Audi R8 -urheiluauto ja sen kuljettaja tunnetaan Porin piireissä, mutta ei ainakaan vauhdikkaasta ajotyylistä. Mopoauto kyykyttää hetkeä myöhemmin Audi R8:n liikennevaloissa Mikonkadun ja Isolinnankadun kulmassa. Surullista katsottavaa.

        Suuntaamme kohti Kalaholmaa. Ajamme Itsenäisyydenkatua uimahallin ohi Pohjanmaantielle. Nopeus on edelleen mopoautovauhtia. Ehkä tämä on vain tyyntä myrskyn edellä? Siis tosi tyyntä. Kohta mylvii, se on ihan selvä juttu! Pian on tullut aika avata ”vähän” hanaa. Liikenneympyrästä käännymme Koivulantielle ja siitä Audi R8 koukkaa Puinnintielle. No nyt, nyt on tullut hetki antaa Audin 4.2 litran FSI V8:n huutaa hoosiannaan! Hetki jota olen odottanut noin 12 kuukautta päivin ja öin.

        Mystinen hiljaisuus jatkuu. Audi R8 4.2 FSI ontuu Puinnintietä kävelyvauhtia. Mitä ihmettä? Onko kuski aineissa vai mitä (tai ketä) hän räplää ohjaamossa? Autot on tehty ajettaviksi. KOVAA. Minun rajani tulee täyteen: paukautan 2. vaihde sisään ja kaasun lattiaan. Mittariin 100 km/h ja 3. vaihdetta sisään! Kaasu pysyy lattiassa. Taivaita repivä raivo vihloo lähitienoota. Audin kuljettaja ja matkustaja eivät voi ymmärtää, mikä juuri ohitti heidät. Eikä vain ohittanut vaan kerta kaikkiaan nöyryytti. Se olin jokin hyvin nopea auto. Muutamassa sekunnissa taustapeilissäni näkyvä porilaisen miljonäärin Audi R8 on pieni piste ja koko Puinnintien ilmassa on enemmän pölyä ja tomua kuin Raamatun luomiskertomuksessa. Pöly nousi ilmaan pyyhkäistessäni eteenpäin hieman vauhdikkaammin. Autossani ei ole diffuusoria, joka pienentäisi wake turbulencea eli jättöpyörrettä.

        Mikä ihme se on, kysyisi tässä kohtaa Etelärannan poika? Jättöpyörre muodostuu auton taakse, kun auton alla oleva suurinopeuksinen ilma kohtaa seisovan ilman auton takana. Siksi imaisin messevät pölyt ilmaan paremmin kuin mihin diffuusorilla varustettu Audi R8 pystyisi. Sen takana auton alittanut ilma hidastuu ja laajenee hallitummin. Audi R8:n jättöpyörre on minimaalinen. Upeaa suunnittelua saksalaisilta. Audin omistaja tai poika mahtavat arvostaa tätä piirrettä ajaessaan 25 km/h Cafe Havanan ohi noin 15 kertaa illassa.

        On tullut aika ohjastaa ori kohti pientä ja mutkaista tietä. Audi R8 saa revanssin mahdollisuuden. Siellä viimein separoidaan pojat miehistä ja kuskit nössöistä. Mutta Audi heittää hanskat tiskiin. On selvää, että sillä ei ole pienintäkään halua lähteä kokeilemaan nastarenkaat alla onneaan nopeuksiin, joissa jyrkkään mutkaan tehdään viime hetken jarrutus 130 km/h nopeudessa ja haetaan jarrutuspaikkaa hitaaseen ”ysikymppiseen” mutkaan jostain 150 km/h vauhdista. Suoriudun haasteen tästäkin osasta mallikkaasti. Enhän tätä muuten kirjoittaisi. Renkaiden saaminen toimintalämpöön vaati hivenen vaivaa ja jarrut eivät jotenkaan purreet ihan terävimmällä tavalla, mutta olisi se Etelärannan poika aika epeli, jos 420 hevosvoimaisella urheiluautolla olisi niissä vauhdeissa mukana roikkunut. Nyt jäi pojalta kunniakirja saamatta ja miehuus hankkimatta.

        Sanokaa pojalle silti toki terveisiä minulta.


    • Stilo_kuski
      • Stilo_kuski

        Kuten videolta näkyy, Stilo kulkee 191 km/h vakaasti kuin juna. Toisella kädellä voi pitää kameraa ja ratin hypistelyyn riittää toinen käsi.

        Stilolla 191 km/h on siis "yhden käden vauhtia". Kahta kättä tarvitaan ohjauspyörään vasta suuremmissa nopeuksissa eli yli 200 km/h, mutta sinne Stilo ei pysty.

        Stilo on siis yksikätisellekin hyvä auto huippunopeuteen asti.


      • Stilo_kuski
        Stilo_kuski kirjoitti:

        Kuten videolta näkyy, Stilo kulkee 191 km/h vakaasti kuin juna. Toisella kädellä voi pitää kameraa ja ratin hypistelyyn riittää toinen käsi.

        Stilolla 191 km/h on siis "yhden käden vauhtia". Kahta kättä tarvitaan ohjauspyörään vasta suuremmissa nopeuksissa eli yli 200 km/h, mutta sinne Stilo ei pysty.

        Stilo on siis yksikätisellekin hyvä auto huippunopeuteen asti.

        Paitsi etttä kolmesylinterisenä voima ei ihan riitä noihin nopeuksiin!


    • wee kasi

      Ja kyllä kestää kuin durasel paristo kolme viikkoo meinaan toi kiihdytys sessio.

      • Stilo_kuski

        Ei ne 100 hevosvoimaa potki Fiatissa sen kovemmin kuin muissakaan 100 hevosvoimaisissa 1.6 autoissa.


    • Stilo_kuski

      Eilen yritin saada kisaa aikaiseksi BMW X6 -maasturin kanssa, mutta kuski oli kyvytön ja luovutti. Oli silti kiva kyykyttää BMW X6:sta ja suhauttaa lopuksi ohi 4. vaihteella kaasu pohjassa. Katsoin taustapeiliin, jossa BMW pieneni häviävän pieneksi pisteeksi.

      X6 on aika turha auto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      436
      3195
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2662
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      394
      2616
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2096
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1917
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1143
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe