Autopaikkojen lämmitystolpat

talvi saapui

Viimepäivien pakkaset ovat pakottaneet autoilijat lämmittämään autojensa moottoreita ja huomasin että moni jättää lukitsematta lämmitystolpan luukun.
Ulkona sijaitseva, varsinkin matalalla oleva pistorasia kannattaisi lukita ja moottorin lämmitysjohdon eheys kannattaa myös tarkistaa.

9

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkea sattuu

      Kun lähtee liikenteeseen tuollaisen lämmitysjohdon päästä, kannattaa johto irroittaa ja kerätä talteen ennen liikkeellelähtöä, koska joka talvi näkee noita "peikonhäntiä" liikenteessä ja teiden varsille pudonneina. Pahimmassa tapauksessahan venähtänyt kaapeli muodostaa oikosulun ja rikkoo lämmitystolpan rasian sekä polttaa samalla vielä talon sulakkeetkin. Töpseli saattaa myös pompata konepeltiin tai tuulilasiin lopulta irrottuaan kovasta "pännistä".

    • haha

      Joskus näin kun oli yön aikana pistetty parkkipaikalta paskaksi jokainen avonainen tolppa :D

      • sukankuluttaja

        Mistäs täällä Paimiossa muuten saa noita pienipäisiä lämmitysjohtoja, joita uudemmissa autoissa näkee? Ei edes tarjoustalossa ollut. Tarvetta tuntuisi olevan.


      • paska kauppa
        sukankuluttaja kirjoitti:

        Mistäs täällä Paimiossa muuten saa noita pienipäisiä lämmitysjohtoja, joita uudemmissa autoissa näkee? Ei edes tarjoustalossa ollut. Tarvetta tuntuisi olevan.

        Paimion tarjoustalossa ei ole oikein mitään. Paska paikka! Monta kertaa olen huomannut että valikoimista puuttuu vaikka mitä sellaista mitä tarvitsisi ja luulisi löytyvän tuollaisesta kaupasta mutta kun ei. Ajan nykyään suoraan honkongiin tai motonettiin.


      • johtolankoja
        sukankuluttaja kirjoitti:

        Mistäs täällä Paimiossa muuten saa noita pienipäisiä lämmitysjohtoja, joita uudemmissa autoissa näkee? Ei edes tarjoustalossa ollut. Tarvetta tuntuisi olevan.

        No nyt näkyy Tarjoustalostakin noita pienipäisiä Defa-verkkokaapeleita löytyvän. Hintaahan niillä on joka paikassa, kuten Motonetissäkin 27:n euron korvilla. Jos käy tuuri, tuollaisen johdon voi löytää joskus tienposkestakin.


    • töpseli tolpassa

      Tolpan lukko jäätyy. Pakko jättää auki.

      • niin kai

        Nykyään, kun käytössä on synteettiset öljyt, auto lähtee käyntiin kuin palmun alta, vaikka ei aina muistaisi lämmittääkään. Näin ainakin bensamoottorilla varustetut. Dieseleistä on paha mennä sanomaan.


    • bmw1

      niinhän se lähtee käyntiin kuin palmun alta, mutta ikkunat ovat jäässä. kun käyttää sisätilanlämmitintä, niin ei tarvi raaputtaa ikkunoita puhtaaksi, nääs.

    • kyllä se siitä

      Mä pruukaan heittää vanhan kauhtuneen täkin tuulilasin päälle yöksi. Se pysyy siinä, kun yläkulmat jättää etuovien väliin, kun plätkäisee ovet kiinni. Taakse ei mitään tarvitse nähdäkään, kun se on aina peräänajajan vika, jos sinne joku osuu ja takalasin lämmitin onkin monessa uudemmassa autossa vakiokamaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe