Näin se usein menee, laiton huostaanotto

Taitavasti on kansalaisille kehitetty niin suuri HUOLI maahanmuuttajista, että ei nähdä omien tilannetta kuin subjektiivisesti. Hämätään.
Rahat käytetään kreikkalaisten ja afrikkalaisten ym. tukemiseen. Sehän on hyvä, että autetaan. Mutta, omat lapset perheineen tuhotaan systemaattisesti kehittämällä "SUURIA HUOLIA" tavallisten perheiden arjesta.

- Söi halukkaasti aamupalan päivähoidossa = suuri huoli siitä, saako kotona ruokaa?
- äiti vastaa puhelimeen = suuri huoli, saako riittävää huomiota kotona
- vanhempi on tunteellinen = suuri huoli, onko myös agressiivinen? heiluttaa käsiä puhuessaan! Kamalaa!!
- tulee viisi yli 9 hoitoon, sovittu TASAN 9, suuri huoli: Lapsen turvallisuus järkkyy, kun elämässä ei ole säännöllistä rytmiä

- lattialla koirankarvoja = suuri huoli huonosta hygieniasta

jne.. jne..


Uskokaa tai älkää, mm. nämä ovat niitä TURHIIN, ELI LAITTOMIIN HUOSTAANOTTOIHIN johtaneita huolia, joita ns. "perhetyö" käy kodeissa kyttäämässä. 2 innokasta sossua, usein nuoria sosionomeja joilla elämänkokemus olematon, istuu "tukemassa" vanhemmuutta kirjailemalla em. kaltaisia asioita.
Sitten lasu:n työntekijä toteaa että lapsen kehitys voi vaarantua vakavasti tuollaisessa ympäristössä ja ruvetaan puuhaamaan sijoitusta kodin ulkopuolelle.

Perhe on ihan ihmeissään. He pyysivät vain hieman apua tilanteeseen, jossa huoltaja on uupunut erityislapsen (vaikka syöpäsairas) kanssa. Nyt lastensuojelun tarjoama apu on siirtää lapsi laitokseen!

Lastensuojelu kertoo sijoitusta vastustavalle perheelle, että he ovat yhteistyökyvyttömiä, eivätkä ymmärrä lapsen etua. Nyt onkin sitten painavat syyt tehdä tahonvastainen huostaanotto. " Onhan teillä oikeus valittaa päätöksestä, ivailee sossu vanhemmille ja tietää samalla että hallinto-oikeus yleensä vahvistaa heidän hakemuksensa, jos vaan muotoseikat ovat oikein.

Lapsen vieraannuttaminen perheestä on alkanut. Myydään eniten tarjoavalle(eli vähiten maksavalle)lastensuojelulaitokselle. Valitusprosessi kestää vähintään vuoden.. lapsi pakotetaan "kiintymään" uuteen "perheeseen" ja vanhemmat pakotetaan tukemaan lapsen edun nimissä sijoitusta.. jne..

Olen lukenut tuhansia kirjauksia, satoja hao:n ja khao:n päätöksiä. Sama kaava hieman eri sovituksilla toistuu. En nyt tarkoita niitä huostaanottoja joihin on ollut todellinen peruste. Usein sellaisia ei edes vastusteta. Prosessi on sen verran vaativa ja raskas, että vanhemmat jotka eivät kykene hoitamaan lastaan eivät myöskään kykene valitusprosessia läpi viemään. Tämä kirjoitus on faktaa.

Kärsijat: Lapsi, jolta riistetään koti ja vanhemmat. Sisarukset. Isovanhemmat. Kaverit. Sukulaiset. Usein jopa kymmenet ihmiset kärsivät. Yhteiskunta, jonka peruspilarit romutetaan. Syntyy uusi, syrjäytettyjen sukupolvi. Tulevaisuuden vanhukset, jotka hoidetaan samalla, hyvin opitulla kaavalla.

Hyötyjät: Sijoittava kunta. Lastensuojelun työntekijä saa yhden huolen pois silmistä, vastuu on siirretty hallinto-oikeudelle ja laitokselle. Laitos, joka tahkoaa suuria voittoja tässä lapsikaupan luvatussa maassa.

59

3246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeutta lapsille

      Tuttua tekstiä ja vakiintunuta toimintatapaa monen toimiston kohdalla.

      Olisi kiva joskus saada tilastoa tästäkin, miten moni lapsi on joutunut millä-sattuu-perustein olemaan huostassa 1-2 vuotta eli valitus- ja oikeudenkäyntiaikoja.

      Osahan näistä puretaan SUURELLA vanhempain sitkeydellä.
      Osaa ei pureta edes HO:ssa, jos oikeuskäsittely on samaa tasoa kuin esim. Eerikan vanhempien huoltajuusoikeudenkäynnissä, jonka pöytäkirja julkaistiin myös lehdistössä.

      Todellisuudessa asiaa ei käsitelty ollenkaan, tuomari vain leimasi sossun mielipiteen läpi menneeksi. Oikeastaan tuota ei pitäisi kutsua edes oikeudenkäynniksi, koska siinä ei kuultu eri osapuolten mielipiteitä tai todistajia, EIKÄ myöskään mitään sossun esittämiä perusteita sille, MIKSI Eerikan isä oli heidän mielestään hyvä huoltaja lapselleen.

      HO on pitkälle vain sossun käsityksen leimasin ilman mitään todisteita.

      Suurella taistelulla vanhemmat voivat saada sen edes vähän muistuttamaan normaalia oikeudenkäyntiä.

    • Hyvinvointi valtio,

      Näin tässä ns hyvinvointivaltiossa. Itsehän olette nämä halunneet paisuttamalla virkasektoria suhteettomasti.

      Totta kai aina voi valittaa hallinto-oikeuteen. Mutta kun oikeuslaitos on mikä on tässä maassa, näitä "asiantuntijoita" valitettavasti uskotaan. Ja sossuthan käyttävät tilaisuuden valehtelemiseen ja muuhun teatteriin. Tämä on nähty.

      Pitkän ja raskaan valitusprosessin päätteeksi pahin seuraus on, että joku yhtä turha tyyppi heiluttaa sormea. Sossut tietävät tämän ja nauravat keskenänsä. Sairaita kun ovat. Oikeusvaltioon ei kuulu, että viranomainen valehtelee tai vääristelee totuutta. Mutta milloin tämä maa oli oikeusvaltio? Palautin sotilaspassin, koska en missään olosuhteissa suostu puolustamaan tätä maata.

      Onneksi meillä on talouskriisi päällä. Keksin välittömästi 1mrd säästöjä. Tästä valtiosta ei kannata olla huolissaan. Kun näistä hirviöistä päästään, elämän laatu ja ihmisoikeuksien kunnioitus palautuvat.

    • Tosi_on
    • julkivalheista

      Ei näitä laittomuuksia kukaan ole halunnut, eikä tietoisesti virkamieskunnan määrää ole älyttömyyksiin kasvatettu.

      Oikeastaan tämän koko vääristymän ymmärtää vasta sitten, kun itse ensimmäisen kerran konkreettisesti törmää viranomaisen väärään vallankäyttöön = valehtelu, vääristely, lakien kiertäminen jne.

      Ja sekin on myönnettävä, että pääminiserillä on Suomessa kohtuuttomasti valtaa. Joka ministeriössä väkertää virkamieskunta, jotka tuottavat mm. eri asioista sellaisia "tutkimustuloksia", joita pääministerin johtama päähallituspuolue määrää tuotettavaksi.

      Ja sitten vielä ilkeävät viljellä sellaisia lokaan ryvetettyjä termejä kuin "oikeusvaltio", "hyvinvointivaltio" tai "demokratia".

      • samaa Suomessa

        Aivan samaa tapahtuu Suomessa jatkuvasti. Lainaus yllä olevasta linkistä:

        "Ruotsin sosiaalihuollon selvitysten tulisi noudattaa Ruotsin perustuslain määrittelemiä vaatimuksia objektiivisuudesta ja puolueettomuudesta. Niissä tulisi noudattaa myös sosiaalihuoltoa koskevia lakeja, joiden mukaan tulee ottaa huomioon muun muassa asiakkaan ja hänen verkostonsa näkemykset ja voimavarat.

        Ruotsissa lastensuojelun selvitykset tehdään ennen pakkohuostaanottoa sosiaalitoimistossa, ja tuomioistuin vahvistaa huostaanoton. Lastensuojeluselvitykset eivät – ainakaan mikään niistä esimerkeistä, joita olemme nähneet – täytä Ruotsin perustuslain objektiivisuuden vaatimusta, vaan ne on muotoiltu syyttämisasiakirjoiksi, joissa on sellaisia tyypillisiä piirteitä kuin yksipuolinen valikointi, epäluotettavuus, toistaminen ja tietojen epämääräisyys."

        Pidetään vaan mielessä se, miten suomalaiset lainvalmistelijat kävitä opintomatkalla Ruotsissa kun nykyistä lastensuojelulakia valmisteltiin.

        Kyllä oppivat tehokkaati kaikki valehtelun ja vääristelyn strategiat, jos ei muuta.


      • Tosi_on

        Jos julkinen sektori on 60% taloudesta niin kyllä silloin virkamiehiä ja muuta sontaa on liikaa. Ja silti rahat eivät riitä.

        Nämä sossuhorviöt varmaan yhdessä bisnesmiesten kanssa hädissään lobbaavat entistä suuremman budjetin toivossa. Voin vain kuvitella ne keskustelut...." Kun 90-luvulla leikattiin, niin..." , "suomalaiset ovat muuttuneet entistä huonommiksi isiksi ja äideiksi, meidän pitää puuttua...".

        Nämä vanhemmuuden arviot lähtökohtaisesti jo kuulostavat ihmisarvoa halventavilta. Erityisesti kun niiden toteutus perustuu mielvaltaan ja tulosten esitys valheeseen ja vääristelyyn. Kun me erosimme, tuomioistuin määräsi olosuhdeselvityksen luonani. Kerroin sossuille, ettei niillä ole mitään asiaa tekemään tupatarkastusta. Tiedän itse lasteni parhaan edun.

        Täällä todennäköisesti hädissään kirjoittelevat myös demarit, mutta itsehän ovat tämän valtiohirviön halunneet. Kannattaa miettiä, ketä äänestää jatkossa.


    • kokenut5

      Suuri järkytys oli lapsenlapsen laiton ja perusteeton kiireellinen sijoitus. Sosiaalityöntekijät rikkoivat kaikkia asiaan liittyviä lakeja, valehtelivat omat tekemisensä, valehtelivat perheen haastattelut ja vääristelivät perheen tilanteen tunnistamattomaksi, rikkoivat salassapitovelvollisuutta jne. Kirjoittivat perheestä omia näkemyksiään, negatiivisia tietenkin, joita eivät perustelleet mitenkään. Tällaisessa tilanteessa perheen oikeudensaantimahdollisuudet ovat olemattomat. Lastensuojelun esimies ei vastannut yhteydenottoihin eikä puuttunut tilanteeseen lukuisista yrityksistä huolimatta. Asiasta valitettiin viime keväänä aluehallintovirastoon, vastausta ei ole tullut vieläkään. Lastensuojelun valta on käsittämätön eikä yksikään poliitikko näytä välittävän tai uskaltavan puuttua siihen.

    • Kokenut6

      Aloitus tuntuu jotenkin niin tutulta.
      Kuitenkin kovasti kiinnostaa, miksi Huolen vyöhykkeistö käsitettiin niin väärin?
      Mikä tai kuka sitä lähti väärin opettamaan ja levittämään, ei itse kehittäjät ainakaan?
      Perhetyöntekijät, Huolen vyöhykkeistö, varhainen puuttuminen, huh, huh.

    • Bjubjbjbjibj

      Höpön höpön. Kyllä on yhdellä kaunaisella ihmisellä liikaa aikaa kun yksin ketjua ylläpitää...

      • Anonyymi

        Yleensä ne joilla on ollut nämä ongelmat niistä kertovat, sillä me joilla ei ole ollut näitä ongelmia emme edes tiedä niistä mitään. Ei silti tarvitse alati mollaamaan jos jollain ihmisellä on kipeitä kokemuksia näistä asioista , siis vikaa on usein niin sysissä kun sepissäkin . Itselläni on aina ollut sääntö . Että silloin kun hankitaan lapsia niin ei viinaa käytetä perheessä ettei lasten tarvitse katsella juovuksissa olevia vanhempia jotka myöskin riitelevät .
        Mutta jokainen voi mennä itseensä että kamalaa se olisi jos oma lapsi otettaisiin huostaan .äjoten ei tuomita ketään joskus on huostaan otto tiåodella tarpeellinen , ja joskus ei .


    • 12+10

      Huolen vyöhykkeistön kehittäjät joutuivat jopa entisen Stakesin aikaan rauhoittelemaan kenttätyön tilannetta - siis sossuja - että ei huolen vyöhykkeistöä tällä tavalla käytettäväksi tarkoitettu.

      Mistä se nyt sitten lähti yliampuva sossujen käytös...
      Mene ja tiedä.
      Kertokoon hän, kellä tietoa on tästä asiasta.

      Päätellä voi aina jotakin, esim. kun yksityisiä sijaispaikkoja alkoi nousta kovaa vauhtia ympäri maata, niin kokivatko sossut jotenkin velvollisuudekseen niiden täyttämisen. Vai ohjeistettiinko heitä kuntatyönantajan taholta sellaiseen toimintaan.

      • Hvhkhvkhvkhv

        Sä oot jankannut siitä huolen vyöhykkeistöstä kohta kymmenen vuotta. Ei muuta asiaa?


      • Anonyymi

        Läheisessä talossa asui vuosia sitten pariskunta joilla oli kolme pientä lasta , heidän käytöksensä poikkesi kovasti siitä mitä muilla oli mies oli hyvin sairas ja teki asioita mitä kukaan ei ymmärtänyt miksi niitä teki . Nainen yritin käydä töissä vaan mies meni aina hänen työpaikalleen häiritsemään joten hän ei saanut jatkaa työtään, ihmeteltiin miten kauan menee ennenkö lapset viedään . Kesti vuoden sitten vietiin lapset joilla ei ollut edes kummin vaatteita ja pariskunta muutti tai muutettiin muualle, niin että ei se niin mopsaan käy aina se lasten huostaan ottaminen vaikka olisi kova tarve


    • nvhghhfh

      Meidän kohdalla niin kauan kun minulla oli rahaa yksityiselle tuomarille ,niin pitkitettiin vaanvastaanoton purkua.Sossu johtaja anoi että antaisin lapsen olla lukukauden loppuun niin sitten lapsi pääsee kotiin,olim
      n tyhmä kun luotin.Asianajajani kysyi onko ainuttakaan syytä pitää lasta huostassa,sossuk
      johtajan oli pakko myöntää ettei ole syytä.odottivat vaan niin kauan kunnes rahani loppuvat asianajajalle,ja valehteli jotta lapsi pääsee kotiin lukukauden loputtua,ihan valheiden verkko koko sossulat.Nyt Nyt lapsi jatkaa vieläkin siellä oloa vaikkapaikka onmuuttunut.Ensimmäiseltä sijarilta lapseniotettiinpois ja lapsi päsi toiseen paikka.Hirveitä kärsimyksen ja kaipauksen vuosia on ollut.Onneksi joka toisen viikonlopun lapsi on kotona ja loma ajat 4-11 päivään.Onneksi enään vuosi kun aika tulee täyteen.Lomamme ovat on aina onnistuneet ja menneet sovitusti.Heti kun puhun hustan purusta se menee kuin korienohi ja asiaa muutettiin aina ettei pääse..No vuodem kuluttua kaikki se paska on ohi.Onneksi lapsellani hänen aikuisilla veljellä ja siskolla ovat pysyneet hyvin,samoin meillä lapsen kanssa lämpimät välit ja rakastamme toisiamme.En juo enkä huumeita ole koskaan kokeillutkaan.Miesystävää minulla ei ole ollut 15 vuoteen edes yhden illan.No vuoden me vielä kärvistellään sitten se on ohi.Yrittävät soskut jotta aikaa menisi niin kauan että lapsi onjo kotoutunut sinne vieraaseen perheeseen

      • Anonyymi

        Et vaan sano miksi lapsi otettiin huostaan, siihen on aina syy. Helppo haukkua viranomaisia omista mokistaan ja vierittää syy heidän niskoille , se kun ajatella mitä on tehnyt väärin lapsen kasvatuksessa , sillä kovin helposti ei lapsia viedä .kypsä ihminen näkee omat virheensä ja ymmärtää mitä yhteiskunta haluaa että lapsella on rauhallinen kasvu ympäristö.moni elää lapsensa kanssa käymättä edes työssä, sillai ei voi elää miten kauan hyvänsä, yhteiskunnassa on lait ja asetukset siitä miten lapsen kanssa eletään ja ollaan hyvänä esimerkkinä hänelle. Omat jutut saa jäädä sivuun silloin kun on lapsen tehnyt. Ja jos ei kykene niin katsotaan kelvottomaksi vanhemmaksi joka ei ole ymmärtänyt mitä vanhemmuus on . Katsele rehellisesti miten sinä olet vaikuttanut siihen että lapsi otetaan huostaan .
        Sillä on tapauksia joissa lasta ei otettu huostaan jos olis otettu niin eläisi vieläkin


    • surullinen

      Olen hieman hankalassa tilanteessa ja minulla olisi hieman kysymyksiä ?!
      Seurustelen miehen kanssa ja hänellä on 2 lasta (12 ja 16) entisestä avioliitosta sekä hänellä ja hänen toisella exällä on 6v poika yhdessä jonka tämän äiti sitten hylkäsi pienenä ja poika jäi isälleen kun äiti häippäisi muitten miesten matkaan..
      pojan äiti on 15v nuorempi kuin pojan isä.
      Hänellä on uusi mies , saivat tyttären täs ½ v sitten ja ovat ostaneet talon.
      Mutta silti hän sekaantuu EX miehensä asioihin kuten ettei tämä sais seurustella kanssani ja jos seurustelee niin silloin ei saa tavata poikaansa!!

      Saako sossu kieltää ilman mitään painavia perusteluita syitä ettei lapset sa tavata isää nyt viikonloppuna jos minä menisin sinne?

      Ja jos niitä syitä on niin mitkä ovat ne erittäin painavat syyt sekä perusteet?

      Tämän miehen exä sekaantuu tämän miehen elämään jatkuvasti ja uhkaa viedä pojan isältänsä (sossunavulla) vaan kun miehen exällä on minua vastaan jotain?
      Oli kuulemma soittanut ja itkenyt puhelimeen ja on oikeen Draama Queen..

      Miehen lapset tykkäävät minusta ja tulevat toimeen hyvin kanssani.

      Mihen exä ja minä olimme ennen hyviä kavereita = Luulin!
      Kunnes huomasin hänen todellinen minänsä eli hän oli ainakin ennen suoraansanottu Alkoholisit ja vaati miehiä panemaan häntä eli roikkui miehissä , varatuissa sekä vapaissa miehissä kiinni kunnes he antoivat tälle. MM minun poikaystäviä ja sellaisia kiintoisia miehiä joita deittailin ( siis en toki yhtäaikaa ja samoina vuosina) eli tämä nykyisen mieheni ex akka pani ja loukkasi minua aivan liian monesti , sekä vei minun nyt nykyisen miehen nokkani edestä :( enkä mä silleen katsellut häntä enää koska hän oli varattu tämän nykyisen ex akan kanssa .
      Rupesin saamaan tarpeekseni kun hän sitten myös sanoi minua huoraksi ja oli tehnyt tämmöistä minulle monta vuotta vaikka itse oli sellainen. Kuulin kuinka yksi hänen panokavereistaan haukkui häntä "kyläpatjaksi" ja kysyin kuka sen on niin tämä sanoi sitten nimeltään että kuka ja se oli se minun nykyisen miesystävän exä!

      Nytten sitten tämä uhkaa miestäni = miesystävääni ottamalla poika pois häneltä.
      Emmekä tiedä perusteita lainkaan :( ja miesystäväni on loukkaantunut ja surullinen.
      Saako näin tehdä?

      Tämä exä on Draama Queen , alkoholisti(ainakin ennen), valehtelija ja suurentelee asioita mihnä ei ole perää!
      Sekä PETTI monesti miestä jonka kanssa minä nyt seurustelen!
      Itse olen alkoholiton , syön terveellisesti, leivon ja kokkaan kaiken itse alusta alkaen, siivoan ( siivosin jopa miesystäväni luona) tiskaan yms!
      Minä olen 30v miesystäväni 39 ja exakka on 25..

      Toivon vastausta kiirellisesti ja johnkin minne voisi kääntyä sossun puoleen?!

      • Anonyymi

        Tee ilmoitus asiasta. Hänelle ei kuulu kenen kanssa hänen exänsä seurustelee .


      • Anonyymi

        Ensinnäkin se mitä kirjoitat ei ole asiallista . Toisten panemisen ei kuulu huolto asioihin mitenkään eikä muutkaan heidän yksityis julistella netissä kaikkien nähtäväksi, se antaa sinusta alhaisen kuvan l ole vaan sellainen kaveri sille miehelle jolla on oma kämppä jossa aiis sinä asut , ja jotenkin vaikuttaa ettei tuo ole kypsää touhua kirjoitella toisen alkoholiamista tai miehistä jne. Niillä asioilla ei ole mitään tekemistä lasten olemiseen kanssa
        Vielä jos tuollaista menet selittelemään kylällä niin etole kypsä rooliin jossa tarvitaan kypsää ihmistä. Etekkin kun on lapset siinä mukana


    • optele kirjotaa

      "Pani ja loukkasi minua aivan liian monesti"!?

      • surullinen

        ?!
        Kuka on sanonu että pitäis kirjoittaa täydellisesti :O ?
        opettele itse kirjoittamaan btw!


    • kysyjälle

      Äkkiä kirjoitustasi silmäillen ikävästi asennoituva sossu saa kyllä tuollaisesta sotkusta paljon juurta jos jonkinlaisille vääntelyilleen.

      Juoruja, toisten pahanpuhumista yms. ei kannata koskaan kaataa sossun niskaan, he osaavat sen taidon kyllä ihan itsekin. Ja pienetkin vinkit he kyllä käyttävät hyödykseen huostaanoton valmistelussa, jos sellaiseen intoutuvat.

      Periaatteessahan ihmissuhdesotkut eivät sinällään kuulu lastensuojeluun paitsi, jos katsotaan, että lapset kärsivät aikuisten riitelystä.

      Eli jos olet niin fiksu ja vastuuntuntoinen kuin annat ymmärtää, älä missään oloissa mollaa ketään toista ihmistä sossuille tai missään, ellei sinulla ole jotain konkreettisia todisteita, että lapset joutuvat kärsimään jonkun osapuolen huonosta käytöksestä, pahoista puheista yms.

      • surullinen

        siis joo siis minähän en oo siitä exästä mitenkään oo puhunu paskaa vaan se puhuu paskaa minusta ja sil on jtn minua vastaan :S
        Enkä oo mollannukkaan , mutta se mitä täällä kirjoitin oli tapahtunut jo ennen kun hän sai sen pojan kun sanoin häntä kyläpatjaksi, mutta hän haukkui minua huoraksi..


      • Huonoja valintoja
        surullinen kirjoitti:

        siis joo siis minähän en oo siitä exästä mitenkään oo puhunu paskaa vaan se puhuu paskaa minusta ja sil on jtn minua vastaan :S
        Enkä oo mollannukkaan , mutta se mitä täällä kirjoitin oli tapahtunut jo ennen kun hän sai sen pojan kun sanoin häntä kyläpatjaksi, mutta hän haukkui minua huoraksi..

        Voi mies parkaa.


      • surullinen
        Huonoja valintoja kirjoitti:

        Voi mies parkaa.

        Mitäs sä tuolla tarkoitat "huonoja valintoja" ??!


      • Anonyymi
        surullinen kirjoitti:

        siis joo siis minähän en oo siitä exästä mitenkään oo puhunu paskaa vaan se puhuu paskaa minusta ja sil on jtn minua vastaan :S
        Enkä oo mollannukkaan , mutta se mitä täällä kirjoitin oli tapahtunut jo ennen kun hän sai sen pojan kun sanoin häntä kyläpatjaksi, mutta hän haukkui minua huoraksi..

        Taitaa mies parka olla saanut yhtä epäkypsän seuraaja exälleen patjoja ja huoria jne
        Aikuiset ihmiset eivät sellaisia puhu toisilleen ja nimittele. Oli hänellä vaikka 10 miestä niin se ei kuulu sinulle naljailla hönestä, samoin kun se toinen yksinkertaisuuskin ei hänkään saa sinua haukkua . Luulen ettei tuo hyvään lopu . Kasva !


    • Uusi huolestunut

      Tuo oli kyllä hyvä idea tuo sotilaspassin palauttaminen. Olen aivan vakavissani miettinyt olisinko todella valmis puolustamaan maata, jossa rehottaa tälläinen virkamiesten rikollisliiga. Keskeiset politikot eivät tunnu ottavan todellista vastuuta lastensuojelun ongelmista. Nyt on tilanne kuitenkin sellainen että suomen valtionvelkakin vaatisi asioiden tunnustamista. Perhetyöhön on aidosti ósattava palauttaa luottamus. Ei perheet enää luota nykyisiin lastensuojelutyöntekijöihin, jotka ovat lähinnä kirjaamassa "vanhemmuuden puutteita" ja valmistelevat huostaanottoa perheen selän takana.

      Edelleen jäin ihmettelemään tuota Espoon lastensuojelubisnestä. Ex ls;n työntekijä perusti yksityisen lastenkodin= (haistoi bisnesmahdollisuuden) Eikö löydy tahoa joka selvittää asioiden lainmukaisuuden?
      Espoohan on muutenkin kuuluisa siitä että tavalliset lapsiperheet joissa ongelmat yleisesti ottaen ratkaistavissa avohuollon toiminpitein, otetaan huostaan. Näistä vielä kuulemme julkisuudessa.

      • Res. luutnantti

        Laitapas tänne kopio sotilaspassistasi niin arvioimme sitten miten suuri romahdus armeijaa kohtaa jos palautat passisi.


      • Näin_on
        Res. luutnantti kirjoitti:

        Laitapas tänne kopio sotilaspassistasi niin arvioimme sitten miten suuri romahdus armeijaa kohtaa jos palautat passisi.

        Olen myös res luutnantti, enkä usko oman päätökseni juuri heilauttavan.

        Mutta tämä on minun kannanottoni tästä maasta. En ole valmis puolustamaan missään oloissa kansademokratiaa. Jos ryssä tulisi, verot todennäköisesti laskisivat ja oikeusvaltiokäsite saisi uuden ulottuvuuden. Niin, naura vain. Venäjä tosiaan alkaa vaikuttamaan humaanilta oikeusvaltiolta, jos muistaa olla puhumatta johdosta liian julkisesti paskaa.

        Olet ilmeisesti juuri yksi näitä erkkomedian ja YLE:n valistuksen sellaisenaan nielaissut sokea nauris. Juuri sinunlaisia tässä maassa on liikaa ja sen johdosta olemme tässä suossa taloudellisesti ja henkisesti.

        Olisitko itse puolustanut DDRää? Puolustusvoimien alueosastot hoitavat palautusasiat, sen opin tänään soitolla pääesikuntaan. Eli huomenna lähtee passi paluupostissa.


      • hfhfjfkfirfbrhfkfkfj
        Näin_on kirjoitti:

        Olen myös res luutnantti, enkä usko oman päätökseni juuri heilauttavan.

        Mutta tämä on minun kannanottoni tästä maasta. En ole valmis puolustamaan missään oloissa kansademokratiaa. Jos ryssä tulisi, verot todennäköisesti laskisivat ja oikeusvaltiokäsite saisi uuden ulottuvuuden. Niin, naura vain. Venäjä tosiaan alkaa vaikuttamaan humaanilta oikeusvaltiolta, jos muistaa olla puhumatta johdosta liian julkisesti paskaa.

        Olet ilmeisesti juuri yksi näitä erkkomedian ja YLE:n valistuksen sellaisenaan nielaissut sokea nauris. Juuri sinunlaisia tässä maassa on liikaa ja sen johdosta olemme tässä suossa taloudellisesti ja henkisesti.

        Olisitko itse puolustanut DDRää? Puolustusvoimien alueosastot hoitavat palautusasiat, sen opin tänään soitolla pääesikuntaan. Eli huomenna lähtee passi paluupostissa.

        Tulihan se DDR:kin sieltä... Ihan sama palautatko sotilaspassisi, vai et. Kriisin sattuessa sinua ei todellakaan edes päästettäisi armeijaan, saatikka että sinulle annettaisiin asetta.


      • MeneÄkkiä
        hfhfjfkfirfbrhfkfkfj kirjoitti:

        Tulihan se DDR:kin sieltä... Ihan sama palautatko sotilaspassisi, vai et. Kriisin sattuessa sinua ei todellakaan edes päästettäisi armeijaan, saatikka että sinulle annettaisiin asetta.

        Hyvä juttu on se, että sinunlaiset lähetetään sinne....menkää kuin fransmannit eka maailman sotaan. Menkää. Hih.
        Toivon myös että kaikki punavihreät juntti lähtevät heti Venäjälle kertomaan mielipiteensä. Ei tule enää säkäarmahdusta. Siellä teille on just oikea paikka.

        Täällä te saatte hyppiä ihmisten silmillä aivan vapaasti.


      • Herra olematon herra
        Res. luutnantti kirjoitti:

        Laitapas tänne kopio sotilaspassistasi niin arvioimme sitten miten suuri romahdus armeijaa kohtaa jos palautat passisi.

        Kas, herra oikein iso herra

        Sinun mielipide ei kertakaikkiaan kiinnosta.

        Täällä netissä voit olla vaikka naapurin koira, vai omasta mielestä perätä Napoleon?

        Mene hoitoon. Sosiaalivaltio antaa sinulle pillereitä, ja järjestää jonkun valvomaan sinua. Ja sinä olet niin onnellinen kun olo on niin turvallinen.

        Lisää tätä. Lisää valvontaa. Lisää näitä herra iso herroja tänne. Näillä tämä persläpi pelastuu, muuttuu paratiisiksi.

        Kuin olet muuten selvinnyt bottivarmistuksesta?


    • hyvin ymmärrettävää

      En minäkään puolustaisi tällaista maata, jossa valtio sallii viranomaisten kohdella SUOMALAISlapsia rikollisesti.

      Sanotaan noin 15 vuotta sitten olin vielä aika nationalisti, mutta ne ovat kaukaisia menneiden talvien lumia ne ajat.

      Nimmari uusi huolestunut kirjoittaa asiaa aivan asiallisin perustein.

    • Res. luutnantti myös

      Minusta tuo Res. luutnantti puhuu asiaa.

      • SokeaPässi

        Lue lisää Hesari. Se on täynnä sossupropagandaa. Toinen hyvä uutislähetys kasvismaantuotoksille on YLE. Tuo poliittisesti korrektia viihteen ja tiedon kultainen arkku.


    • Lutin sisko

      Mikä siinä on asiaa? Kerro, jos osaat.

      Kirjoittajan pitäisi siis laittaa tänne sotilaspassinsa.
      Mitä siitä ARVIOIDAAN :D :D :D

      Toisen kasvot?
      Nimi ja henkilötiedot?
      Sotilasarvo?

      Siis mennään henkilökohtaisuuksiin, käännytään henkilöön menevään piruiluun, että unohdettaisiin se asia, mitä hän
      kirjoitti.

      Se että joku on menettänyt viranomaisvääryyksien takia kunnioituksensa kotimaataan, isänmaataan kohtaan, ei kyllä minun mielestäni ole mikään typeryyksien latelun aihe. Tai jos jollekin on, niin silloin ei itse ole arvostanut isänmaataan ikinä, eikä kunnolla edes tajua, mistä puhutaan.

      Minulle ei kyllä synnyinmaa ole mikään merkityksetön asia ja ymmärrän hyvin, miten todella syviä valtion sallimia vääryyksiä ja loukkauksia on joutunut kokemaan osoittaakseen noin suurta epäkunnioitusta maataan kohtaan, että on valmis luopumaan sotilaspassistaan.

      • Res. majuri

        Joutavaa vinkumista. Kasvattakaa lapsenne niin ketään ei huostaanoteta. Jos homma ei toimi käyttäkää ehkäisyä. Tehkää yhteistyötä älkääkä kohdistako raivoa epäonnistumisestanne muihin. Veteraanit kääntyvät haudoissaan tämän vänkytyksen vuoksi.


    • Onpa täällä upseerikerho koolla:) Pysytäänkö asiassa? Tätä menoa syrjäytetään ja tuhotaan lapset ennen armeija ikää.. Mutta siitä voitaneen keskustella jossakin toisessa ketjussa?!

    • :D :D :D

      :D

    • Tyylin tunnistaa

      Täällä ei kirjoittele yksikään armeijan käynyt. Naisia täällä on ja palveluksesta vapautettuja.

    • uudelle huolestuneel

      Arvoista ja aatteista puheen ollen ei tuo ainutkertaista ole tuo espoolaistapaus, että sossu perustaa ls-laitoksen.

      Olihan siitä lehtijuttukin aikanaan, että
      ex-sosiaalityöntekijät perustavat ls-laitoksia.

      Kyllä tässä maassa lasten kustannuksella tehdään rahaa ihan häpeilemättä. Onhan se iso muutos siihen verrattuna, että ennen oikeistohallitusten valtakautta pidettiin ihmisten kustannuksella rahan tekemistä moraalisesti arveluttavana.

      Mutta mikään ei ole pyhää, eikä arvokasta sen jälkeen kun porvari pääsee rahansyrjään kiinni, ahneus on loputon.

      Odotankin mielenkiinnolla, milloin tapahtuu ensimmäinen vakava rikos sen takia, että joku asettuu poikkiteloin rahaa kahmivan laitoksen omistajan onnen tielle.

    • res kapteeni

      Jos sota nyt tulisi, ja "joutuisin" puolustamaan tätä "isänmaata", niin kyllä joutuis varmaan ampumaan omia selkään!!!

      T. Res kapteeni

      • TämäMaaOnHullujaTäys

        No, onneksi en aio olla siellä.

        Mut joo, sinunlaisia fanaattisia natseja ovat hyväksikäyttääneet aina totalitääriset hallitukset. Toivottavasti rintamaikäsi on sen 10 min


    • MissäAmmattikasvattaja

      Tuha viedä oikeuteen mitään. Oikeus suomaassa on surkeaa teatteria.
      Turha äänestää ketään. Olemme yksipuoluejärjestelmässä. Olemme siis kansandemokratiassa.

      Demarit (ja niiden sisarpuolue kokoomus) ovat tähän meidät johdattaneet!

    • sotatanner

      Miten tällä palstalla joutui yhtäkkiä kuulia väistelemään? Vähän kauas poikkeaa aiheesta, mut pitää mennä laittamaan kypärä päähän..

    • Ahneus on

      ikävä piirre.

    • oikeusmurhavaltio

      Alottaja kirjoittaa niin täyttä asiaa. Surullista, ja sittenkin totta.

    • tuttua on

      Onhan, vaikka kieltääkin. kaikki "kapteeni" ja "lutin siskot" tuolla välissä ovat hänen tai p-kärpäsen tuotosta.

    • veronmaksajat

      miettikääpä kenen omistuksessa ovat lastenkodit ym.samanlaisilla nimikkeillä,nuorukaiset pitkiä hoikkia joukossa muutama ylipainoinen vierailut kiellettyjä jonkin verukkeella.Ymmärrän vierailuajat ja niitä noudatetaan henkilökunnan vahvuuden mukaan eri asia on jos nuori ei halua tavata omaisiaan.Alkakaa selvittää näitten laitosten alkuperää. Minkälaisia lapsia nuoria niihin sijoitetaan.Turhia huostaan ottoja on ja ne jotka vaativat huostaanootoa jää huomiottamatta koska laitokset on tarkoitettu kilteille lapsille ja nuorille.

    • voi jumat taas

      amiskasvi on täysin tollo

      • 29 vuotta

        Kohtelin viiden vuoden ajan poikaani huonosti, vaikka rakastin häntä! Huostaanotto helpotti poikani taakkaa, pieni alle kouluikäinen kantoi hyvin paljon vastuuta!


    • 61-vuotta

      Tunnettua on että esim. päihdeperheissä lapset joutuvat ottamaan liikaa vastuuta liian varhain, on toki muitakin tilanteita, esim. vanhempien liian pitkät työpäivät tms. Vastuun otossa pitäisi saada kasvaa ikää vastaavalla tavalla, kuten muissakin taidoissa.

      Luuletko, että olisit voinut muuttaa käytöstäsi tai olosuhteita, mistä nyt käytöksesi johtuikaan, ilman huostaanottoa?

    • ajattelija2

      Hyviä pointteja mutta esimerkiksi tämä Oulun rahan ahne sosiaaliviranomainen joka piinaa perheitä siellä, minusta ei ole järkevää uhkailla häntä väkivallalla vaan kyllä tuollaisille löytyy parempiakin keinoja ja ihan laillisia koska jos nyt joku menisi hänelle jotain tekemään olisi yhtä samanlainen säälittävä olento.

    • Anonyymi

      Mut aiotaan huostaan ottaa olen 14 vuotias tyttö ja ärsyttää kun mut aiotaan huostaan ottaa tänään joudun laitokseen ja oon 2 viikkoo siel sit mut huostaanotetaan😭😭😭😭😭

      • Anonyymi

        Minun tytöllä sama nyt. Olet varmasti jo päässyt pois. Itse vain odotan,että miten tässä käy.


    • Anonyymi

      Näin se on. Me tullaan yhteiskunnalle kalliiksi kun nuoreni huostaan ja minä työkyvyttömyyseläkkeelle.

    • Anonyymi

      Lukiessani ajattelin omaa ensimmäistä lastani joka oli hoikka kuten me vanhemmat, mutta söi kun hevonen , niin että jos hän olisi ollut tarhassa niin olisin varmaan saanut ” huoli ilmoiteuksen ” että saako lapsi tarpeeksi tuokaa ja jos olisin kertonut miten hyvät ruokahalut lapsella on niin ei oltais varmaan uskottu.
      Koska hän o,i hoikka . (Vanhempana todettiin aineen vaihdollisessa sairaus )
      ja sitten tuo että saako lapsi tarpeeksi huomiota Kyllä luulen että jokainen vanhempi antaa huomiota lapselleen, sehän menee luonnostaan
      Eikö äitien saa olla tunteellisiakaan nytkään, sen ominaisuuden saa jo syntyessään , ja kun että käsiä heilutetaan kun puhutaan lapselle on myöskin tapa ihmisillä sen näkee usein aikuisten kahvi tauolla töissä kun ihmiset puhuvat, kädet myötäilevät koko ajan puhetta kun taas toiset eivät käytä käsiä puhuessaan . Joten näitä ihmisiä joilla on ne ” ” huoli” asiat tapeetilla koko aja niin pahasti ettei kyetä näkemään paykoloogisesti sitä että perheet eivät elä kaavojen mukaisesti vaan jokaisella perheellä on omat tapansa
      Siltikin on normaali perhe.

    • Anonyymi

      Sossut valehtelee Kuopiossa tosi paljon. Esim että olemme tyttäreni kanssa menneet kylään erään kaverin luo tietämättä edes minkä näköinen kaveri on. Ja tytär sanoi sossuille että hänellä on todisteena monen kuukauden ajalta kuvia ja videopuheluita. Ja tähän ei liity mitään seksuaalista vaikka tuo kaveri on mies. Menimme vain huvikseen kylään. Sitten tuli riita minulla ja miehellä sanallisesti,ei väkivaltaa ei päihteitä ja soitin apua koska olin samana päivänä saanut tiedon,että äitini kuoli. No tästä poiki sitten iso juttu ja tytärtä meinataan huostaan,koska on ollut tukihenkilö ym eri syystä. On kuulema nyt niin paha asia. Ja sossulla on kuulema epäily.

    • Anonyymi

      Marin antoi mahdollisuuden sähköveron helpotuksiin, nekin koitui rikkaiden hyväksi, ei kaksioissa ja yksiöissä asuvat sellaisia summia maksaneet että olisi helpotuksia ansainnut.
      Kaksinkertaiset lapsilisät koko kansalle .
      RAHAA MILJARDEJAKEHITYSAPUIHIN,UKRAINALLE ERI MUODOISSA ,RAHANA, SOTATARVIKKEINA, moneen kertaan vuoden sisällä...velkarahoilla joiden korkoja nyt alamme maksella kurjistaen tavisten elämän. Sen lisäksi elätämme suomessa 100 000 ukrainalaista.
      KORONA VUOKSI LOPETETTIIN KAIKKI HARRASTUSTOIMINNOT JA KOULUT SULETTIIN. Nyt mielenterveyden potilaita nuorten psykiatrisella kauheissa mömmöissä laitoksissa tai huumeissa kaduilla.
      SOTE PÄÄTÖS JOKA VEI KOKO TERVEYDENHOITOJÄRJESTELMÄN alas, hoitojonot kasvussa leikkauksiin ja hammashoitoon, vanhustenhoito ala-arvoista
      ja lakkautettu suurin osa kokopäivälaitoshoito ja terveyskeskusten vuodeosastot.
      KOTIHOITO IHAN SURKEAA, OVELLA HUUDETAAN HEIPAT, KANKAANPÄÄSSÄ 12 000 IHMISEN PAIKKAKUNNALLA KUOLLEITA SEURAKUNTA UUTISISSA VIIKOLLA16 19 IHMISTÄ JA SEN LISÄKSI NE JOTKA EIVÄT KUULU KIRKKOON
      Suomeen haettiin pakolaisia monesta eri maasta. Kaikki päästettiin nyt yi rajan , ei papereita,ei tietoa kuka kukin oli hyysättäväksi Suomen varoilla eläteiksi, monet rötöstelevä tkatujengeinä ja raiskaavat suomalaisia.
      POLISI, LAKITUVAT, JA VANKILAT TULEVAT KALLIIKSI.
      Rahaa kuluu eri kuntien alueilla toimivilla kalliilla rahalla toimiville konsulteille, miksi helvetissä meillä on erilaisia hallituksia ja istujia joille maksetaan palkkioita ja sitten päätökset tehdään jonkun ulkopuolisen järkeilyn mukaan,...onko niin että on siirretty vastuu muille on niin selkärangatonta toimintaa .
      Suomen firmat ja tehtaat menevät konkkaan ja kansa nekin maksaa . työttömiä lisääntyy sadoilla päivittäin, Lisäksi lomautetut.
      Työntekijöitä tarvitaan sote aloilla kesällä tarvitaan sijaisia mutta ei nuoret mene töihin kun kaikki haluavat olla blokkajia, sisällön tuottajia netissä ja taiteilijoita... voi tehdä töitä silloin kun itseä huvittaa ja anoa taiteilija apurahoja.
      Telkusta päivittäin huuhaa ohjelmia kun on näitä julkiksia työllistetää.
      Julkisten alojen johtajien palkat nostettu moneen otteeseen vaikka varaa ei olisi, nyt joudutaan lomauttamaan mutta monille se on helpotus päästä pois järjettömän byrokratian rattaista.
      Teiden kunto todella järkytäviäajaa , kauheita reikiä jotka rikkovat renkaita ja tukivarret... kallis tauton omistajalle
      SUOMEN BRUTTOKANSANTUOTE ALHAISEMMILLAAN JA VIELÄ LASKEE.Silti suomi maksaa EU:lle enemän kuin saa ja joka määrää meitä ja nyt tuli NATO menot lisänä , valtavat määrät uusia tarpeita, sotavarustelua ja ilmastoa rasittavia ,erittäin tyyriitä sotaharjoituksia. MENOT SENKUN LISÄÄNTYY.

    • Anonyymi

      Sairas tämä yhteiskunta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe