Ensimmäiset kuukautiset synnytyksen jälkeen?

unipussi

Laitoin tänne osastoon, kun en tiennyt mihin kuuluisi..
Itselläni n. 3kk aikaa synnytyksestä, ja vauva suurimmaksi osaksi syö korviketta. Toissa iltana alkoi tulla rusehtavaa vuotoa, ja eilen muuttui punertavaksi, ei kuitenkaan ollut runsasta. Yöksi laitoin tamponin, mutta se olikin yön jäljiltä melkein puhdas. Tänään ei myöskään ole minkään väristä vuotoa juurikaan tullut. Jälkivuotoa ei voi olla, se loppui 2,5 viikkoa synnytyksen jälkeen.. En nyt siis oikein tiedä, että olivatko nuo menkat vai jotain muuta vuotoa?

- Millaiset oli teidän ekat menkat synnytyksen jälkeen? Oliko siis kipuja, kestikö kauan? Oliko vuoto runsasta?
- Alkoivatko tulla säännöllisesti?

15

13496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erilaisia..

      Heippa! Kysyisin ensimmäisenä, että käytätkö jotain hormonaalista ehkäisyä? Ne vaikuttaa yllättävän paljon.. itselleni alkoivat kuukautiset 2,5kk synnytyksestä, olin osaimetyksellä. Vuoto oli pientä ja kesti pari päivää. Aloitin silloin minipillereiden syömisen. Siitä 2 viikon kuluttua tuli uudestaan kuukautiset. Vuoto samanlaista kuin ennen. Minipillereiden aloituksesta kierto tasoittui 3kk jälkeen..

      • aloittajaa

        Aloitin e-pillerit toisena vuoto päivänä, ja sen jälkeen ei sitten olekkaan minkäänlaista vuotoa esiintynyt.. Samat pillerit ovat nyt käytössä, mitkä olivat myös ennen raskautta. Silloin kun ne aloitin, niin muistaakseni menkat alkoi heti ja pientä tiputtelua oli parin viikon ajan..


    • Mensuunituuli

      Viimeisen synnytyksen jälkeen mulla alkoi menkat jo suht heti jälkivuodon loputtua, kun en imettänyt. Esim. vauvan ollessa 3 kk mulla oli jo kolmannet menkat. Kiertoni on tosi lyhyt, ja vuodot tosi runsaita synnytyksen jälkeen. Sittemmin on helpottanut. Heti tosin alkoivat säännöllisesti. Mulla ei ole hormonaalista ehkäisyä.

    • Ekat vasta takana

      Minulla vasta ekat menkat tulleet synnytyksen jälkeen, alkoivat kuukausi imetyksen lopettamisesta eli n. vuoden olivat menkat poissa. Imetys piti ne tehokkaasti loitolla näköjään... Saapi nähdä josko säännöllistyisivät, ennen raskautta oli ongelmia kierron kanssa. Toivo elää säännöllisestä kierrosta, tässä kun on tullut huomattua että raskaus ja synnytys saavat ties minkälaisia juttuja aikaan naisen kropassa x)

    • aloittajaa

      Kiitos näistä muutamista vastauksista :)
      Toivon, että pillereiden aloituksen myötä menkat ei olis kamalan runsaat ja kivuliaat.. Sitä oon tässä hämmästelly, että kun pilleireitä oon nyt 8 päivää syöny, niin minkäänlaista tiputtelua ei oo tullu :O Eihän siis mitään haittaa, viimeeksi kun nämä aloitin, niin silloin tosiaan tuli tiputtelua kuukauden ajan.

      • Heiskah

        Meillä tyttö kohta 3kk ja nyt tulivat ensimmäiset menkat, jotka ovat todella runsaat ja todella isoja hyytymiä tulee.Omalle kohdalleni ajatellen ei tunnu kyllä normaalilta näin runsaat kuukautiset...


      • Djdjdj
        Heiskah kirjoitti:

        Meillä tyttö kohta 3kk ja nyt tulivat ensimmäiset menkat, jotka ovat todella runsaat ja todella isoja hyytymiä tulee.Omalle kohdalleni ajatellen ei tunnu kyllä normaalilta näin runsaat kuukautiset...

        Eihän niitä synnytyksen jälkeisiä ekoja menkkoja nyt missään tapauksessa kannata verrata tavanomaiseen kuukautiskiertoon. Kaikki maan ja taivaan väliltä on synnytyksen jälkeen tavallista, se on kuitenkin hormonaalisesti ja muutenkin ihan erilainen tilanne verrattuna normaaliin.


    • juu3

      Mulla tasan kuukauden päästä, mutta jälkivuotoa tuli vajaa viikko(4pv).
      lääkärillä kävin ja sanoi, että jollain alkaa 4-8 viikon päästä ja joillain vuoden päästä.

    • ..,,...

      Ekat menkat tuli 2kk synnytyksen jälkeen, lapsi täysimetyksellä. Mulla on aina olleet niukat menkat eikä mainittavia kipuja, nuo oli ihan samanlaiset. Kuukauden päästä kävin ottamassa hormonikierukan, alkuun oli niukkaa vuotoa mutta kuukautiset jäivät pois.

    • lilah4

      Alkoivat 6 viikkoa synnytyksestä. Syötän lapselle enimmäkseen korvikkeita ja imetän pari kertaa päivässä (maidon tuotanto todella niukkaa ollut sektion jälkeen.)
      Ihan samanlaiset kuin mitä minulla oli ennen raskauttakin, eli todella runsasta vuotoa n. 3 päivää ja sen jälkeen pari päivää niukempaa vuotoa.

    • kahden äiti

      Ekat kuukautiset tulivat 3 kk kuluttua synnytyksestä. JÄlkivuoto kesti sitä ennen 5 viikkoa. En imettänyt lainkaan eikä ollut hormonaalista ehkäisyä. Ekat kuukautiset olivat samanlaiset kuin ennen raskauttakin.

      Mulla on tosin takana jo kaksi synnytystä. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen ero entiseen oli sen sijaan selvä. Kuukautiseni kestivät ennen ensimmäistä (loppuun asti kestänyttä, mulla yksi keskenmeno ennen noita kahta) raskautta 10-12 vuorokautta, kivut alkoivat jo pari vuorokautta ennen vuotoa ja jatkuivat kovina ensimmäisen vuotovuorokauden ajan eli kipulääkettä oli pakko syödä kuukaudesta kolme päivää, ja vuoto oli välillä tummaa ja isoja hyytymiä sisältävää. Ensimmäisen synnytyksen jälkeen kuukautiskivut jäivät kokonaan pois ja vuoto lyheni 5-6 vuorokauteen. Se on myös aikaisemman tumman sijaan kirkkaamman punaista. Toinen raskaus ja synnytys ei muuttanut tilannetta enää mihinkään suuntaan. Voikin sanoa, että raskaudet kohensivat huomattavasti tätä pakollista joka kuukautista olotilaa, koska enää ei satu ja siihen menee myös vähemmän aikaa :)

    • Imetyksen jälkeen

      Imetin noin 9 kuukautta, sen aikaa ja vielä vähän sen jälkeen menkat pysyi poissa.

    • hölmistynyt

      Siis voiko mulla olla jo kuukautiset? Vauva tänään 3vkoa, mut mietin vaan kun jälkivuoto on ollut jo viikon verran ihan pientä rusehtavaa tiputtelua vaan, ja tänään on vuotanut huomattavasti enemmän ja ihan verta! Tää saattaa olla hyvinkin tyhmä kysymys, mutta kun mulla ei ole kuukautisten aikana oikeastaan mitään oireita, vatsakipua tms, niin en nyt osaa päätellä että mitä tää on =D

      • tsjjjjjgxf

        ootko tehnyt mitään raskasta, fyysistä? mulla ainakin jälkivuodon aikana jo ihan pelkkä imurointi tai kaupassa käynti sai aikaan sen, että istukan jättämä haava vuosi runsaammin ja tuli sitten ihan kirkasta verta. Jos kävin ekojen viikkojen aikana lenkillä, niin sitten tuli sitä kirkasta verta ihan kuin kuukautisten aikana.


    • Nadine-80

      Mulla alkoi juuri menkat vauvan ollessa 7kk (imetyksen lopettamisesta n. kk päästä). Ikäväksi yllätykseksi kivut ovat todella kovat ja kipua on nyt kestänyt 3 vuorokautta. Vahvat lääkkeetkään ei auta kunnolla enkä pysty kivuilta juuri edes nukkumaan kuin pikku pätkiä. Vuoto on kuitenkin varsin niukkaa. Minulla on aiemmin diagnosoitu (ja leikattu) endometrioosi. Monien lääkärien kommenteista huolimatta ei näemmä tullut helpotusta kipuihin raskauden myötä, ainakaan heti ekasta kierrosta. Nyt harkitsen hormonikierukkaa, mutta en tiedä uskallanko sitä laitattaa, kun ei ole aiemmin sopinut ja asennus sekä poisto sattunut julmetusti. Mitkään muutkaan hormonivalmisteet ei sovi, joten vähän on pattitilanne. :/ Kohdunpoisto on jo aika radikaali vaihtoehto, ei mikään ongelmaton sekään.
      Toivon kovasti, että tämä eka kierto ei vastaa tulevia menkkoja...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1806
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1417
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1386
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1309
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1303
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1237
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1028
    Aihe