Suomen huonoin kunta

Mummo muuttaa muuall

Nyt se on todistettu,minkä olen tiennyt jo kauan,eli lähes heti tänne muutettuani.Kunta on todella sairas.Ympäristö on likainen ja roskainen,tällä tarkoitan lähinnä Toijalan keskustaa ja ympäristöä,mutta myös Viialaa ja jopa maaseudunomaista Kylmäkoskea.Kukaan ei siivoa kadunvarsia,tiet ja kadut hoitamattomia,hirveillä kuopilla.Jotkut tiet kuitenkin huippukunnossa,epäilen,että päättäjät asuvat niiden varsilla.Iso sosiaalitapausten joukko hulinoi keskeisimmillä paikoilla vapaasti,nuoriso riehuu Kelan edessä,tosin nyt pakkaset hiukan hillitsevät.Pusikkoa ja risukkoa jopa keskellä kaupunkia,hoitamattomana tietenkin.Liikerakennukset tyhjillään,kaupungin virastotalokin lähes tyhjentynyt kaikista palveluista.Terveyskeskukseen ei pääse kuin viikkojen päästä.Koko paikkakunnan yleisilme on luontaantyöntävä.Lisäksi tuntuu,että esim.katujen ylläpidossa ja kaupungin kiinteistöjen hoidossa käytetään yksiä ja samoja firmoja,onko kilpaillutus todellista? Onko kaupungin johto ja luottamushenkilöt tehtäviensä tasalla ja valvooko heitä kukaan,edes paikallinen lehdistö?

102

5259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulkki

      Akaa suomennettuna: Perseikkö!

      • Ei Toijalan

        takana ole mitään. -Ei viulut ja pasuunat soi.


      • Samaa mieltä!


    • Porho9000

      Kannattaako sinne maalle alunperinkään mennä asumaan. Terveisin tyytyväinen Tamperelainen.

      • Makkara mustana eiku

        Ja Tampereelleko kannattaa?!?!?! :D Voi elämä


      • Hihhihi

    • Make-Muki/Akaa

      Ihan hyvä mesta tää on!

    • Turhaa valitusta

      "Terveyskeskukseen ei pääse kuin viikkojen päästä"
      Eli paremmin toimii kuin Jyväskylässä.
      Onhan tässä aikaa jo useamman kerran haettu. Eka kerran toissavuoden puolella. Ei kuulemma ole kiireellinen.
      Ei ole lääkäriä, ei ole lääkäriä, ei ole lääkäriä jne.

      Vaikka mainostettu kunta on.

    • onnellisuus on

      Haluaisin töitä, sannaa Akaa, puolesta, muistan Akaa on Tampereen ja Etelä - Suomen välimaastossa, se on hyvä ... "niin itkeskelevän nuoren mustiin pukeutuneen tytön, muistan, Akaan, muistan kyynelehtivän Akaan tienvarren, se on sitä samaa muuallakin, kiitän Jumalaamme, seudun kauneimmista ja rumimmista naisista ... olen naisen mies, kysyttäessä minulle seuraaa, Akaan puolella, parhaimman hakea Akaalaisille, Kemiläisille, olenkohan olemassa oloni aikoina saanut seuraavaa vapaa-aikaa, olisikos Akaalla, vaikka muuttaisin kotikuntaani, Pohjoiseen tai Etelään. .......... Loimaan K:n naiselle terveisiä ihanaa aamua ... kahvi-kierrossa ... muistaa, muistaa, Jumalamme avulla, Siunausta!

    • tyhmät nimet

      No onhan se nimi AKAA jo katastrofi. Miksi ei Viiala tai Toijala.
      Sama juttu entinen Vammala nyt Sastamala (kas kun ei saastamala).
      Näin ajattelee hesalainen. Hävetkää Akaan ja Sastamala nimien keksijät.

      • olen maankiertäjä ... työnhakija ... epäselvyys on MM on MM on missä pidät terveyttäsi ja kuntoasi


      • historiaaaaaa

        Tiedän kyllä, että nimet ovat haudasta kaivettuja joita eivät nykyihmiset tunnista.


      • Helsinkiläinen

        Sastamala on ollut paikannimi jo 1400-luvulla, joten sen nimen keksijät tuskin enää pääsevät häpeäpaaluusi. Samoin Akaa on ollut kunnan ja kauppalan nimi ennen Toijalaa. Minusta on mukava, että muinaiset paikannimet säilyvät.

        Et muuten ole "hesalainen"... Sillä kukaan helsinkiläinen ei käytä sanaa "hesalainen".


    • Tamperelainen.

      Akaa on tosi homo ja ruma paikannimi.

      • näsäviisaat

        Ite oot.
        Akaa on uusittu nimi vanhalle paikkakunnalle jossa ei tapahdu paljon mitään.


    • ks064062

      Viesti hesalaiselle:Akaa ja Sastamala ovat historiallisia eli vanhoja nimiä. Akaasta olen samaa mieltä, se kuullostaa oudolta, mutta sitäkin tarvitaan sanaristikoissa. t. Sevian

      • 13+19

        Sataa vanhoja Akaalaisia äkeet selässä!


      • Kaivettu haudasta

        Miksi kaivaa haudasta nimiä joita nykyihmiset eivät tunnista.


    • j.ht

      Ehkä kannattais alkaa keksimään kriisikunnille vähän parempia nimiä,jos ne sitä kautta saisi vähän jonkunlaista dynaamisuutta lisää.

    • Toijalasta

      Arvo Ylppökin oli Akaasta ja Harri Holkeri ja Aki Sirkesalo ja.. ai niin, oikeastaanhan nuo olivat nykyisen Akaan Toijalan alueelta. Mistähän se kertoo? Viialan alueelta on vain yksi missi ja Kylmäkoskella on vankila.....

      • kunatliitos yäk

        Tässä sen näkee mitä kuntaliitos tuottaa. Ei ainakaan kovin hyvää, jos uusi kunta pärjää 'parhaiten' Suomen huonoin kunta -kilpailussa! Eivät uusi Salo ja Kouvola taida olla kovin suosittuja nekään.


      • Betonix
        kunatliitos yäk kirjoitti:

        Tässä sen näkee mitä kuntaliitos tuottaa. Ei ainakaan kovin hyvää, jos uusi kunta pärjää 'parhaiten' Suomen huonoin kunta -kilpailussa! Eivät uusi Salo ja Kouvola taida olla kovin suosittuja nekään.

        Oi suuri ja mahtava Kouvostoliitto...


      • 7 + 5

        Noi Toijalan porukat on valitettavasti kaikki vainajia. Viialasta ovat "yhden missin" lisäksi Arto Nyberg, Kimmo Pohjonen, Jarkko Ahola, A.-M. Tuokko. Varmaan muitakin julkkuja, mutta ei nyt heti tullut muita mieleen.


    • haminarules

      Haminan ongelmana sisäsiittoisuus jossa kaverit keskenään häärii poliitikassa tekemässä päätöksiä. Suuri määrä firmoja lopettanut tai mennyt konkkaan. Jos venäläisten ostajien määrä on todella pieni muihin lähikaupunkiin verrattuna, niin se jo kertoo paikallisesta tasosta. Toki haminassakin on muutama kauppa jossa venäläiset vielä käy, johtuuko sekin että sijaitsevat venäjälle menevän tien varressa. Tosin sekin etu poistuu kun ohitustie valmistuu. Kaupunki muuten on kaunis, jos täällä saisi tuuletettua tiettyjä asioita.

      • Akaassa asunut

        "Haminan ongelmana sisäsiittoisuus jossa kaverit keskenään häärii politiikassa tekemässä päätöksiä". Aivan sama Akaassa. Pitkän on ollut että saa kaupungilta työpaikka ainoastaan jos joku kaveri tai tuttu tai serkku yms. on tunnettu päättäjien piirissä. Puhumattako kuinka osaavat hyödyntää asemasta ne korkeammalla istuvat, mm kaupunkiin omaisuutta myydään kaverille halvalla yms. Tasa-arvo ei ole tämän paikan valtti. Kaupan kassalla huomasin, jos oot kallisti pukeutunut ollaan niin… tai tiedetään että puoliso on varakas. Terveyskeskuksessa katsoin kuinka vastanoton työntekijä järjestää äidille aikaa muiden ohi…. Esimerkkejä voi jatka.
        Onneksi tänne on muuttanut paljon uusia ihmisiä, vähän lievittää sen sisäsiittoisuus.


    • Ihan ok

      Asuin 23- vuotiaaksi aina kauniissa kaupungissa nimeltään tampere. Siitä muutto Pirkkalaan missä asunut nyt nelisen vuotta. Välissä opiskelut Kauhavalla. Tampere on mukava paikka. Pirkkala mielestäni parempi (jos tohtii asua tampereen keskustan ulkopuolella). Akaassa (Viiala) hilluin jonkin aikaa tyttöystävän takia. Viihdyin sielläkin hyvin :) Hyvät ulkoilumahdollisuudet, loistava futiskenttä! Jos kotona asiat hyvin niin Akaa oli ihan kiva paikka. Töihin tampereelle 30 minuuttia motoria pitkin ja kämpät aivan eri hintaluokassa. Voisin muuttaa, ei se paha paikka ole :)

    • Vali Vali

      Yksi paikkakunnan nimi kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.....

    • Vali Vali

      Yksi paikkakunnan nimi kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.....

    • maalla elo ok

      Joka paikassahan on hyviä ja huonoja puolia. On aika pitkälle omasta itsestäkin kiinni onko joku paikka viihtyisä vai ei.

      Mutta on täysin totta että joissakin paikoissa on paljon huonoa ja vain vähän hyvää.

      • Porin kateus

        Kuten sanoit yleensä viihtyminen on enemmän itsestä kuin paikkakunnasta kiinni. Paitsi Porissa. Siellä viihtyvät vain kateus ja keuhkotauti.


      • adasfdfa
        Porin kateus kirjoitti:

        Kuten sanoit yleensä viihtyminen on enemmän itsestä kuin paikkakunnasta kiinni. Paitsi Porissa. Siellä viihtyvät vain kateus ja keuhkotauti.

        Itse asuin vuoden verran Porissa. Siellä ei ollut muuta vikaa kuin asukkaat.


    • kylillä asunut

      Akaa on sydän-Hämettä ja osa hienoa kulttuurialuetta. Harmi, jos asiat ovat menneet rempalleen. Sitä ne ovat tosin monessa muussakin paikassa. Kun Akaan kunnat olivat itsenäisiä, asiat hoidettiin omien kuntalaiseten voimin. Se oli silloin se..

    • Saispa talon kaupaks

      Toijalan takana on Vesilahti jossa todellakaan ei ole edes Alkoa,aina on mentävä toisella paikkakunnalle ostoksille,kun kunnassa käydään vaan nukkumassa ja talotkin jotka on myytävänä hipoo Pispalan hintatasoa,mistä v.itusta saadaan päähän , että Vesilahti on vetovoimainen ja v.itut,mielummin asuisin vaikka Akaassa,kun siellä on sata varmasti paremmat palvelut ja muitakin ihmisiä näkisi muuallakin,kuin tekopyhissä kissanristiäisissä.

      • KusilahdessaAsuva

        Asiaa joka sana, Akaakin mielummin kun kusilahti!


    • Junalla pois

      Akaan alamäki alkoi kuntaliitoksesta. Toijala vielä toimi jollain tavalla.

      Paikkakunnan identiteetti hävisi typerän nimen myötä.

      Sijainti olisi todella hyvä, mutta kaupungin päättäjät riitaisia, eivätkä ole pystyneet hyödyntämään ollenkaan loistavaa sijaintia.

      Politiikka yritysvastaista. Yritykset pakenevat kaupungista ja jäljelle jäänyt vain kateellisten demareiden joukko jakamaan kurjuutta toisilleen.

      Viimeinen pisara oli tuo päätös siitä, että asukkaat joutuvat puhdistamaan jalkakäytävätkin. Jo sitä ennenkin teiden kunnossapidossa oli toivomisen varaa, mutta sen jälkeen jalkakäytävätkin hoitamattomia.

      Kunpa pääsis pois...

      • Ei mikään ihme!

        Muutamia vuosia sitten sinne tuli töihin insinööri joka sai paikan pääasiassa isänsä työpaikalta saaduilla suosituksilla. Insinööriopinnot luisteltiin läpi rimaa hipoen, mutta kun saatiin hienot suositukset isän työpaikalta ja samalla menetelmällä hyvät arvosanat työharjoittelusta, niin työpaikka oli valmista pässinlihaa!
        Varmasti parempiakin olisi löytynyt omalta paikkakunnalta, mutta heillä ei ollut mukanaa paperilla "isukin" kehuja.


      • sossu

        Toijalaa veti vuosikymmenet demarit ja kaikki toimi....nyt toijalassakin vaikuttaa porvarit, joila ei mitään virkaa.

        Sossut palastaan Akaan!!!!


      • joojooo

        Päin vastoin, Toijala-velkahelvetti veti mukanaan lokaan myös Viialan ja Kylmäkosken palveluineen.


    • Ei ikimuuttaja

      En missään tapauksessa muuta Lappeenranta - Mikkeli - Kuopio-Oulu eteläpuolelle.
      Itä-ja Pohjois-Suomeen haluan,jos jonnekin pitäsi muuttaa. Elämä siellä paljon toisenlaista ja rauhallista.

    • Torppa myynnissä

      Tuosta lumihommasta olen niin katkera, että tulen aina ja kaikkialla haukkumaan Akaan kaupunkia!

      Tänne ei todellakaan kannata muuttaa.

      • onko iso edullista

        No meillä hesassa katumaksu 80€/vuosi ja kiinteistövero 820€/vuosi. Kysymyksessä 1950 rakennettu rintamamiestalo ja tontti noin 1100m2.
        Tuskin akaassa maksat yhtä kalliisti.
        Mitä tulee kuntaliitoksiin niin onhan hesassa lähes kaikki kalliimpaa, että siten näissä suurissa kunnissa on "halvempaa".


    • Sosiaalipummit

      Koko Akaan kunta elää valtiontuilla ja suurin osa kuntalaisista loisii erilaisilla tuilla. Sosiaalipummit eivät voi koskaan olla kovinkaan onnellisia, heidän mädännyt elämänasenne näivettää sielun!

    • On todistettu

      Aivan paskamaista seutua. Tehtaat ja työpaikat alaarvoisia.Sutta ja paskaa tehdään.
      Tosiaan Akaa on suomen vittumaisin kaupunki. En astu ees jalallani siihen kylään.

    • Nainen 1962

      Joka paikassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Akaan Toijala loistava sijainniltaan lyhyt matka joka puolelle.
      Olen asunut täällä n. 20 vuotta...
      Työpaikat täällä menee aina ulkopaikkakuntalaiselle vaikka omaa koulutettua väkeäkin olisi...
      Terveyskeskus on arvauskeskus...onneksi on yksityinen lääkärikeskus...kallis mutta saa ainakin palvelua.
      K-Super Markettimme remontoitu juuri...monta ruoka kauppaa...monta pankkia...ja toistaiseksi Kela...ALKO...
      Me asumme loistavalla paikalla melkein omassa rauhassa siltikin lähellä keskustaa.
      Minä ainakin olen tyytyväinen asumiseeni ja olemiseeni Akaan Toijalassa...

      • Mies 1974

        Mielelläni tulisin vähän kokeilemaan Toijalalaista naistakin, millainen on keittiön pöydällä esimerkiksi naida!


      • Naiskato .......
        Mies 1974 kirjoitti:

        Mielelläni tulisin vähän kokeilemaan Toijalalaista naistakin, millainen on keittiön pöydällä esimerkiksi naida!

        Leskirouvasta et ainakaan sellaista löydä, koska siellä on vaan pelkkiä äijänköriläitä.


    • hankala muuttaa

      Akaalaiset eivät oo mitään Ahvenanmaalaisia.

    • IkaPiga

      Sama juttu joka puolella. Talot autioituu, home haisee, pusikot rehottaa, kukaan ei tee eikä tiedä mistään mitään.

      T: Kohtalotoveri 100km luoteesta

    • Haapavesi on todella huono kunta, koska sieltä ei saa lääkäriaikoja, ihmiset ovat töykeitä ( myös palvelualoilla) ympäristöä roskitetaan ja johdossa on keskustalaiset

    • nasu1

      Akaa tuo ihana paikka...kuntaliitoksena viedään kylmäkosken asemalta koulu joka on ainoa, joka ei ole homeessa koko akaan pitäjässä, mutta luultavasti joku kunnan silmäterä aikoo sen ostaa, niin parempi on, että laitetaan koulu pois ja kuljetetaan lapset busseilla homeiseen kouluun...Kylmäkosken arvauskeskus saa myös kuntaliitoksessa lähtöpassit, nytkin siellä on se tilanne, että kaksi päivää ennen hoitotakuun päättymistä saat ajan, kiitos siitä, syöpää ei huomattu ajoissa.Kotihoito on retuperällä, lomautetaan ihmisiä, vaikka nykyinenkään määrä ei riitä sairaslomien takia ja joudutaan olemaan ylitöissä. Ja arvatkaa kuinka paljon vuokrat ovat kunnan asunnoilla toijalassa, enemmän kuin tampereella. Siksi asunnot ovat tyhjillään ja asuntojen kunto on huono. Toijalan keskustassa on hyvin paljon tyhjiä tiloja ja lisää vaan tulee...kuka haluaa yrittää toijalassa kun omatkaan asukkaat eivät käytä palveluita kun niitä on niin vähän...valitettavasti asun toijalassa ja kun saan asunnon muualta niin olen iloinen...Toijalan rautala on aivan kauhea paikka, kaikki juopot on tungettu kahteen kerrostaloon ja työssä käyvät ihmiset joutuvat siitä kärsimään, mutta onneksi akaalla on varaa maksaa sossusta kulut niillekin jotka joutuu lopettaa työnsä juoppojen häirinnän takia.Kertoohan se jo kaiken juuri oli ryöstetty taksi toijalassa käsiaseella ja medi-heli kävi kääntymässä rautalassa...kiva paikka, suosittelen kaikille hulluille ja juopoille.

      • TOSIrealisti Kokkola

        Ilman pakkoliitosten myötä tulleita velvoitteita Kokkola olisi ylivoimaisesti Suomen tyytyväisin kunta, kaupunki. Kokkolassa kaikki on hyvin. Kunhan tuo pirullinen kiusantekijä, virastojen ja koulujen pakkoruotsi saataisiin poistetuksi, niin Kokkola olis koko maailman parhain paikkakunta. Joten Tervetuloa asumaan Kokkolaan!
        Nyt olemme sijalla 9. Samaa näyttää pakkasmittari...


    • TKL413

      On tuo Akaa (varsinkin Toijala ja aseman ympäristö) yksi persreikä, laitapuolen kulkijoiden Mekka. Ainoa hyvä puoli on hyvät yhteydet Tampereelle.

      • mansesterisucks

        Ja Turkuun ja Helsinkiin, Manseen ei halua kerta kaikkiaan...


    • AkaanAlkoholisti

      Mitäs ihmettä. Juuh elikkäs runttukin remontissa ja kohta alkaa valuu tänne porukkaa niin paljon, että Tamperekki kalpenee(?) Hä

    • anelina2

      Ei tullut yllätyksenä tuo uutinen! Asuin Akaassa 9 vuoden ajan. Kun muutin sinne (ruotsalaiselta Pohjanmaalta) ei minulla ollut ennakkoluuloja. Mutta hyvin pian huomasin että paikkakunnalla asuu vain lähiseudulta muuttaneita tai syntyperäisiä. Maahanmuuttajia ei juuri yhtään. Ne jotka ovat muuttaneet kauempa muuttavat pian pois. Minä ja perheeni yritimme sinnitellä. Ihmsiet olivat tytlyjä ja ystäviä oli vaikea saada. Silloin kun (jos) joku avasi suunsa oli hänellä pelkkää huonoa sanottavaa. Kiroiltiin kun kuultiin olevan ruotsinkielinen jne.

      Lasta kiusattiin koulussa ja kun otin yhteyttä vanhempiin ei kukaan ollut kiinnostunut yhteistyöstä.

      Palveluja ei löydy eikä julkista liikennettä kunnan eri osien välillä. Monet palvelut ovat Valkeakoskella ja sinen kulkevat bussit hyvin rajoitetusti.

      Maisemat eivät edes ole kauniit eikä ympäristöä ole hoidettu.

      Onneksi pääsin pois sieltä.

      • TOSIrealisti Kokkola

        Aivan oikein. Ruotsinmurteita ei tarvita edes Akaassa. Tuota täysin typerää ja turhaa murretta. Suomi joutuu maksamaan vuodessa satoja miljoonia euroja tuon turhan ja typerän ruotsinkielen ylläpidosta....!!!


      • Anelina2
        TOSIrealisti Kokkola kirjoitti:

        Aivan oikein. Ruotsinmurteita ei tarvita edes Akaassa. Tuota täysin typerää ja turhaa murretta. Suomi joutuu maksamaan vuodessa satoja miljoonia euroja tuon turhan ja typerän ruotsinkielen ylläpidosta....!!!

        Ja Kokkolan hienon kaupungin pilaavat tuollaiset suvaitsemattomat ihmiset kuin tuo TOSIrealisti. Miksi ihmeessä pitää vihata ruotsin kieltä. Olen asunut Kokkolassa kauemmin kuin Akaassa. Se on kaunis merikaupunki ja pohjalaiset ovat (yleensä) mukavia ihmisiä. Kokkolalaiset ystäväni ovat sekä suomen että ruotsinkielisä. Siellä en ole kuullut mitään noin inhottavaa ennakkoluuloista puhetta. Nuo ennakkoluulot tulevat tietämättömyydestä!

        Mitä sillä säästetyllä rahalla muka tehdään? Ei ainakaan Akaassa satsattu ruotsin kieleen ja kuitenkin säästettiin kaikessa ja kuntalaiset eivät saaneet heille kuuluvia palveluja. Turhia huostaanottoja tehtiin kun asioitten annettiin mennä liian pitkälle. Olisi pitänyt satsata ennalta ehkäiseviin toimenpiteisiin.


    • Snigga

      Ma tykkaa taa akaa tosi hyva kunta koska ihminen hyvin suvaitsevainen vaikka ma en ole talta pain niin ihminen juttele mulle ja sano kaikki hyvä asia tästä kuntasta.

    • Sinne kipinkapin

      Iltalehden tv tänään Toijalan S-marketilla 16.30

      Iltalehdestä terve! Hoi, akaalaiset! Tulkaa kertomaan Akaan S-Marketin eteen, mitä ajattelette kotipaikkanne kyseenalaisesta menestyksestä kuntien imagovertailussa. Mitä hyvää Akaasta löytyy ja missä on parannettavaa. IL-TV on tänään paikalla kello 16.30 alkaen.

    • kotirauhanrikkoja

      sulla on ainakin kaikki ihan helvetin hyvin kun tsiigaa tota iltalehden / fiidin menoo.. pysysitte vitun retut vaa siel kehä kolmosen sisällä ja antaisitte meitin driftata traktoreilla rauhassa

    • Koskilainen

      *VOIMAHALIT* Täältä Koskistakin akaaseen. Muistakaa, että kyllä se aurinko joskus risukasaankin paistaa :D

      btw. Lueskelin äsken piruuttain akaalaisten facefoorumia, eikä voi muuta kuin ihmetellä, mikälaisia vatipäitä teillä on päätöksentekijöinä...

      Maanantaina tarvis tulla pitkästä aikaan viialaan töihin, mitenköhän pää kestää komennuksen?

    • Tuppukylästä hei!

      Ennemmin Viiala tai Toijala,kuin Vesilahti joka on todella ahdistava vakiasuinpaikka,täällä ei ole kerrassaan mitään valinnanvaraa,täys perifeeria eli Toijalan takana ja pahasti.

    • mmmII

      Juntteja ja amiksia paljon... niinkuin kaikissa maalaispitäjissä. sisäsiittoisuutta ja nurkkakuntaisuutta.. Jos tällaisesta tykkää niin sitten on hyvä paikka asua.

      Asunnot saisi olla vieläkin halvempia, kun on kyseessä näin pieni pitäjä....esim vuokra-asunnot monesti samanhintaisia mitä Tampereella.

      Akaan seudussa oli juuri artikkeli jossa puhuttiin kuinka paljon pahoinvointia täällä on kun verrataan samankokoisiin paikkakuntiin, nuoret voivat huonosti jne.

      Plussana hienot uimarannat ja hyvät kulkuyhtydet, sekä sijainti, miinuksena huonot terveyspalvelut..lääkärille ei saa aikoja millään yms.

    • samiiksii

      Maaseudunomainen on Toijalakin . Keskustoissa normaalisti nuoriso viihtyy! jokaisessa paikassa .Tuuppa katsomaan Valkeakosken liiketilajoa !tyhjää löytyy! Missään ei pääse Terveyskaeskukseen nopeasti!! Koskissa on Kiinteistöjen huollot päin peetä! Luottohenkilöissä on oma kastinsa jotka ei noudata vaitiolovelvolisuuttaan yms! pitäiskö Koski liittää Akaaseen? Mitään eroa meillä ei ole! muutakuin se että akaassa ihmiset eivät ole niin kateellisia kuin Valkeakoskella!

      • hb.kl-m

        Lopeta toi hörpöttely, se saa sut puhumaan aivan puuta-heinää..
        Valkeakoski ja Akaa ovat ihan eri planeetalta ja ei kiitos kuntaliitokselle!


    • Voi sinua Akaa

      Työskentelin Akaassa useamman vuoden, vaikka en siellä asukaan. Lähdin pois, enkä ole kyllä hetkeäkään katunut. Ilmapiiri Akaassa on, niin negatiivinen, että tuskin mitään mutosta on mahdollista saada. Kunnan johtoporras on täynnä asiaansa osaamattomia ja johdossa herra, jota kiinnostaa säästäminen ja kurjuden maksimointi kaikissa muodoissaan. Tehkää nyt jotain, osaavat ihmiset kunnan keskeisiltä paikoilta ovat jo lähteneet.

    • ulkojäät

      vittu missä on meidän ulkojäät mattarista!

    • tunnetaan tapaus

      Minkälainen on johtaja Akaassa?

      • Lumikolamies

        Niin, Kuka johtaa ja kenen etua ajaa? - Valtion vai kuntalaisen etua?


    • 99999999999999999

      Akat on harvemmin tyytyväisiä mihinkään.

      • Minä vaan

        Niin ja Hämeen miehet on nynnyjä, varsinkin pikkupaikkakunnilla.


    • urt

      Kilpaillutus jo. Vittu opettele skrivaamaan. Fakta on, että landella asuu vaan valittajia, se on julkiselle sektorille helvetin kallista pitää yllä julkisia palveluja ja infraa joka mökkiin erikseen. Sit te siel valitatte et ois joku muu syy leikata kaikkea teidän menoreiästä: syytetään vuoronperään helsingin herroja, jotka maksaa teille 90 prossaa kaikesta, syytetään vaikka naapurikuntaa tai kepua tai demareita tai kokoomusta tai maahanmuuttajia tai eu:ta ja niin siellä sitten kylänmiehet tuvissaan kirjoittaa nettiin paskaa asioista, joista eivät tiedä mitään. Paras ratkaisu Akaan ongelmiin on lakkauttaa koko mesta.

    • vai vielä jäseneksi

      Akaan osissa sosiaalidemokraattinen ja yleensä vasurienemmistö,ollut iät ajat ja näkyy näin,kun teollisuus on uudelleen muotoutunut.Siihen lisäksi vielä sata-hämäläiset ominaisuudet,niin lajitelmaa kerrakseen. Onneksi siellä on paljon hyvääkin,ei tosin Holkeri,joka oli Oripään kasvatteja.

    • Treelta pois

      Nytpäs aloin miettimään joskos kannattaisi muuttaa Akaaseen. Ajattelin nimittäin että huono tutkimustulos voi johtaa asuntojen hinnan alenemiseen ja poismuuttoon, jolloin vapaaksi tulee hyviä halpoja kämppiä. Ja kun Akaan johto tekee kaikkensa kääntääkseen kunnan maineen hyväksi niin Akkaassa voi olla mukava asua 5 vuoden päästä.

    • #PimiNau

      On tää hei aivan uskomaton paikka.
      Suomen parhailla paikoilla, noin sijaintinsa puolesta, ja täälä eletään nurkkapatrioottista jurottamista.
      Apua täälä saa enintään muuttokuorman teossa, ja jos haluut kavereita....tuo ne mukanas täältä niitä ei saa.
      Näitä ympäristökuntia tähän läpeen haalittiin ilmeisesti vain porkkanarahojen vuoksi. Ja mitä niillä pätäköillä sitte tehtiin...? No noita v....un töyssyjä tohon keskustaan!!! Varmaan jonkinasteinen alansa maailman, ellei sitte peräti Suomenennätys hölmöydessään.
      Niitä sitte eestiläiset heimoveljet naputteli tuossa varmaan pari vuotta. Olis täälä ollu omasta takaaki miehiä tohon konttaamaan, mutta oli niin tentikästä ko ex venakot puurtaa kadulla.

      Sittehän on tämä perusluonne täkäläisillä i h a n omaa luokkaansa.
      Jos jonnekki jää rakennus tyhjilleen, vaikkapa nyt joku kaupungin omistama kiinteistö. Niin eikö se nyt olis järkevää vaikka myydä???? No EI OLE !! Se hiton hyypiö saattaa hyötyä siitä vanhasta homepesästä, annetaan sen vaan lahota niille sijoilleen....siitäs saivat. Eeei meillä pikkurahasta....

      Jos jonkin asteen yrittäjä tässä sangrilaassa, niin katso ettet sitte pärjää, kituutat vaan kovin. Äläkä nyt heleve.....sä ainakaan mitään komiaa kaaraa osta, sen jälkeen et myy enää yhtään mitään.

      Eli kiimaan ja kateuteen täälä voi luottaa aina........tai ainaki kateuteen.

    • huonokyläläinen

      Lohdutuksena voi sanoa,että tässä "kaupungissa"riittää ainakin kampaamoita ja partureita ! Niitä on kymmenittäin,jopa ryppäinä vieri vieressä.Mistä lienee saavansa asiakkaansa,luulisi jo liikekiinteistöjen vuokrienkin rassaavan. Mitään muuta ei sitten olekkaan,vanhasta teollisuus - ja rautatiepaikkakunnosta ei siis mitään jäljellä.Iso osa elää sossun tuilla,ja antaa hyvää esimerkkiä nuorisolle,joka sekin tuntuu olevan väkivaltaista ja remuavaa lajia.Kyllä oli Kylmäkoskelaisille aika isku,kun vastustuksesta huolimatta liitettiin tähän velkapesään. Ja kävi toteen,mitä pelättiin,niin lähti palvelut lopullisesti.Kunnan päättäjille:ensiksi hyväveli politiikka pois ! Sitten nöyryyttä,ja töihin kuntalaisten hyväksi.Tiedän kuitenkin,ettei toteudu,valta turmelee. Muuten,naurattaa vieläkin teidän hunajavuosihömppänne,aliarvioitte asukkaita mokomilla ja muillakin turhilla "taiteillanne". Pelleillään sitten kun on varaa ja asiat kunnossa.

    • FM AK

      Itse seurasin sivusta kuinka Viiala vähitellen muuttui autiokyläksi. Ensin lähti posti, sitten pankit. Entinen "kolmen piipun" kylä muuttui vauraasta kunnasta paskaläjäksi. Nykyään kai on pakko olla auto, kun ei pääse Nordeaan muualla kuin Valkeakoskella.

      Nykyään asun Turussa. Kaikki palvelut lähellä. Eikä tartte olla autoa.

    • huonokaupunkilainen

      Muutitko Varissuolle? :)

      • Anelina2

        Jos haluaa asua yhtä edullisesti vuokralla (tai mahdollisesti myös edullisemmin) kuin Akaassa ei tarvitse huonomaineisiin lähiöihin Turussa muuttaa. Itse muutin muutaman kilometrin päähän Turun ydin keskustasta ja asuntoni on paljon tasokkaampi kuin Toijalassa ja kuitenkaan vuokra ei ole pilviä hipova. Akaassa asuessa oli myös extra kuluja kun kaikki isot liikkeet ym palvelut olivat isommilla paikkakunnilla!


    • ...

      En vaan Topinojalle muutin,siellä on sapuskakin ilmainen.

    • huonokaupunkilainen

      Kerroppa lisää ilmaisista lounaista,jos vaikka tulisin perässä !

    • vuokraamalla omaksi

      Älkääs valittako. Päättäjien aikaansaama taantuma ei ole tavisten syyttelyn aihe. Ratkaisuja nopeasti tulelle. Suomalaiset ovat kekseliäitä kaikessa, jopa syyttelyssä. Mitäs jos tämä suunnaton voimavara käytettäisiin ideoimiseen ja maan kohentamiseen.
      Ensimmäinen lääke on täysin hyödyntämättä Suomessa: muuttatappiokunnat ja kaikki muutkin hereille pankkien ylivaltaa vastaan. Keino on nimeltään "rent house for own" . Ilman pankkeja hankkiminen asunto ikiomaksi, asumalla turvallisesti vuokralla. Johan alkaa tapahtumaan tappiokunnissakin kun ei tarvita pankkilainaa ja saa millaisen lukaalin ikinä haluaa.

    • Metrinen otsassa...

      Toijala suomen persereikä, kattoskaas ny ihan oikeasti ympärillenne niin huomaatte. Ei tulisi mieleenkää suositella asuinpaikaksi kenellekään...

    • AKAA

      AKAA PÄÄLLE!

    • josaldinho57787

      KYL MÄ VOISIN ASUU AKAASSA < JA MUUTTAA SITÄ KAUTTA TAMPEREELLE

    • ttg

      AIVAN SAMAA MIELTÄ!! Akaa(Toijala) on todella maineensa arvoinen. Kunnassa asioiden hoito on vähintäänkin mielenkiintoista!! Kytköksiä sinne ja tänne ja pelaillaan pikkukunnan leikkejä,luullen ettei kukaan huomaa. En todellakaan suosittele menemään lähellekkään ko.kuntaa.
      En juuri löydä etsimälläkään positiivista Akaasta,enkä ole ainoa

    • Lisää palv tarvitaan

      Koskahan Pispalan woimakin täältä pois muuttaa?

    • pöö

      Moro!

    • psycho2

      Itse asuin vuosia siellä,poishan sieltä oli pakko päästä ku porukka oli niin kateellista kaikesta mahdollisesta..ja jos erotut tuulipuku kansasta niin pääset kyllä silmätikuksi heti ja kuulut vähintään Mafiaan. Asuin siis viialassa jossa omat sukulaisetkin olivat kateellisia ja päivääkään muuttoani en ole katunut.

    • asukas 70

      Ränsistyneet rakennukset purettava.ympäristö siistittävä ja vanhat rumat liikenne merkit poistettava. Toijalasta.Viialasta.Kylmäkoskelta.(nämä on ne oikeat nimet)

      muutoin alue on suomen kärkikaartia liikeelämän näkökulmasta ja samoin asumisen suhteen joka paikaan muualle pääsee todella helposti ja kohtuulisen matkan päässä.Turku.Helsinki.Tampere.Hämeenlinna.jne.
      messut joissa liikeelämää edustetaan vahvasti brändia nostaen näin lisääntyy työpaikat ja lidli kauppa on kiireesti saatava Toijalaan
      ja surkeet liikenne väylät heti päällystettävä

    • Riparuostuu

      Paikkakunnan ainoat veronmaksajat ovat Alkon asiakkaat, jotka tankittavat ABC-llä paikkakunnalle ajaessaan.

    • ex-tamperelainen
    • hdvnta

      Viiala on paskin paikka asua ikinä.
      Onneksi päästiin pois. Jokunen vuosi asuttiin ja olen NIIN onnellinen että saatiin talo myytyä sieltä.
      Koko paikka on hirveä, niin kylä kuin ihmiset...
      En suosittele kenellekkään, mieluiten maksaa esim talosta muualla enemmän kuin muuttaa tonne kamalaan paikkaan.

      • Läjiäriittää

        Pienet on ympyräsi, kyllä niitä oikein kenkkujakin paikkoja suomesta löytyy, kukin hakee sopivan omiin tarpeisiin. Ja hintahan menee kysynnän mukaan... ja en pitäisi kallista pks aluetta mitenkään kivana, minusta aivan paskinta asumisen kannalta korpien lisäksi.


    • hunajaviikkomiäs

      Ihmetyttää kampaamojen ja partureiden runsaus.Mistä saavat päivittäiset asiakkaansa? Ruokakauppojen lisäksi täällä ei oikein muita palveluja olekkaan.Pikkuliikkeet ovat auki koska lystäävät,auki ollessa myyjät nurkan takana tupakalla.Täkäläisestä (Toijala) kodinkoneliikkeestä olen saanut niin huonoa palvelua,etten sinne enää mene.Hinnatkin älyttömät. Viinakaupasta ja S-marketista saa melko hyvää palvelua,lienevät ainoat liikkeet,joiden henkilökunta on koulutettu asiakaspalveluun. Ja kunnalle:keräyttäkää ne aurauskepit jo vihdoin elokuussa pois tienpenkoilta ja velvoittakaa urakoitsijanne huolehtimaan moisista asioista vastaisuudessa,Roskaisuus ja tuollaiset laiminlyönnit antavat erittäin huonoa kuvaa kunnasta. Ja unohtakaa pöljät keskustasuunnitelmanne,matkakeskuksenne ja hunajajuhlanne,ei niitä kukaan kaipaa eikä tarvitse.

    • paskapaikka

      Tiet kammalassa kunnosa, kaupungintalon henkilökunta ovat ylimielisiä ja epäpäteviä, täällä on kaikki päin persettä,

    • ylimielisiä

      Kokoomus ja demarit huseraa akaassa hyöstönä keskustalaiset, ja tulos on näkyvissä, kaikki Akaassa päin persettä.

    • SIEootKYRPÄ

      Akaassa asuu vaan homoja ja neekeriä..

    • noopsis

      Viiala = suomen huonoin kunta
      Onneksi pääsin pois sieltä.
      Onnekkaita ollaan kun lähdimme ajoissa pois :)

    • Parooni_vittusieni666

      Aivamberseestä tossaja

    • miksinäitätaas

      Demarit ja kokoomuslaiset sotkee taas akaan kaupungin asiat,,,

    • eiköikinäopi

      Helvetin ylimielisiä ovat ,,,kokkarit ja demut,,,, ja taas heitä on valtuustossa enemistö,,,

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      2032
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1917
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe