Aihealueet

Listaukset

  Politiikan tutkimus Tampereella

  nasu5

  Moro!
  Olen miettinyt hakemista Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmaan Tampereen yliopistoon. Onko muita hakijoita? Entä onko kukaan miettinyt valmennuskurssia? Löysin tälläisen http://iltakoulu.org/valmennuskurssi-2014/ Olen myös harkinnut Turun yliopiston valtio-oppia.

  21

  1045

   Vastaukset

   • Moikka!
    Minä olen myös miettinyt noiden kahden välillä, Helsinkiin en halua. Tuo valmennuskurssi vaikuttaa hyvältä, sopivan lyhyt näin ulkopaikkakunnalta tulevalle :) kuulostaa myös hyvältä, että kurssia pitää ilmeisesti itse politiikan tutkimuksen ainejärjestö? heillä luulisi olevan paljon tietoa sisäänpääsyyn vaikuttavista asioista? turun valmennuskursseja en ole vielä tutkinut.

    • Sen vuoksi itsekkin mietin juuri tuota valmennuskurssia ja se on myös hinnaltaan paljon edulisempi kuin muut. Siellä siis opettaakin joku opiskelijoista vai? Se olisi kyllä todella hyvä, koska silloin sieltä varmasti saisi totuudenmukaista tietoa miten esimerkiksi kannattaa lukea. Olen yrittänyt pohtia kumpi olisi itselle parempi vaihtoehto Turku vai Tampere ja alan kyllä olla enemmän Tampereen kannalla. Tampereella olisi mahdollisuus vielä miettiä kumpi olisi minulle sopivampi kansainvälinen politiikka vai valtio-oppi. Molemmat kuitenkin kiinnostavat.


   • Täällä on myös yksi, joka hakee jompaan kumpaan. Helsinkiin haen kyllä myös politiikan tutkimukseen, mutta Turku tai Tampere on sitten toinen hakukohde. Kiinnostus tälle alalle on yksinkertaisesti niin palava, että pakko sille on päästä, vaikka työtilanne kuulemma vähän kehno osittain onkin. Jos haen Tampereelle niin varmaankin valitsen tuon kansainvälisen politiikan suuntautumislinjakseni.

    Mihinkään valmennuskurssiin en itse enää ajatellut turvautua, minä kun en ensimmäistä kertaa hakemassa ole : )

   • Oletteko huomanneett että Tampereelle politiikan tutkimukseen vaihtuu pääsykoekirja? Huomasin sen itsekkin vasta äskettäin.

   • Itse olen hakemassa Tampereelle. Hain viime vuonna, mutta pääsy jäi 2 pisteestä kiinni niin nyt on tarkoitus kyllä luikerrella sisään asti :)

    Kirja tosiaan vaihtui mikä on oikeasti hyvä juttu, sillä edelliset 3 v on ollut samat kirjat. Meinaa sitä, että he jotka eivät päässeet ekalla yrittämällä jatkoivat samojen asioiden lukua ja pääsivät seuraavalla kerralla kiitos pidemmän lukuajan. Jos tilastoja katsoo, niin kolmena peräkkäisenä vuotena minimipistemäärä kasvoi tasaisesti ja olisin omilla pisteilläni päässyt lentämällä sisään vuonna 2012, mutta 2013 pisteet eivät riittäneet.
    Nyt kaikilla on sama aika luku-urakkaa varten.

    Jos on yhtään kirjoittanut esseitä tai referoinut tekstiä niin että osaa poimia tekstistä oleellisimmat asiat niin valmennuskurssin hyödyt ovat niin ja näin. Mutta jos ei muuta niin sieltä varmaan irtoaa lisää motivaatiota kun samanhenkisiä ihmisiä on ympärillä ja lukemiseenkin on "pakko" panostaa.

   • Toivottavavasti pääset pöö tänä vuonna sisälle! Itselle valmennuskurssi olisi kyllä hyvä, koska siellä saisi tukea lukemiseen ja itse opin parhaiten kun joku selittää asioita minulle tai niistä voidaan keskustella.

   • Hei minäkin haen erityisesti Tampereelle! Helsinkiä ja Turkua myös mietiskelen :) Mua vähän hirvittää kun yhteiskuntatieteilijät kuulemani perusteella eivät aina saa oman alansa töitä. mutta olen myös todennut että yrittäminen palkitaan! Politiikin tutkimus kuitenkin on se aihe mikä tosissaan kiinnostaa.

    • juuh okei, eikös esim. ekonomit ole yksi parhaiten työllistyvä ryhmä?


   • Voin suositella tuota valmennuskurssia kovasti (näin Iltakoulun hallituslaisena :) ). Jos en nyt ihan hatusta heitä, niin viime vuonna sieltä tais olla lähemmäs 50% sisäänpääsy. Opettaja on siis kv-politiikan maisteriopiskelija, jolla on varmasti hyvä tatsi opetukseen. Kaikista tärkeimpänä valmennuskurssi auttaa erottamaan pääsykoekirjan oleellisimmat pointit (ei aina mitenkään yksinkertaista!), jotka pitää olla kokeeseen mennessä selkärangassa.

    Ja parasta vielä se, että pääsee heittämään läppää nykyisten opiskelijoiden kanssa. Vaikka pääsykoekirja on viime vuodesta muuttunut, niin mun käsittääkseni siinä Raunion ja Fobban kirjassa on pitkälti aika sama sisällöllinen fokus kuin aiemmissakin.

    Tervetuloa vaan siis! :)

    • "Vaikka pääsykoekirja on viime vuodesta muuttunut, niin mun käsittääkseni siinä Raunion ja Fobban kirjassa on pitkälti aika sama sisällöllinen fokus kuin aiemmissakin."

     Onko kuitenkin opettajalla tämä nykyinenkin kirja sitten hyvin hallussa että sen osaa opettaa ;)


   • Ajattelin hakea tuonne mutta ei minun paikkakunnalla (lähelläkään) järjestetä valmennuskursseja :(

    Sitten ongelma on matkustus tuonne... Pitäs varmaa varata Tampereelta hotellihuone jos meinaa mennä pääsykokeisiin. 6h matkaa Tampereelle joten muuten pitäs lähtä yöllä ajamaan niin varmaan väsyttää sen jälkeen :O

    Itse aihe kiinnostaa luin kirjan esitekstin ja se on kuin luotu meikäläiselle :)

    Työtilanne taitaa olla heikko?? Löysin Tampereen ylipiston sivuilta että 78 % 2000-2008 valmistuneista pääsi vuoden sisällä töihin mutta tuohon sisällytetään kai kaikki hanttihommat (siivoja yms.) Lisäksi joillakin on valmiiksi ammatti joten ne ovat aiemmin hankitun alan töissä vääristämässä tilastoa.

   • Eiköhän se töiden saaminen ole itsestä kiinni. Jo opiskellessa ottaa sellaisia kursseja ja kokonaisuuksia, joista tulee selkeä kokonaisuus ja jo opiskellessa koittaa miettiä, mistä on hyötyä ja mistä ei. Uskon, että yhdistämällä politiikka esim. taloustieteisiin, muihin yhteiskuntatieteisiin tai vaikkapa journalismiin voi oikeasti saada hyvinkin kilpailukykyisen koulutuksen itselleen. Kaikki on itsestä kiinni!

    Eihän niitä ekonomejakaan tulla mistään koulunpenkiltä hakemaan johtajan palleille!

    • Ja vielä pitää kirjoittaa tuosta valmennuskurssista, että he jotka eivät sinne pääse (itse en ole edes Suomessa vielä sen aikaan) niin ei sitä nyt mihinkään epätoivoon kannata vaipua!

     En yhtään väheksy sen hyötyä, varsinkaan sitä, että pääsee tekemisiin muiden samanmielisten kanssa, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että valmennuskurssin aineisto on sitten vain tämän maisteriopiskelijan OMA näkemys siitä, mikä kirjassa on oleellista, ei mikään totuus. Tottakai alaa opsikeleena hänen on helppo poimia ne oleelliset asiat, mutta jos itse on yhtään kirjoittanut tutkimuksia, raportteja tai esseitä niin ei se asioiden ja kokonaisuuksien opettelu ole yhtään sen hankalampaa itsekseenkään.

     Vaikka vanhat kokeet on eri kirjoista niin niitä tutkimalla saa vähän osviittaa, että millaisia asioita saatetaan kysyä ja kuinka yksityiskohtaiseen tietoon kannattaa kiinnittää huomiota.

     Ik


   • Hei,

    Miten muilla lukemiset sujuu? Pelkään itse olevani pahasti jäljessä, koska olen lukenut kirjan vasta kerran läpi. Noh tästä se lähtee.. Itselle aiheuttaa vielä päänvaivaa se, että onkohan tää mulle sopiva. Olisi kiva kuulla ainetta opiskelevien kokemuksia Tampereen valtsikasta ja muutenkin koko politiikan tutkimuksesta. Millasia töitä porukka on päätyny tän jälkeen tekemään? Itse haaveissa olis YK:ssa työskentely. Tiedän että vaikea päästä, mutta yrittänyttä ei laiteta. Nyt näin lukiessa on alkanut vielä mietityttää, että onko tämä liiankin teoreettista opiskelua? Toinen vaihtoehtoni on oikeustiede, joka olisi tietysti todella eksaktia, mutta pelottaa ettei laki itsessään kiinnosta tarpeeksi, vaan oikeustieteen maisterin saamat mahdollisuudet edetä uralla enemmänkin ( esimerkiksi yhteiskunnallisella alalla). Kertokaas joku opiskelija, kuinka hyvältä tuntuu työllisyys näkymät tällä hetkellä ja oletteko päässeet opiskelun ohella tekemään alaan liittyvää työtä?

    • Moi! Mäkään en kauheen nopeasti etene, mutta onneks on vaan yks kirja. Läpilukemalla kirja vaikuttaa tosi mielenkiintoselta, mutta asioiden sisäistämiseen ja opetteluun kyllä menee aikaa. Uskon että kaikki jotka töitä jaksavat hakea ja markkinoivat itseään niin töitä kyllä saavat. Eivät he kai turhaan valtiotieteistäkään ihmisiä kouluttaisi jos suoraan työttömyyskortistoon joutuu. Mitä nyt Tampereen yliopiston työllisyystilastoja katsoo, niin ihan alalle tyypillisiä töitä sieltä löytyy :)


   • Tampereelle pyritään ja tarkoitus olisi myös päästä sisään :)
    Kirjoitusten jälkeen pidin parin viikon tauon mutta sen jälkeen olen lukenut 6-7 tuntia päivässä ja tarkoitus olisi vielä kiristää tahtia toukokuun loppukirissä.
    Onhan tuossa kirjassa aika paljon omaksuttavaa asiaa.
    Onneksi menin valmennuskurssille, siitä on ollut paljon apua :)

   • Hei politiikan pänttääjät!

    Tulkaahan maistamaan opiskelijaelämää jo ennen opiskelujen alkua. Haalaribileissä käy tunnetusti paljon Iltakoululaisia, mikä on Politiikan tutkimuksen ainejärjestö. Saatte lisämotivaatiota loppupuristukseen, kun näette mikä ensi vuonna odottaa!

    Poikkitieteellisen Haalaribileet - SUMMER EDITION
    8.5 @ Viihdemaailma Ilona, Tampere

    Facebookissa:
    https://www.facebook.com/events/290139267812064/

    Onnea lukuihin ja nähdään Haalaribileissä!

   • MIten meni, pääsittekö sisään?
    Miltä on opiskelu maistunut?

    Minäkin haen Tamperereelle politiikan tutkimukseen.
    Kirja on jo luettu muutaman kerran ja vaikuttaa mielenkiintoiselta.
    Jos rahapolitiikka antaa periksi toikokuussa menen valmennuskurssille.

    Olen jo 28-vuotias, vanha sotaratsu, tehnyt pelkkiä hanttihommia ja nyt valmistunut iltalukiosta. Osaako joku valottaa hieman työllistymisestä tämän jälkeen, entäpä ovatko kaikki opiskelijat paljonkin nuorempia kuin minä.

    Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista sekä lämmin halaus trollaajille, kyllä minä ymmärrän.

   • Hei, kukaan muu hakemassa tänä vuonna? Kokemuskia ja mielipiteitä kaivattaisiin :). Kuinkakohan vaikeaa/helppoa sisäänpääsy on? Ja kuinka paljon oette lukeneet pääsykokeisiin?

   • Osaako joku sanoa mikä oli Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen avoimen väylän sisäänpääsykeskiarvo?

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    130
    4685
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    100
    3202
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    140
    2450
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1575