Napoleon Konjakki-tietäjät

napoleon1

Hei! Tarvisin nyt apua joltain joka tuntee konjakit paremmin. Mummoni siis kuoli vähänaikaa sitten ja otin hänen viinavarastostaan talteen AVAAMATTOMAN Napoleon Brandyn, Pullon muoto itse Napoleon ja ilmeisesti jokin keräilymalli. KUVA http://danmurphys.com.au/media/DM/Product/140x375/905066_0_9999_med_v1_m56577569836745501.jpg

En tiedä kuinka kauan hänellä on pullo ollut mutta pohjassa on numero (06898) jokin valmistuserä? Ja hänellä oli tapa tuoda reissuilta 70-80 luvulla tuliaisia. Pullo on sen verran vanha että konjakkia on haihtunut Napoleonin naaman verran.

Elikkä, voisiko tästä saada myydessä kenties rahaakin vai onko toiveajattelua?

Kiitos!

6

4021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Napostele pois!

      Napoléon Bonaparte on saanut toimia erilaisten kypsytettyjen viinitisleiden menekinedistäjänä ja saa toimia edelleenkin, liki 200 vuotta kuolemansa jälkeen. Hänen nimensä käyttöä näissä ympyröissä ei ilmeisesti säätele ja valvo kukaan. Nimi Napoléon esiintyy epälukuisten brandyjen ja konjakkien nimessä johdattelemassa herkkäuskoisia luulemaan tuotetta arvokkaaksikin.

      Kaikki konjakki on brandya mutta vain tietty osa brandyista on konjakkia. Konjakiksi aateloitujen brandyjen nimessä esiintyy sana cognac. Kuvastasi ei etikettiä pysty lukemaan, mutta jos siinä esiintyy vain ”Napoléon Brandy”, ei kyse ole konjakista vaan tusinabrandysta.

      Konjakkien ikäluokituksessa merkintää Napoléon on tosin alun perin käytetty tietynikäisistä konjakeista – vanhoista, pitkään kypsytetyistä. Jos sana esiintyy aidon konjakin nimessä, on nykyisin kyse yleensä konjakista, joka on vanhempaa kuin VSOP- mutta nuorempaa kuin XO-konjakki.

      Tusinabrandyissa Napoléon voi käytännössä tarkoittaa ihan mitä tahansa tai olla tarkoittamatta mitään. Pelkkä ”myyvä” nimi.

      Kuvasi mukaisella tavalla muotoiltuun kitsch-pulloon ei myöskään kukaan itseään kunnioittava arvokonjakin tuottaja tuotteitaan pullota!

      En usko, että mummosi aarteella on mitään oleellista rahallista arvoa. Yksityishenkilö ei Suomen alkoholilainsäädännön mukaan myöskään saa myydä omistamaansa alkoholia kenellekään.

      • Napostele pois

        Alkon uusimmassa painetussa tuoteluettelossa on peräti 86 konjakkilaatua. Yhdenkään nimessä ei esiinny määrettä ”Napoléon”.

        Brandyja löytyy 20 nimikettä. Niistä 9 on koristettu nimellä ”Napoléon”. Kuvastaa mielestäni jonkinmoista tuon nimen inflaatiota näissä ympyröissä!

        En ylenkatso kunnon brandya – juon toki sellaista mieluummin kuin sylkäisen lasiin! Yleinen ero arvostuksessa kuitenkin näkyy hinnoissa.


      • Tosiaankin sellainen erikoispullo on kuin moni kakku päältä kaunis ... eli se brandy saattaa olla melko vaatimatontakin ellei sitten ole jo saanut lasin makuakin ;-)

        Mutta kokonaisuutena tämä erottelu konjakki vs brandy on aivan suoraansanoen suomalaista hölmöyttä. Kuten jo edellinenkin kommentoijakin sanoi niiden kaikkien olevan brandya, mutta vain ranskalainen erikoinen tapa korostaa omanarvontuntoaan näkyy samppanjien kohdallakin. Molemmat saavat nimen arvostuksensa vain tietyn maakunnan alueella valmistetuista alkoholituotteista. On aivan hölmöä luulla että vain rajan takana, vaikka vain sadan metrin päässä kasvaneista samanlajikkeisista rypäleistä ja aivan samalla valmistusmenetelmällä tehty juoma onkin 'enää' brandy-nimikkeellä markkinoitu. Hölmö suomalainen sanonta venäläisestä samppanjasta ja konjakista on suorastaan moukkamaista ilmaisua, täydellistä tietämättömyyttä ja turhaa hienostelua.

        Mutta niinhän ne naisetkin sanovat eri merkkisten autojen arvostuksesta, että onhan se toki mukavampaa itkeä Rolls Roycen takapenkillä kuin Ladan ;-)
        Samanlaista on tuo konjakin ja brandyn vastakkainasettelu. Onhan se mukavampaa tehdä naapuri kateellisemmaksi sanomalla nauttivansa ennemmin kallista konjakkia kuin sama juomaa, joka sattuukin olemaan puolet halvempaa kuin se konjakki-nimen saanut. Olemmeko suomalaiset tosiaankin näin HÖLMÖJÄ? Jos se on näin helppoa, niin se hölmö naapuri on hakenut sen kalliin ja tyhjän konjakkipullon lasinkeräyksestä ja sitten kaatanut sen halvemman VS-brandyn siihen kalliiseen pulloon. Tai sitten se onkin teellä värjättyä pelkkää kossua. Sitäpä pulloa onkin sitten hienoa näyttää naapurille aidan yli ;-)


    • Ajaa Jano

      Hae ja kysy :virtuaalinen viskifoorumi,siellä on alan asiantuntijoita.
      Eivät ole pelkkiä viski tyyppejä vaan myös konjakit on hanskassa.

    • Anonyymi

      On toiveajattelua.

    • Anonyymi

      Napoleonia tuotiin Tallinnasta ym. matkoilta. Tai ainakin sen nimistä brandyä. Hinta ei häikäissyt. Tuurijuopolle ihan hyvää vaihtelua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe