Baarin perustaminen

Baru

Olisin kiinnostunut perustaa oman baarin. Olen pitkään haaveillut siitä. Kuinka paljon mahdollisesti tulee hintaa vuokrata tai ihan ostaa tilat siihen? Kävi jo mielessä että olisi hienoa ihan itse rakennuttaa sellainen tila tuonne kadun kulmaan mutta se ei ole halpaa, joten pakko tyytyä vähempään. :D Nojoo, ehkä turhan isot luulot, mutta eihän sitä tiedä vaikka pyörisikin. Soittaisin siellä ainakin iltaisin, öisin (kenties) hyvää tekno, trance musiikkia ja siellä olisi tanssilava. Haluaisin olla yksi ja ainoa työntekijä siinä. Eipähän tarvitsisi maksaa palkkoja muille. Lappuhommelit ovat varmaan melko hankalia, mutta ainahan voi kysellä neuvoa tuttavilta. Ei ole minkäänlaista kokemusta niistä enkä tiedä oikeastaan että mitä paperiasioita minun olisi hoidettava. Olen miettinyt sitä, että kuinka hyvin siellä melussa kuulee, mitä asiakkaat tulevat tilaamaan ja eihän minun itse tarvitse huudella mitään. :D Musiikki saisi tulla ihan tietokoneelta, YouTubesta. :) Sieltä olen etsiskellyt ja löytänyt hyviä biisejä, mutta en ole saanut ostettua mistään. Onko se "laitonta" tai jotenkin, jos soittaa baarissa musiikkia, josta muusikko ei saa mitään itselle? Anteeksi vain tyhmät kysymykset, mutta olen melko uusiavuton tässä. Toivoisin asiallisia vastauksia ja kiitän etukäteen jos viitsisitte valaista minulle hieman tätä asiaa. :)

23

9892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epä

      Musiikin julkinen esittäminen ilman lupia on rikos. Haluat tienata rahaa muusikoiden tekemän musiikin kanssa, mutta et halua maksaa siitä rahaa.

      Jatka haaveilua, mutta yritysmaailma ei ole kertomasi perusteella vielä ajankohtainen sinulle.

    • erpo

      Epä on oikeassa, älä aloita toimintaa. Jos kuitenkin aiot aloittaa,
      niin tiedoksesi että baareja saa ihan ilmaiseksi monelta paikkakunnalta.
      Sen kuin menet ja otat baarin itsellesi. Anniskeluluvan toki tarvit ja kirjoittamasi perusteella sinulla ei ole alan koulutusta, ja ei myöskään vastaavan papereita, joten joutuisit sellaisen sinne palkkaamaan välittömästi.
      Siitä se alamäki sitten jo alkaakin...

    • mietivielä

      Oletko tosissasi tämän tekstin kanssa vai haluatko vain kuulla kuinka sinua haukutaan tässä keskustelussa? :o

      Baaribisnes on raakaa peliä! Mieti tarkkaan, sillä kauhean perillä et tunnu asioista olevan. Ja varsinkin jos yksin meinasit pyörittää baaria, ei tilanne näytä kovin valoisalta. Jo se, että olet baaritiskillä yksin tarjoilemassa useasti karkottaa asiakkaat, sillä se ei käy kovin vikkelästi, etenkin humalaisten ihmisten kanssa. Pitkä baarijono tiskillä ei näytä hyvältä!

      • hindukapakki

        Baarin nimeksi tulee Kunnon Kanta Kapakka, eli KKK. Teetän ison kyltin jossa lukee KKK ja laitan sen baarin katolla. Koska olen hindulainen niin laitan stwastikan heti siihen perään ja voisi swastikalipunkin pistää lipputankoon liehumaan. Näin muutkin hindut löytää uuden baarini.

        Tälläsiä hyviä ideoita minulta tulee aina ja varsinkin yöllä.


      • Bari

        "Mieti tarkkaan, sillä kauhean perillä et tunnu asioista olevan." Täällähän minä apuja kysyn. Pitää ottaa selvää ensin, jos joskus Tulevaisuudessa perustaisinkin oman baarin.


    • Paarimiäs

      Tosi hyvä idea! Viina kannattaa hakea hiace auton taka kontissa, tulee palion halvemmaks. Voi kaataa sitten kossu pulloon taka huoneessa. Musaa voi soittaa tietskarilla vaikka spotifystä, ei maksa mitään.

    • Bari

      Tämä ei todellakaan ole ajankohtainen minulle nyt. Saahan sit haaveilla. Joissakin yökerhoissahan on sisäänpääsy maksu, niin ehkä baarissa voisi olla, että sisäänpääsymaksulla juomaa niin paljon kuin haluaa. Kiinnostaisi tietää, kuinka isoista summista nämä musiikin soittaminen on. Toki voisin soittaa omia biisejäni, kun niitäkin on aika paljon. Youtubesta löysin aika hienoja musiikin tekijöitä, jotka eivät ole kuuluisia, eikä ole laittanut musaa muualle kuin sinne. Kai päästäisiin yhteen kaksisteen summien suhteen. No, kunhan haaveilen vain.

      • Epä

        http://teosto.fi/kayttajat/kaikki-luvat-ja-hinnat/169/hinnasto
        http://www.gramex.fi/fi/musiikin_kayttasopimukset/tausta-_ja_tanssimusiikki_seka_yleisatapahtumat/ravintolat

        Toki monet muusikot tekevät omiin nimiinsä eivätkä levytä. Mutta loppupeleissä, jaksaako maksavat asiakkaat kuunnella esim olohuoneessa tehtyä musiikkia vai haluavatko he kuunnella ammattimaisesti tuotettuja ja tunnettuja kappaleita.

        Mitä tulee tuohon "juomaa niin paljon kun haluaa" niin taannoin Valvira ei kovin innostunut asiasta ole ollut.

        "Myynninedistämistoiminnalla ei saa houkutella kuluttajia lisäämään alkoholinkulutustaan. Ravintolan myymät paketit, joihin sisältyy oikeus nauttia rajoittamaton määrä alkoholijuomia, ovat kiellettyjä. Kuluttajan kannalta myynninedistämistoimenpide on sopimaton muun muassa, jos juomalipukkeita myydään vain useamman kappaleen paketeissa, eli asiakkaan on voitava ostaa yksittäinen juomalipuke tai -annos"


    • Kilake

      Anniskeluravintoloissa pitää olla myös järjestyksenvalvoja. Miten ajattelit, että pystyt valvomaan esim. sen, että paikalle ei tule alaikäisiä, jos ovet käyvät kuin Stockmannin Hulluilla päivillä? Anniskeluluvat napsahtavat äkkiä pois, jos huomataan, että myyt viinaa alaikäisille.

      Taloussanomien nettisivuilla on aika hyvä yleiskatsaus aiheesta, että ravintolan perustamiseen tarvitaan "vain" 10 lupaa: http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2011/05/26/vain-10-lupaa-nain-helposti-perustat-ravintolan/20117385/137.

      Luulen, että yksin pyöritettävä pubi toimii päiväsaikaan, kun asiakkaita on vähän, mutta iltaisin ja viikonloppuisin on pakko olla muutakin henkilökuntaa vahtimassa järjestyksenvalvontaa, keräämässä tyhjiä laseja pois pöydistä (koska muuten joudut pian siivoamaan lasinsirut lattioilta), pestä pesukoneella tuoppeja jne. Entäs miten ajattelit hoitaa sellaset tilanteet, että ravintolaan tulee joku riehumaan ja sinun pitäisi yhtaikaa myydä viinaa ja poistaa päihtynyttä asiakasta ravintolasta? Ravintolan pitäminen on paljon muutakin kuin se, että laitat radion soimaan ja että annostelet asiakkaille juotavaa.

      Jos baari on sotkuinen (tanssilattioilla, pöydillä ja penkeillä lasinsiruja ja viinaa), vessasta on aina wc-paperit loppu, palvelu on hidasta ja baarissa on vähän väliä järjestyksenvalvontaongelmia, niin ainakaan kukaan normaali nainen ei sellaiseen villin lännen saluunaan halua mennä. Toki jos viinan hinta on halpaa, niin se vetää puoleensa niitä, joille tärkeintä on päihtyä.

      Baarin sulkemisen jälkeen koittaa siivous, rahojen tilittäminen pankkiin (käteinen, maksupäätteet), kirjanpito, laskujen maksaminen, palkkojen laskeminen ja maksaminen, pienet remonttityöt kun tilat kuluvat tai rikkoutuvat, mahdollisen ohjelman ja toiminnan kehittämisen miettimistä ym. Kun juomaa menee, niin tietenkin pitää hoitaa myös tilaukset ajoissa eteenpäin, lastata ne esille, pitää huolen vaihtorahojen riittävyydestä jne.

    • Baru

      No kyllä minä valvojat ajattelin palkata. Muuten, onhan sellainen yökerho jo pystyssä jossa "sisäänpääsymaksulla saa juomaa niin paljon kuin haluaa". Kiitos noista linkeistä.

    • nene1

      Baari... jooo.... Yleensä paras ja hyväksi havaittu keino on ostaa valmis baari ja niitä saa 5t-50t€. Kun yritys on ns. valmis on siihen haettu jo kaikki luvat mm. tarkastajilta ja tiloista jotta ne sopivat käyttötarkoitukseen. Monesti huonosti tuottaneen baarin ongelmat ovat olleet vähäinen asiakasmäärä. Sen kasvattaminen vaatii hyvää innovaatiota tms. jotta rahaa alkaa virtaamaan kassaan. Toiseksi minkälaista asiakaskuntaa haluaa palvella, on juojia jotka tosiaan kuluttavat tuotteita, mutta hinnan pitää olla halpa. Ja taas nautiskelijoita jotka ns. maistelevat seurustellessaan mutteivat juo niin paljon. Siis pitää tuoda muuta kylkiäistä juomien seuraksi... pikkupurtavaa, kisoja, ohjelmaa, iso griini peleihin, alennuksia sihteeriopiston tytöille kun tulevat, jne. jne. Ei muuta kuin yrittämään sillä silloin ei jää kaduttamaan ettei edes yrittänyt...

    • naserkhan

      Haluan tietää että baari perustaminen mitä tarvitaan? Onko se riittää että minulla on Y - tunnus ja anniskelulupa
      onko muita luvat vaatii?

      • PimeeKapakki

        Pimeetä viinaa pitää ostaa ja myydä alaikäisille nappeja kanssa.
        verhon takana voi pössäytellä.
        Alma vois tulla jakamaan tavaraansa 50€.

        Kauppa se on joka kannattaa.
        Lupa, mikä lie lappu, sillä voi puhdistaa hanurinsa.
        http://www.hs.fi/fingerpori/s1306003100496

        Juutupista musat tietysti, tarkastajille voi näyttää ovea, mitä ne mahtaa.


      • Aasintuntija
        PimeeKapakki kirjoitti:

        Pimeetä viinaa pitää ostaa ja myydä alaikäisille nappeja kanssa.
        verhon takana voi pössäytellä.
        Alma vois tulla jakamaan tavaraansa 50€.

        Kauppa se on joka kannattaa.
        Lupa, mikä lie lappu, sillä voi puhdistaa hanurinsa.
        http://www.hs.fi/fingerpori/s1306003100496

        Juutupista musat tietysti, tarkastajille voi näyttää ovea, mitä ne mahtaa.

        Tolla linjalla ei ole montaa päivää auki. Poliiisi tulee ja vie.
        Sitäpaitsi alma on liian vanha hommiin..


    • Einääin

      Kyllä taas vituttaa

      • Pissi69

        Mikä?


      • Sukkamärkänä

        Nokun taisin päästääparon desin litahduksen housuun ja se valui jo kenkään


    • ideapankki

      Perusta sellainen baari mihin asiakas saa tulla omien juomien kanssa..Eräänlainen yksitinen klubi,,Vain jäsenille...Klubi vuosikortti 50e..Jos omia juomia mukana esim olutta 10 tölkkiä niin veloita tölkiltä 2e itselle niin asiakas saa juoda omat oluet ja kuunnella musiikkia.Musiikin kuuntelu on ehkä laillista kun kyseessä on suljettu klubi vain jäsenille ja omia oluitahan saa juoda omassa klubissa...Toinen idea olisi liikkuva ravintola eli vanha bussi johon voisi nousta ketä tahansa ja mistä tahansa paukuille tai oluelle..Ajelis vaan sinne tänne ja kansalla olis hauskaa kun maisemat vaihtuu

      • seutumetro

        Helsingin (ja kohta Espoon) metrossa on tarjolla elävää haitarimusiikkia Balkanilta, samanhenkistä seuraa, vaihtuvat maisemat ja järjestyksenvalvojat talon puolesta. Ja mitä parasta, kaikki on ilmaista (ei pääsymaksua, juoksukaljat lähikaupasta ja natsat laiturilta).


      • kuka_lupia_kyselee

        Jos siellä saa pajauttaa, minäkin tulen jäseneksi. Tuolla tavalla toimii Espanjassa kannabisklubit. Ole ensimmäinen, alasi Pioneeri!

        ...vaan taitaapa olla Suomen lakien mukaan kiellettyä moinen "baari", johon saa tuoda omia juomia. Tosin yksityistapahtuman varjolla voi pyörittää ilman lupiakin "baareja" aivan kuten tähänkin mennessä...

        Helpointa lie vuokrata keskustasta jokin "liiketila", sisustaa se mieleiseksi ja hommata itselle anniskelupassi a-luvat tupakan vähittäismyyntilupa (60e vuodessa toi jälkimmäinen, saat pyytää vaikka 10e aski ja kyllä känniset nikotiiniriippuvaiset sen maksavat. LOL)


      • yrittäjyys_ihanaa
        kuka_lupia_kyselee kirjoitti:

        Jos siellä saa pajauttaa, minäkin tulen jäseneksi. Tuolla tavalla toimii Espanjassa kannabisklubit. Ole ensimmäinen, alasi Pioneeri!

        ...vaan taitaapa olla Suomen lakien mukaan kiellettyä moinen "baari", johon saa tuoda omia juomia. Tosin yksityistapahtuman varjolla voi pyörittää ilman lupiakin "baareja" aivan kuten tähänkin mennessä...

        Helpointa lie vuokrata keskustasta jokin "liiketila", sisustaa se mieleiseksi ja hommata itselle anniskelupassi a-luvat tupakan vähittäismyyntilupa (60e vuodessa toi jälkimmäinen, saat pyytää vaikka 10e aski ja kyllä känniset nikotiiniriippuvaiset sen maksavat. LOL)

        ps. Järjestyksenvalvojat sinulla pitäisi sitten toimia juurikin toisinpäin kuin perinteisissä räkälöissä. Eli sisäänheittäjä baariin, joka valitsee asiakkaat... Omalta tiskiltä kantajäsenyys (vaikka valokuvapaperiin printattu "kortti" joka "laminoidaan" (päällystetään muovilla kuten ala-asteen kirjat LOL) ja aletaan olla aika laillisilla vesillä... ;)

        ...ideointia kehiin...kyllä sä vielä PIONEERIKSI pääset.


    • Anonyymi

      Vitu suomalaiset kaikki heti lyttäämässä kaveri pyys vinkkejä ja apuja ja jengi talloo heti alas... tän takii suomes kaikki vitun tylsistyneitä ja kiukkuisia. Jos on joku unelma nii tee se mitä välii vaik kusee ainaki yritit et tuu katumaa sitä vanhuksena!

      • Anonyymi

        Suomessa on sellainen tapa että kun kertoo että perustaa yrityksen niin kaikki nauraa. Jos menestyy niin kaikki on kateellisia. Jos firma kaatuu niin kaikki vittuilee ja ovat tyytyväisiä.
        Ja pistäs uusi yritys pystyyn konkan jälkeen. Konkan jälkeen olet rikollinen joka ei saisi enää koskaan yrittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe