Miten voi saavuttaa sisäisen tasapainon

kadotettu onni

ja siitä kumpuavan onnen? Olen kerran kokenut sellaisen, mutta sitten menin ihastumaan, ja itseeni kohdistuneet tunteet suuntautuivat muualle. Ihastuksen hävittyä elämästäni, jäljelle jäi tyhjää. Taustani on sellainen, että olen halveksinut ja vihannut itseäni pitkään. Hetki jotain muuta tuntui hyvältä, mutta nykyään sellainen on jälleen mahdotonta.

Kerro vain oma tarinasi. Yritän tulkita sitä elämääni vasten, jos vaikka oivaltaisin jotain.

11

2169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piti niellä monen värisiä pillereitä, puhua monille tuntemattomille ihmisille. selvittää omat henkiset lukkonsa ja solmunsa. piti rakastua vääriin ihmisiin. piti satuttaa itteensä henkisesti ja fyysisesti. piti löytää se oikea. piti hankkia kaksi kissaa. piti erota. piti löytää maailman ihanin ystävä. piti muuttaa omilleen. piti selvittää suhteet perheenjäseniin. piti käydä terapiassa kolme vuotta. piti käydä kääntymässä eri osastoilla. piti palata lapsuuden muistoihin. piti kohdata pelot ja menneisyyden möröt. piti vihata tosi paljon itteensä. piti opetella pesemään pyykkiä käsin. piti tulla toimeen vedellä ja kuivalla leivällä pitkiä aikoja. piti lihoa monta kiloa. piti laihtua monta kiloa. piti yrittää tappaa itsensä kolmesti. yksinkertaisesti piti kohdata se mitä elämä eteen heitti ja oppia siitä.

    • aw4oitoaetipteowa

      Sun pitää vaan ihan rauhassa ettiä ittes. Älä katkeroidu. Mieti elämäsi lävitse, yritä vaikka piirtää, vaikket osaisikaan. Tai ilmaise itseäsi jollain muulla tavoin. Älä syytä itseäsi, älä itke kaatunutta maitoa. Yritä antaa muille sen sijaan, että vaatisit muilta. Sellainen ihminen on kiva kohdattava.

      Älä pakene päihteilyyn yms. omaa tuskaasi. Tämän minä tiedän. Elämän tasapainottomuus vaan pahentaa asioita. Rauhoitu, aikuistu, elä sitä harmaata arkea, niin v-mäistä kuin se olisikin.

      Katsele ympärillesi ihan rauhassa. Olet varmaan ihan nätti ihminen. Ei sulla mitään hätää ole. Ja katkeroitumattomuudella tarkoitan sitä, että tee vaikka se seuraava aloite itte, äläkä ajattele, mutku kaikille muille mies on tenhyt aloitteen (jos nyt olet nainen). Rohkeus, itsevarmuus ja sisäinen rauha tulee kuin itsestään kun olet tehnyt sovinnon itsesi kanssa (ja samalla ihastuksesi, mutta lähinnä olet tosiaan vihainen itsellesi, mutta sitä voi olla vaikea tajuta, jos sen projisoi).

    • oikea rauha

      Kun olet suostunut Jumalan lahjoittamaan sovintoon niin vain silloin ihmisen sydän voi tuntea todellista rauhaa ja lepoa. Ei ihmisen sisältä löydy todellista rauhaa vaan uskoteltua pettävää. Turvaa Jumalaan hänen sanansa lupauksiin ja voit saada rauhan Jumalan kanssa. Epäuskossaan ihminen menettää todellisen rauhan, koska rauha tarkoittaa sitä että sinun syntisi on sovitettu Kristuksen sovitustyön ansiosta, ja ken hylkää tämän armon niin rauhaa ei ole.

      Oikea rauha tulee ihmisen ulkopuolelta.

    • Sanoisin näin...

      Mun mielestä sisäinen tasapaino löytyy

      1. terveistä elämäntavoista: urheilu, terveellinen ravinto, säännöllinen unirytmi
      2. asioista joiden toteuttaminen sytyttää oman sisäisen palon elämään
      3. perheestä, läheisistä ja ystävistä, joiden kanssa elämä on mukavaa

      Jokainen on itse vastuussa itsestään. Tasapainoinen ihminen on onnellinen. Onni on tila, ei päämäärä.

      Pidemmin sanoen tasapaino ja onni löytyy omasta itsestä, sisältä, ne on siellä olemassa kun kuuntelee ja etsii niitä pienistä asioista jotka on jo saanut ja joita voi elämässään toteuttaa, osaa olla kiitollinen niistä ja antaa niille arvoa. Onnelliset sattumukset vaihtelevat elämässä, niitä tulee silloin kuin tulee ja kannattaa vain keskittyä nauttimaan nykyhetkestä ja kuvitella unelmia jotka tulevaisuudessa haluaa toteuttaa. Onnen sattumukset eivät itsessään tuo onnea tai tee pysyvästi onnelliseksi, samoin tasapainoon kovasti yrittäminen ei takaa sitä ainakaan pysyvästi, se on nykyhetki jonka ymmärtäminen, hyväksyminen ja arvostaminen tekee onnelliseksi ja tasapainoiseksi.

      • Lisäys

        Jos joku noista kolmesta ekasta kohdasta puuttuu tai on vaillinainen, tee kovasti töitä sen eteen että saavutat sen. Tekosyyt on tekosyitä, aina löytyy keinot kun uskaltaa kohdata totuuden siitä miten asiat saa järjestykseen, on oltava rohkea tehdäkseen muutoksia jotta tasapaino löytyy. Itse löysin oman tasapainon ja sisäisen tyyneyden ja onnen siten.


    • Joneri

      Me kaikki elämme tasapainossa, mutta aikuistuessamme tarpeiden määrä kasvaa mielihalujemme mukana. Mitä enemmän haluat, vaadit, myöskin jos ajattelet yli äyräiden, niin kaikki saattaa tuntua vaikeammalta, palataksesi takaisin siihen mistä lähdit.

      Yhteiskuntamme tekee monista stressaantuneita kaiken tämän tarpeettoman kiireen keskellä. Elämän arvot heittelevät laidasta toiseen, eikä hyvinvointisuus tunnu kukoistavan kuin taloudellisesti rikkailla ihmisillä. Mikä ei pidä paikkansa; lisää rahaa, enemmän menoja ja kustannuksia, sekä samalla turhaa kontrollia asioihin joita et tarvi.

      Liika on aina liikaa. Sen kun muistat ja elät simppelisti niin kaikki menee helpommin.

      Annan vinkin, että sulje tietokone, kännykkä, televisio. Älä mieti kuukauden mainoskuvastoa. Älä katso menneeseen tai tulevaan. Elä hetkessä ja nauti itsestäsi ja kaikesta ympärillä. Kun opit hyväksymään kokonaisuuden niin myös onni tulee sen myötä.

      Tämä ei ole helppoa eikä kaikki ihmiset enää kykene tähän. Mutta aina on hyvä elää haasteille ja tavoitella jotakin, jonka eteen voi toimia nyt, heti.

      Aika ei paranna haavoja eikä sen tarvitsekkaan. Asia erikseen onko haava edes todellinen ja miten käsitämme sen. Eiks nii? (:

      • tyhjäcanvas

        lyhyesti onnellisuus on sitä kun tietää mihin on tyytyväinen


    • Selkeys

      Sisäinen tasapaino tulee sisäisestä selkeydestä, eli kysymys on, että miten se selkeytetään. Tutustupa kunnolla sellaiseen kuin Alkuajatukseen, löysin siitä tietoa sisäisen selkeyttämiseen, ja se toimii.

    • iuiyufohip

      MInun piti käydä ihan pohjalla ja sitten tehdä päätös että Olen onnellinen ja kohtelen itseäni paremmin! Sen jälkeen olen jättänyt negatiiviset ihmiset ja ollut kiltimpi itselleni. Kaikki asiat on sen jälkeen mennyt parempaan suuntaan. Päätin vaan että tästä lähtien olen onnellinen (yksin ensimmäistä kertaa ilman parisuhdetta tai riippuvuutta toisista) ja ilman sitä päätöstä olisin jäänyt sinne pohjalle..

    • påmmåö

      Ykkönen on ykkönen, se riittää. Eli kiva tytsi...

    • IntiaaniViisautta

      Ehkä oma sisäinen onneni löytyi siitä kun ymmärsin että onni löytyy itsestä ei muista. Suuri voima on sinussa etsi se.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9139
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3799
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2665
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2494
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1773
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1602
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe