Näin se usein menee, laiton huostaanotto

salassa.pidetty

Taitavasti on kansalaisille kehitetty niin suuri HUOLI maahanmuuttajista, että ei nähdä omien tilannetta kuin subjektiivisesti. Hämätään.
Rahat käytetään kreikkalaisten ja afrikkalaisten ym. tukemiseen. Sehän on hyvä, että autetaan. Mutta, omat lapset perheineen tuhotaan systemaattisesti kehittämällä "SUURIA HUOLIA" tavallisten perheiden arjesta.

- Söi halukkaasti aamupalan päivähoidossa = suuri huoli siitä, saako kotona ruokaa?
- äiti vastaa puhelimeen = suuri huoli, saako riittävää huomiota kotona
- vanhempi on tunteellinen = suuri huoli, onko myös agressiivinen? heiluttaa käsiä puhuessaan! Kamalaa!!
- tulee viisi yli 9 hoitoon, sovittu TASAN 9, suuri huoli: Lapsen turvallisuus järkkyy, kun elämässä ei ole säännöllistä rytmiä

- lattialla koirankarvoja = suuri huoli huonosta hygieniasta

jne.. jne..

Uskokaa tai älkää, mm. nämä ovat niitä TURHIIN, ELI LAITTOMIIN HUOSTAANOTTOIHIN johtaneita huolia, joita ns. "perhetyö" käy kodeissa kyttäämässä. 2 innokasta sossua, usein nuoria sosionomeja joilla elämänkokemus olematon, istuu "tukemassa" vanhemmuutta kirjailemalla em. kaltaisia asioita.
Sitten lasu:n työntekijä toteaa että lapsen kehitys voi vaarantua vakavasti tuollaisessa ympäristössä ja ruvetaan puuhaamaan sijoitusta kodin ulkopuolelle.

Perhe on ihan ihmeissään. He pyysivät vain hieman apua tilanteeseen, jossa huoltaja on uupunut erityislapsen (vaikka syöpäsairas) kanssa. Nyt lastensuojelun tarjoama apu on siirtää lapsi laitokseen!

Lastensuojelu kertoo sijoitusta vastustavalle perheelle, että he ovat yhteistyökyvyttömiä, eivätkä ymmärrä lapsen etua. Nyt onkin sitten painavat syyt tehdä tahonvastainen huostaanotto. " Onhan teillä oikeus valittaa päätöksestä, ivailee sossu vanhemmille ja tietää samalla että hallinto-oikeus yleensä vahvistaa heidän hakemuksensa, jos vaan muotoseikat ovat oikein.

Lapsen vieraannuttaminen perheestä on alkanut. Myydään eniten tarjoavalle(eli vähiten maksavalle)lastensuojelulaitokselle. Valitusprosessi kestää vähintään vuoden.. lapsi pakotetaan "kiintymään" uuteen "perheeseen" ja vanhemmat pakotetaan tukemaan lapsen edun nimissä sijoitusta.. jne..

Olen lukenut tuhansia kirjauksia, satoja hao:n ja khao:n päätöksiä. Sama kaava hieman eri sovituksilla toistuu. En nyt tarkoita niitä huostaanottoja joihin on ollut todellinen peruste. Usein sellaisia ei edes vastusteta. Prosessi on sen verran vaativa ja raskas, että vanhemmat jotka eivät kykene hoitamaan lastaan eivät myöskään kykene valitusprosessia läpi viemään. Tämä kirjoitus on faktaa.

Kärsijat: Lapsi, jolta riistetään koti ja vanhemmat. Sisarukset. Isovanhemmat. Kaverit. Sukulaiset. Usein jopa kymmenet ihmiset kärsivät. Yhteiskunta, jonka peruspilarit romutetaan. Syntyy uusi, syrjäytettyjen sukupolvi. Tulevaisuuden vanhukset, jotka hoidetaan samalla, hyvin opitulla kaavalla.

Hyötyjät: Sijoittava kunta. Lastensuojelun työntekijä saa yhden huolen pois silmistä, vastuu on siirretty hallinto-oikeudelle ja laitokselle. Laitos, joka tahkoaa suuria voittoja tässä lapsikaupan luvatussa maassa.

47

907

  Vastaukset

  • Tuttua tekstiä ja vakiintunuta toimintatapaa monen toimiston kohdalla.

   Olisi kiva joskus saada tilastoa tästäkin, miten moni lapsi on joutunut millä-sattuu-perustein olemaan huostassa 1-2 vuotta eli valitus- ja oikeudenkäyntiaikoja.

   Osahan näistä puretaan SUURELLA vanhempain sitkeydellä.
   Osaa ei pureta edes HO:ssa, jos oikeuskäsittely on samaa tasoa kuin esim. Eerikan vanhempien huoltajuusoikeudenkäynnissä, jonka pöytäkirja julkaistiin myös lehdistössä.

   Todellisuudessa asiaa ei käsitelty ollenkaan, tuomari vain leimasi sossun mielipiteen läpi menneeksi. Oikeastaan tuota ei pitäisi kutsua edes oikeudenkäynniksi, koska siinä ei kuultu eri osapuolten mielipiteitä tai todistajia, EIKÄ myöskään mitään sossun esittämiä perusteita sille, MIKSI Eerikan isä oli heidän mielestään hyvä huoltaja lapselleen.

   HO on pitkälle vain sossun käsityksen leimasin ilman mitään todisteita.

   Suurella taistelulla vanhemmat voivat saada sen edes vähän muistuttamaan normaalia oikeudenkäyntiä.

  • Näin tässä ns hyvinvointivaltiossa. Itsehän olette nämä halunneet paisuttamalla virkasektoria suhteettomasti.

   Totta kai aina voi valittaa hallinto-oikeuteen. Mutta kun oikeuslaitos on mikä on tässä maassa, näitä "asiantuntijoita" valitettavasti uskotaan. Ja sossuthan käyttävät tilaisuuden valehtelemiseen ja muuhun teatteriin. Tämä on nähty.

   Pitkän ja raskaan valitusprosessin päätteeksi pahin seuraus on, että joku yhtä turha tyyppi heiluttaa sormea. Sossut tietävät tämän ja nauravat keskenänsä. Sairaita kun ovat. Oikeusvaltioon ei kuulu, että viranomainen valehtelee tai vääristelee totuutta. Mutta milloin tämä maa oli oikeusvaltio? Palautin sotilaspassin, koska en missään olosuhteissa suostu puolustamaan tätä maata.

   Onneksi meillä on talouskriisi päällä. Keksin välittömästi 1mrd säästöjä. Tästä valtiosta ei kannata olla huolissaan. Kun näistä hirviöistä päästään, elämän laatu ja ihmisoikeuksien kunnioitus palautuvat.

  • Ei näitä laittomuuksia kukaan ole halunnut, eikä tietoisesti virkamieskunnan määrää ole älyttömyyksiin kasvatettu.

   Oikeastaan tämän koko vääristymän ymmärtää vasta sitten, kun itse ensimmäisen kerran konkreettisesti törmää viranomaisen väärään vallankäyttöön = valehtelu, vääristely, lakien kiertäminen jne.

   Ja sekin on myönnettävä, että pääminiserillä on Suomessa kohtuuttomasti valtaa. Joka ministeriössä väkertää virkamieskunta, jotka tuottavat mm. eri asioista sellaisia "tutkimustuloksia", joita pääministerin johtama päähallituspuolue määrää tuotettavaksi.

   Ja sitten vielä ilkeävät viljellä sellaisia lokaan ryvetettyjä termejä kuin "oikeusvaltio", "hyvinvointivaltio" tai "demokratia".

   • Aivan samaa tapahtuu Suomessa jatkuvasti. Lainaus yllä olevasta linkistä:

    "Ruotsin sosiaalihuollon selvitysten tulisi noudattaa Ruotsin perustuslain määrittelemiä vaatimuksia objektiivisuudesta ja puolueettomuudesta. Niissä tulisi noudattaa myös sosiaalihuoltoa koskevia lakeja, joiden mukaan tulee ottaa huomioon muun muassa asiakkaan ja hänen verkostonsa näkemykset ja voimavarat.

    Ruotsissa lastensuojelun selvitykset tehdään ennen pakkohuostaanottoa sosiaalitoimistossa, ja tuomioistuin vahvistaa huostaanoton. Lastensuojeluselvitykset eivät – ainakaan mikään niistä esimerkeistä, joita olemme nähneet – täytä Ruotsin perustuslain objektiivisuuden vaatimusta, vaan ne on muotoiltu syyttämisasiakirjoiksi, joissa on sellaisia tyypillisiä piirteitä kuin yksipuolinen valikointi, epäluotettavuus, toistaminen ja tietojen epämääräisyys."

    Pidetään vaan mielessä se, miten suomalaiset lainvalmistelijat kävitä opintomatkalla Ruotsissa kun nykyistä lastensuojelulakia valmisteltiin.

    Kyllä oppivat tehokkaati kaikki valehtelun ja vääristelyn strategiat, jos ei muuta.


   • Jos julkinen sektori on 60% taloudesta niin kyllä silloin virkamiehiä ja muuta sontaa on liikaa. Ja silti rahat eivät riitä.

    Nämä sossuhorviöt varmaan yhdessä bisnesmiesten kanssa hädissään lobbaavat entistä suuremman budjetin toivossa. Voin vain kuvitella ne keskustelut...." Kun 90-luvulla leikattiin, niin..." , "suomalaiset ovat muuttuneet entistä huonommiksi isiksi ja äideiksi, meidän pitää puuttua...".

    Nämä vanhemmuuden arviot lähtökohtaisesti jo kuulostavat ihmisarvoa halventavilta. Erityisesti kun niiden toteutus perustuu mielvaltaan ja tulosten esitys valheeseen ja vääristelyyn. Kun me erosimme, tuomioistuin määräsi olosuhdeselvityksen luonani. Kerroin sossuille, ettei niillä ole mitään asiaa tekemään tupatarkastusta. Tiedän itse lasteni parhaan edun.

    Täällä todennäköisesti hädissään kirjoittelevat myös demarit, mutta itsehän ovat tämän valtiohirviön halunneet. Kannattaa miettiä, ketä äänestää jatkossa.


  • Suuri järkytys oli lapsenlapsen laiton ja perusteeton kiireellinen sijoitus. Sosiaalityöntekijät rikkoivat kaikkia asiaan liittyviä lakeja, valehtelivat omat tekemisensä, valehtelivat perheen haastattelut ja vääristelivät perheen tilanteen tunnistamattomaksi, rikkoivat salassapitovelvollisuutta jne. Kirjoittivat perheestä omia näkemyksiään, negatiivisia tietenkin, joita eivät perustelleet mitenkään. Tällaisessa tilanteessa perheen oikeudensaantimahdollisuudet ovat olemattomat. Lastensuojelun esimies ei vastannut yhteydenottoihin eikä puuttunut tilanteeseen lukuisista yrityksistä huolimatta. Asiasta valitettiin viime keväänä aluehallintovirastoon, vastausta ei ole tullut vieläkään. Lastensuojelun valta on käsittämätön eikä yksikään poliitikko näytä välittävän tai uskaltavan puuttua siihen.

  • Aloitus tuntuu jotenkin niin tutulta.
   Kuitenkin kovasti kiinnostaa, miksi Huolen vyöhykkeistö käsitettiin niin väärin?
   Mikä tai kuka sitä lähti väärin opettamaan ja levittämään, ei itse kehittäjät ainakaan?
   Perhetyöntekijät, Huolen vyöhykkeistö, varhainen puuttuminen, huh, huh.

  • Höpön höpön. Kyllä on yhdellä kaunaisella ihmisellä liikaa aikaa kun yksin ketjua ylläpitää...

  • Huolen vyöhykkeistön kehittäjät joutuivat jopa entisen Stakesin aikaan rauhoittelemaan kenttätyön tilannetta - siis sossuja - että ei huolen vyöhykkeistöä tällä tavalla käytettäväksi tarkoitettu.

   Mistä se nyt sitten lähti yliampuva sossujen käytös...
   Mene ja tiedä.
   Kertokoon hän, kellä tietoa on tästä asiasta.

   Päätellä voi aina jotakin, esim. kun yksityisiä sijaispaikkoja alkoi nousta kovaa vauhtia ympäri maata, niin kokivatko sossut jotenkin velvollisuudekseen niiden täyttämisen. Vai ohjeistettiinko heitä kuntatyönantajan taholta sellaiseen toimintaan.

   • Sä oot jankannut siitä huolen vyöhykkeistöstä kohta kymmenen vuotta. Ei muuta asiaa?


  • Meidän kohdalla niin kauan kun minulla oli rahaa yksityiselle tuomarille ,niin pitkitettiin vaanvastaanoton purkua.Sossu johtaja anoi että antaisin lapsen olla lukukauden loppuun niin sitten lapsi pääsee kotiin,olim
   n tyhmä kun luotin.Asianajajani kysyi onko ainuttakaan syytä pitää lasta huostassa,sossuk
   johtajan oli pakko myöntää ettei ole syytä.odottivat vaan niin kauan kunnes rahani loppuvat asianajajalle,ja valehteli jotta lapsi pääsee kotiin lukukauden loputtua,ihan valheiden verkko koko sossulat.Nyt Nyt lapsi jatkaa vieläkin siellä oloa vaikkapaikka onmuuttunut.Ensimmäiseltä sijarilta lapseniotettiinpois ja lapsi päsi toiseen paikka.Hirveitä kärsimyksen ja kaipauksen vuosia on ollut.Onneksi joka toisen viikonlopun lapsi on kotona ja loma ajat 4-11 päivään.Onneksi enään vuosi kun aika tulee täyteen.Lomamme ovat on aina onnistuneet ja menneet sovitusti.Heti kun puhun hustan purusta se menee kuin korienohi ja asiaa muutettiin aina ettei pääse..No vuodem kuluttua kaikki se paska on ohi.Onneksi lapsellani hänen aikuisilla veljellä ja siskolla ovat pysyneet hyvin,samoin meillä lapsen kanssa lämpimät välit ja rakastamme toisiamme.En juo enkä huumeita ole koskaan kokeillutkaan.Miesystävää minulla ei ole ollut 15 vuoteen edes yhden illan.No vuoden me vielä kärvistellään sitten se on ohi.Yrittävät soskut jotta aikaa menisi niin kauan että lapsi onjo kotoutunut sinne vieraaseen perheeseen

  • Olen hieman hankalassa tilanteessa ja minulla olisi hieman kysymyksiä ?!
   Seurustelen miehen kanssa ja hänellä on 2 lasta (12 ja 16) entisestä avioliitosta sekä hänellä ja hänen toisella exällä on 6v poika yhdessä jonka tämän äiti sitten hylkäsi pienenä ja poika jäi isälleen kun äiti häippäisi muitten miesten matkaan..
   pojan äiti on 15v nuorempi kuin pojan isä.
   Hänellä on uusi mies , saivat tyttären täs ½ v sitten ja ovat ostaneet talon.
   Mutta silti hän sekaantuu EX miehensä asioihin kuten ettei tämä sais seurustella kanssani ja jos seurustelee niin silloin ei saa tavata poikaansa!!

   Saako sossu kieltää ilman mitään painavia perusteluita syitä ettei lapset sa tavata isää nyt viikonloppuna jos minä menisin sinne?

   Ja jos niitä syitä on niin mitkä ovat ne erittäin painavat syyt sekä perusteet?

   Tämän miehen exä sekaantuu tämän miehen elämään jatkuvasti ja uhkaa viedä pojan isältänsä (sossunavulla) vaan kun miehen exällä on minua vastaan jotain?
   Oli kuulemma soittanut ja itkenyt puhelimeen ja on oikeen Draama Queen..

   Miehen lapset tykkäävät minusta ja tulevat toimeen hyvin kanssani.

   Mihen exä ja minä olimme ennen hyviä kavereita = Luulin!
   Kunnes huomasin hänen todellinen minänsä eli hän oli ainakin ennen suoraansanottu Alkoholisit ja vaati miehiä panemaan häntä eli roikkui miehissä , varatuissa sekä vapaissa miehissä kiinni kunnes he antoivat tälle. MM minun poikaystäviä ja sellaisia kiintoisia miehiä joita deittailin ( siis en toki yhtäaikaa ja samoina vuosina) eli tämä nykyisen mieheni ex akka pani ja loukkasi minua aivan liian monesti , sekä vei minun nyt nykyisen miehen nokkani edestä :( enkä mä silleen katsellut häntä enää koska hän oli varattu tämän nykyisen ex akan kanssa .
   Rupesin saamaan tarpeekseni kun hän sitten myös sanoi minua huoraksi ja oli tehnyt tämmöistä minulle monta vuotta vaikka itse oli sellainen. Kuulin kuinka yksi hänen panokavereistaan haukkui häntä "kyläpatjaksi" ja kysyin kuka sen on niin tämä sanoi sitten nimeltään että kuka ja se oli se minun nykyisen miesystävän exä!

   Nytten sitten tämä uhkaa miestäni = miesystävääni ottamalla poika pois häneltä.
   Emmekä tiedä perusteita lainkaan :( ja miesystäväni on loukkaantunut ja surullinen.
   Saako näin tehdä?

   Tämä exä on Draama Queen , alkoholisti(ainakin ennen), valehtelija ja suurentelee asioita mihnä ei ole perää!
   Sekä PETTI monesti miestä jonka kanssa minä nyt seurustelen!
   Itse olen alkoholiton , syön terveellisesti, leivon ja kokkaan kaiken itse alusta alkaen, siivoan ( siivosin jopa miesystäväni luona) tiskaan yms!
   Minä olen 30v miesystäväni 39 ja exakka on 25..

   Toivon vastausta kiirellisesti ja johnkin minne voisi kääntyä sossun puoleen?!

  • "Pani ja loukkasi minua aivan liian monesti"!?

   • ?!
    Kuka on sanonu että pitäis kirjoittaa täydellisesti :O ?
    opettele itse kirjoittamaan btw!


  • Äkkiä kirjoitustasi silmäillen ikävästi asennoituva sossu saa kyllä tuollaisesta sotkusta paljon juurta jos jonkinlaisille vääntelyilleen.

   Juoruja, toisten pahanpuhumista yms. ei kannata koskaan kaataa sossun niskaan, he osaavat sen taidon kyllä ihan itsekin. Ja pienetkin vinkit he kyllä käyttävät hyödykseen huostaanoton valmistelussa, jos sellaiseen intoutuvat.

   Periaatteessahan ihmissuhdesotkut eivät sinällään kuulu lastensuojeluun paitsi, jos katsotaan, että lapset kärsivät aikuisten riitelystä.

   Eli jos olet niin fiksu ja vastuuntuntoinen kuin annat ymmärtää, älä missään oloissa mollaa ketään toista ihmistä sossuille tai missään, ellei sinulla ole jotain konkreettisia todisteita, että lapset joutuvat kärsimään jonkun osapuolen huonosta käytöksestä, pahoista puheista yms.

   • siis joo siis minähän en oo siitä exästä mitenkään oo puhunu paskaa vaan se puhuu paskaa minusta ja sil on jtn minua vastaan :S
    Enkä oo mollannukkaan , mutta se mitä täällä kirjoitin oli tapahtunut jo ennen kun hän sai sen pojan kun sanoin häntä kyläpatjaksi, mutta hän haukkui minua huoraksi..


   • surullinen kirjoitti:

    siis joo siis minähän en oo siitä exästä mitenkään oo puhunu paskaa vaan se puhuu paskaa minusta ja sil on jtn minua vastaan :S
    Enkä oo mollannukkaan , mutta se mitä täällä kirjoitin oli tapahtunut jo ennen kun hän sai sen pojan kun sanoin häntä kyläpatjaksi, mutta hän haukkui minua huoraksi..

    Voi mies parkaa.


   • Huonoja valintoja kirjoitti:

    Voi mies parkaa.

    Mitäs sä tuolla tarkoitat "huonoja valintoja" ??!


  • Tuo oli kyllä hyvä idea tuo sotilaspassin palauttaminen. Olen aivan vakavissani miettinyt olisinko todella valmis puolustamaan maata, jossa rehottaa tälläinen virkamiesten rikollisliiga. Keskeiset politikot eivät tunnu ottavan todellista vastuuta lastensuojelun ongelmista. Nyt on tilanne kuitenkin sellainen että suomen valtionvelkakin vaatisi asioiden tunnustamista. Perhetyöhön on aidosti ósattava palauttaa luottamus. Ei perheet enää luota nykyisiin lastensuojelutyöntekijöihin, jotka ovat lähinnä kirjaamassa "vanhemmuuden puutteita" ja valmistelevat huostaanottoa perheen selän takana.

   Edelleen jäin ihmettelemään tuota Espoon lastensuojelubisnestä. Ex ls;n työntekijä perusti yksityisen lastenkodin= (haistoi bisnesmahdollisuuden) Eikö löydy tahoa joka selvittää asioiden lainmukaisuuden?
   Espoohan on muutenkin kuuluisa siitä että tavalliset lapsiperheet joissa ongelmat yleisesti ottaen ratkaistavissa avohuollon toiminpitein, otetaan huostaan. Näistä vielä kuulemme julkisuudessa.

   • Laitapas tänne kopio sotilaspassistasi niin arvioimme sitten miten suuri romahdus armeijaa kohtaa jos palautat passisi.


   • Res. luutnantti kirjoitti:

    Laitapas tänne kopio sotilaspassistasi niin arvioimme sitten miten suuri romahdus armeijaa kohtaa jos palautat passisi.

    Olen myös res luutnantti, enkä usko oman päätökseni juuri heilauttavan.

    Mutta tämä on minun kannanottoni tästä maasta. En ole valmis puolustamaan missään oloissa kansademokratiaa. Jos ryssä tulisi, verot todennäköisesti laskisivat ja oikeusvaltiokäsite saisi uuden ulottuvuuden. Niin, naura vain. Venäjä tosiaan alkaa vaikuttamaan humaanilta oikeusvaltiolta, jos muistaa olla puhumatta johdosta liian julkisesti paskaa.

    Olet ilmeisesti juuri yksi näitä erkkomedian ja YLE:n valistuksen sellaisenaan nielaissut sokea nauris. Juuri sinunlaisia tässä maassa on liikaa ja sen johdosta olemme tässä suossa taloudellisesti ja henkisesti.

    Olisitko itse puolustanut DDRää? Puolustusvoimien alueosastot hoitavat palautusasiat, sen opin tänään soitolla pääesikuntaan. Eli huomenna lähtee passi paluupostissa.


   • Näin_on kirjoitti:

    Olen myös res luutnantti, enkä usko oman päätökseni juuri heilauttavan.

    Mutta tämä on minun kannanottoni tästä maasta. En ole valmis puolustamaan missään oloissa kansademokratiaa. Jos ryssä tulisi, verot todennäköisesti laskisivat ja oikeusvaltiokäsite saisi uuden ulottuvuuden. Niin, naura vain. Venäjä tosiaan alkaa vaikuttamaan humaanilta oikeusvaltiolta, jos muistaa olla puhumatta johdosta liian julkisesti paskaa.

    Olet ilmeisesti juuri yksi näitä erkkomedian ja YLE:n valistuksen sellaisenaan nielaissut sokea nauris. Juuri sinunlaisia tässä maassa on liikaa ja sen johdosta olemme tässä suossa taloudellisesti ja henkisesti.

    Olisitko itse puolustanut DDRää? Puolustusvoimien alueosastot hoitavat palautusasiat, sen opin tänään soitolla pääesikuntaan. Eli huomenna lähtee passi paluupostissa.

    Tulihan se DDR:kin sieltä... Ihan sama palautatko sotilaspassisi, vai et. Kriisin sattuessa sinua ei todellakaan edes päästettäisi armeijaan, saatikka että sinulle annettaisiin asetta.


   • hfhfjfkfirfbrhfkfkfj kirjoitti:

    Tulihan se DDR:kin sieltä... Ihan sama palautatko sotilaspassisi, vai et. Kriisin sattuessa sinua ei todellakaan edes päästettäisi armeijaan, saatikka että sinulle annettaisiin asetta.

    Hyvä juttu on se, että sinunlaiset lähetetään sinne....menkää kuin fransmannit eka maailman sotaan. Menkää. Hih.
    Toivon myös että kaikki punavihreät juntti lähtevät heti Venäjälle kertomaan mielipiteensä. Ei tule enää säkäarmahdusta. Siellä teille on just oikea paikka.

    Täällä te saatte hyppiä ihmisten silmillä aivan vapaasti.


   • Res. luutnantti kirjoitti:

    Laitapas tänne kopio sotilaspassistasi niin arvioimme sitten miten suuri romahdus armeijaa kohtaa jos palautat passisi.

    Kas, herra oikein iso herra

    Sinun mielipide ei kertakaikkiaan kiinnosta.

    Täällä netissä voit olla vaikka naapurin koira, vai omasta mielestä perätä Napoleon?

    Mene hoitoon. Sosiaalivaltio antaa sinulle pillereitä, ja järjestää jonkun valvomaan sinua. Ja sinä olet niin onnellinen kun olo on niin turvallinen.

    Lisää tätä. Lisää valvontaa. Lisää näitä herra iso herroja tänne. Näillä tämä persläpi pelastuu, muuttuu paratiisiksi.

    Kuin olet muuten selvinnyt bottivarmistuksesta?


  • En minäkään puolustaisi tällaista maata, jossa valtio sallii viranomaisten kohdella SUOMALAISlapsia rikollisesti.

   Sanotaan noin 15 vuotta sitten olin vielä aika nationalisti, mutta ne ovat kaukaisia menneiden talvien lumia ne ajat.

   Nimmari uusi huolestunut kirjoittaa asiaa aivan asiallisin perustein.

  • Minusta tuo Res. luutnantti puhuu asiaa.

   • Lue lisää Hesari. Se on täynnä sossupropagandaa. Toinen hyvä uutislähetys kasvismaantuotoksille on YLE. Tuo poliittisesti korrektia viihteen ja tiedon kultainen arkku.


  • Mikä siinä on asiaa? Kerro, jos osaat.

   Kirjoittajan pitäisi siis laittaa tänne sotilaspassinsa.
   Mitä siitä ARVIOIDAAN :D :D :D

   Toisen kasvot?
   Nimi ja henkilötiedot?
   Sotilasarvo?

   Siis mennään henkilökohtaisuuksiin, käännytään henkilöön menevään piruiluun, että unohdettaisiin se asia, mitä hän
   kirjoitti.

   Se että joku on menettänyt viranomaisvääryyksien takia kunnioituksensa kotimaataan, isänmaataan kohtaan, ei kyllä minun mielestäni ole mikään typeryyksien latelun aihe. Tai jos jollekin on, niin silloin ei itse ole arvostanut isänmaataan ikinä, eikä kunnolla edes tajua, mistä puhutaan.

   Minulle ei kyllä synnyinmaa ole mikään merkityksetön asia ja ymmärrän hyvin, miten todella syviä valtion sallimia vääryyksiä ja loukkauksia on joutunut kokemaan osoittaakseen noin suurta epäkunnioitusta maataan kohtaan, että on valmis luopumaan sotilaspassistaan.

   • Joutavaa vinkumista. Kasvattakaa lapsenne niin ketään ei huostaanoteta. Jos homma ei toimi käyttäkää ehkäisyä. Tehkää yhteistyötä älkääkä kohdistako raivoa epäonnistumisestanne muihin. Veteraanit kääntyvät haudoissaan tämän vänkytyksen vuoksi.


  • Onpa täällä upseerikerho koolla:) Pysytäänkö asiassa? Tätä menoa syrjäytetään ja tuhotaan lapset ennen armeija ikää.. Mutta siitä voitaneen keskustella jossakin toisessa ketjussa?!

  • :D

  • Täällä ei kirjoittele yksikään armeijan käynyt. Naisia täällä on ja palveluksesta vapautettuja.

  • Arvoista ja aatteista puheen ollen ei tuo ainutkertaista ole tuo espoolaistapaus, että sossu perustaa ls-laitoksen.

   Olihan siitä lehtijuttukin aikanaan, että
   ex-sosiaalityöntekijät perustavat ls-laitoksia.

   Kyllä tässä maassa lasten kustannuksella tehdään rahaa ihan häpeilemättä. Onhan se iso muutos siihen verrattuna, että ennen oikeistohallitusten valtakautta pidettiin ihmisten kustannuksella rahan tekemistä moraalisesti arveluttavana.

   Mutta mikään ei ole pyhää, eikä arvokasta sen jälkeen kun porvari pääsee rahansyrjään kiinni, ahneus on loputon.

   Odotankin mielenkiinnolla, milloin tapahtuu ensimmäinen vakava rikos sen takia, että joku asettuu poikkiteloin rahaa kahmivan laitoksen omistajan onnen tielle.

  • Jos sota nyt tulisi, ja "joutuisin" puolustamaan tätä "isänmaata", niin kyllä joutuis varmaan ampumaan omia selkään!!!

   T. Res kapteeni

   • No, onneksi en aio olla siellä.

    Mut joo, sinunlaisia fanaattisia natseja ovat hyväksikäyttääneet aina totalitääriset hallitukset. Toivottavasti rintamaikäsi on sen 10 min


  • Tuha viedä oikeuteen mitään. Oikeus suomaassa on surkeaa teatteria.
   Turha äänestää ketään. Olemme yksipuoluejärjestelmässä. Olemme siis kansandemokratiassa.

   Demarit (ja niiden sisarpuolue kokoomus) ovat tähän meidät johdattaneet!

  • Miten tällä palstalla joutui yhtäkkiä kuulia väistelemään? Vähän kauas poikkeaa aiheesta, mut pitää mennä laittamaan kypärä päähän..

  • ikävä piirre.

  • Alottaja kirjoittaa niin täyttä asiaa. Surullista, ja sittenkin totta.

  • Onhan, vaikka kieltääkin. kaikki "kapteeni" ja "lutin siskot" tuolla välissä ovat hänen tai p-kärpäsen tuotosta.

  • miettikääpä kenen omistuksessa ovat lastenkodit ym.samanlaisilla nimikkeillä,nuorukaiset pitkiä hoikkia joukossa muutama ylipainoinen vierailut kiellettyjä jonkin verukkeella.Ymmärrän vierailuajat ja niitä noudatetaan henkilökunnan vahvuuden mukaan eri asia on jos nuori ei halua tavata omaisiaan.Alkakaa selvittää näitten laitosten alkuperää. Minkälaisia lapsia nuoria niihin sijoitetaan.Turhia huostaan ottoja on ja ne jotka vaativat huostaanootoa jää huomiottamatta koska laitokset on tarkoitettu kilteille lapsille ja nuorille.

  • amiskasvi on täysin tollo

   • Kohtelin viiden vuoden ajan poikaani huonosti, vaikka rakastin häntä! Huostaanotto helpotti poikani taakkaa, pieni alle kouluikäinen kantoi hyvin paljon vastuuta!


  • Tunnettua on että esim. päihdeperheissä lapset joutuvat ottamaan liikaa vastuuta liian varhain, on toki muitakin tilanteita, esim. vanhempien liian pitkät työpäivät tms. Vastuun otossa pitäisi saada kasvaa ikää vastaavalla tavalla, kuten muissakin taidoissa.

   Luuletko, että olisit voinut muuttaa käytöstäsi tai olosuhteita, mistä nyt käytöksesi johtuikaan, ilman huostaanottoa?

  • Hyviä pointteja mutta esimerkiksi tämä Oulun rahan ahne sosiaaliviranomainen joka piinaa perheitä siellä, minusta ei ole järkevää uhkailla häntä väkivallalla vaan kyllä tuollaisille löytyy parempiakin keinoja ja ihan laillisia koska jos nyt joku menisi hänelle jotain tekemään olisi yhtä samanlainen säälittävä olento.

  • Mut aiotaan huostaan ottaa olen 14 vuotias tyttö ja ärsyttää kun mut aiotaan huostaan ottaa tänään joudun laitokseen ja oon 2 viikkoo siel sit mut huostaanotetaan😭😭😭😭😭

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Korona saa yhä kummallisempia muotoja - oli täällä jo ennen Wuhania?

   Se on ollut täällä jo 9 kk ennen Wuhanin tapausta? Ketä uskoo enään mitään. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/18fb4bbb-19dd-470e-a625-06cd72914491

   93
  • Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana korkeintaan 1e verran eli materiaalikustannukset ovat olemattomat. Siivoja saa 9e/h. Toki siivojan pitää pystyä maksamaan omat loma-ajan palkkansa myös joten siitä 20% lisää kustannukseen. Sitten tulee työnantajan sivukulut jotka ovat maksimissaan 50% siivojan palkasta eli päästään 1,2 x 1,5 x 9e/h = 16 e/h työvoimakustannukseen. Kuluja siivoamisesta tulee työnantajalle siis n.17e/h. Eli kovat pitää katteen olla 23e/h jotta olisi kannattavaa.

   54
  • Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefanin rahoilla. Ja vielä lisää kerjää. Martina rakastui Stefanin bisnesälyyn, niiinhän hän kertoi jossain vaiheessa. Röyhkeää käytöstä Martinalta. Katsotaan mitä Martina taas valehtelee Stefanin puheesta. Ilmankos Martina jo meinas omakotitaloa ostaa. Ei nyt ihan Martina noin sitä rahaa toiselta viedä.

   684

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   677
   13684
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   113
   2254
  3. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   100
   1151
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   107
   1135