ADHD lapsi

isävaan12

Olisiko kellään kokemusta kuinka kauan ko diagnoosin saaminen kestää. Meillä 9v poika ja n 4 vuotta on seurattu käyttäytymisen kehitystä. Me vanhempina epäilemme juuri adhd,tä koska kaikki tietyt kriteerit täyttyy. Toimintaterapeuttikin ollut sitä mieltä,ettei ainakaan normaalia ikäkehitystä ole. Sosiaalitäditkin viimeisellä käynnillään havaitsivat poikkeavan käytöksen. Aikaisemmilla käynneillä poika ujosteli ja skarppasi, mutta nyt viime käynnillä sattui mitätön mielipaha ja piru oli irti. adhd lapsellahan on tolkuttoman huono pettymysten sietokyky. Tädit oli heti sitä mieltä, jotta tarvitsisi tehdä jotakin. Summa summarun, tätä pallottelua on jatkunut tuo mainittu 4v, koska ns psykiatrit eivät saa mitään irti pojasta sen tunnin aikana,mitä he häntä tutkiivat. Sosiaalitäditkin aikaisemmilla käynneillää ovat todenneet,jotta hieman vilkas ja kärsimätön, mutta viime käynnillä alkoi ääni muuttua kellossa.. Seuraava psykiatri on ensi kuussa ja nyt kiinnostaisikin koska saadaan oireisiin oikea diagnoosi, vai pallotellaanko vielä toiset 4 vuotta.

17

1528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erityislapsen äiti

      Ensin lapsesi pitäisi saada psykologin lähete, jolla pääsisi sairaalaan tutkimuksiin.

      Mutta mistä syystä te olette niiden sossutätien hampaisiin joutuneet, jos saa kysyä?
      Erityislapsi ei ole pelkästään syy. Niiden ei kannata antaa ihan aiheetta pompotella itseään.

      • --ll---

        Niin, sen lähetteen kirjoittaa kylläkin lääkäri, ei psykologi.

        AP; yksityiselle neurologille, sitä kautta asiat alkavat selviämään. Neuropsykologiset testit jne.


    • hoida.

      ADHD ja ADD sairauksien ravitsemushoito!

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm#ADHD_ja_ADD_sairauksien_ravitsemushoito


      Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

      Lyhyesti: Aikuinen tarvitsee n. 80 grammaa hyviä rasvoja ja proteiinia päivässä. Lisäksi vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Vettä janoon 1,5-2 litraa. Ja jos nälkä jää (lähinnä huippu- ja aktiiviurheilijat), niin perunaa, riisiä ja viljaa.

      Kuuntelemalla omaa elimistöäsi, löydät juuri sinulle sopivan ruokavalion. Ihmiset ympäri maailmaa elävät mitä erilaisimmilla ruokavalioilla ja pysyvät terveinä, koska he syövät puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa sekä ennen kaikkea ruokaa, joka sopii juuri heille.

    • jäänne

      Meillä meni kolme vuotta. Käytiin perheterapiassa vuorovaikutusta kehittämässä, no eihän se kehittynyt kun ei siinä ollut vikaa. Koulupsykologikin lasta katseli, muttei ollut halukas tekemään mitään. Lopulta löin nyrkin pöytään ja vaadin saada apua. Psykologin tutkimuksissa selvisi heti, että tarkkaavaisuus on täysin olematonta. Siitä sitten hiljalleen lähti asiat etenemään.

      Toimintaterapeutin tutkimuksissa selvisi sitten muitakin asioita, vuosia liian myöhään. Niille ei enää oikein voida tehdä mitään, valtavalla työllä ehkä hiukan lievittää haittoja.

      Kyllä, olen katkera. Diagnoosien saaminenkaan ei vielä takaa, että mitään apua saisi. Siinä olet vuosia, taistelet veren maku suussa ja katselet vierestä kun lapsesi elämä, ilo ja itsetunto tuhoutuvat päivä päivältä peruuttamattomammin.

      Joten kiirehtikää, koska kukaan ei teitä vapaaehtoisesti tule auttamaan.

    • isävaan12

      Erityislapsen äidille.. sossutätien hampaisiin jouduttiin siksi, että poika sai/saa raivokohtauksia jotka kuuluu myös naapureiden puolelle. He ovat soitelleet sitten tädit paikalle.. Nykyään heillä on tieto pojan poikkeavasta käytöksestä ja ovat puuhaamassa tukihenkilöä hänelle. Tuo psykiatri on kolmen viikon päästä, mutta psykiatrit ovat ennenkin tutkineet osaamatta sanoa mitään varmasti. Pojalla oli pienenä viivästynyt puheenkehitys,ja levotonta liikehdintää, mikä silloin tulkittiin aistiyliherkkyydeksi.. Nyt viimeiset 4 vuotta käytös on ollut hyvin adhd,lle tyypillistä. Meille sanottiin, jotta diagnoosin pitää olla varma,ennen lääkitystä, olemme kokeilleet mm luontaistuotteena saatavia lisäaineita, mutta niiden vaikutus olematon ja nappien ottaminenkin työn ja tuskan takana. Tilanteen tekee erikoiseksi se, että koulussa poika pärjää,tosin on erityisluokalla ja tarvitsee jatkuvaa ohjausta. Käytös on kuitenkin opettajien mielestä tavanomaista.. Vaikka raporteissaan mainitsevat läksyjen ja tehtävien tapahtuvan hirveällä kiireellä (tyypillistä adhd,tä) Lisäksi jatkuva liikehdintä ja raajojen heiluttelu ei aiheuta opettajissa epäilystä...Nykyään tilanteen kanssa eletään niin, että pojalla on rutiinit samat joka päivä, mutta silti tapahtuu ns repeämisiä toisinaan, joskus useampi päivässä, toisinaan vain yksi. Telvisiota tai tietokoneella ollessaan näyttää jopa normaalilta, koska silloin keskittyy. Apua ollaan siis haettu ja haetaan edelleen, vaan tuon diagnoosin saamisen kanssa arvuutellaan,kuinka monen eri psykiatrin/lääkärin lausunto siihen tarvitaan.

    • cv gb4r

      ADHD tai Asperger, molemmissa samat piirteet, mutta aspergerissa vain osa ADHD piirteistä täyttyy.
      Minä kävin poikani kanssa perheneuvolan lastenpsykologin tutkittavana, josta meidät alustavien testien perusteella (ensidiagnoosi ADHD) ohjattiin lastenpsykiatriselle Tayssiin (meidän lähin yliopsitollinen) jossa jatkotutkimukset tehtiin. Jos osaa puhua oikein, (eli vähän dramatisoida ja liioitellakkin kodin tilannetta, opettajan antama kirjallinen lausuntokin kantsii pyytää ja antaa hoitavalle taholle, mikäli koulussa on ongelmia lapsen kanssa) voi päästä ns. kriisiryhmään eli toiminta ja tutkimukset nopeutuvat. Ekoilla kerralla tuolla tayssissa, lähinnä minua haastateltiin, ja tein hoitajan kanssa sellaisen kahden tunnin kyselykaavakejutun, meni aika monta kertaa, ennenkuin poika oli testattavana. lisäksi pojalle tehtiin aivosähkökäyräkoe. taisi mennä kaikkiaan toista vuotta hyvinkin, ennenkuin lopullinen diagnoosi aspergerin oireyhtymä todettiin. mukana papereissa on silti edelleenkin tuo ADHD koska pojalle on apua lääkityksestä, johon ei kuitenkaan ilman ADHD diagnoosia ole oikeutta. Kyllähän se vanhemmasta tuntuu todella pitkältä ajalta, ja turhalta touhulta kun vaan jaaritellaan ja pohditaan ja mietitään. ja sitä se on edelleen aina kontrollikäynneillä.

      Jokaiselle vanhemmalle oma lapsi on tärkein, mutta pitää muistaa sekin, että lasten psykiatrisella puolella on todella pitkät jonot, ja työntekijöitä liian vähän. Lääkärit tekevät työtä siis myös muiden lapsien ja tahojen kanssa, usein myös sairaalassa osastoilla ja kriisitilanteissa, ja aikataulujen yhteensovittaminen voi olla hankalaa. yleensä näillä psykiatreilla on vain yksi päivä viikossa, kun ehtivät näissä työryhmissä toimimaan.
      kokemuksesta tiedän mitä on kun hoitavat henkilöt vaihtuvat jatkuvasti, ja kaikille pitää aloittaa se tilanteen kuvaaminen ja selvittäminen ihan alusta. en edes muista kuinka monta eri ihmistä työskenteli meidän tapauksemme kimpussa kaikkiaan.
      toki kannattaa ihan kysyä, voisiko teidän käsittelyänne nopeuttaa.

    • isävaan12

      Kiitos,nyt tulevalla hiihtolomaviikolla on aika varattuna lastenlinnan psykolle, otetaan asioita esille sitten urakalla ja koetetaan saada pallo pyörimään.. Kirjoittelen sitten lisää, että miten meni ja mitä jatkossa...:)

      • 2 kierrosta takana

        Toivottavasti lopulta saatte riittävän laajat tutkimukset: lastenneurologi, neurospykologi ja toimintaterapeutti. Jos tutkimukset evätään, pyydäpä kirjallinen perustelu! Kiva, jos koulussa asiat sujuvat.
        Omien kokemusten myötä olen oppinut, ettei vanhempana tarvitse tyytyä kaikkeen. Otin asioista selvää ja näin osasin ottaa esille asioita.


      • työmies74

        tere kaikki :) kirjotanpa tännekkin vähän..
        meidän adhd oli ennen diagnoosin saamistaan 6vk sairaalassa lasten psykiatrisella osastolla tutkimuksissa,vlk kotona ja kaks kertaa sai viikolla käydä 2h jossain,esim. kotona muuten asui siis osatolla jossa käytiin myös sairaalakoulua,siinä tehtiin samalla kaikenlaisia testejä kun oli osastolla,terapiaa yms.
        kyseleppä myös tommosesta mahdollisuudesta kun menette tapaamiseen..
        ja laita tänne et miten tapaaminen meni,tsemppiä ja muista VAATIA apua!


    • hepuliraivarit

      Toivottavasti tutkimukset lähtivät reippaasti eteenpäin. Jos niin ei käynyt, googlatkaa lastenneurologeja, jotka ovat kirjoittaneet asiantuntija-artikkeleita ADHD:stä, pitäneet luentoja jne. Sitten etsikää sellaisen yksityisvastaanotto ja menkää sinne. Homma menee todennäköisesti vinhasti eteenpäin. Niin meni meilläkin. maksaa vähän, mutta helpottaa kummasti, kun asiat alkavat hoitua.
      PS. Me asumme omakotitalossa, siksi raivarimetelit säästivät meidät oven taakse koputtelevista naapureista ;)

      • hepuliraivarit

        Unohdin mainita, että kannattaa liityä ADHD-litttoon. Lehti on hyvä, nettisivuilla tietoa, löytyy vertaistukea, sopeutumisvalmennusta jne.


    • isävaan12

      Elikkä lastenlinnassa käytiin ja pojalle tehtiin testejä, ja näillä näkymin lähete jatkotutkimuksiin tulossa.. ehkä valoa on tunnelin päässä ja pallo saatu pyörimään. Onhan tuota jo 4 vuotta kestänytkin. Poika oli aikaisemmin toimintaterapeutin asiakas keskittymiskyvyttömyyden takia ja hänkin kyllä epäili taustalla muutakin, mm äkkinäiset mielialan vaihtelut. nyt odotellaan tulevaa ja jospa se tästä.. Pojan diagnoosia on hidastanut juuri tuo kaksijakoisuus.. osaa tarvittaessa lääkärin testeissä käyttäytyä asiallisesti,toisinaan ei yhtään. koulussa tsemppaa ja keskittyy,tosin tekee hosumalla kaiken jos ei jarruta ja tarvitsee sermin ympärilleen, ettei kaverit häiritse.. Esim viime vuonna tehtiin kysely koulun ja kodin välillä adhd oireiden kartoituksessa, iso osa vertailusta meni ristiin juuri tuon tsemppaamisen takia, opettajat kyllä ovat sanoneet, että hieman levoton ja vilkas lapsi... Noh asia nyt kuitenkin etenee ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan..kirjoittelen sitten.

      • hoida kersas

        Mitä olet itse valmis tekemään lapsesi hyväksi?

        Pumpata täytee ritalinia?

        Se ei auta kaikkii oireisiin.

        Käyttikö vaimosi lääkkeitä?

        "Nyt aivan tuoreessa tanskalaistutkimuksessa asetaminofeenin eli parasetamolin käyttö raskausaikana yhdistyi suurempaan ADHD:n riskiin lapsilla. Parasetamolille raskausaikana altistuneilla lapsilla oli myös suurempi riski hyperkineettiseen oireyhtymään, joka on ADHD:n vakava muoto.

        Suosittelen raskausaikana mahdollisimman vähäistä lääkkeiden käyttöä, tulehduskipulääkkeet mukaan lukien."

        https://www.facebook.com/suomenterveysravinto/posts/10152196004267159?stream_ref=1


    • Dr. Schultzenberger

      Tämä ADHD on nyt kaikkien huulilla oleva muoti-ilmiö. Se on mediaseksikäs kirjainyhdistelmä, jota on ilo pitää esillä sensijaan, että myöntäisi yksinkertaisesti, että kakara on viallinen yksilö ja kertakaikkiaan paha.

      Pahuutta ei pitäisi medikalisoida millään lennokkailla kirjainyhdistelmillä.

      Miksi näitä kauheita "ADHD" ym. -tapauksia ei vain yksinkertaisesti suljeta johonkin kurilaitokseen niinkuin vielä joskus 1960-luvun alussakin ilmeisesti tehtiin. Ei niiden äärettömän itsekkäitten ja ilkeitten raukkojen saisi antaa pilata koulutovereidensa koko lapsuutta ja nuoruutta niinkuin nyt tapahtuu.


      Näiden Lanttu-b -erityispentujen lelliminen kaikenmaailman erikoisjärjestelyillä on valtavan epäoikeudenmukainen rasti muille yhteiskunnan jäsenille. Ja kun se on vielä lisäksi 100% hyödytöntäkin: rikollisesta elämäntavastakin sentään jotkut ovat päässeet eroon uskoon tultuaan, jopa murhamiehet, mutta enpä ole milloinkaan kuullut, että tästä "ADHD:sta" olisi vapautunut silläkään. Se varmasti johtuu omasta tahdosta: eivät nämä jälkimmäiset edes halua parantua ja menettää etuoikeuksiaan.

      Laittakaa ne koululaitokseen kelpaamattomat nupista vialliset yksilönne johonkin sellaiseen laitokseen, jossa väkivaltaisuus, kovakouraisuus, kokoaikainen huomionkerjäys, mölyäminen ja mitä eläimellisiä oireita näillä nyt vielä onkin, kitketään pois vetelemällä ympäri korvia niin kauan ja niin lujaa, että ne oppivat edes välttävästi teeskentelemään ihmistä.

      Ei niihin p-rkeleisin ikinä mikään muu auta.

      • hohoikjaa

        Kun et tiedä mistään mitään, älä sano mitään! Aika alentavaa tekstiä suollat ihmisitä, jotka pystyvät kyllä ihan normaaliin elämään, ilman laitoksia ja lääkkeitäkin. Tälle aloittajalle voisin sanoa, että joskus se diagnoosin saaminen kestää todella todella kauan. Itsellä on pari ystävää joilla ADHD; toiselle se diagnoosi on tullut nuoruudessa (ylä-aste iässä) ja toinen näistä sai sen vasta aikuisiällä (27v.), vaikka koko iän ollutkin tuon ADHD-päällä. Kummassakaan ihmisessä ei ole mitään vikaa, joten helvettiin tuollaiset yllä olevat tekstit.

        Neuvoisin kuitenkin sitkeästi selvittään asiaa, MUTTA mikäli pärjää elämässään ihan "ok", ei niitä lääkkeitä kannata ottaa ainakaan vielä edes kokeiluun. Ne kyllä saattaa rauhoittaa lasta, mutta lääkkeilläkin on aina sivuvaikutukset, jotka voi näkyä vasta vuosienkin päästä. Lisäksi nuo lääkkeet on todellista riippuvuutta aiheuttavia, jolloin ne alotettuaan, ei välttämättä ole paluuta entiseen lääkkeettömään elämään kovin helposti.

        Ennen ei tosissaankaan mitään ADHD-lapsia mihinkään laitokseen lykitty, vaan ne kasvatettiin siinä missä muutkin lapset, vaikka vaikeampia varmasti ovatkin.

        Stemppiä teille silti, vaikken auttaa ja neuvoa pysty. Pisti vain veret kiehuun tuo edellinen viesti, jossa selvästi joku ö-luokan tunnevammainen ihminen elää, jotka oikeasti pitäisi sinne laitokseen lykätä.


    • fanny5

      Meillä vei tutkimukset reilun vuoden.

    • hoia ravinnolla

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe