Keijo Lindemann ja Judaismi

Ingenjör_81

Keijo Lindemanin opetukset mm. TV7 kanavalla Raamatusta ja Israelista ovat varmasti monille Israelin ystäville mielenkiintoisia ja Israel pitääkin olla uskovilla erityisasemassa.

Valitettavasti Keijo Lindeman lankeaa jo Paavalin aikaiseen judaismiin, opettaen Uuden liiton vastaisesti. Monissa kohden hän vääntääkin alkutekstin mieleisekseen luottaen enemmän aramealaisiin ja heprealaisiin KÄÄNNÖKSIIN, kuiin Jumalan henkeytttämiin kreikkalaisiin alkuteksteihin. Tässä muutama poiminta hänen kirjoituksistaan, jotka yksistään pitäisi toimiva vakavana varoituksena.

Jeesus (Jeshua) ei ole Jumala.
"Korkein auktoriteetti Jeshua, pakanain apostoli Paavali ja monet muut Raamatun kirjoittajat ilmoittavat selvästi, että tämä yksi Jumala on taivaallinen Isä, eikä muuta todellista Jumalaa ole olemassa... Elohim, joka tarkoittaa yleisnimeä jumalista yleensä. Jahven ohella Elohim nimeä käytetään myös mm. enkeleistä ja ihmisistä, kuten edellä olemme todenneet Jeshua on siis El tai Elohim hepreankielisen Raamatun mukaan. Pyhän Jumalan nimen Jahve, Isä on pääsääntöisesti varannut itselleen"
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk13.html
- TOTUUS: Jeesus on Jumala (Joh. 1:1).

Kristityt elävät valhearmossa ilman Tooraa.
"Pelastus armosta uskon kautta Messiaan sovitustyön perusteella ilman lain tekoja tai omia ansioita, ei myöskään merkitse sitä, että laki olisi tullut mitättömäksi, niinkuin valitettavan monet kristillisen maailman teologit ja Raamatun opettajat virheelisesti opettavat ja ovat näin saaneet suuren osan kristikuntaa suoranaiseen laittomuuden tilaan, joka elää valhearmossa ilman Tooraa."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk16.html
- TOTUUS: Vanha liitto on vanhentunut (Hepr. 8:7-13) ja kristityt seuraavat Kristuksen käskyjä (Joh. 15:10-12).

Juutalais-kristittyjen on ympärileikattava itsensä.
"Kuinka on sitten uuden liiton juutalaisuskovien laita? Onko niin, kuin jotkut opettavat, että uuden liiton juutalaisusko­villekaan ei kuulu enää ulkonainen ympärileikkaus eikä heidän tulee noudattaa Tooraa, koska he ovat myös armon alla? Tähän tekisi mieleni sanoa Paavalin lailla: 'Pois se!'"
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk17.html
- TOTUUS: Ympärileikkaus ei hyödytä Kristuksessa (Galatalaiskirje 5:2-6) ja ei ole eroa Kristuksessa eroa juutalaisen ja pakanan välillä (Kol. 3:11).

Juutalais-kristittyjen tulee noudattaa vanha testamentallisia juhlia.
"Olemme edellä todenneet, että uskovia juutalaisia ei ole vapautettu uudessa liitossa Mooseksen Tooran noudattamisesta, ympärileikkauksesta eikä israelilaisille säädettyjen tapojen noudattamisesta (Ap.t.21:17-25). Näinollen messiaaniset uskovat juutalaiset viettävät luonnollisesti myös raamatullisia juhlia uuden liiton hengessä Messiaan Jeshuan kunniaksi."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk20.html
- TOTUUS: Kristityn ei ole vaadittu viettämään juhlapäiviä (Kol. 2:16, Gal. 4:10).

Saastaiset eläimet ovat kiellettyjä.
"Myöhemmin, Mooseksen päivinä, Jumalan antama Toora määrittelee, mitkä eläimet ovat puhtaita eli syötäviä ja mitkä saastaisia eli ei syötäviä. Niitä eläimiä, jotka luettelo määrittelee epäpuhtaiksi eli saastaisiksi, ei Jumala ole tarkoittanut ihmisille syötäviksi."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk23.html
- TOTUUS: Mikään suusta sisään menevä ei saastuta (Mark. 7:20) ja Jumala on puhdistanut kristitylle kaiken ruuan (Apt. 11:9). Ainoastaan tulee välttää epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu (Apt. 15:29

Sunnuntai on pedon merkki.
"Voidaan siis todeta, että kun Jumalan sinetti ja merkki on Toora käskyineen uskovissa, pedon merkki on muutetut Tooran käskyt. Kun Jumalan merkki ja sinetti on sapatti ja raamatulliset juhla-ajat, perustuen Jumalan antamaan kalenterijärjestelmään, on vastaavasti pedon merkki muutettu lepopäivä eli sunnuntai ja roomalaiseen kalenteriin perustuvat muutetut väärennetyt juhlat."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk27.html
- TOTUUS: Jeesus ylösnousi (Matt. 28:1), tapasi seuraajansa (Luuk. 24:36) ja Pyhä Henki lasketui sunnuntaina (Apt. 2:1). Myös alkuseurakunta jakoi ehtoollista (Apt. 20:7), keräsi uhrin (1. Kor. 16:2) ja oli rukouksessa (Ilm. 1:10).

Samantyylisiä opetuksia on liikkeeillä muuallakin, jotka ovat ns. Heprealaiset Juuret -kulttia, jossa kuitenkin vallitsee sama henki kuin adventisteissa ja judaisteissa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Judaizers

Israelia tulee siunata ja rakastaa, mutta juutalaiseksi ei kristityn pidä tulla. Ei turhaan ole Galatalaiskirje Paavalin kirjeistä kaikista tulisin ja kovasanaisin, jonka sanoista meidänkin tulisi ottaa vaari ja pysyä Kristuksessa.

"Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen." - Kolossalaiskirje 2:16-17

44

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja on pohjanoteeraus TeeVeeSeiskalta päästää moinen poppoo ääneen!

      Maksoi siitä sitten vaikka mitä!

    • 5myu

      Eli Rooman kirkko ei ole syyllistynyt mm. sapatin siirtoon lauantailta sunnuntaille?

      Kuulin tv7:lla puhuttavan jouluevankeliumista ja sen kauniista sisällöstä. Puhuja totesi että Jeesus ei syntynyt koulukuussa mutta Jeesuksen syntymää vietetään joulukuussa.

      Mikä idea on viettää syntymäpäiviä eri aikana kuin se on ja ei Raamattu kehota viettämään Jeesuksen syntymäjuhlaa joulukuussa.

      Rooman kirkko on menetellyt Raamatun mukaan mielestäsi?

      • Ei meillä ole varmaa tietoa Jeesuksen syntymän ajankohdasta. Talvipäivän seisaus on erinomainen valinta.

        Jeesusta voi muistaa jokaisena päivänä


      • Ingenjör_81

        Pitäsikö meidän luopua Raamatusta, koska katolinen kirkko käyttää sitä? Sunnuntai ei ole katolilaista keksintöä, josta alempana lisää.

        Joulusta sen verran, Raamattu ei kehota viettämään syntymäpäivää laisinkaan kuten ei mitään muutakaan juhlaa pakollisena osana kristillisyyttää (Kol. 2:16). Toiseksi, jos Jeesus syntyi Lehtimajan juhlan aikaan syksyllä, kuten tulkitaan, niin silloin Jeesus lähti Isän luota ja tuli maailman Pyhän Hengen tuomana Marian kohtuun meidän viettämämme joulun aikaan. Ja toisaalta joulu on auringon juhlan aika, jolloin valo voittaa pimeyden ja Jeesusta kutsutaankin Vanhurskauden Auringoksi (Mal. 4:2). Joulu on hyvää aikaa evankelioida eikä ole syytä pelätä sitä syntinä, sen enempää kuin kahvin juontiakaan, vaikka niitä ei mainita Raamatussa.

        Sunnuntai, kuten aloituksessa mainitsin, on olut seurakunnan palvomispäivä eli Herran päiväi - ei lepopäivä kuten sapatti. Sunnuntaina viikon 1. päivänä Jeesus ylösnousi kuolleista (Matt. 28:1), tapasi seuraajansa (Luuk. 24:36) ja Pyhä Henki lasketui sunnuntaina (Apt. 2:1). Myös alkuseurakunta jakoi ehtoollista (Apt. 20:7), keräsi uhrin (1. Kor. 16:2) ja oli rukouksessa sunnuntaina (Ilm. 1:10). Myös kaikki alkuseurakunnan kirjoitukset (Didakhe 75 jKr, Barnaban kirje 100 jKr, Ignatius 107 jKr, Justinos Martyyri 150 jKr, Irenaeus 200 jKr,...), mutta yksikään ei kerro että päivää olisi siirretty jossakin vaiheessa, vaan 300 luvulla se vahvistettiin kuten Uuden testamentin kanonisointi. Upotus (uskovaisten) kaste taas mainitaan esimerkiksi jo Didakhessa.

        Suurempi asia vielä näiden lisäksi on se, mitä sunnuntai symbolisoi. Se on Jeesuksen ylösnousemus päivä eli Herran päivä, joka oli 8. päivä Jerusalemiin tulosta (3. Moos. 23:11) eli toisen viikon 1. päivä, joka symbolisoi uudistuta ja Uutta liittoa. Samana päivä kuin Kristus ylösnousi, tuli tuhansia vuosia aikaisemmin Nooa arkistaan 8 henkilön kanssa. Ja Vanhassa liitossa kun lapsi syntyi juutalaiseksi, hänet ympärileikattiin merkiksi 8. päivänä. Ja Uuden testamentin on (oletettavasti) kirjoittanut 8. kirjoittajaa. Ja pisteenä i:n päälle se, että Jeesuksen nimen lukuarvo alkutekstissä (Iesous) on 888 eli täydellinen (3) uudistuminen (8).

        "Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut." - 2. Korintolaiskirje 5:17

        Sapatin vietton menemistä lain taakse ja omien töiden tie, joka on takana kaikissa näissä judaistisissa liikkeissä, joista Paavali niin rankasti varoittaa. Nämä kaikki myös vääntävät Kirjoituksia kieroon (2. Piet. 3:16), jotta saisivat lain sopimaan takaisin Uuteen liittoon. Uudessa liitossa ei kuitenkaan olla Mooseksen lain alaisia, vaan Kristuksen lain, joka on kaksoiskäsky ja paljon vaikeampia suorittaa, koska se vaatii lähimmäisen rakastamista.

        "Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle... Sanoessaan 'uuden' hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään." - Heprealaiskirje 8:7,13


      • 1234567...
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Pitäsikö meidän luopua Raamatusta, koska katolinen kirkko käyttää sitä? Sunnuntai ei ole katolilaista keksintöä, josta alempana lisää.

        Joulusta sen verran, Raamattu ei kehota viettämään syntymäpäivää laisinkaan kuten ei mitään muutakaan juhlaa pakollisena osana kristillisyyttää (Kol. 2:16). Toiseksi, jos Jeesus syntyi Lehtimajan juhlan aikaan syksyllä, kuten tulkitaan, niin silloin Jeesus lähti Isän luota ja tuli maailman Pyhän Hengen tuomana Marian kohtuun meidän viettämämme joulun aikaan. Ja toisaalta joulu on auringon juhlan aika, jolloin valo voittaa pimeyden ja Jeesusta kutsutaankin Vanhurskauden Auringoksi (Mal. 4:2). Joulu on hyvää aikaa evankelioida eikä ole syytä pelätä sitä syntinä, sen enempää kuin kahvin juontiakaan, vaikka niitä ei mainita Raamatussa.

        Sunnuntai, kuten aloituksessa mainitsin, on olut seurakunnan palvomispäivä eli Herran päiväi - ei lepopäivä kuten sapatti. Sunnuntaina viikon 1. päivänä Jeesus ylösnousi kuolleista (Matt. 28:1), tapasi seuraajansa (Luuk. 24:36) ja Pyhä Henki lasketui sunnuntaina (Apt. 2:1). Myös alkuseurakunta jakoi ehtoollista (Apt. 20:7), keräsi uhrin (1. Kor. 16:2) ja oli rukouksessa sunnuntaina (Ilm. 1:10). Myös kaikki alkuseurakunnan kirjoitukset (Didakhe 75 jKr, Barnaban kirje 100 jKr, Ignatius 107 jKr, Justinos Martyyri 150 jKr, Irenaeus 200 jKr,...), mutta yksikään ei kerro että päivää olisi siirretty jossakin vaiheessa, vaan 300 luvulla se vahvistettiin kuten Uuden testamentin kanonisointi. Upotus (uskovaisten) kaste taas mainitaan esimerkiksi jo Didakhessa.

        Suurempi asia vielä näiden lisäksi on se, mitä sunnuntai symbolisoi. Se on Jeesuksen ylösnousemus päivä eli Herran päivä, joka oli 8. päivä Jerusalemiin tulosta (3. Moos. 23:11) eli toisen viikon 1. päivä, joka symbolisoi uudistuta ja Uutta liittoa. Samana päivä kuin Kristus ylösnousi, tuli tuhansia vuosia aikaisemmin Nooa arkistaan 8 henkilön kanssa. Ja Vanhassa liitossa kun lapsi syntyi juutalaiseksi, hänet ympärileikattiin merkiksi 8. päivänä. Ja Uuden testamentin on (oletettavasti) kirjoittanut 8. kirjoittajaa. Ja pisteenä i:n päälle se, että Jeesuksen nimen lukuarvo alkutekstissä (Iesous) on 888 eli täydellinen (3) uudistuminen (8).

        "Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut." - 2. Korintolaiskirje 5:17

        Sapatin vietton menemistä lain taakse ja omien töiden tie, joka on takana kaikissa näissä judaistisissa liikkeissä, joista Paavali niin rankasti varoittaa. Nämä kaikki myös vääntävät Kirjoituksia kieroon (2. Piet. 3:16), jotta saisivat lain sopimaan takaisin Uuteen liittoon. Uudessa liitossa ei kuitenkaan olla Mooseksen lain alaisia, vaan Kristuksen lain, joka on kaksoiskäsky ja paljon vaikeampia suorittaa, koska se vaatii lähimmäisen rakastamista.

        "Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle... Sanoessaan 'uuden' hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään." - Heprealaiskirje 8:7,13

        Vieläkö sinä Ingenjör_81 harhailet ?
        Sunnuntaista ja sapatista puheenollen. Wikibedia "Sunnuntai" Juutalaisen sapatin vieton merkitys on myöhemmin siirretty sunnuntaihin. Tämä tapahtui Roomalaiskatolisen kirkon toimesta Laodikean kirkolliskokouksessa 400-luvun alkupuolella.
        Tätä ennen, sekä juutalaiset, että kristityt viettivät pyhäpäivänään SAPATTIA LAUANTAITA.
        Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisellä vuosisadalla myös kaikki kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua Valtion kirkko, mikä sai loppuhuipennuksensa 500-luvun alussa.
        Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se, että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja Jumalanpalveluspäivänään sunnuntaita, jonka Keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman valtakunnan viralliseksi lepopäiväksi.

        Monet tutkijat, myös katolinen kirkkosijoittaa tämän lepopäivä muutoksen vuoteen 364 jKr, jolloin Laodikean konsiilissa Paavi Liberiuksenjohdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.
        Wikibedia.

        Convert's Catechism. . . Katolinen, käännynnäisen katekismus, Reverend Peter Geiermann C.Ss.R., joka sai 25.1.1910 paavi Pius X:nen "apostolisen siunauksen", sanoo sapatin muuttamiskysymyksestä: Kysymys: Mikä päivä on sapatti? Vastaus: Lauantai on sapatti.
        Kysymys: Miksi vietämme sunnuntaita lauantain sijaan ? Vastaus: Vietämme sunnuntaita lauantain sijaan siksi, että katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. siirsi pyhyyden lauantailta sunnuntaille. - 2. painos, s.50.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa olla, sillä he ovat muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.


      • Ingenjör_81
        1234567... kirjoitti:

        Vieläkö sinä Ingenjör_81 harhailet ?
        Sunnuntaista ja sapatista puheenollen. Wikibedia "Sunnuntai" Juutalaisen sapatin vieton merkitys on myöhemmin siirretty sunnuntaihin. Tämä tapahtui Roomalaiskatolisen kirkon toimesta Laodikean kirkolliskokouksessa 400-luvun alkupuolella.
        Tätä ennen, sekä juutalaiset, että kristityt viettivät pyhäpäivänään SAPATTIA LAUANTAITA.
        Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisellä vuosisadalla myös kaikki kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua Valtion kirkko, mikä sai loppuhuipennuksensa 500-luvun alussa.
        Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se, että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja Jumalanpalveluspäivänään sunnuntaita, jonka Keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman valtakunnan viralliseksi lepopäiväksi.

        Monet tutkijat, myös katolinen kirkkosijoittaa tämän lepopäivä muutoksen vuoteen 364 jKr, jolloin Laodikean konsiilissa Paavi Liberiuksenjohdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.
        Wikibedia.

        Convert's Catechism. . . Katolinen, käännynnäisen katekismus, Reverend Peter Geiermann C.Ss.R., joka sai 25.1.1910 paavi Pius X:nen "apostolisen siunauksen", sanoo sapatin muuttamiskysymyksestä: Kysymys: Mikä päivä on sapatti? Vastaus: Lauantai on sapatti.
        Kysymys: Miksi vietämme sunnuntaita lauantain sijaan ? Vastaus: Vietämme sunnuntaita lauantain sijaan siksi, että katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. siirsi pyhyyden lauantailta sunnuntaille. - 2. painos, s.50.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa olla, sillä he ovat muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.

        Vanha liitto ei ole iankaikkinen, vaan se on nimensä mukaan vanhentunut kun uusi on tullut tilalle. Jeesuksen seuraaminen ei ole käskyjen noudattamista, vaan armossa ja rakkaudessa toimimista Pyhässä Hengessä.

        Wikipedia voi sanoa mitä tahtoo, mutta missään ei ole tästä muutoksesta kirjoitusta, vaan ainoastaan sen vahvistus 300-luvulta. Sen sijaan kuten edellä mainitsin on useita alkukirkollisia kirjoituksia sunnuntain eli Herran päivän viettämisestä alkuseurakunnan ajalta. Huomion arvoista on myös se, että Uusi testamentti toistaa 9 käskyä kymmenestä, mutta ei sapatin pito käskyä.

        07AD IGNATIUS: let every friend of Christ keep the Lord's Day as a festival, the resurrection-day, the queen and chief of all the days of the week. (Ignatius, Epistle to the Magnesians, chp 9. Ante-Nicene Fathers , vol. 1, pg. 62-63.)

        130AD BARNABAS: Moreover God says to the Jews, 'Your new moons and Sabbaths 1 cannot endure.' You see how he says, 'The present Sabbaths are not acceptable to me, but the Sabbath which I have made in which, when I have rested [heaven: Heb 4] from all things, I will make the beginning of the eighth day which is the beginning of another world.' Wherefore we Christians keep the eighth day for joy, on which also Jesus arose from the dead and when he appeared ascended into heaven. (15:8f, The Epistle of Barnabas, 100 AD, Ante-Nicene Fathers , vol. 1, pg. 147)

        150AD JUSTIN: But Sunday is the day on which we hold our common assembly, because it is the first day of the week and Jesus our saviour on the same day rose from the dead. (First apology of Justin, Ch 68)

        150AD JUSTIN: And on the day called Sunday there is a gathering together in the same place of all who live in a city or a rural district. ... We all make our assembly in common on the day of the Sun, since it is the first day, on which God changed the darkness and matter and made the world, and Jesus Christ our Savior arose from the dead on the same day. For they crucified him on the day before Saturn's day, and on the day after (which is the day of the Sun the appeared to his apostles and taught his disciples these things. (Apology, 1, 67:1-3, 7; First Apology, 145 AD, Ante-Nicene Fathers , Vol. 1, pg. 186)

        190AD CLEMENT OF ALEXANDRIA: He does the commandment according to the Gospel and keeps the Lord's day, whenever he puts away an evil mind . . . glorifying the Lord's resurrection in himself. (Vii.xii.76.4)

        200AD TERTULLIAN: Others . . . suppose that the sun is the god of the Christians, because it is well-known that we regard Sunday as a day of joy. (To the Nations 1: 133)

        225 AD The Didascalia (The Teaching of the Apostles) 2 "The apostles further appointed: On the first day of the week let there be service, and the reading of the Holy Scriptures, and the oblation [Lord's Supper], because on the first day of the week our Lord rose from the place of the dead, and on the first day of the week he arose upon the world, and on the first day of the week he ascended up to heaven, and on the first day of the week he will appear at last with the angels of heaven" (Didascalia 2).

        300AD EUSEBIUS: [The Ebionites] were accustomed to observe the Sabbath and other Jewish customs but on the Lord's days to celebrate the same practices as we in remembrance of the resurrection of the Savior. (Church History Ill.xxvii.5)

        300 AD Eusebius of Caesarea "The day of his [Christ's] light . . . was the day of his resurrection from the dead, which they say, as being the one and only truly holy day and the Lord's day (Proof of the Gospel 4:16:186).

        Jne.

        Palatkaamme takaisin Galataiskirjeen äärelle.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Gal.1.html


      • 1234567...
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Vanha liitto ei ole iankaikkinen, vaan se on nimensä mukaan vanhentunut kun uusi on tullut tilalle. Jeesuksen seuraaminen ei ole käskyjen noudattamista, vaan armossa ja rakkaudessa toimimista Pyhässä Hengessä.

        Wikipedia voi sanoa mitä tahtoo, mutta missään ei ole tästä muutoksesta kirjoitusta, vaan ainoastaan sen vahvistus 300-luvulta. Sen sijaan kuten edellä mainitsin on useita alkukirkollisia kirjoituksia sunnuntain eli Herran päivän viettämisestä alkuseurakunnan ajalta. Huomion arvoista on myös se, että Uusi testamentti toistaa 9 käskyä kymmenestä, mutta ei sapatin pito käskyä.

        07AD IGNATIUS: let every friend of Christ keep the Lord's Day as a festival, the resurrection-day, the queen and chief of all the days of the week. (Ignatius, Epistle to the Magnesians, chp 9. Ante-Nicene Fathers , vol. 1, pg. 62-63.)

        130AD BARNABAS: Moreover God says to the Jews, 'Your new moons and Sabbaths 1 cannot endure.' You see how he says, 'The present Sabbaths are not acceptable to me, but the Sabbath which I have made in which, when I have rested [heaven: Heb 4] from all things, I will make the beginning of the eighth day which is the beginning of another world.' Wherefore we Christians keep the eighth day for joy, on which also Jesus arose from the dead and when he appeared ascended into heaven. (15:8f, The Epistle of Barnabas, 100 AD, Ante-Nicene Fathers , vol. 1, pg. 147)

        150AD JUSTIN: But Sunday is the day on which we hold our common assembly, because it is the first day of the week and Jesus our saviour on the same day rose from the dead. (First apology of Justin, Ch 68)

        150AD JUSTIN: And on the day called Sunday there is a gathering together in the same place of all who live in a city or a rural district. ... We all make our assembly in common on the day of the Sun, since it is the first day, on which God changed the darkness and matter and made the world, and Jesus Christ our Savior arose from the dead on the same day. For they crucified him on the day before Saturn's day, and on the day after (which is the day of the Sun the appeared to his apostles and taught his disciples these things. (Apology, 1, 67:1-3, 7; First Apology, 145 AD, Ante-Nicene Fathers , Vol. 1, pg. 186)

        190AD CLEMENT OF ALEXANDRIA: He does the commandment according to the Gospel and keeps the Lord's day, whenever he puts away an evil mind . . . glorifying the Lord's resurrection in himself. (Vii.xii.76.4)

        200AD TERTULLIAN: Others . . . suppose that the sun is the god of the Christians, because it is well-known that we regard Sunday as a day of joy. (To the Nations 1: 133)

        225 AD The Didascalia (The Teaching of the Apostles) 2 "The apostles further appointed: On the first day of the week let there be service, and the reading of the Holy Scriptures, and the oblation [Lord's Supper], because on the first day of the week our Lord rose from the place of the dead, and on the first day of the week he arose upon the world, and on the first day of the week he ascended up to heaven, and on the first day of the week he will appear at last with the angels of heaven" (Didascalia 2).

        300AD EUSEBIUS: [The Ebionites] were accustomed to observe the Sabbath and other Jewish customs but on the Lord's days to celebrate the same practices as we in remembrance of the resurrection of the Savior. (Church History Ill.xxvii.5)

        300 AD Eusebius of Caesarea "The day of his [Christ's] light . . . was the day of his resurrection from the dead, which they say, as being the one and only truly holy day and the Lord's day (Proof of the Gospel 4:16:186).

        Jne.

        Palatkaamme takaisin Galataiskirjeen äärelle.
        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Gal.1.html

        Ingenjör_81. . . Pahasti olet harhassa ja yrität vetää muitakin harhoihisi mukaan !

        Jumalan antamia käskyjä on kymmenen. Sinulleko riittää vain 9 käskyä ? Joka kumoaa yhdenkin käskyn kymmenestä käskystä, niin siinä kumoutuu kaikki muutkin 9 käskyä.

        1700-luvun Luterilainen virsi kertoo: Virsi 135.1.Nää KÄSKYSANAA KYMMENEN, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        Virsi 136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, EI SILLE OUTO PEITETTY saa Herran laki olla, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.
        Virsi. 361.5. Ann' sinun Pyhä Lakisi mull' olla ojennus. Tääll' virkan' töisä kaikis', Niin etten horjahtais.

        Adventistien hengellinen laulukirja. 80.1. On, Herra, kaikki käskysi Vakaat ja oikeat. On täydellinen Lakisi, Sanasi vanhurskaat.
        86. 1. Lakisi Herra, täydellinen on, Sen neuvoista ei puutu mitään hyvää. Saa siitä virvoituksen lohduton ja viisautta puhtahinta, syvää.

        Heitä pois PEITE silmiltäsi Ingenjör_81 ja näe, että sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.


      • Ingenjör_81
        1234567... kirjoitti:

        Ingenjör_81. . . Pahasti olet harhassa ja yrität vetää muitakin harhoihisi mukaan !

        Jumalan antamia käskyjä on kymmenen. Sinulleko riittää vain 9 käskyä ? Joka kumoaa yhdenkin käskyn kymmenestä käskystä, niin siinä kumoutuu kaikki muutkin 9 käskyä.

        1700-luvun Luterilainen virsi kertoo: Virsi 135.1.Nää KÄSKYSANAA KYMMENEN, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        Virsi 136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, EI SILLE OUTO PEITETTY saa Herran laki olla, JONK' ANTOI ITSE JUMALA.
        Virsi. 361.5. Ann' sinun Pyhä Lakisi mull' olla ojennus. Tääll' virkan' töisä kaikis', Niin etten horjahtais.

        Adventistien hengellinen laulukirja. 80.1. On, Herra, kaikki käskysi Vakaat ja oikeat. On täydellinen Lakisi, Sanasi vanhurskaat.
        86. 1. Lakisi Herra, täydellinen on, Sen neuvoista ei puutu mitään hyvää. Saa siitä virvoituksen lohduton ja viisautta puhtahinta, syvää.

        Heitä pois PEITE silmiltäsi Ingenjör_81 ja näe, että sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.

        Virsikirjat eivät kerro totuutta, Raamattu kertoo.

        Missään kohtaan Uudessa liitossa ei puhutan yhdenkään Vanhan liiton lain alla olemisesta, vaan kristityt ovat kutsutta vapauteen. Me kuljemme Hengessä, emmekä lihan mukaan. Laki on syntisiä varten.

        Olet aivan oikeassa sanoessasi, jos otat yhdenkin pykälän pois laista se on rikki. Niinpä judaistit joutuvat noudattamaan koko lakia ja huomaavat jatkuvasti tekevänsä syntiä ja menettävät ilonsa, koska eivät voi sitä täyttää.

        Kristityt eivät vietä sapattia, joka on vanhan liiton merkki ja lepopäivä, vaan kristityt viettävät ylösnousemuksen ja uudistumisen Herran päivää, joka on Herralle pyhitetty päivä. Galataiskirje kertoo tästä judaismista, kuten myös Apostolien tekojen 15. luku, jolloin tehtiin selväksi että kristitty on elävä armosta ja seuraa Kristuksen lakia, joka on perustavaa laatua erilainen, kuin vanhaksi käynyt laki.
        http://ennustuksia.com/2014/01/15/ensimmainen-eksytys-on-viimeinen/

        David Pawsonin erinomainen opetus siitä, että kristitty ei ole laiton eikä lain alla, vaan Kristuksessa.
        http://www.youtube.com/watch?v=QjyXqoj6eCQ


      • 1234567...
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Virsikirjat eivät kerro totuutta, Raamattu kertoo.

        Missään kohtaan Uudessa liitossa ei puhutan yhdenkään Vanhan liiton lain alla olemisesta, vaan kristityt ovat kutsutta vapauteen. Me kuljemme Hengessä, emmekä lihan mukaan. Laki on syntisiä varten.

        Olet aivan oikeassa sanoessasi, jos otat yhdenkin pykälän pois laista se on rikki. Niinpä judaistit joutuvat noudattamaan koko lakia ja huomaavat jatkuvasti tekevänsä syntiä ja menettävät ilonsa, koska eivät voi sitä täyttää.

        Kristityt eivät vietä sapattia, joka on vanhan liiton merkki ja lepopäivä, vaan kristityt viettävät ylösnousemuksen ja uudistumisen Herran päivää, joka on Herralle pyhitetty päivä. Galataiskirje kertoo tästä judaismista, kuten myös Apostolien tekojen 15. luku, jolloin tehtiin selväksi että kristitty on elävä armosta ja seuraa Kristuksen lakia, joka on perustavaa laatua erilainen, kuin vanhaksi käynyt laki.
        http://ennustuksia.com/2014/01/15/ensimmainen-eksytys-on-viimeinen/

        David Pawsonin erinomainen opetus siitä, että kristitty ei ole laiton eikä lain alla, vaan Kristuksessa.
        http://www.youtube.com/watch?v=QjyXqoj6eCQ

        Ingenjör_81 samoin kuin David Pawsonikin, olette eksyttäjiä molemmat ! Vain viisaat ja ymmärtäväiset ymmärtävät yllä olevat kirjoitukseni.


    • maallikko

      Voi tätä saarnaamisen ja oikeassaolemisen tarvetta. Eikös uskontokeskustupalstat ole erikseen?

      • Ingenjör_81

        Jeesuksen tosi Jumaluuden kieltäminen on harhaoppi. Uskovathan Jehovan todistajatkin Jeesuksen olevan Herra, mutta eivät tosi Jumala.


    • Lindeman on saatava ulos TeeVeeSeiskasta.

      • tuntee omansa

        Anna kaikkien kukkien kukkia kukkia vaan ajan loppuun asti. Jumala kerää omansa lopulta neljältä suunnalta taivaaseen.


    • Uudessa liitossa

      Tässä videossa turkulainen saarnaaja kumoaa Lindemanin judaistiset opetukset:

      http://www.youtube.com/watch?v=UrYRsG-vv1s

      Miksi TV 7 ei näytä ohjelmassaan tätä videota? Siinä Pyhä Henki elävöittää puhetta.

      • 1234567...

        Lindemanin opetuksissa en yhdy kaikkeen hänen opetuksissaan. Aikoinaan hän on ollut myös helluntaiherätyksessä mukana.

        1000 vuotista rauhanvaltakuntaa ei vietetä maan päällä, vaan pyhät ovat taivaassa 1000 vuotta, jumalattomat ovat kuolleina 1000 vuoden ajan.
        Jeesus tullessaan toisen kerran herättää uskossa kuolleet kirkastetussa ruumiissa, ja elossa olevat uskovat muutetaan, ja näin heidät temmataan 1000 vuodeksi taivaaseen, jonne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. On vain tämä yksi ylöstempaus kun Jeesus tulee toisen kerran.
        Kaikki, kaikkien kansojen jumalattomat saavat surmansa Hänen ilmestyksestään, ja myöskin paholainen sidotaan, näin maa on autio ja tyhjä sen 1000 vuotta.

        Jokainen ihminen, niin Israelilainen kuin Suomalainenkin on valintansa tehnyt, ennen Jeesuksen toista tulemista. Nyt on aika viedä totuutta kaikille kansoille, sillä uutta mahdollisuutta ei tule Jeesuksen toisen tulemisen jälkeen.

        1000 vuoden jälkeen on jumalattomien herätys, niin he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin. On tullut viimeisen tuomion aika kaikkien aikojen jumalattomille.
        Tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa jumalattomat. TÄMÄ ON TOINEN KUOLEMA.

        Luodaan uusi taivas ja uusi maa, jossa vanhurskaus asuu. Kaikki entinen on mennyt, eikä enää ajatukseen astu.

        Uudessa liitossa kaikki kymmenkäskyä ovat voimassa, sapatti mukaan lukien. Kymmenkäskyä ovat kasvattaja Kristukseen.
        Ruokaohjeet ovat myöskin voimassa, eikä saastaiset eläimet kuten sika kuulu ruokiin.
        Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Pappeus kuuluu myös miehille.


      • 1234567...
        1234567... kirjoitti:

        Lindemanin opetuksissa en yhdy kaikkeen hänen opetuksissaan. Aikoinaan hän on ollut myös helluntaiherätyksessä mukana.

        1000 vuotista rauhanvaltakuntaa ei vietetä maan päällä, vaan pyhät ovat taivaassa 1000 vuotta, jumalattomat ovat kuolleina 1000 vuoden ajan.
        Jeesus tullessaan toisen kerran herättää uskossa kuolleet kirkastetussa ruumiissa, ja elossa olevat uskovat muutetaan, ja näin heidät temmataan 1000 vuodeksi taivaaseen, jonne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. On vain tämä yksi ylöstempaus kun Jeesus tulee toisen kerran.
        Kaikki, kaikkien kansojen jumalattomat saavat surmansa Hänen ilmestyksestään, ja myöskin paholainen sidotaan, näin maa on autio ja tyhjä sen 1000 vuotta.

        Jokainen ihminen, niin Israelilainen kuin Suomalainenkin on valintansa tehnyt, ennen Jeesuksen toista tulemista. Nyt on aika viedä totuutta kaikille kansoille, sillä uutta mahdollisuutta ei tule Jeesuksen toisen tulemisen jälkeen.

        1000 vuoden jälkeen on jumalattomien herätys, niin he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin. On tullut viimeisen tuomion aika kaikkien aikojen jumalattomille.
        Tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa jumalattomat. TÄMÄ ON TOINEN KUOLEMA.

        Luodaan uusi taivas ja uusi maa, jossa vanhurskaus asuu. Kaikki entinen on mennyt, eikä enää ajatukseen astu.

        Uudessa liitossa kaikki kymmenkäskyä ovat voimassa, sapatti mukaan lukien. Kymmenkäskyä ovat kasvattaja Kristukseen.
        Ruokaohjeet ovat myöskin voimassa, eikä saastaiset eläimet kuten sika kuulu ruokiin.
        Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Pappeus kuuluu myös miehille.

        Korjaan: Pappeus kuuluu ainoastaan miehille, ei naisille !


      • Ingenjör_81
        1234567... kirjoitti:

        Korjaan: Pappeus kuuluu ainoastaan miehille, ei naisille !

        Uudessa liitossa kaikki uskovat ovat pappeja. Pastorin ja opettajan virka taas ovat varattu miehille, sillä naisen ei ole soveliasta vallita miestä sen enempää kuin on seurakunnan vallita Kristusta, sillä mies ja vaimo ovat vertauskuva seurakunnasta ja Kristuksesta.


    • 1234567...

      Ingenjör_81. . . . Tuomioita sapatin johdosta: Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. Jumalan oikean sapatin viettäjät julistettiin pannaan. Canon XXIXX alkaa: Kristittyjen ei tule seurata juutalaisuutta lepäämällä sapattisin, vaan heidän on työskenneltävä tuona päivänä, mieluummin kunnioittaen Herran päivää, ja jos voivat levättävä silloin kristittyinä. Mutta jos joku havaitaan olevan juutalaisuuden kannattaja, julistettakoon hänet pannaan, eroon Kristuksesta. - Index Canonum

      Kuka muutti Sunnuntain viikon ensimmäisen päivän nimen Herran päiväksi ? Vuonna 325 jKr. Rooman piispa Sylvester muutti nk. apostolisella vallalla viikon ensimmäisen päivän sunnuntain nimen Herran päiväksi.

      Apostolien tekoja lukiessa huomaa, että Paavali jatkuvasti kokoontui sapattisin saarnaamaan ja opettamaan.
      Jeesus meni myös tapansa mukaan sapattisin synägoogaan opettamaan ja samalla paransi sairaita.
      Jeesuksen ylösnousemus tapahtui sunnuntaina viikon ensimmäisenä päivänä, Jeesus tapasi myös seuraajansa. Pyhä Henki voi laskeutua, niin sunnuntaina kuin kaikkina muinakin viikon päivinä. Ehtoollista voi myös jakaa kaikkina viikon päivinä.

      Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja, joten sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.
      Jeesus sanoikin: Isäni käskyt minä olen pitänyt.

    • Lisää.

      Video oli selkeä.

    • Tex Willer

      Asiasta seitsemänteen, halleluja, ei tätä aihepiiriä suoraan koskeva mutta laitanpa tähän ketjuun tämän kun itseäni alkaa " kutkuttamaan " hieman epämiellyttävästi sillä pedonmerkintä saattaa olla lähellä ja olen miettinyt kuka on oikeassa ja kuka ei koskien onko srk ylöstemmattu vai ei kun pedonmerkintä alkaa. En tiedä. Mulla ei ole asiasta mitään tarkempaa näkemystä kuin se että viisaat neitsyet joko on tai ei ole läsnä maan päällä kun pedonmerkillä merkitseminen alkaa. Monet petoeläimeton jo merkittyjä siruilla. Ilmiselvästi harjoitellaan ihmisten pedonmerkintää varten.

      http://www.youtube.com/watch?v=_awY6U6QUfk

      Tekstitykset päälle jos lausuminen on vaikeaa ymmärtää kuten itselläni.

      Mielestäni uskovan hyvä katsoa tämä video jos on englannin kielen taitoa.

      Käännösapua tarjoaa mm. :

      http://www.sanakirja.org/

      Maailma menee ansaan kun se ei tunne kirtjoituksia ja vaikka haparoivasti tuntisikin niin kukapa heistä uskoisi? Kenties muutamat mutta vaikka järjelä ymmärtäisivätkin niin uhkailujen alkaessa he taipuvat ottamaan pedon merkin eli sen jota ilman ei voinkaupankäyntiä suorittaa. Ollaan tarkkoina, Herra Kristus Jeesus varoitti meitä eksytyksestä. Mikään muu kuin Raamattu ja konservatiiviset veljet ja siskot tulee olla jalkaimmelamppuina.

      Ja konservatiivisetkin tulee tarkoin tutkia Raamatun läpivalaisun avulla. Ei vain kerrran vaan lause lauseelta. Älkää lannistuko, älkää kammoksuko, olkaa iloisia ja valmiina toimimaan tilanteen mukaan.Hyvin kaikki lopulta päättyy vaikka kieli roikkuisikin suusta ulkona jos hieman groteski kielikuva sallitaan mutta peli tulee olemaan sitäkin kovempaa kun profetia on nykyhetkeä sitten kun se on nykyhetkeä. Aika pian on nykyhetkeä, on mun arvioni sopankeiton vaiheesta.

      • 1234567...

        Tex Willer. . . . . Ei temmata ketään ylös, ennen Jeesuksen toista tulemista, se on harhaista opetusta salainen tempaus oppi, ennen Jeesuksen toista tulemista.

        Pedon merkki on sunnuntai ! Miksi sunnuntai ? v.321 jKr. Keisari Konstantinus sääti kuuluisan sunnuntai lakinsa, joka kuului seuraavasti: Auringon kunnioitettavana päivänä asettukoot kaupungin viranomaiset ja kansa lepoon.
        v.364 jKr. Katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa siirsi pyhyyden lauantailta sunnuntaille. Jumala ei ole antanut tähän muutokseen lupaa !

        Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.

        Ilm.14:7. Kumartakaa Häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.
        Jumala loi taivaan ja maan. Paratiisissa Jumala pyhitti/siunasi sapatin pyhä/lepopäiväksi. Jeesuksen sanojen mukaan ihmistä varten.


    • Ei mitään sellaista

      Sitä se adventistinen judaismi saa aikaan. >Ei enää ymmärretä selvää Raamatun sanaa.

      Tosin eräillä on juutalaista judaismia.

      • 1234567...

        Nimimerkille: Ei mitään sellaista.
        Matteus 19:16. Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että saisin iankaikkisen elämän ?
        17. Niin Hän sanoi hänelle: Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää ? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin PIDÄ KÄSKYT.

        Raamatut v.1642 ja 1903. Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi, ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.

        Selvää Raamatun sanaa !


    • Se on ihanaa

      Eikös Jeesus pitänyt sapatin voimassa? Vietti sapattia itse?

      Jos sapattina tapahtuu jotain sellaista että joku tarvitsee apua toiselta tullakseen vaikkapa kuolemalta pelastetuksi niin silloinsaa olla avuksi?

      Sapatti on seitsemäsosan ihmiselämästä elettävänä joten sapattina tapahtuu kaikenlaista avuntarvitsemista noin seitsemäsosa kaikesta avuntarvitsemista?

      Toisaalta jos sapattia viettää niin ei vaikeuksiin juurikaan joudu kun on paikoillaan ja käveleekin max. 30min sapatin aikana? Käytännössä se kävelymäärä tulee siitä täyteen kun kotona pyörii sinne tänne vessan, Raamatun, jääkaapin ja television välejä?

      Pääsi röyhtäisy nyt tässä vaiheessa. Onkohan se merkki jostain? Pitää uusi näppis hankkia. Se tuli mulle mieleen että kun tuossa röyhtäisin niin se on merkki siitä että uusi näppis tulee hankkia prismasta. Aika likainen ja kulunut tämä entinen. Se on ihanaa kun saa uuden näppiksen.

      Ei homostelulle!

    • Raamattu kunniaan
      • 303.000€

        Kiitos vinkistä. Mä alan katsomaan ja jos tulee jotain mieleen niinkommentoinkin tähän. Katselen sen osissa illan aikana. Viimeistään illalla tulen jotain kommentoimaan jos on sellainen olo. Lähtökohta mulla on kuin sekaisin menneellä käellä käkikellossa.

        Olen kasvanut siinä uskossa että sapattia ei tarvitse kristityn viettää ja nyt on pelko herännyt kun että olenko muistanut lukemani väärin koskien selvästikin kristityille annettuja ohjeita sapatinvietosta. Ahdistus ja pelko siitä olenko yksi eksytetyistä on ollut siitä asti kun katsoin Lindemanin opetuksen.

        Sapatti alkaa klo 18 tietääkseni tänään perjantaina ja päättyy tietääkseni klo 18 lauanataina. Varmuuden vuoksi koitan olla kävelemättä liikaa ja koitan olla uskon asioiden parissa ajatuksin, lukemisin ja katsomisin. Niin toimin kyllä arkipäivisinkin. Mutta nyt aivan erityisesti koitan keskittää ajatukseni ja puheeni Jeesukselle. Uutisia lukiessa ajatukset menee muualle kun ajattelee Kataisen puheita että 3 miljardia pitää keksiä säästettävää kun tyuli annettua aiemmat säästöt Kreikalle. Tai ei Katainen sitä sanonut miksi niitä uusia säästöjä pitää keksiä. Ainakaan Ailukselta ei säästökä keksitä ottaa 303.000€ annetaan siitä että ottaa eron työstään. Muille on tarjolla veronkorotuksia....


      • Ingenjör_81
        303.000€ kirjoitti:

        Kiitos vinkistä. Mä alan katsomaan ja jos tulee jotain mieleen niinkommentoinkin tähän. Katselen sen osissa illan aikana. Viimeistään illalla tulen jotain kommentoimaan jos on sellainen olo. Lähtökohta mulla on kuin sekaisin menneellä käellä käkikellossa.

        Olen kasvanut siinä uskossa että sapattia ei tarvitse kristityn viettää ja nyt on pelko herännyt kun että olenko muistanut lukemani väärin koskien selvästikin kristityille annettuja ohjeita sapatinvietosta. Ahdistus ja pelko siitä olenko yksi eksytetyistä on ollut siitä asti kun katsoin Lindemanin opetuksen.

        Sapatti alkaa klo 18 tietääkseni tänään perjantaina ja päättyy tietääkseni klo 18 lauanataina. Varmuuden vuoksi koitan olla kävelemättä liikaa ja koitan olla uskon asioiden parissa ajatuksin, lukemisin ja katsomisin. Niin toimin kyllä arkipäivisinkin. Mutta nyt aivan erityisesti koitan keskittää ajatukseni ja puheeni Jeesukselle. Uutisia lukiessa ajatukset menee muualle kun ajattelee Kataisen puheita että 3 miljardia pitää keksiä säästettävää kun tyuli annettua aiemmat säästöt Kreikalle. Tai ei Katainen sitä sanonut miksi niitä uusia säästöjä pitää keksiä. Ainakaan Ailukselta ei säästökä keksitä ottaa 303.000€ annetaan siitä että ottaa eron työstään. Muille on tarjolla veronkorotuksia....

        "Ahdistus ja pelko siitä olenko yksi eksytetyistä on ollut siitä asti kun katsoin Lindemanin opetuksen."

        Juuri tällainen on se varoitus signaali, joka pitäisi herättää ajatuksia, että onko kyse Jumalalta vai Saatanasta tulevasta viestistä.

        "Kuka on viisas ja ymmärtäväinen teidän joukossanne? Tuokoon hän näkyviin tekonsa hyvällä vaelluksellaan viisauden sävyisyydessä. Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno." - Jaakob 3:13-16

        Jos viesti olisi Jumalalta, niin myös sen vaikutus on erilainen...

        "...Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdas, sitten rauhaisa, lempeä, taipuisa, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä, se ei epäile, ei teeskentele. Vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille." - Jaakob 3:17-18

        Mielestäni tämä luku on kaikista tärkein opettamaan valheopettajan todellisesta opettajasta, sillä koko jae alkaa varoituksesta alkaa opettajaksi.


    • ilahduin
      • JuutalaisistaTaruista

        Samasta osoitteesta löytyy uusi artikkeli aiheesta Shekina. Se liittyy myös juutalaisiin taruihin ja sapatinviettoon, vaikka muutakin tärkeää otsikon alta löytyy.


    • Uudestisyntynyt
    • Kirja kun kirja

      No jo on otsaa sanoa raamattu ainoaksi oikeaksi.

      • ?????.

        Oletko sinä löytänyt jonkun oikeamman kirjan ?


    • Only Raamattu

      Niinhän kaikki uskossa olevat sanovat.

      • Ingenjör_81

      • 1234567...
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Raamattua on tulkittua aika toisensa jälkeen eri tavalla. Suosittelen tätä Pasi Turusen erinomaista videota siitä, kuinka eksyttäjät käyttävät Raamattua vastoin Raamattua. Kristityt ovat Uudessa liitossa, joka löytyy Uudesta testamentista.

        http://patmos.studio24.fi/media/raamatulla_vastoin_raamattua/1700

        On paljon eksyttäjiä, jotka eksyttävät suuret ja pienet, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat kumartamaan petoa. Nämä eksyttäjät käyttävät Raamattua vastoin Raamattua.


    • Samalla linjalla

      Tuo videopuhe oli erikoisen hyvä. Sen Ojares voisi näyttää TV 7. O)ta vakavasti tämä ehdotus. Puheessa on jytyä.

      • Ota vastaan

        Videota voisikin levittää TV7 kautta. Ojares.


    • Jaajon Ravihepo

      Jospa sitäpizzan tilaisi ulkomailla. Suomessa enpizzzoja tilaa ja kaupoastakin ostelen puuroa ja halvallaeleln ja lentolipun hommaan ja ulkomailla paljon syön,itseni lihavaksi.

      Ulkomailla hyvin valitussa maassa, filippiiinit huippuvalinta, elää 100€:llä kuin jaajon ravihevonen.

      Jaajoille palkanalenusta esitämn, liian isoa palkkaa saa.Mitäs Jaajo muuta, kutsu mut lähetykseen niin saat kuulla jätkä lisää hyvää settiä. Hauistalöytyy....poju

    • Ingenjör_81
    • Aamen. Aamen.
    • Tutkikaa onko oikein
      • työläinen. . .

        On hyvä, että on erilaisia vapaapäiviä. Yhtäkään vapaapäivää en antaisi pois. Kiireisessä yhteiskunnassa, on jokainen vapaapäivä tervetullut, niin joulun vapaat kuin juhannuksenkin jne........


      • 11 työläinen
        työläinen. . . kirjoitti:

        On hyvä, että on erilaisia vapaapäiviä. Yhtäkään vapaapäivää en antaisi pois. Kiireisessä yhteiskunnassa, on jokainen vapaapäivä tervetullut, niin joulun vapaat kuin juhannuksenkin jne........

        Toivottavasti eivät vie meiltä loppiaista samoin kuin helatorstaitakaan, vaan antavat olla paikoillaan niinkuin tähänkin asti.
        Koskaan ei ole vapaita liikaa kiireisessä yhteiskunnassa !


    • Vapaa 7. päivänä.

      Hyvä puhe.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe