Sanokaas..

viisaammat..

Polvi turvoksissa ja nestettä täynnä. Ei auta poistaminenkaan, sillä vesi tulee heti takaisin. Jalalla ei kärsi kunnolla kävellä, vaan sitä vihloo ja se tuikkii kipua. Alasäärtä kuumottaa ja on kuumetta. Kuullostaako reumalta? Lääkärin mielestä on.

5

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polvestamyös

      Minulla alkoi reuma juuri noin polvesta, oli kyllä myös veressä kunnon markkerit kun tutkittiin eli seroposiitivinen selvä tapaus. Neste ja turvotus on hävinnyt (kipu alkoi melkein vuosi sitten maaliskuussa) mutta kipu ei. Alan olla epätoivoinen. Muualle reuma ei ole levinyyt, lääkeitä menee kolmea.

      Kävin varmuuden vuoksi omin päin magneetissa onko lisäksi vielä kierukka- tai muuta vaivaa, näkyi että reuma oli jo syönyt ruston kokonaan lateraalipinnoilta, tai ehkä yhdessä alkavan nivelrikon kanssa.

      Tsemppiä, mun polvi on kuitenkin pikku hiljaa parantunut, uskon että jonain päivänä ei tartte lyyhätä.

      • huitukkaliini

        Otettiinko paljon verikokeita, kun tutkittiin reuman mahdollisuutta?


    • äskeinenee

      Ensi tutkittiin polvesta saatu nivelneste, siinä oli streiili tulehdus eli epäiltiin reaktiivista artriittia. Jos ei ole tuttu tauti, guuglella löytyy. Sen aiheuttajaa alettiin etsimään ja otetttin tosi paljon kokeita: klamydia, borrelioosi, salmonella, yersina, campylo ja oliko vielä muitakin. Salmonellasta löytyi lieviä vasta-aineita verestä, ja piti ottaa uusintanäyte (jälkikäteen luin labrattulokset) mutta vahingossa lääkäri otatti uusinnan ulosteesta, jossa sitä ei edelliselläkään kerralla enää näkynyt.
      Lievää salmonellaa ei alettu hoitamaan, mutta onneksi tulin puhelun aikana maininneeksi, että pikkusormien niveliäkin pakottaa. (myöhemmin röntgenissä nähtiin niissä on vain nivelrikko). Kohta lääkäri soitti että mene vielä reumakokeeseen ja molemmat arvot (RF ja sitruullitti tms) olivat reippaasti koholla.
      Yhden polven tulehdus ja reumaverikokeet aiheuttivat diagnoosin. Nyt on kulunut tosiaan puoli vuotta eikä mitään uutta kamalaa ole tapahnut.
      Itse mietin vielä mihin unohtui reaktiivinen artriitti kun salmonella oli kuitenkin ollut (oli oireetkin passeliin aikaan), mutta sillä ei ole kuulemma väliä. Ei kai olekaan, hyvä että reuma löytyi noin nopeasti, alan uskoa että lääkkeillä on saatu hyvin kuriin kun ajoissa aloitettiin.

    • mari2

      Hei!
      Olen -85 syntynyt ja nivelreuma todettu ollessani 2-3-v. koettu kyl matkanvarrella monenlaista. Nykyinen tilanne on se, että enempi oireillut polvet, etenkin vasen. Useasti tyhjennettävä sitä nesteestä joko terveyskeskuksessa tai keskussairaalassa ja perään laitettu kortisoni. Tuntuu siltä ku joka kuukausi polven turvotuksen vuoksi käytävä paikallishoitamassa.
      Itselläni ei ole käytössä biologisia lääkkeitä käytössä tähän mennessä ollenkaan. Eikä näistä siis ole kokemusta.
      Olen alkanut kyllä kiinnostumaan biologisista lääkkeistä.
      käytössä tabletteja: prednisolon, metotreksaatti, oxiklorin foolihappo, salazopyrin sekä kalkki. On tullut mietittyä miten polvivaivan saisi paremmin kuriin jottei tarttis jatkuvasti olla pistämässä polveen kortisonia.

    • kokeilisin jos saisi

      Jenkkitutkimuksissa on todettu, että jos heti reumadiagnoosin tultua annetaan vuosi kunnon biologisia lääkkeitä, koko reuma saattaa vaipua kohtuu hyvin unholaan. Tähän suomessa ei ole varaa, biologiset ovat niin kalliita, niitä saa vasta viime hädässä. Ja silti puhutaan uulkisuudessa kuinka hyviä uusia reumalääkkeitä on. Onhan niitä mutta kun ei saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe