Politiikan tutkimus Tampereella

nasu5

Moro!
Olen miettinyt hakemista Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmaan Tampereen yliopistoon. Onko muita hakijoita? Entä onko kukaan miettinyt valmennuskurssia? Löysin tälläisen http://iltakoulu.org/valmennuskurssi-2014/ Olen myös harkinnut Turun yliopiston valtio-oppia.

21

5236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ABSI

      Moikka!
      Minä olen myös miettinyt noiden kahden välillä, Helsinkiin en halua. Tuo valmennuskurssi vaikuttaa hyvältä, sopivan lyhyt näin ulkopaikkakunnalta tulevalle :) kuulostaa myös hyvältä, että kurssia pitää ilmeisesti itse politiikan tutkimuksen ainejärjestö? heillä luulisi olevan paljon tietoa sisäänpääsyyn vaikuttavista asioista? turun valmennuskursseja en ole vielä tutkinut.

      • nasu5

        Sen vuoksi itsekkin mietin juuri tuota valmennuskurssia ja se on myös hinnaltaan paljon edulisempi kuin muut. Siellä siis opettaakin joku opiskelijoista vai? Se olisi kyllä todella hyvä, koska silloin sieltä varmasti saisi totuudenmukaista tietoa miten esimerkiksi kannattaa lukea. Olen yrittänyt pohtia kumpi olisi itselle parempi vaihtoehto Turku vai Tampere ja alan kyllä olla enemmän Tampereen kannalla. Tampereella olisi mahdollisuus vielä miettiä kumpi olisi minulle sopivampi kansainvälinen politiikka vai valtio-oppi. Molemmat kuitenkin kiinnostavat.


    • nominähänsevain

      Täällä on myös yksi, joka hakee jompaan kumpaan. Helsinkiin haen kyllä myös politiikan tutkimukseen, mutta Turku tai Tampere on sitten toinen hakukohde. Kiinnostus tälle alalle on yksinkertaisesti niin palava, että pakko sille on päästä, vaikka työtilanne kuulemma vähän kehno osittain onkin. Jos haen Tampereelle niin varmaankin valitsen tuon kansainvälisen politiikan suuntautumislinjakseni.

      Mihinkään valmennuskurssiin en itse enää ajatellut turvautua, minä kun en ensimmäistä kertaa hakemassa ole : )

    • nasu5

      Oletteko huomanneett että Tampereelle politiikan tutkimukseen vaihtuu pääsykoekirja? Huomasin sen itsekkin vasta äskettäin.

    • pöö

      Itse olen hakemassa Tampereelle. Hain viime vuonna, mutta pääsy jäi 2 pisteestä kiinni niin nyt on tarkoitus kyllä luikerrella sisään asti :)

      Kirja tosiaan vaihtui mikä on oikeasti hyvä juttu, sillä edelliset 3 v on ollut samat kirjat. Meinaa sitä, että he jotka eivät päässeet ekalla yrittämällä jatkoivat samojen asioiden lukua ja pääsivät seuraavalla kerralla kiitos pidemmän lukuajan. Jos tilastoja katsoo, niin kolmena peräkkäisenä vuotena minimipistemäärä kasvoi tasaisesti ja olisin omilla pisteilläni päässyt lentämällä sisään vuonna 2012, mutta 2013 pisteet eivät riittäneet.
      Nyt kaikilla on sama aika luku-urakkaa varten.

      Jos on yhtään kirjoittanut esseitä tai referoinut tekstiä niin että osaa poimia tekstistä oleellisimmat asiat niin valmennuskurssin hyödyt ovat niin ja näin. Mutta jos ei muuta niin sieltä varmaan irtoaa lisää motivaatiota kun samanhenkisiä ihmisiä on ympärillä ja lukemiseenkin on "pakko" panostaa.

    • nasu5

      Toivottavavasti pääset pöö tänä vuonna sisälle! Itselle valmennuskurssi olisi kyllä hyvä, koska siellä saisi tukea lukemiseen ja itse opin parhaiten kun joku selittää asioita minulle tai niistä voidaan keskustella.

    • hihholihui

      Hei minäkin haen erityisesti Tampereelle! Helsinkiä ja Turkua myös mietiskelen :) Mua vähän hirvittää kun yhteiskuntatieteilijät kuulemani perusteella eivät aina saa oman alansa töitä. mutta olen myös todennut että yrittäminen palkitaan! Politiikin tutkimus kuitenkin on se aihe mikä tosissaan kiinnostaa.

      • yhteiskunt.tit

        juuh okei, eikös esim. ekonomit ole yksi parhaiten työllistyvä ryhmä?


    • IK <3

      Voin suositella tuota valmennuskurssia kovasti (näin Iltakoulun hallituslaisena :) ). Jos en nyt ihan hatusta heitä, niin viime vuonna sieltä tais olla lähemmäs 50% sisäänpääsy. Opettaja on siis kv-politiikan maisteriopiskelija, jolla on varmasti hyvä tatsi opetukseen. Kaikista tärkeimpänä valmennuskurssi auttaa erottamaan pääsykoekirjan oleellisimmat pointit (ei aina mitenkään yksinkertaista!), jotka pitää olla kokeeseen mennessä selkärangassa.

      Ja parasta vielä se, että pääsee heittämään läppää nykyisten opiskelijoiden kanssa. Vaikka pääsykoekirja on viime vuodesta muuttunut, niin mun käsittääkseni siinä Raunion ja Fobban kirjassa on pitkälti aika sama sisällöllinen fokus kuin aiemmissakin.

      Tervetuloa vaan siis! :)

      • jjjjjj3

        "Vaikka pääsykoekirja on viime vuodesta muuttunut, niin mun käsittääkseni siinä Raunion ja Fobban kirjassa on pitkälti aika sama sisällöllinen fokus kuin aiemmissakin."

        Onko kuitenkin opettajalla tämä nykyinenkin kirja sitten hyvin hallussa että sen osaa opettaa ;)


    • jjjjjo

      Ajattelin hakea tuonne mutta ei minun paikkakunnalla (lähelläkään) järjestetä valmennuskursseja :(

      Sitten ongelma on matkustus tuonne... Pitäs varmaa varata Tampereelta hotellihuone jos meinaa mennä pääsykokeisiin. 6h matkaa Tampereelle joten muuten pitäs lähtä yöllä ajamaan niin varmaan väsyttää sen jälkeen :O

      Itse aihe kiinnostaa luin kirjan esitekstin ja se on kuin luotu meikäläiselle :)

      Työtilanne taitaa olla heikko?? Löysin Tampereen ylipiston sivuilta että 78 % 2000-2008 valmistuneista pääsi vuoden sisällä töihin mutta tuohon sisällytetään kai kaikki hanttihommat (siivoja yms.) Lisäksi joillakin on valmiiksi ammatti joten ne ovat aiemmin hankitun alan töissä vääristämässä tilastoa.

    • pöö

      Eiköhän se töiden saaminen ole itsestä kiinni. Jo opiskellessa ottaa sellaisia kursseja ja kokonaisuuksia, joista tulee selkeä kokonaisuus ja jo opiskellessa koittaa miettiä, mistä on hyötyä ja mistä ei. Uskon, että yhdistämällä politiikka esim. taloustieteisiin, muihin yhteiskuntatieteisiin tai vaikkapa journalismiin voi oikeasti saada hyvinkin kilpailukykyisen koulutuksen itselleen. Kaikki on itsestä kiinni!

      Eihän niitä ekonomejakaan tulla mistään koulunpenkiltä hakemaan johtajan palleille!

      • pöö

        Ja vielä pitää kirjoittaa tuosta valmennuskurssista, että he jotka eivät sinne pääse (itse en ole edes Suomessa vielä sen aikaan) niin ei sitä nyt mihinkään epätoivoon kannata vaipua!

        En yhtään väheksy sen hyötyä, varsinkaan sitä, että pääsee tekemisiin muiden samanmielisten kanssa, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että valmennuskurssin aineisto on sitten vain tämän maisteriopiskelijan OMA näkemys siitä, mikä kirjassa on oleellista, ei mikään totuus. Tottakai alaa opsikeleena hänen on helppo poimia ne oleelliset asiat, mutta jos itse on yhtään kirjoittanut tutkimuksia, raportteja tai esseitä niin ei se asioiden ja kokonaisuuksien opettelu ole yhtään sen hankalampaa itsekseenkään.


        Vaikka vanhat kokeet on eri kirjoista niin niitä tutkimalla saa vähän osviittaa, että millaisia asioita saatetaan kysyä ja kuinka yksityiskohtaiseen tietoon kannattaa kiinnittää huomiota.

        Ik


    • annariini

      Hei,

      Miten muilla lukemiset sujuu? Pelkään itse olevani pahasti jäljessä, koska olen lukenut kirjan vasta kerran läpi. Noh tästä se lähtee.. Itselle aiheuttaa vielä päänvaivaa se, että onkohan tää mulle sopiva. Olisi kiva kuulla ainetta opiskelevien kokemuksia Tampereen valtsikasta ja muutenkin koko politiikan tutkimuksesta. Millasia töitä porukka on päätyny tän jälkeen tekemään? Itse haaveissa olis YK:ssa työskentely. Tiedän että vaikea päästä, mutta yrittänyttä ei laiteta. Nyt näin lukiessa on alkanut vielä mietityttää, että onko tämä liiankin teoreettista opiskelua? Toinen vaihtoehtoni on oikeustiede, joka olisi tietysti todella eksaktia, mutta pelottaa ettei laki itsessään kiinnosta tarpeeksi, vaan oikeustieteen maisterin saamat mahdollisuudet edetä uralla enemmänkin ( esimerkiksi yhteiskunnallisella alalla). Kertokaas joku opiskelija, kuinka hyvältä tuntuu työllisyys näkymät tällä hetkellä ja oletteko päässeet opiskelun ohella tekemään alaan liittyvää työtä?

      • abiabiabi

        Moi! Mäkään en kauheen nopeasti etene, mutta onneks on vaan yks kirja. Läpilukemalla kirja vaikuttaa tosi mielenkiintoselta, mutta asioiden sisäistämiseen ja opetteluun kyllä menee aikaa. Uskon että kaikki jotka töitä jaksavat hakea ja markkinoivat itseään niin töitä kyllä saavat. Eivät he kai turhaan valtiotieteistäkään ihmisiä kouluttaisi jos suoraan työttömyyskortistoon joutuu. Mitä nyt Tampereen yliopiston työllisyystilastoja katsoo, niin ihan alalle tyypillisiä töitä sieltä löytyy :)


    • aaabiiii

      Tampereelle pyritään ja tarkoitus olisi myös päästä sisään :)
      Kirjoitusten jälkeen pidin parin viikon tauon mutta sen jälkeen olen lukenut 6-7 tuntia päivässä ja tarkoitus olisi vielä kiristää tahtia toukokuun loppukirissä.
      Onhan tuossa kirjassa aika paljon omaksuttavaa asiaa.
      Onneksi menin valmennuskurssille, siitä on ollut paljon apua :)

    • Haalaribileet

      Hei politiikan pänttääjät!

      Tulkaahan maistamaan opiskelijaelämää jo ennen opiskelujen alkua. Haalaribileissä käy tunnetusti paljon Iltakoululaisia, mikä on Politiikan tutkimuksen ainejärjestö. Saatte lisämotivaatiota loppupuristukseen, kun näette mikä ensi vuonna odottaa!

      Poikkitieteellisen Haalaribileet - SUMMER EDITION
      8.5 @ Viihdemaailma Ilona, Tampere

      Facebookissa:
      https://www.facebook.com/events/290139267812064/

      Onnea lukuihin ja nähdään Haalaribileissä!

    • Politicans in my eye

      MIten meni, pääsittekö sisään?
      Miltä on opiskelu maistunut?

      Minäkin haen Tamperereelle politiikan tutkimukseen.
      Kirja on jo luettu muutaman kerran ja vaikuttaa mielenkiintoiselta.
      Jos rahapolitiikka antaa periksi toikokuussa menen valmennuskurssille.

      Olen jo 28-vuotias, vanha sotaratsu, tehnyt pelkkiä hanttihommia ja nyt valmistunut iltalukiosta. Osaako joku valottaa hieman työllistymisestä tämän jälkeen, entäpä ovatko kaikki opiskelijat paljonkin nuorempia kuin minä.

      Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista sekä lämmin halaus trollaajille, kyllä minä ymmärrän.

    • Kirii23

      Hei, kukaan muu hakemassa tänä vuonna? Kokemuskia ja mielipiteitä kaivattaisiin :). Kuinkakohan vaikeaa/helppoa sisäänpääsy on? Ja kuinka paljon oette lukeneet pääsykokeisiin?

    • nyt_hakemaan
    • Anonyymi

      Osaako joku sanoa mikä oli Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen avoimen väylän sisäänpääsykeskiarvo?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3569
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1399
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1229
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      918
    Aihe