Apua opintoihin

EkatJaksotMenossa

Hei,
olen vasta aloitellut opintoja avoimessa ja kysyn kokeneemmilta sellaista, että kaikissa opinto-ohjelmissa vaaditaan opintokokonaisuuksia esim. perusopinnot tai aineopinnot NIIN voiko ne suorittaa useassa 'palassa'? Nyt olisi menossa yksi perusopintojakso, jonka pari ekaa luentojuttua on jo menneet mutta voisin ne kolme yrittää suorittaa niin voinko myöhemmin suorittaa ne puuttuvat ja saada sen opintokokonaisuuden hyväksytyksi ??

6

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saa paloitella

      "..että kaikissa opinto-ohjelmissa vaaditaan opintokokonaisuuksia esim. perusopinnot tai aineopinnot NIIN voiko ne suorittaa useassa 'palassa'?"

      Mutta eikös se ole niin, ettei avoimessa voi perusopintoja enempää tehdäkään, vaan aineopintoihin siirtymiseksi pitää jo hakea opinto-oikeutta oikean yliopiston puolelle? No, en ole varma.

      Se kyllä on mahdollista, että teet niitä perusopintoja palan kerrallaan sieltä täältä, mutta ei se varmaankaan se edullisin tapa edetä ole. Perusopintovaiheessa ei kai saa mennä tekemään kokonaissuorituksia aineopintojen tai syventävien opintojen puolelle, ennen kuin ne perusopinnot on tehty.

      Mutta yliopiston puolella sai kyllä tehdä jo perusopintovaiheessa osasuorituksia vaikka syventävien puolelta tai kuten ennen sanottiin laudaturopintojen puolelta. Eli voi mennä seuraamaan jotain luentosarjaa miltä tasolta tahansa, tenttiä sen ja korvata sillä jonkun osasuoritukseen kuuluvan kirjan tenttimisen.

      • austerism1

        "Mutta yliopiston puolella sai kyllä tehdä jo perusopintovaiheessa osasuorituksia vaikka syventävien puolelta tai kuten ennen sanottiin laudaturopintojen puolelta. Eli voi mennä seuraamaan jotain luentosarjaa miltä tasolta tahansa, tenttiä sen ja korvata sillä jonkun osasuoritukseen kuuluvan kirjan tenttimisen."

        Jep. Itse kun opiskelin vuosituhannen vaihteen tietämillä, oli eräs opiskelijakaveri, joka ehti tehdä liudan syventäviä opintoja jo ilmeisesti heti parin ensimmäisen opintovuoden aikana. Sitten syventävien seminaari- ja graduvaiheessa kaveri suoritteli jotain pakollisia ja puuttuvia perusopointojen kursseja. Eteni hitusen siis "väärinpäin", mutta hyvin ihan hyvin pärjäsi.


    • faktaa tässä

      Opinnot voi suorittaa useassa osassa, ainakin Jyväskylässä. Usein vain ne pitää suorittaa järjestyksessä, tähän voi olla poikkeuksia. Se kyllä sanotaan sitten, eli jotenkin niin, että kurssia varten oltava suoritettuna jaksot 234 ja 235 tms. Myös ilmoittautua voi osaan kerrallaan, ainakin Jyväskylässä. Avoimessa voi suorittaa monissa aineissa sekä perus- että aineopinnot. Ne voi usein suorittaa myös eri yliopistoissa, kannattaa kysyä sitä kurssin opelta.
      Syventävät opinnot voi tehdä vasta varsinaisena opiskelijana yliopistossa maisterivaiheessa ja pääaineessa vain. Ja myös ensin perusopinnot kokonaan ja sitten vasta aineopinnot.

    • EkatJaksotMenossa

      Kiitos vastauksista, tämä selvensi.
      Haluan ilmottautua yhden opintokokonaisuuden (perusopinnot) kolmelle jaksolle, kaksi on jo mennyt ja suoritan ne sitten myöhemmin kun tulevat uudelleen ohjelmaan. Hyvää kevättä:)

    • austerism1

      Sellainen pieni vinkki, että aina kannattaa tehdä opintokokonaisuus kokonaan valmiiksi - siis ainakin siinä tapauksessa, mikäli haluaa hyödyntää opinnot varsinaisena opiskelijana yliopistossa.

      Yksittäisiä kursseja on nimittäin aina astetta hankalampi hyväksyttää kuin kokonaan suoritettua opintokokonaisuutta. Vaikka eri yliopistoissa on samoja oppiaineita, niin kurssit tai kurssien laajuudet eri kokonaisuuksien sisällä voivat vaihdella, joten yksittäisten kurssisuoritusten vertailu ja hyväksiluku on A) hitusen työlästä ja B) ei aina tosiaan onnistu. (Pl. yleis- ja kieliopinnot, niiden kohdalla onnistuu yleensä hyväksiluku helpommin.)

      • turussa

        Juuri näin. Ja tutkintoa opiskellessa edelleen kannattaa suorittaa kokonaisuuksia (sivuaineet), jotta saa niistä merkinnän - yksittäiset hajakurssit ovat ehkä milenkiintoisia, mutta päätyvät todistuksessa epämääräisesti kuitatuksi kohtaan "muut opinnot". Valmistumisen jälkeen on kivempi näytellä papereitä, joissa on suoritettu jonkin aineen perusopinnot/aineopinnot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7779
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4462
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2178
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1746
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe