Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nilakka - Mitä mieltä kukin on?

JasperCasperSuomi

Eli siis mitä mieltä itse kukin on tästä Nilakan kunnasta, jota nyt kovasti suunnitellaan Pielaveden, Keiteleen, Vesannon sekä Tervon toimesta ja jotka ovat tarjonneet mukaan paikkaa Suonenjoelle että Rautalammille.

Jos Suonenjoki ja Rautalampi lähtisi mukaan niin sitten uskoisin tämän Nilakan olevan oiva vaihtoehto. Kuopion ja Iisalmen yhteydessä nämä kunnat vain näivettyisivät ja tyhjenevät vain entistäkin nopeammin. Joten jos kuntaliitoksia tehdään alueella niin tämä kuuden paikkakunnan Nilakka olisi varmasti paras vaihtoehto.

Toki jos vähän venytetään maakunta ja muita rajoja niin tuohon Nilakkaan voisi ottaa mukaan muutemia muitakin pieniä läheisiä paikkakuntia, kuten esim. Pieksämäki, Konnevesi, Viitasaari, Hankasalmi, Saarijärvi, Laukaa, Joroinen, Leppävirta, Varkaus ja Heinävesi. Tulisi ainakin valtion asettamat väkimäärä rajat täytettyä tälläisellä isolla Sydän-Suomen maalaiskaupungilla! Ja Suomen kansalle ihmettelyn aihetta. ;)

Mut kaikki saa ihan vapaasti sanoa omat ajatuksensa ja mielipiteensä niin tästä Nilakasta kuin ylipäätään Sisä-Savon / Pohjois-Savon mahdollisista kuntamuutoksista, joita mitä todennäköisimmin on edessä kaikkialla Suomessa. @ http://jake.suntuubi.com/

15

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinnikkää

      Keetele on tunnetusti muiku malline. Mikä o mistäkii kaakana tae lähellä riippuu siitä assuuko piä vae pyrstö puolella. Mikä sen suure kunna keskuspaekka oes? Aena joku o keskellä ja joku laijalla. Riippuu siitä mistä päen kahtoo. Ettee sittennii Iisalami tai Kuopio ruppee haues ja nielase muikkua poekkee.

    • Hyvä idea

      "Eli siis mitä mieltä itse kukin on tästä Nilakan kunnasta"

      Ihan hyvä ajatus.

      Ei siinä muuta heikkoutta ole, kuin tämä, jonka ensimmäinen kommentoija jo toi esiin, että luonteva keskus puuttuu. Nilakkahan on sen suunnitellun suurkunnan keskelle sijoittuva vesialue.

    • Caiser

      Jos liitoksii on pakko ruveta tekeen niin paras ois Nilakka Suonenjoella, Rautalammilla, Vesannolla, Tervolla, Pielavedellä ja Keiteleellä. Ei siihen muita tarvita enempää soppaa hämmentämään!

    • Juniperanta

      Tarvitseeko kunnassa välttämättä olla "luontevaa" keskustaa. Kun ei olisi keskustaa niin päätöksen teko olisi varmasti tasa-arvoisempaa alueella. Eikä kaikki rahat valuisi yhteen osaan paikkakuntaa. Nilakassa on ehdottomasti potentiaalia. Nilakassa on sekin plussaa, että se on alueen kuntien omasta yhteisestä tahdosta liikkeelle pantu ajastus eikä jostain ministeriöstä saneltu.

      Voisihan sitä toki ajatella myös yli niiden maakuntarajojen ja valmiina olevien yhteistyökuvioiden ulkopuolen. Tuntuu välillä, että kuntapäättäjät ovat niin järjettömän tiukasti jämähtäneet samoihin kaavoihin ja rajoihin. Nyt jos koskaan olisi aika luovuudelle ja omille ajatuksille. Vaikka Sisä-Savo, Pielavesi-Keitele, Viitasaari, Konnevesi, Äänekoski, Hankasalmi, Laukaa, Saarijärvi, Pieksämäki, Joroinen, Leppävirta, Varkaus ja Heinävesi voisivat tosiaan katsoa olisiko tälläisellä kokoonpanolla hyvä tehdä hynttyyt yhteen pano.

      Vaikka ei ehkä kovin realistinen, mutta ainakin tuo myös aloittajan alustama ajatus olisi jotain täysin uutta ja rajoista viis ideointia. Ainakin nyt kannattaisi tosiaan ajatella ja ideoida rajoista ja kaavoista piittaamatta ja tiedä miten hyvä sitten tulee. Tosin eipä taida olla nykypäättäjillä juuri luovuutta ja vanhoista rajoista ja kaavoista irti pääsemisen tahtoa ja viitseliäisyyttä.

    • Karstens

      Nilakkaan, joka siis on mitä parhain siinä mukana oleville kunnille ( Pielavesi, Keitele, Vesanto, Tervo sekä toivottavasti Rautalampi ja Suonenjoki), mukaan voisi vielä ottaa Konneveden, Hankasalmen sekä Pieksämäen että repäistä ja pelastaa Karttula irti Kuopiosta. Noistapa tulisi sitten mukavan oloinen maalaiskaupunki, joka olkoon sitten nimeltään Sydän-Suomen kaupunki tai vaikka Sisä-Savon kaupunki!

    • savolainentaiei

      Nilakka ihan jees periaatteessa joo. Tai voishan Nilakan kunnat ja Sisä-Savon yhdistää samalla kertaa suoraan Kuopioon.

      • katellut

        Tuossa on järkeä. Siis kasata noista kaikista kunnista toimiva Kuopio. Sinnehän kaikki jo kipittävät kun on asiaa "kaupunkiin".
        Siilinjärveläisten älyn vajaus hieman huolestuttaa: Melkein kaikki "hyvin toimeentulevat" siilinjärveläiset käyvät työssä Kuopiossa, mutta haluavat leuhkia hyvin toimeentulevan kunnan imagolla. Tämäntyyppisissä tapauksissa tarvitaan pakkoliitos. Jos haluaa väkisin olla siilinjärveläinen niin pysyköön sitten töissäkin Siilinjärvellä. Kuinkahan kävisi jos lopettaisi Kuopiossa duunaamisen ja hakeutuisi Siilinjärven työvoimatoimiston asiakkaaksi??
        Näitä hyödynhakijakuntia on muitakin. Kauniainen kaikista pahin.


    • MariKallePettersoni

      Harmi, että Suonenjoki ja Rautalampi ovat jättäytymässä ulos Nilakan selvityksestä. Tosin omapa on tappionsa ja hautajaisena, jonka itse aiheuttavat jääräpäisyydellään sekä pitkävihaisuudella että tyhmyydellään. Hyvästi siis jääköön Suonenjoki ja Rautalampi! Tsemppi Nilakan kunnille Tervolle, Vesannolle, Keiteleelle että Pielavedelle ja kaikkea hyvää Nilakan kunnalle ja toivottavasti saatte valtiolta sen poikkeamisluvan!

      • näinnikkää

        Olen miettinyt itse tykönäni, että mitä kullakin kunnalla on mihin se voisi keskittyä. Sitten palvelut jaettaisiin kaikille tasaisesti. Esim. Tervoon lukio, terveydenhuolto Pielavedelle, tehtaat ja kauppoja Keiteleelle jne.


    • Niinivetinen

      Nilakkaan pitäisi ehdottomasti saada mukaan Suonenjoki, Rautalampi, Konnevesi, Hankasalmi sekä Pieksämäki!

    • SAVONSULTTAANI

      Suonenjoki sulautuu Kuopioon ,kaikki näivettyy ,kirkonkellot kumisevat Sisä - Savossa muutenkin , ja tahti kiihtyy , surkeutuvaa seutukuntaa oli nimi mikä tahansa .Kuopio on myös Suomessa hidas ja pieni kaupunki , maapinta-alaa alkaa olla , mutta teollisuutta ja toimeliaisuutta ei ole ,hiipuva seutu > Pohjois - Savo .

    • Kerkontyyri

      Suonenjoki ja Rautalampi voisivat ihan muodostaa kahdestaan kivan pikku maalaiskaupungin, kun jo nyt ovat kuin yhtä kuntaa! Nilakka voi ihan hyvin olla keskenään. Toki yhdistetty Suonenjoki-Rautalampi voisi tehdä yhteistyötä sitten Nilakan kunnan kanssa ja samalla myös Kuopion kanssa. Että Suonenjoki ja Rautalampi siis kaksistaan kimppaan, Nilakka keskenään ja vaikka kumpikin sitten Kuopion yhteistyö alueeseen.
      Mutta Suonenjoki ja Rautalampi yhteen, jotta se turha raja saadaa pois siitä välistä!

    • rautu-ukko

      Taitaa Rautalampi vielä olla tulossa Nilakkaan mukaan, mutta Suonenjoki on vahvasti menossa Kuopion kelkkaan. Suonenjoen päättäjät ovat asian jo päättäneet, että Kuopion suuntaan mennään tavalla tai toisella, oli se sitten itse liittyminen Kuopioon tai vain yhteistyö itsenäisenä kaupunkina. Joka tapauksessa Suonenjoki menee Kuopiota kohti. Rautalampi pitää Nilakkaa varteen otettavan vaihtoehtona, joten eiköhän Rautalampi Nilakan mukaan lopulta mene.
      Että näin ikkään on asiat!

    • nilakkasilakka

      Joo kyllä se Rautalampi olisi hyvä lisäys Nilakkaan. Harmi ettei Suonenjoki ole tulossa mukaan niin olisi saatu 20 000 asukkaan raja täytettyä. Mut jospa se nyt näinkin menisi läpi ja saataisi se poikkeamislupa. Siis jos nyt joku saa jotain selvää ja lopulta päätettyä kuntauudistuksesta.
      Suonenjoelle tervemenoa Kuopioon sitten vaan. Pääsepähän mansikat osaksi isoa kaupunkia.

      • näinnikkää

        Kyllä siitä hyvä tulee. Mitenhän sitten ratkaistaan sellainen ongelma, jos meistä asukkaista n. 10v. päästä on eläkeläisiä suurin osa. Perustetaanko eläkeläisyhteisöjä, jossa se kuka sattuu sinä päivänä olemaan tolpillaan auttelee muita. Vaikka vallattomat vanhukset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe