Hyvin menee

mutta menköön

Kaksikymmentäviisi prosenttia virolaisista elää köyhyydessä. Kymmenen prosenttia virolaisista on työttömänä. Viron väestö ikääntyy vauhdilla. Miten minusta tuntuu, että tämä kaikki kaatuu lopulta suomalaisten niskaan. Virolaiset saavat jo muutenkin eniten toimeentulotukea väestömäärään suhteutettuna Suomessa.

9

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uutisten kertomaa

      Kolikon toinen kääntöpuoli

      Uusi Suomi:
      "Virolaiset ovat tehneet Suomessa rikoksia huomattavasti useammin kuin venäläiset sen jälkeen, kun Viron ja Suomen välille tuli viisumivapaus vuonna 1997. Merkittävämmin virolaisten rikokset alkoivat kuitenkin lisääntyä vasta Viron liityttyä Euroopan Unioniin ja Schengen-alueeseen.

      –Viro on hyvä esimerkki, johon Venäjän tilannetta voidaan verrata. Virolaisten tekemät omaisuus- sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset lisääntyivät vuoden 1997 jälkeen, Pasi Nurkka TAK:sta sanoi tutkimuksen julkistamistilaisuudessa."

      Yle Uutiset:

      "Helsingissä joka viides rikos on ulkomaalaisen tekemä. Määrällisesti eniten rikoksia tekevät virolaiset.

      -Täällä työskentelee ja asuu paljon virolaisia, mikä tietysti heijastuu rikosten määrään, kertoo rikoskomisario Juha Laaksonen Helsingin poliisista.

      Virolaisten jälkeen rikostilastoissa tulevat venäläiset ja romanialaiset. Virolaisten ja romanialaisten tekemien rikosten määrä on moninkertaistunut kymmenessä vuodessa, mutta samaan aikaan venäläisten tekemien rikosten määrä on puolestaan puolittunut vuosituhannen vaihteesta."

      • isien synnit

        Saadaan kunnon mafia kulttuuria kun nämä 90-luvulla syntyneet Eestin yksinhuoltajien, juoppojen ja narkkareiden lapset pääsee räyhäämään. Virolaisessa lastenkodissa kasvaneen rikokset ymmärrän. Kuka tahansa sellaisessa helvetissä kasvanut muuttuisi rikolliseksi.


      • Jepulista vaan
        isien synnit kirjoitti:

        Saadaan kunnon mafia kulttuuria kun nämä 90-luvulla syntyneet Eestin yksinhuoltajien, juoppojen ja narkkareiden lapset pääsee räyhäämään. Virolaisessa lastenkodissa kasvaneen rikokset ymmärrän. Kuka tahansa sellaisessa helvetissä kasvanut muuttuisi rikolliseksi.

        Missä tynnyrissä kasvatettiin tuollainen rasisti?


      • he he he
        Jepulista vaan kirjoitti:

        Missä tynnyrissä kasvatettiin tuollainen rasisti?

        Mikä rasisti. Onko se rasismia jos ei halua luovuttaa omalla kovalla työllä ansaitsemastaan sosialismin kasvateille. 80-luvulla syntyneet eestiläiset on toki juoppojen, narkkarien ja katuhuorien kasvattamia. Tunnen toisaalta toki sääliä isältään nykistä saaneita tai eestiläisessä orpokodissa kasvaneita kohtaan. Itäeurooppalainen lastenkoti ei todellakaan ole mikään mukava paikka.


    • Laajempi kuvakulma

      Eiköhän kehitys Virossa pääasiassa ole ollut myönteistä ja kansaa tyydyttävää. Ongelmana oli silloin parikymmentä vuotta sitten, että esim. koulujen opetusohjelmat piti uusia markkinatalouden mukaisiksi. Mutta milläs muutat opettajien ajatuksen juoksua, ei ainakaan kaikkien. Ja sama pätee osaan lasten vanhemmistakin. Ei systeemistä tai kulttuurista toiseen voida siirtyä yht'äkkiä, ei edes mahtikäskyllä, kyllä noiden diktaattorienkin, Stalin ja Lenin, Hitler ym, piti likvidoida kokonaisia ikäluokkia puhdistaakseen vääriä ajatuksia kansasta.
      Joku osa virolaisista ei ole tässä murroksessa pärjännyt, ovat sortuneet rikollisuuteen ja tietenkin pyrkivät harjoittamaan sitä edullisissa oloissa. Ja siksi osa on puuhastellut Suomessa, jossa yltäkylläisyydessä olevilta voi helpommin yhtä ja toista riistää.

      • tiktatuuria aina vaa

        Kerro sitten miksi se muuttoaalto sieltä tuntuu vuodesta toiseen jatkuvan. Viro ei voi siirtyä länsimaalaisuuteen, koska ei ole koskaan edes ollut länsimaa.


      • Jaanus

    • taloudellinen puoli

      Viron kannattavuus Suomelle, virtaako rahavirta Suomesta Viroon vai Virosta Suomeen? Venäjä esimerkiksi hyödyttää Suomea suurestikin ostoturismin myötä, kuinka on Viron laita?

      • Jsybdkögoygbkgkl

        Kysytkö tosissasi? :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      31
      2110
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      7
      1846
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1321
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1210
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1195
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      12
      1117
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1061
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1025
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 12
      997
    Aihe