Miten suojata iho pakkasella?!

Kaipaan neuvoja

Haluaisin kuulla teidän kultaisia ihonhoito vinkkejä, kokemuksia ja kylmyyden vaikutuksesta ihonne kuntoon.

Mulla on tässä viikon aikana ilmestynyt kasvoihin pienen pieniä näppyjä joita ei ennen ollut ja iho oli viikko sitten ihanan sileä mutta nyt tuntuu karhealta etenkin leuka ja otsa :(:( Epäilen että nämä näpyt johtuvat tuosta jäätävästä kylmyydestä kun yhtäkkiä tuli noi pakkaset. Voiko olla mahdollista?
Hoidan ihoa seuraavasti: Aamuin illoin puhdistus Erisan hoitavalla puhdistusgeelillä, illalla puhdistuksen jälkeen tarvittaessa mahdollisen finnin päälle hyppysellinen Basiron voidetta ja Erisan kosteuttavaa kasvovoidetta jonka rasvaisuus 1/3. Toinen Erisanin kasvovoide jonka rasvaisuus 2/3 on liian rasvainen mun ihoon. Joskus myös aamu puhdistuksen jälkeen saatan laittaa tätä kosteusvoidetta.
Tämä ihonhoito rutiini on ollut tähän astisen elämäni aikana paras ja iho on pysynyt hyvänä viime kesästä lähtien. Nyt kuitenkin tuntuu että tämä rutiini ei toimi enään näin kylmään vuodenaikaan ja jotain muutosta pitäisi tehdä enkä halua enään saada ihoani täyteen pikku näppylöitä mitä se oli vuosi sitten :( 100% varmin tapa suojata iho pakkaselta on varmasti se ettei yksinkertaisesti mene pakkasella pihalle, mutta ei sitä voi sisälläkään kuivassa huone ilmassa koko aikaa olla.. :/

9

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maitoparta

      En osaa sanoa muuta kuin tuohon basironin käyttöön että sitä laitetaan koko kasvoille, ei auta yksittäisiin kohtiin. Sormen pään kokoinen köntti ja levität koko naamaan. ekan viikon kirvelee ja on kuiva mutta iho tottuu ajan kanssa. tämän kanssa ehdottomasti kosteusvoidetta.

    • 1270+65

      En usko, että pakkaset niitä näppyjä tekee. Luin muutes juuri yhdestä sport-lehdestä, että meikkivoide on parhain suoja iholle talvella.

    • khigih

      Ei kannata pestä ihoa pakkasella ollenkaan kun se kuivuu liikaa. Eikä se ihon pinnan puhdistus muutenkaan ole hyväksi, päinvastoin kuin kuvitellaan. Ihon pinnalle kuuluu luonnollinen rasvakerros, eikä se aiheuta aknea vaan suojaa ihoa. Olen itse vakuuttunut siitä että liika pesu ja puhdistus pahentaa aknea.

    • Moniriesa

      Pakkasella iho kuivuu ulkoillessa, ja kylmäherkälle iholle tulee (itsellä) jopa nokkosrokkoihottumaa, ilman paleltumistakin.
      Ihon pitää antaa tasaantua itekseen ulkoilun jälkeen. Pesu tavalleen, mutta miedolla. Sitten heti se kosteutus. Imeytän ihan vanusta voidetta, vähärasvaista, kunnes iho ei ime enää, voi viedä kymmenisen minuuttia. Pikkasen myöhemmin basironin, jos tarpeen.
      Nokkosrokkoa voi näkyä seur. aamunakin, ja vain pyyhkäisen kosteusvoiteella, ja puolen tunnin päästä lenkille.
      Nyt kun lomalla, hyvin ehtii.
      Allergiat ja herkkyys säälle kulkee kimpassa, samoin atopia- joskin kyl atoopikoillakin pon aknea. Mitä atooppisempi, sitä enempi kosteutta. Iho kestää näin hyvinkin arjessa, tuulen, pakkasenkin, ja ennen ulosmenoa EI mitään!

      • khigih

        En kyllä ymmärrä tuota että ensin pestään ihon oma luontainen rasvakerros kokonaan pois ja laitetaan tilalle keinorasvaa, joka sisältää ties mitä parabeeneja (säilöntäaineita joiden epäillään aiheuttavan rintasyöpää). Ei ihme että iho on huonossa kunnossa ja ärtynyt. Kattokaapa vähän mitä ne kosteusvoiteet sisältävät.


      • srfsztzstzz
        khigih kirjoitti:

        En kyllä ymmärrä tuota että ensin pestään ihon oma luontainen rasvakerros kokonaan pois ja laitetaan tilalle keinorasvaa, joka sisältää ties mitä parabeeneja (säilöntäaineita joiden epäillään aiheuttavan rintasyöpää). Ei ihme että iho on huonossa kunnossa ja ärtynyt. Kattokaapa vähän mitä ne kosteusvoiteet sisältävät.

        Hangilla kannattaa ottaa jo aurinkosuoja käyttöön, kun lumi heijastaa. SIlloin on parempi pestä yön rasvat pois, jotta voide imeytyy.


    • herkkähipiä

      Atoopikollakin, esim. ammatin takia ihoon tarttuu... Itse olen alalla, jossa oma hiki, liat, metallipölyt tekee oikein kivasti "kalvon" naamaan ja muuallekkin ihoon.Jos noita sotkuja ei poista, on edessä ongelmia. Alempana kerroksissa muhivat aknen kystatkin tykkää että vähän pehmitellään.(Nikkelipöly, muu metallipöly, muut pölyt, koromikäryt, kaikki muu tavara mitä ihoon töissä tulee kuin esim. tiettyjä roiskeita, sumuttuneena kemikaaliasioitakin joskus.)

      Kosteus ja läpirasvoittaminen ties millä on vähän eri juttu. Atopiassa kun ihon pintaan ainakaan ei tule tarpeeksi omia rasvoja. Mikä haihduttaa kosteutta, iho on karhea ja kerää sotkuja. sama ihminen voi sairastaa atopiaa ja syvemmällä muhivaa aknea, miten tällaisen ohjeistus ihonhoitoon?
      Toki, kokeiltu olla pikapesaisematta, jopa pari viikkoa yhdellä vaelluksella. Tulos oli täysin tukossa oleva iho, kaipasi vettä... sillä erolla ettei toki maastossa ollut niitä pahimpia ihon ärsyttäjiä.

    • edejotainapua

      Totta on että iho kuivui kuurilla melko paljon. Talvi entisestään pahensi ihoani, sillä se oli aivan kuiva kun tulin koulusta kotiin. Enkä tietenkään koulussa kehdannut ruveta rasvailemaa koko pärstääni... Sinnittelin ja nyt ei enään ole uusia finnejä syntynyt. Ainoastaan arvet haittaavat minua ja punoitus.. Kai sekin ajan mittaa häviää.

    • merisusi

      Olen vanha merimies.Jo poikasena menin merille.Seisoskellessani laivan keulassa kovan merituulen puhaltaessa parkkiintuneelle naamalleni,finnit ja mustapäät suorastaan lensivät tuulen mukana pois.Kotisatamassa olijoille neuvo.Paras ja hyvä ihonkuorinta onnistuu merisuolalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe