Koirien uittaminen/hyvä koirien uittopaikka

Marzu

Kysymys kaikille koiranomistajille (ja muillekin joilla on tietoa asiasta)! Millainen koiranuittopaikka on mielestänne hyvä? Esim. pohja, syvyys, ympäristö jne. ihan kaikki mahdollinen mikä asiaan vaikuttaa? Tarvitsisin ihan vain yleistietoa kurssin puitteissa tehtävään tutkimukseen, ja olisin kiitollinen kaikista (asiallisista) kommenteista :)

Ps. Ihan turha laittaa tähän mitään negatiivisia koiranvihaajien kommentteja, joita vilisee ympäriinsä, tällä ketjulla ei tule olemaan vaikutusta mihinkään yleisiin säännöksiin tai yleiseen käyttäytymiseen. Ketju on vain tiedonkeruuta varten. Kiitos!

2

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä eka vastaus

      Ei meidän koiralle ainakaan ole mitään väliä millainen pohja on. Ainoa vaatimus häneltä on että tassut ylettyy pohjaan tai ainakin lyhyellä uintimatkalla pääsee vastarannalle ja saa taas nk. tassut tukevalle maalle. Elikkä kaikenlaiset ojat on tuon mieluisimpia lotrauspaikkoja.
      Oma toiveeni on että siellä pohjalla ei olisi mitään polkupyöriä, lasinsirpaleita, ostoskärryjä tai muutakaan vastaavaa roinaa.
      Ympäristönä käy peltomaisema tai metsäryteiköt yhtä hyvin, molemmista löytyy myyriä ja muita öttiäisiä. Syvyys siinä puolen metrin paikkeilla on optimi. Samoin hiljasehko virtaama.

    • Kesää odotellessa

      Hiekkapohja on kaikista paras. Syvyydellä ei niinkään ole väliä, sillä koirani ei edes ui, lähinnä kahlaa ja lilluu vedessä. Tosin paikassa, jossa käyn uittamassa, tulee itsekin uitua, niin onhan se hyvä että pääsee muutakin kuin kahlaamaan. Ympäristön tulee mielestäni olla kaukana liikenteestä, jotta voi pitää vapaanakin. Pitkäkin flexi rajoittaa vesileikkejä ja voi sotkeutua jalkoihin.
      Merivedessä en enää uita, koira haisee ikävästi kalalta sen jälkeen.

      Suosin itse yhtä pohjavesilähdettä, jossa on hiekkapohja ja puhdasta vettä.
      "Lampi" on suuri ja jakautuu kahdeksi lammeksi veden ollessa tarpeeksi korkealla. Ympärillä on laajalti erilaista metsää ja paljon kävelyteitä ja -polkuja. Se on erittäin ihanteellinen paikka käyttää koiraa uimassa. Lammelle ei pääse kunnolla julkisilla, ja autokin pitää jättää noin 1 km päähän. Koira nauttii, kun kesäkuumalla saa ensin jolkottaa vapaana tuon matkan lammelle, ja sitten pulahtaa uimaan.
      Alue ei ole mikään kunnan yleinen virkistysalue, eikä siellä ole koirakieltoja. Lammen ympärillä on lukuisia rantoja, eri porukoiden ei tarvitse pakkautua yhteen kohtaan. Kesällä on muutes erittäin suosittu paikka!

      Ainut vaan, että kun kyseinen lampi ei virtaa minnekään vaan uutta vettä pulppuaa pohjasta, niin mietin, mistä sinne on kaloja päässyt? Kalat rehevöittävät lammen ikävästi ajan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe