Kaustisen kuntapankki

niinpä niin

Terveyskyläsäätiöllä omaa pääomaa 5% ja loppu velkaa taseen loppusummasta, joka lienee n. 2,3 miljoonaa euroa. Kuinka kunta voi myöntää lainaa 2% korolla tälläiseen riskibisnekseen 150 000 euroa. Säätiö ei kuulu kuntakonserniin tai kunnan järjestämisvastuullisiin tehtäviin kuntalain mukaan. Tälläinen kunnallistettu liiketoiminta pitäisi kyllä lailla kieltää, jos se ei sitten ole jo kielletty. Säätiöt ei maksa veroja koska niillä on joku yleishyödyllinen tarkoitus esim. tutkimus ja apurahat. Mikä säätiö tämä tämmöinen on jolla ei ole muuta kuin velkaa.

Kunta on myöntämässä antolainaa korolla, mutta ei malta edes odottaa vuoden 2013 tilinpäätöksen valmistumista, kaksi edellisistä vuotta todella heikkoja tuloksen kannalta. Ei kyllä paljoa tarvii viritellä Yt-neuvotteluja, lomarahojen vaihtoja vapaisiin tai muuta keskustelua kuntatyöntekijöiden kanssa, jos on varaa lainoittaa jotain velkaisia yhtiöitä.

19

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Villasta vaan

      Tilintarkastus pitäisi tehdä ja vähän tarkemmin... On se kumma, että taloon eniten rahaa tuoneet aikoinaan savustettiin ulos. Sellaista menoa se on aina ollut, miten lie nykyään. Huhuja on ollut, että rahoja on kadonnut yms. mutta villasella on painettu aina.

      • pooki5

        NI, MISTÄ NIITÄ RAHOJA OIS KADONNU, KUNNASTA VAI SÄÄTIÖSTÄ? TAITAA OLLA NIITÄ "KAUSSINJUTTUJA" TUO SAVUSTAMINEN. IHAN VAPAAEHTOISESTI NE LÄHTIVÄT


      • Heppamies
        pooki5 kirjoitti:

        NI, MISTÄ NIITÄ RAHOJA OIS KADONNU, KUNNASTA VAI SÄÄTIÖSTÄ? TAITAA OLLA NIITÄ "KAUSSINJUTTUJA" TUO SAVUSTAMINEN. IHAN VAPAAEHTOISESTI NE LÄHTIVÄT

        Konkurssi siintää.


    • näin se menee

      Pankeilla ja rahoituslaitoksilla on yritysasiakaspalvelut liiketoimintoja varten. Kipin kapin säätiöjohto vain pankkiin asioimaan ja esittelemään liiketoimintasuunnitelmat.

      • viulisti

        Kyllä Kaustisen kunnantoimistossa on aivan liian paljon porukkaa ei missään muissa lähikunnissa noin paljon henkilökuntaa. kannattaisi ulkoistaa paljon toimintoja. Esimerkiksi Evijärvi vähensi väkensä neljään henkilöön ja kunnan talous parani huomattavasti. on paljon sellaisia toimia jota voitaisiin ulkoistaa ja tilata silloin kun tarvetta on ei tarvis turhia paperinpyörittäjiä ja säästöjä tulisi tosi paljon. Mitä säätiön asioihin tulee hyvä kun kunta lainasi säätiölle pitäähän tuollaisessa paikassa toimintaa olla,uimahalli vielä kansanlääkintäkeskukseen ois tosi kova vetonaula,sitähä kuntoutettavat haluaisi ja ois kova sana Kaustiselle.


      • kökkähommia vaan
        viulisti kirjoitti:

        Kyllä Kaustisen kunnantoimistossa on aivan liian paljon porukkaa ei missään muissa lähikunnissa noin paljon henkilökuntaa. kannattaisi ulkoistaa paljon toimintoja. Esimerkiksi Evijärvi vähensi väkensä neljään henkilöön ja kunnan talous parani huomattavasti. on paljon sellaisia toimia jota voitaisiin ulkoistaa ja tilata silloin kun tarvetta on ei tarvis turhia paperinpyörittäjiä ja säästöjä tulisi tosi paljon. Mitä säätiön asioihin tulee hyvä kun kunta lainasi säätiölle pitäähän tuollaisessa paikassa toimintaa olla,uimahalli vielä kansanlääkintäkeskukseen ois tosi kova vetonaula,sitähä kuntoutettavat haluaisi ja ois kova sana Kaustiselle.

        Mitä sieltä pitäis sitten ulkoistaa Kaustisen kunnanvirastosta? Eikö Evijärven isossa kunnanvirastossa ole töissä tosiaan kuin neljä henkilöä, onko se muuten tyhjilläään vai onko siellä yrityksiä hommissa?

        Päätöksiä on tehy mm., että Puumalan kyläkoulua peruskorjataan/maalataan 10 000 eurolla ja kyläläiset hoitaa asian talkootyönä.

        Samaan aikaan on luettavissa tilinpäätöksestä 2013, että kunnanvirastoa on peruskorjattu 50 000 eurolla. Säästöä haetaan henkilöstöstöstä palkattomilla vapailla mm. perusopetuksesta, vapaa-ajasta, päivähoidosta ja kirjastosta, että säästötavoite 70000 euroa täyttyy. Miten hyvänen aika siellä kunnanvirastossa oikein ajatelhan, jos kuvitellaan esimerkiksi että pienet koululaiset pärjää ilman opettajaa luokassa tai päivähoitoikänen lapsi 1-6v hoitaa itse itsensä hoitopaikassa, kun työntekijöistä säästetään.

        Miksei siellä kunnanvirastossa ole tehnyt remonttia talkootyönä kuntalaisten, päättäjien ja virastotyöntekijöiden voimin vois kysyä? Vai onko hallintorakennus jotenkin tärkeämpi asia kuin ne perushommat jonka takia kunnat on ylipäätään olemassa?


    • miten lie

      Niin, monilla paikkakunnilla on nostettu nuorempiakin vastuullisimpiin tehtäviin. Ehkä sillä saataisiin tehoa ja järkevää resurssien hallintaa nykyisessä tietoyhteiskunnassa.

    • Totuus5

      Tällaista jälkeä tuleekun väkisten yritetään tuottaa jotakin. Ex maakuntajohtaja ja ex op tj kantavat näistä melkoisen vastuun.

    • Kyrsii

      Kunnan hommat on sellaisia, että kyvytön pyytää halutonta tekehän tarpeetonta Monta turhaa alpiaa kaffittelee kunnantuvalla.

    • Hurlumhei

      Kyllä Mäkelän Topi taisi pelastaa kunnan. Nämä pirjopalosaaret olisivat upottaneet kansanmusiikkisoppaan koko kunnan.

      Muuten onkotämä nykyinenvaltuuston pj Topin poika? Vähän samaa näköä.

    • niinpä niin

      Liekö suuruusluokaltaan kahden miljoonan määräraha vuosittain kunnatuvalla kuntayhteistyöhön, sisäisiin palveluihin ja yleishallintoon. Lomitusasiat erikseen. Aivan liikaa palaa rahaa, kestämätöntä kuntatalouden kannalta tuo hallinto.

    • aivan näin

      Kunnalla on valtuustotasolla sovittu ponssi, että on otettava tiukempi ote budjetissa pysymiseen ja lähes 2 miljoonan alijäämän kattamiseen kunnan taseessa. Päättäjien olisi keskitettävä tarmonsa siihen, että Vetelin terveyskeskukseen tulee hammaslääkärit, hoitaja, röntgen ja välinehuoltopalvelut, ei kaustiselle kannata alkaa hajasijoittamaan uutta terveyskeskusta ja palveluja. Nyt punnitaan veri eli onko selkärankaa ja rakenteelliset uudistukset viedään läpi Kaustisella, budjettikuri pitää olla tiukka ja hallinnassa jytan hammaslääkäripalvelun kustannussäästö esitysten mukaisesti. Mitään hammaslääkäripalvelua on turha haihatella Pajalan poliisitaloon, pitää tehdä rakenteelliset ratkaisut kestävyysvajeen ratkaisemiseksi myös paikallistasolla.

      Vetelissä muutaman kilometrin päässä on jokilaakson terveyskeskus, on luontevaa että hammaslääkärit, oikojat, röntgenväki työskentelee muun terveydenhoidon ammattilaisten kanssa samassa pisteessä. Ei hammaslääkärijonot purkaudu, mikäli jytan henkilöstöresurssi levitetään pitkin pitäjiä. Palvelu on tasa-arvoisempaa kun toiminnot ja henkilöstö on samassa pisteessä. Saadaan tulevaisuudessa uusi ammattilaisiakin, kun ei tarvi pitää pikkukioski jossain poliisitalossa tai terveyshotellissa.

      • sappee

        kerrankin joku uskaltaa puhua , tai paremminkin kirjoittaa totuuksia


    • sellaista se

      Aivan näin. Kyllä muisti on lyhyt kunnan hommissa, kun ovat virittäneet tuon nettikameran valtuustokokouksista. Tunkkarin virkalääkärijärjestelmäsyä taidettiin arvioida liikelaitokselle koituvan n. 200 000 euron säästöt, näin tämä lienee myös toteutunut. Tuuletettiin hommaa, että hyvä hyvä, niinkuin Se onkin keikkafirma hommiin verrattuna.

      Jyta laski suunterveydenhoidon säästöksi keskittämällä homma veteliin lähes 300 000 euroa, lisäksi muuta synenergia etua 90 000 euroa vuositasolla, näin luki jytan perusterveyslautakunnan esityslistassa. Vähättelyä oli säästöjen kustannusvaikutuksista. Lisäksi kioski on nähtävästi nopea rakentaa terveyskeskukseen. Tätä säästöä vähäteltiin, vaikka suuruusluokka isompi. Luulis olevan vaikeuksia tehdä päätöksiä.

    • Tolossooni

      Paljonko siinä ja kuka säästää .

      Koulujen läheisyydessä pitää olla hammashoidot .
      Vai kuka maksaa lasten kuljetukset ja saattajat matkaan .
      Valtuutetuilta vaaditaan vähän laajempaa näkemystä asioihin , siksi ne valtuustot
      on olemassa .

      Nykyiset hoitola sijainnit on ok myös hoitajien kannalta . Terkkareissa jyllää pari kertaa vuoteen aina joku vatsatauti joka saattaa sulkea hammashoidotkin ja sairastuttaa levitessään koko terveydenhoito järjestelmämme .

      Miettikää lelettäessänne edes hetki seurauksia .

    • jo vain

      Hotelli on väistötila, ja ollut sitä jo aivan liian monta vuotta suunterveydenhoidon osalta. Jos jokin terveysvalvontainstanssi on sen väistötilaksi luokitellut lienee sillä painava syy, kun tilat ei sovellu terveydenhoitolakien mukaiseen käyttöön suunterveydenhoidossa. Vetelin ja Halsuan kunnanhallitukset ovat Tunkkarin kannalla. Toivottavasti myös lamppilaiset,kannus ja lesti. Se on demokratiaa mitä päättävät ja saadaan sitä laajempaa näkemystä päätöksentekoon yli kuntarajojen. Todennäköistä tosin on, että ei täällä oikeasti haluta puuttua kunnan taloudelliseen tilanteeseen niillä ratkaisuilla jotka vaikuttavat kunnan alijäämän kattamisvelvoitteeseen. Korotellaan vain maksuja, pidetään pari päivää palkatonta niiden kunnan työntekijöiden osalta joilla löysää työpanosta, vesi/jätevettäkin voisi lisää veloittaa. Sillähän miljoonat saadaan kasaan, ei onnistu.

      Jyta maksaa kuntaosuuksien kautta ha-ka-ve kuntien osalta kuljetukset. Kustannusarvioksi ha-ka-ve osalta on perusturvalautakunnan pöytäkirjojen mukaan 7500-10000 €/vuosi. Siinä mukana kaikki ha-ka-ve kunnat. Kaustisen päättäjien laaja näkemys oli vastikään mm., että hotelliyritykselle antolainataan kymmeniksi vuosiksi 150 000 euroa, sillä olisi kuskannut koululaisia kymmeniä vuosia, vaikka erikseen palkattuineen saattajien turvin hammashoitoon, sekin on arvovalinta koululaiset vai hotellin väistötilat. Kaustisella sivistystoimen peruspalvelut on ajettu vain niin ahtaalle, ettei muka mihinkään ole varaa. Moneen muuhun asiaan lätkitäänkin rahaa oikein urakalla, eikä kymppitonnit siinä paina mitään, siksi pitää muka priorisoida tässä asiassa, että jää siihen muuhun rahaa. Tuo matka ei ole mikään peruste hotellin hammashoidon jatkamiselle. Kauhea ralli käy päivittäin kun vanhemmat ja kunnan kyydit tuo lapsia kouluun, ei siitäkään valiteta. On Se kumma kun auto hyytyy eikä jaksa tunkkarille 5 minuuttia pidenpään hammashoitoon, mutta hotellille jaksaa.

      Huoltajia tarvitaan joka tapauksessa, koska koululaisia ei voi päästää yksin hammashoitolaan. Onko tosiaan niin, että kunta on järjestänyt osalle koululaisista saattajan hammashoitoon? Lähtökohtaisesti on kai niin, että mikäli lapselle tulee hammastarkastus niin huoltaja on mukana. Puhumattakaan vaativammasta hoidosta mm. oikomishoidot ym. Hammashoito ei pääsääntöisesti ole yksilön kannalta jokapäiväistä toimintaa vuosikellossa, ei siellä vastaanotolla haahuilla yleensä kymmentä käyntiä vuodessa ikäryhmästä riippumatta vuodesta toiseen. Nykysysteemi ei toimi ja jonoja syntyy, jos asiantuntijat jytassa asian näkee näin. Suunterveydenhoidon osalta lienee tullut huomautuksia AVI:ota jytalle hoitojonoista, henkilöstöresurssi pitää käyttöö tehokkaasti yhdessä pisteessä. Ei kai tätä asiaa esiteltäisi mikäli homma toimisi.

      Kaustinen on vain halunnut satsata muihin strategisesti tärkeämpiin asioihin sen valtuutettujen laajemman näkemyksen mukaan. Toisista asioista sitten joutuu tämän näkemyksen mukaan hiukan enemmän maksamaan matkana henkilötasolla, että lait ja asetukset tilojen, laadun, tasa-arvoisen palvelun suhteen toteutuu liikelaitoksessa. Kansalaisille tulee myös omavastuuta kuljetuksista, mutta näin rakennemuutos, kestävyysvaje ja kunnan alijäämä pakottaa toimimaan. Ferrarilla ei voi ajaa jos on varaa vain mosseen. Kuntahan maksaa perusopetuslain uimahallireissutkin saattajineen naapurikuntaan, ei tästä kukaan valita,vaan se on osa palvelua. Liekö siellä opettajat mukana saattajina. Ei kukaan kai vaadi oman uimahallin perustamista tämän takia, kun naapurilla on mijoonainvestointipalvelu vieressä. Todellakin tarvitaan päättäjätasolla laajempaa näkemystä, ei voi muuta sanoa.

      Suomessa on hyvin yleinen tapa, että suunterveydenhoito on terveyskeskuksien yhteydessä, harvemmin yksityisen hotellin tiloissa. Influenssaa ja vatsatautia liikkuu kaikkialla kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodissa . Terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on tarkat hygieniasäädökset tilojen kliinisyydestä, ei pidä vähätellä tätä. Liikelaitoksen periaatteisiin kuulunee, että yli kuntarajojen voidaan käyttää palveluja myös epidemia tilanteessa, Se antaa mahdollisuuden poikkeusolosuhteissa toimia.

      Vatsataudista vielä, ei välttämättä kannatettavaa antaa ensimmäisenä esim. hotellille anestesiaan, kirurgiaan tai pieniin leikkauksiin edes väliaikaista toimilupaa, vaan kyllä sen hätätilanteessa suo alueen terveyskeskukselle ennemmin, sen verran parempi luotto terveydenhoitotiloiksi oikeasti tarkoitettuun paikkaan ja sen hygieniaan.

      Edellistä muuten kompaten, Miettikää edes hetki ennen kuin lallatatte seurauksia.

      • sellainen tapaus

        Jospa kaustisella elethän vielä hevoskyytiajassa, on liian pitkä pari kilometriä. Ei tosi paljon autoja liikkuu raitilla, jos niissä kase autoissa on sellainen periaatteellinen hylkivä magneetti, että järki sanoo mutta tunnethella mennään. Sukulaisisa ja lääkärillä voihan käydä kivenheiton päässä, mutta että tenavat hammaslääkärisä, ei käy.


    • Tuossooni

      Jo vain tuossa pitkällä kirjotuksellaan valaisi täydellisen tietämättömyytensä asioiden laidasta ,, sanaa sanan perään ..liirumlaarum lässyn lässy .Noinhan ne akat kirjoottaa.

      Jo vain ! Ota selevää asioista ja pidä suuta soukemalla .
      Se on neuvvoni sinulle .

      • laivanupotus

        Turha provosoitua, asialinja. Keskustelua pitää olla keskustelupalstalla kunnan palstalla kunnan asioista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe