Ensimmäiset kuukautiset synnytyksen jälkeen?

unipussi

Laitoin tänne osastoon, kun en tiennyt mihin kuuluisi..
Itselläni n. 3kk aikaa synnytyksestä, ja vauva suurimmaksi osaksi syö korviketta. Toissa iltana alkoi tulla rusehtavaa vuotoa, ja eilen muuttui punertavaksi, ei kuitenkaan ollut runsasta. Yöksi laitoin tamponin, mutta se olikin yön jäljiltä melkein puhdas. Tänään ei myöskään ole minkään väristä vuotoa juurikaan tullut. Jälkivuotoa ei voi olla, se loppui 2,5 viikkoa synnytyksen jälkeen.. En nyt siis oikein tiedä, että olivatko nuo menkat vai jotain muuta vuotoa?

- Millaiset oli teidän ekat menkat synnytyksen jälkeen? Oliko siis kipuja, kestikö kauan? Oliko vuoto runsasta?
- Alkoivatko tulla säännöllisesti?

15

8945

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Erilaisia..

   Heippa! Kysyisin ensimmäisenä, että käytätkö jotain hormonaalista ehkäisyä? Ne vaikuttaa yllättävän paljon.. itselleni alkoivat kuukautiset 2,5kk synnytyksestä, olin osaimetyksellä. Vuoto oli pientä ja kesti pari päivää. Aloitin silloin minipillereiden syömisen. Siitä 2 viikon kuluttua tuli uudestaan kuukautiset. Vuoto samanlaista kuin ennen. Minipillereiden aloituksesta kierto tasoittui 3kk jälkeen..

   • aloittajaa

    Aloitin e-pillerit toisena vuoto päivänä, ja sen jälkeen ei sitten olekkaan minkäänlaista vuotoa esiintynyt.. Samat pillerit ovat nyt käytössä, mitkä olivat myös ennen raskautta. Silloin kun ne aloitin, niin muistaakseni menkat alkoi heti ja pientä tiputtelua oli parin viikon ajan..


  • Mensuunituuli

   Viimeisen synnytyksen jälkeen mulla alkoi menkat jo suht heti jälkivuodon loputtua, kun en imettänyt. Esim. vauvan ollessa 3 kk mulla oli jo kolmannet menkat. Kiertoni on tosi lyhyt, ja vuodot tosi runsaita synnytyksen jälkeen. Sittemmin on helpottanut. Heti tosin alkoivat säännöllisesti. Mulla ei ole hormonaalista ehkäisyä.

  • Ekat vasta takana

   Minulla vasta ekat menkat tulleet synnytyksen jälkeen, alkoivat kuukausi imetyksen lopettamisesta eli n. vuoden olivat menkat poissa. Imetys piti ne tehokkaasti loitolla näköjään... Saapi nähdä josko säännöllistyisivät, ennen raskautta oli ongelmia kierron kanssa. Toivo elää säännöllisestä kierrosta, tässä kun on tullut huomattua että raskaus ja synnytys saavat ties minkälaisia juttuja aikaan naisen kropassa x)

  • aloittajaa

   Kiitos näistä muutamista vastauksista :)
   Toivon, että pillereiden aloituksen myötä menkat ei olis kamalan runsaat ja kivuliaat.. Sitä oon tässä hämmästelly, että kun pilleireitä oon nyt 8 päivää syöny, niin minkäänlaista tiputtelua ei oo tullu :O Eihän siis mitään haittaa, viimeeksi kun nämä aloitin, niin silloin tosiaan tuli tiputtelua kuukauden ajan.

   • Heiskah

    Meillä tyttö kohta 3kk ja nyt tulivat ensimmäiset menkat, jotka ovat todella runsaat ja todella isoja hyytymiä tulee.Omalle kohdalleni ajatellen ei tunnu kyllä normaalilta näin runsaat kuukautiset...


   • Djdjdj
    Heiskah kirjoitti:

    Meillä tyttö kohta 3kk ja nyt tulivat ensimmäiset menkat, jotka ovat todella runsaat ja todella isoja hyytymiä tulee.Omalle kohdalleni ajatellen ei tunnu kyllä normaalilta näin runsaat kuukautiset...

    Eihän niitä synnytyksen jälkeisiä ekoja menkkoja nyt missään tapauksessa kannata verrata tavanomaiseen kuukautiskiertoon. Kaikki maan ja taivaan väliltä on synnytyksen jälkeen tavallista, se on kuitenkin hormonaalisesti ja muutenkin ihan erilainen tilanne verrattuna normaaliin.


  • juu3

   Mulla tasan kuukauden päästä, mutta jälkivuotoa tuli vajaa viikko(4pv).
   lääkärillä kävin ja sanoi, että jollain alkaa 4-8 viikon päästä ja joillain vuoden päästä.

  • ..,,...

   Ekat menkat tuli 2kk synnytyksen jälkeen, lapsi täysimetyksellä. Mulla on aina olleet niukat menkat eikä mainittavia kipuja, nuo oli ihan samanlaiset. Kuukauden päästä kävin ottamassa hormonikierukan, alkuun oli niukkaa vuotoa mutta kuukautiset jäivät pois.

  • lilah4

   Alkoivat 6 viikkoa synnytyksestä. Syötän lapselle enimmäkseen korvikkeita ja imetän pari kertaa päivässä (maidon tuotanto todella niukkaa ollut sektion jälkeen.)
   Ihan samanlaiset kuin mitä minulla oli ennen raskauttakin, eli todella runsasta vuotoa n. 3 päivää ja sen jälkeen pari päivää niukempaa vuotoa.

  • kahden äiti

   Ekat kuukautiset tulivat 3 kk kuluttua synnytyksestä. JÄlkivuoto kesti sitä ennen 5 viikkoa. En imettänyt lainkaan eikä ollut hormonaalista ehkäisyä. Ekat kuukautiset olivat samanlaiset kuin ennen raskauttakin.

   Mulla on tosin takana jo kaksi synnytystä. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen ero entiseen oli sen sijaan selvä. Kuukautiseni kestivät ennen ensimmäistä (loppuun asti kestänyttä, mulla yksi keskenmeno ennen noita kahta) raskautta 10-12 vuorokautta, kivut alkoivat jo pari vuorokautta ennen vuotoa ja jatkuivat kovina ensimmäisen vuotovuorokauden ajan eli kipulääkettä oli pakko syödä kuukaudesta kolme päivää, ja vuoto oli välillä tummaa ja isoja hyytymiä sisältävää. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen kuukautiskivut jäivät kokonaan pois ja vuoto lyheni 5-6 vuorokauteen. Se on myös aikaisemman tumman sijaan kirkkaamman punaista. Toinen raskaus ja synnytys ei muuttanut tilannetta enää mihinkään suuntaan. Voikin sanoa, että raskaudet kohensivat huomattavasti tätä pakollista joka kuukautista olotilaa, koska enää ei satu ja siihen menee myös vähemmän aikaa :)

  • Imetyksen jälkeen

   Imetin noin 9 kuukautta, sen aikaa ja vielä vähän sen jälkeen menkat pysyi poissa.

  • hölmistynyt

   Siis voiko mulla olla jo kuukautiset? Vauva tänään 3vkoa, mut mietin vaan kun jälkivuoto on ollut jo viikon verran ihan pientä rusehtavaa tiputtelua vaan, ja tänään on vuotanut huomattavasti enemmän ja ihan verta! Tää saattaa olla hyvinkin tyhmä kysymys, mutta kun mulla ei ole kuukautisten aikana oikeastaan mitään oireita, vatsakipua tms, niin en nyt osaa päätellä että mitä tää on =D

   • tsjjjjjgxf

    ootko tehnyt mitään raskasta, fyysistä? mulla ainakin jälkivuodon aikana jo ihan pelkkä imurointi tai kaupassa käynti sai aikaan sen, että istukan jättämä haava vuosi runsaammin ja tuli sitten ihan kirkasta verta. Jos kävin ekojen viikkojen aikana lenkillä, niin sitten tuli sitä kirkasta verta ihan kuin kuukautisten aikana.


  • Nadine-80

   Mulla alkoi juuri menkat vauvan ollessa 7kk (imetyksen lopettamisesta n. kk päästä). Ikäväksi yllätykseksi kivut ovat todella kovat ja kipua on nyt kestänyt 3 vuorokautta. Vahvat lääkkeetkään ei auta kunnolla enkä pysty kivuilta juuri edes nukkumaan kuin pikku pätkiä. Vuoto on kuitenkin varsin niukkaa. Minulla on aiemmin diagnosoitu (ja leikattu) endometrioosi. Monien lääkärien kommenteista huolimatta ei näemmä tullut helpotusta kipuihin raskauden myötä, ainakaan heti ekasta kierrosta. Nyt harkitsen hormonikierukkaa, mutta en tiedä uskallanko sitä laitattaa, kun ei ole aiemmin sopinut ja asennus sekä poisto sattunut julmetusti. Mitkään muutkaan hormonivalmisteet ei sovi, joten vähän on pattitilanne. :/ Kohdunpoisto on jo aika radikaali vaihtoehto, ei mikään ongelmaton sekään.
   Toivon kovasti, että tämä eka kierto ei vastaa tulevia menkkoja...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   446
   4687
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   366
   3863
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   218
   3306
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   2584
  5. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   1526
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   152
   1443
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   134
   1331
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   998
  9. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   269
   993
  10. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   390
   925
  Aihe