Autossani on toimivat johtosarjat niin moottorin lämmittimen kuin sisätilanlämmittimenkin käyttöä varten ja lämmitinkin löytyy.
Mutta sitten tulee 70-lukulainen sähköverkon infrastruktuuri (vaikka suurin osa tlpoista onkin asennettu 90-luvulla) ja taloyhtiön säännöt. Lämmitystolppaan ei saa kytkeä sisätilan lämmitintä!
Aiemmin sai käyttää tai ainakin niitä käytettiin ja homma toimi mutta nykyisin enään ei.
Tällaista sen kun nykypäivän teknologia ja taloyhtiön taantumuksellisuus kohtaavat.
Sisätilanlämmitin ja sähkötolppa
17
2973
Vastaukset
- oikeudenmukaisuutta*
Sehän on ihan oikein että taloyhtiö sanelee säännöt, mitkä koskee omaa sähköverkkoa. Siellähän saattaa olla vielä 16 A sulakkeiden sijalla 10 A ja vaikka tolppa vielä vaivoin kestääkin sen, niin talosta tolpille johtava järjestelmä ei kestä sitä, että useita sisälämmittimiä on yhtaikaa päällä.
Sen vuoksi on järkevää ja talolle edullista kieltää koko sisätilalämmittimet.
Voihan lokilämmitintä korventaa vaikka 3-4 tuntia ennen lähtöä, niin lämmintä alkaa tulla tarpeeksi heti koneen käynnistyttyä, paitsi tietysti kermahanureille.
Mutta senhän voi voidella vaikka vitaliksella, niin ei rohdu sekään.
Tai jos ei taho käydä kääntämässä välillä kelloa niin ei sitten.
Sähköjärjestelmän vahvistaminen voi tulla melkoisen kalliksi ja sen myötä autopaikan hinnat pompsahtavat pilviin.- Lämmitin pois!
Tuollainen lähtökohta on absurdi, että taloyhtiön kannattaa ensisijaisesti pyrkiä estämään tai jarruttamaan sisätilanlämmittimien käyttöä. Tai toimia niin, että sähköverkostoa pidetään sellaisessa kunnossa, että lämmittimen käyttö on mahdotonta.
Kannatan kyllä energian säästämistä, esimerkiksi niin, että kielletään liian tehokkaiden lämmittimien myynti. Sitä en kannata, että asukkaat laitetaan joka helkkarin asian kanssa napitusten.
Käytetäänhän 2000Watin pölynimureitakin 10A rasiassa. Kyllä sisätilanlämmitinten käytöstä päätettäessä on suurempi tunteita pelissä kuin sulakkeiden tai muun sähköverkon kestävyys. - The Köle
Lämmitin pois! kirjoitti:
Tuollainen lähtökohta on absurdi, että taloyhtiön kannattaa ensisijaisesti pyrkiä estämään tai jarruttamaan sisätilanlämmittimien käyttöä. Tai toimia niin, että sähköverkostoa pidetään sellaisessa kunnossa, että lämmittimen käyttö on mahdotonta.
Kannatan kyllä energian säästämistä, esimerkiksi niin, että kielletään liian tehokkaiden lämmittimien myynti. Sitä en kannata, että asukkaat laitetaan joka helkkarin asian kanssa napitusten.
Käytetäänhän 2000Watin pölynimureitakin 10A rasiassa. Kyllä sisätilanlämmitinten käytöstä päätettäessä on suurempi tunteita pelissä kuin sulakkeiden tai muun sähköverkon kestävyys.Luepa edellinen uudestaan.....
"talosta tolpille johtava järjestelmä ei kestä sitä, että useita sisälämmittimiä on yhtaikaa päällä."
10A sulakkeella voidaan käyttää jatkuvatehoistesti n. 2300W
-mutta jos yhtiön kaapelointi on toteutettu niin, että useita tolppia on SAMAN sulakkeen takana, pelissä on vain ja ainoastaan sulakkeiden ja sähköverkon kestävyys.
2 autoa = (1500W sisälämppäri 500W lohkol.) =4000W.......
4 autoa = (1500W sisälämppäri 500W lohkol.) =8000W.......
Vastaavasti 4 moottorilämmitintä = 2000W - 2362362
"Siellähän saattaa olla vielä 16 A sulakkeiden sijalla 10 A ja vaikka tolppa vielä vaivoin kestääkin sen, niin talosta tolpille johtava järjestelmä ei kestä sitä, että useita sisälämmittimiä on yhtaikaa päällä."
Tuo olis lainvastainen sähköasennus, sulakkeen pitää aina kestää vähemmän virtaa kuin kaapelit sulakkeen takana. Jos on monta tolppaa niin sähkösäädösten mukaan sulakkeiden pitää olla sellaisia että verkko kestää vaikka kaikista tolpista otetaan täysillä virtaa.
10A sulake riittää hyvin, jopa 6A sulake riittää juuri ja juuri lohkolämppäriin 800W sisätilälämppäriin. Kato mikä sulake siellä on ja laske sen mukaan millaisen sisätilalämmittimen voi laittaa kun lohkolämmitin vie noin 600W.
Syy lämmitinkieltoon on yksinkertaisesti sähkökustannukset, mutta itse kyllä käyttäisin lämppäriä jos joutuu maksamaan autopaikasta.
- hassuomo
Periaatteessa ei sisätilanlämmitintä sinänsä ole kielletty. Ehkä oli aikoja jolloin tehot olivat tuplasti lohkolämmittimeen verrattuna mutta nykyiset on pienempitehoisia.
Sai siis käyttää jompaakumpaa lämmitintä mutta ei molempia.
Nykytolpat kestää hyvin molemmat. - Mutta...
jos on automaattisulakkeet tolpassa niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Jos laittaa liian tehokkaan lämmittimen niin sulake napsahtaa päältä. Ei siinä mitään kieltoja silloin tarvita. Jos taloyhtiö haluaa säästää sähköä niin se on sitten toinen juttu.
- eivät kestä
mutta eihän se noin mene....jos sulake menee päältä aamuyöstä niin töihin lähtiessä on kaikki autot kylmiä....mukavaa? Mieti sitä ja neuvo sitten.
Taloyhtiö voi periaatteessa kieltää minkä vaan jos on perusteet ja tähän riittää hallituksen päätös. - 353256
eivät kestä kirjoitti:
mutta eihän se noin mene....jos sulake menee päältä aamuyöstä niin töihin lähtiessä on kaikki autot kylmiä....mukavaa? Mieti sitä ja neuvo sitten.
Taloyhtiö voi periaatteessa kieltää minkä vaan jos on perusteet ja tähän riittää hallituksen päätös.Miten niin kaikki autot kun sulakkeita on joka tolpas? Etkö ole ikinä nähnyt nykyaikaista lämmitystolppaa?
- propaanilla vaan
353256 kirjoitti:
Miten niin kaikki autot kun sulakkeita on joka tolpas? Etkö ole ikinä nähnyt nykyaikaista lämmitystolppaa?
Niin jos minulla on viallinen laite tai ylikuorma, niin tolpasta laukeaa vain minun sulake, mutta samassa tolpassa oleva naapuri saa edelleen virtaa. Mutta jos koko linjastoa kuormitetaan useilla sisätilalämmittimillä, vaikka linjaa ei ole alunperin suunniteltu ja rakennettu sellaista varten, niin kuorma saattaa nousta niin kovaksi, että linjasulake siellä talon sisällä laukeaa.
Tähän samaan kielloista piittaamattomuuteen ja omavalyaisuuteen törmää myös vanhemmilla leirintäalueilla, missä autojen ja vaunujen sähköllä lämmitys on nimenomaan kielletty, koska linjoja ei ole rakennettu niin valtaville kuormille.
Mutta kun he maksavat sähköstä niin "heillä on oikeus" kiellosta huolimatta.
Kaasulämppärin sijasta on päällä 2-3 kW:n sähkölämmitin ja rouva tulee saunasta laittaen kahvinkeittimen päälle ja alkaa kuivata hiuksiaan puhaltimella.
meidän kettimessä lukee 1800 W ja hiustenkuivaajassa 2200 W.
Kysymys kuuluukin: miten kauan 16 A sulake kestää tätä leikkiä ?
"jos on automaattisulakkeet tolpassa niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa"
Aina niissä on sulake/sulakkeet ollu eikä se normaali tulppasulakkeenkaan vaihto insinööri taitoja vaadi.- Työtön sähkäri
Meidänkin taloyhtiössä kiellettiin sisälämppärit sillä verukukkeella että autolämmityksen johdotus ja pääsulakkeet ei muka kestä.
Parkkialueet on jaettu useaan osaan joissa jokaisessa on kuusi autopaikkaa jotka ovat 3x25a sulakkeen ja 4x6 6 maakaapeli perässä.
Tuo 3x25a ryhmän pitäisi näin ollen kestää 17250w joka on kuudelle autolle mielestäni riittävasti vaikka olisi kaksikin sisälämppäriä joka autossa mutta muutamat vanhat kääpät taloyhtiössä väittävät että ei kestä.
Varmasti lähes kaikissa 80 luvusta eteenpäin asennetuissa autolämmityksissä sulakkeet ja johdotukset kestää mutta tietyt "autottomat"asukkaat ovat asiasta eri mieltä vaikka eivät asiasta mitään tiedäkkään.- 32652346
Tuo on hyvä tekosyy kun ei haluta paljastaa että kustannussäästöt ovat syy kieltoon. Vuokranantaja haluaa rahat itselleen joten laskuttaa parkkipaikoista muttei halua maksaa sähkölaskua.
- jäärät jarruttelee
Vanhoissa taloyhtiöissä tolpan sulake kyllä kestää, mutta pääkeskuksen sulake ei.
Tuollaiset ikivanhat sydeemit pitäisi päivittää nykyaikaan ja laitaa kaapeloinnit, pääkeskukset ja tolpat ajastimella, siis kaikki uusiin puihin ja taloyhtiön arvo ja haluttavuus nousisi, sitä ei kaikki tyhmät ymmärrä.- sepi syntymäjäärä
Ymmärtääkö kaikki sen, että tuon urakan jälkeen tolppapaikan hinta pompsahtaa 10 €:n tasosta sinne 20-25 e tasolle. Saattaa tietysti aiheuttaa myös jonkinlaista vipinää autopaikkojen jonotuslistalla.
Meillä kaikilla hallituksen jäsenillä on autopaikka, joten sen hinta on pysynyt ihan mukavan alhaalla eli 6-8 €. Kjäh, kjäh
- vtun ahneet pskat
Olisikohan sittenkin niin että autopaikkamaksu ei kata sikamaisen ahneuden vuoksi nousseita sähkönhintoja joten yritetään rajoittaa sähkönkulutusta.
- 23523
Sähkökustannukset ovat ainoa syy sisälämmitinkieltoon. Sähkösäädökset eivät edes salli että tolpista voi ottaa enemmän virtaa kuin mitä kaapelit tolppien takana kestää.
Ainakin tässä meidän taloyhtiössä saa tolpasta ottaa 1,3 kW teholla sähköä. Itsellä onkin sen vuoksi pieni sisälämppäri (850 W) lohkon lisäksi. Ei pitäisi poksahtaa mikään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244586- 883714
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313463075- 542657
- 512589
- 2032583
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522318
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1071521