Anette Olzon avautuu potkuistaan

BändiOliMinuaVarten

Aiheesta kannattaa aloittaa oman ketjunsa, koska haastatteluja on tulossa liuta. Tässä Carl Begaille annettu haastattelu: Anette Olzon - Careful what you ´wish for.
http://carlbegai.com/

27

1943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensikertalainen

      Pakko sanoa, että vaikka en ole mikään aneten fani, mutta kaiken kaikiaan haastattelussa aneten kertoma vastaa aikalailla miesten puheita nyt. Ainut vaan,että anette vetää mielestäni faktoista väärät johtopäätökset

      • kerro tarkemmin

        Mistä faktoista mielestäsi Anette vetää vääriä johtopäätöksiä?


    • Nightwish 4ever

      Totuus on fanien näkökulmasta katsottuna aika raaka.Varsin moni vanha fani piti Anetten palkaamista bändiin todella suurena virheenä, jopa suurempana kun Tarjan potkuja. Kun taas tuli lopullinen tieto Floorin siirtymisestä kiinteästi bändin, se oli faneille kun painajaisten loppuminen.Tosin Anettea tarvittiin eikä nainen sinänsä niin huono ole ja tulihan siinä toteen näytettyä se. että bändin musan saa toimimaan myös täysin erilaisella solistilla. Nämä Anetten eronjälkeiset avautumiset antavat aikalailla eri kuvan naisesta mitä hän oli bändiin tuleessaan?

    • kenkää vaan

      No tuossa haastattelussahan Annukka suoraan vahvistaa oikeaksi sen, mitä miehet aikaisemmassa vastineessaan siihen naistenlehden juttuun kirjoittivat. Siis siinä tekstissä mitä joku ammattiloukkaantuja täällä piti "ilkeänä". Yllättävää suorapuheisuutta silti myöntää, että pelko aseman menetyksestä oli kova, siitä pointsit Annukalle. Hyvä silti, että sai kenkää. Ihan aiheesta.

      Eipä tuossa loppujen lopuksi noin muuten juuri sen kummemmista asioista näytä olevan kyse kuin tuhansissa muissakaan välirikoissa eri bändeissä ja ihmisten välisissä suhteissa noin yleensäkään. Olisi vaan pitänyt mölyt mahassaan ja jatkanut elämäänsä, mutta ei, draamakuningatarta oli loukattu.

    • Just a job

      No johan on aikamoinen pompottelija tämä Anette. Hankkiutuu raskaaksi kesken tärkeän maailmankiertueen eikä hyväksy sijaista, luulee hoitelevansa raskaana ollessaan helteiset Väli- ja Etelä-Amerikat tuosta noin vaan ja lähtevänsä kohta synnytettyään pikku nyytti kainalossa Japaniin ynnä muuta... Joku 7 konsertin Australian/Uuden Seelannin kierros, joka sattui synnytyksen edelle, oli niin pikku juttu, että sehän olisi ollut tietysti siirrettävissä johonkin Anettelle sopivampaan ajankohtaan. Bändin muilla jäsenillähän ei tunnetusti ole ollut mitään muuta puuhaa Nwn tauoilla...

    • Floorin pelkoa

      Carl Begain tekemässä Anette Olzonin haastattelussa on vähän vähemmän Nightwishin syyttelyä kuin Me Naisten jutussa, Anette ei esim. syytä bändiä siitä että hänelle olisi maksettu liian vähän eikä myöskään enää valehtele, että potkut tulivat pian sen jälkeen kun oli ilmoittanut Holopaiselle raskaudestaan. Hän myöntää, että kiisteli bändin kanssa sijaisuusasiassa ja ei halunnut Flooria sijaisekseen, koska pelkäsi hänen suosiotaan ja itsensä vertaamista Flooriin jatkossa. Anette näkee raskautensa erottamissyynä, mutta vähän mutkan kautta: häntä ei olisi erotettu, jos ei olisi tullut raskaaksi. Anette on edellenkin sitä mieltä, että hänet olisi esitetty dokumentissa huonossa valossa kuten Tarjakin esitettiin hänen mielestään End of an Eralla, mutta antaa lisäsyitä kieltäytymiselle. Hän oli niin suuttunut potkuistaan, ettei halunnut olla missään tekemisissä bändin kanssa eikä myöskään halunnut samalle DVD:lle Floorin kanssa vertailtavaksi.

      Haastattelussa on Anetten toiveajatteluosio, johon NW:n miehet eivät ilmeisesti alkuunkaan uskoneet, koska pyysivät Floorin mukaan kiertueelle marraskuusta eli ilmeisesti Latinalaisen Amerikan kiertueelta lähtien. Anette siis kertomansa mukaan katsoi pystyvänsä hoitamaan Lat. Amerikan kiertueen. Bloginsa perusteella Anette oli välistä ihan vetämättömissä jo loppuvuodesta 2012 pelkästään kotonana ollessansa, epäilen kovasti, ettei hän olisi selviytynyt Lat. Amerikan rankasta kiertueesta.

    • manipulaatiota

      Tässä Carl Begain Anette Olzon -haastattelussa on jonkin verran Anetten vainoharhaisuutta ja vahvasti hänen manipulaatiotaan.
      Anette epäilee, että bänditoverit saivat vihiä hänen raskaudestaan jo kesän festareiden aikana ja laativat toinintasuunnitelman (sivuhuomautus: Anette taisi pantata raskaudesta ilmoittamista, koska ei halunnut itselleen sijaista). Jos esim. Anette oli huonovointinen ja vältti alkoholia, bänditoverit ovat hyvinkin voineet epäillä raskautta ja pohtia keskenänsä, miten hoitaa kiertue.
      Anette olisi mielestään pystynyt hoitamaan muut keikat paitsi Tyynenmeren kiertueen, jonka hän halusi lykätä myöhempään ajankohtaan, vaan Tuomaspa ei suostunut. Anette ihmettelee haastattelussa, miksi muut halusivat sijaisen tälle pienelle kiertueelle. Tässä kohden Anette viilaa vahvasti linssiin haastattelijaa ja lukijoita. Tyynenmeren kiertuetta varten tarvittiin melkein kolme viikkoa, ja sellaista vapaata aikaa ei ole tähänkään mennessä vielä ilmaantunut. Tuomas ja Marco ovat olleet täystyöllistettyjä viime kesän festareiden loppumisesta lähtien ja ovat edelleen. Lisäksi, Anette ei olisi pystynyt hoitamaan loppuun Amerikan kiertuetta sairastelun takia ja tuskin olisi pystynyt lähtemään Latinalaiseen Amerikkaan. Jos Nightwish olisi syksyllä 2013 ruvennut tekemään lykättyjä keikkoja, muita hankkeita kuten Scrooge-levyä ja NW:n seuraavaa albumia sekä Marcon erinäisiä hommia olisi pitänyt lykätä eteen päin. Ei kiitos, Anette.

    • Hyvät oltavat

      on ollut niin Tarjalla kuin Anettellakin Nightwishissa. Ei ne muuten niin kovasti valittaisi kohteluaan jälkikäteen vaan olisivat iloisia kun pääsivät eroon koko bändistä. Valitettavasti kumpikin taisi pitää asioita itseselvyytenä ja heräsivät todellisuuteen vasta eron jälkeen. Mitä tästä opimme, ... että toimittajia ei kiinnosta muu kuin myyvät otsikot.

      • ..juuri näin

        Tarjalla alkaa vasta nyt katkeruus helpottamaan, kun potkuista on kahdeksan vuotta. Anettella on pitkä katkera taival vielä edessään, kun yrittää luoda uraa omillaan. Varmasti tulee vielä monta kertaa mieleen, kun nälkäpalkalla esiintyy pikku baareissa maailmalla, että olisi sittenkin kannattanut vähän arvostaa bändikavereita ja tuottoisaa uraa.


    • valitukset jatkuvat
      • Säälikää minua

        Tässä Metal Hammer UK:n jutussa on paljon Anetten valitusta ja säälin hakemista: NW:n miehet eivät halunneet puhua englantia, Anette tunsi itsensä ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi, bändin lojaaliset fanit suhtautuivat Anetteen negatiivisesti, kaikki Anetteen kohdistunut viha teki hänet niin epävarmaksi, että sen takia lauloi todennäköisesti huonommin kuin mihin olisi muutoin pystynyt.
        Se on varmaankin yleistä, että jos porukassa on yksi ulkomaalainen, helposti puhumme keskenämme suomea, ja vain silloin englantia, kun tälle ulkomaalaiselle halutaan sanoa jotakin.
        Minusta bändin lojaaliset fanit nimen omaan hyväksyivät Anetten, bändin antifanit ja Tarja-fanit olivat hänen kimpussaan, mutta heistä ei olisi kannattanut välittää ja minusta tuntuu, ettei Anette loppujen lopuksi juuri välittänytkään.Yksi sekopää uhkasi tappaa Anetten ja pari kertaa hänelle näytettiin keskisormea, mutta kyllä uhkauksista sai osansa Tuomaskin.
        Anetten ei pitäisi panna ajoittaista huonoa live-laulantaansta vihaajien syyksi. Ilmeinen syy oli hänen vajavainen ammattitaitonsa, ja siihen olisi auttanut ahkera treenaus laulunopettajan johdolla, mitä Anette ei laiskuuttaan tehnyt. Ajoittain Anette lauloi huonosti myös flunssan vuoksi. Flunssia Anettella piisasi, mutta ainakin lievemmässä flunssassa laulaminen olisi onnistunut paremmin, jos laulutekniikka olisi olllut kunnossa.
        Erottaminen ei ollut Anetten mielestä mukava tapa kohdella sairasta ja raskaana olevaa. Kun potkut olivat joka tapauksessa tulossa, mitä niiden pitkittäminen olisi auttanut? Paras hoitaa homma pois päiväjärjestyksestä.


    • Trust Worthy

      "I can’t say it was definitely like that because they say it isn’t, but for me that was the problem."

      Huutonaurua, naamapalmuja ja epäuskoista päänpudistelua tälle lauseelle! Siis ei voi olla todellista... nainen ensin syyttää bändin miesjäseniä ja sitten sanoo itse, etteivät asiat välttämättä menneet ihan niin kuin hän itse sanoo, koska muut ovat toista mieltä. Voiko omilta sanomisiltaan enää pahemmin viedä uskottavuutta pois? :D

      • NäinSeOli,VaiOliko

        Anetten haastatteluissa hänen erottamissyynsä näkyy vaihtelevan:

        - erotettiin raskauden takia, miksi muuten olisivat erottaneet saatuaan tietää raskaudesta (Prog Magazine)
        - hänet erotettiin raskauden takia, mutta ei voi sanoa varmuudella, kun toinen osapuoli kiistää asian, mutta ainakaan häntä ei olisi erotettu, jos ei olisi tullut raskaaksi (Carl Begain haastattelu)
        - se, että Anettella oli pieniä lapsia, oli ratkaiseva tekijä erottamiselle
        (Metal Hammer UK:n haastattelu)

        Tällainen näkyy olevan ihan tavallista Anettelle, että hänen kertomuksensa ja selityksensä muuttuvat.


      • irtisanomiskiemurat
        NäinSeOli,VaiOliko kirjoitti:

        Anetten haastatteluissa hänen erottamissyynsä näkyy vaihtelevan:

        - erotettiin raskauden takia, miksi muuten olisivat erottaneet saatuaan tietää raskaudesta (Prog Magazine)
        - hänet erotettiin raskauden takia, mutta ei voi sanoa varmuudella, kun toinen osapuoli kiistää asian, mutta ainakaan häntä ei olisi erotettu, jos ei olisi tullut raskaaksi (Carl Begain haastattelu)
        - se, että Anettella oli pieniä lapsia, oli ratkaiseva tekijä erottamiselle
        (Metal Hammer UK:n haastattelu)

        Tällainen näkyy olevan ihan tavallista Anettelle, että hänen kertomuksensa ja selityksensä muuttuvat.

        Kantava teema Anette Olzonin avautumisissa ja albumin mainostamisessa on ollut, että hänet erotettiin Nightwishista. Lisäksi vielä, Anetten mukaan erottaminen tapahtui raskauden takia tai siihen liittyen ja muistutti paljon Tarjan erottamista.
        Metal Hammer -haastattelussa Anette yrittää korostaa erottamisten samankaltaisuutta. Hän kertoo, etteivät he puhuneet bändissä ennen erottamista tai sen yhteydessä ja hänen managerinsa sai sp-viestin, jossa luki vain, että hänet on erotettu.
        En usko Anetten selityksiin.
        Kun Nightwishi pyysi 20.9.12 Flooria tulemaan Anetten äitiysloman tuuraajaksi, NW:n miehillä ja Anettella oli yli viikko aikaa puhua ja riidellä sijaisuusasiasta ennen Anetten erottamista. Pattitilanteessa molemmile osapuolille tuli varmasti toisen osapuolen kanta selväksi. Bändi ei ruvennut uhkailemaan Anettea potkuilla, jos hän ei anna periksi, vaan erotti hänet. Sen jälkeen bändi ilmoitti potkuista Anettelle sekä suullisesti että kirjallisesti. Anetten yhtiön sopimus Nightwishin yhtiön kanssa piti tietenkin irtisanoa kirjallisesti. Kun erotiedote ilmaantui sekä NW:n sivuille että Anetten blogiin, bändin piti olla Anetten kanssa yhteydessä ja saada hänen hyväksyntänsä tiedotteen sanamuodolle.


    • add

      En näe mitään ristiriistaista sanonnoissa, osa on vain tehty NW-leirin lausunnon jälkeen. Eli Anette on edelleen sitä mieltä, että hänet erotettiin raskauden ja sitä seuraavien vaikeuksien takia. Mutta huomauttaapa vain, että NW-leiri on kiistänyt sen.Ja koska hän ei voi 100% tietää lopullista totuutta, koska ilmeisesti eivät keskustelleet keskenään, joten liennytyksenä myöntää toisella puolella voivan olla oman näkemyksensä.

    • Perjantain blogi

      Anette kertoo, että päivän ohjelmaan kuuluu lisää haastatteluja... Seuraavaksi hän on valinnut päivän musiikiksi yhden Nightwishin aikaisista suosikeistaan, se on The Heart Asks Pleasure First -coveri. Toinen päivän postaus on lyhyt video teaser "Lies" sinkulle, joka ilmestyy ystävänpäivänä.

      Eli siis "haastatteluja, Nightwishiä ja valheita"... ;)

    • Rehellinenkö?
      • minua aliarvioitiin

        Anette myös puolustaa taitojansa tässä Prog Magazinen haastattelussa. Hänen mukaansa pienissä paikoissa esiintyminen ennen Nightwishia, missä humalaiset heittelivät kaljaa päälle ja käskivät painumaan kotiin, oli hyvää koulutusta Nightwishia varten. Se oli koulutusta, muttei kattavaa Nightwishia ajatellen. Anettella ei ollut minkäänlaista kiertuekokemusta, ei kokemusta kuuluisassa bändissä olemisesta ja kuuluisuuden lieveilmiöistä eikä myöskään siitä, mitä kannattaa ja mitä ei kannata puhua julkisuudessa.
        Sitten Anette myös kertoo Sharon den Adelin ja Kate Bushin avulla, miten ilman muodollista koulutusta voi tulla hyväksi laulajaksi. On laulajia, jotka ovat päässeet huipulle ilman muodollista koulutusta, mutta yleisempää on, että ammattitaidon puute estää pääsyn huipulle. Ja kaikkien on harjoiteltava ahkerasti, oli takana laulamisen ammatillinen koulutus tai ei.
        Anette vielä korostaa taitoaan lyriikoiden tutkitsijana. Toisinaan hän tulkitsi hyvin, toisinaan huonommin. Esimerkiksi tämä Lies video, miksi ihmeessä hänen pitää näyttää siinä alussa iloista naamaa, kun kyseessä on surullinen avioerolaulu.


    • valehteleva puoliso
    • tyhmä selitys

      Lisää Madame Anetten haastatteluja, nyt Planetmoshista
      http://planetmosh.com/anette-olzon-interview-february-2014/.

      Haastattelussa on Anetten kiemurtelua siinä asiassa, miksi hän ei halunnut Showtime, Storytime -dokumenttiin. Ihan aluksi hän kertoi blogissaan, että häneltä kysyttiin osallistumista vasta eron jälkeen ja hänet olisi esitetty dokkarissa huonossa valossa kuten Tarja esitettiin aikoinaan. Nyt hän kertoo, että dokumentista puhuttiin löysällä tavalla, että ehkäpä tehdään dokumentti. Selitys on naurettava. Lipiäiseltä meni kuukausikaupalla aikaa dokumentin kuvauksiin ja editointiin ja hänen palkkansa, matka- ja majoituskulut, materiaalit, ehkä jotkut laitteetkin veivät kohtalaisesti rahaa. Anettea haastateltiin dokkariin moneen otteeseen, joitakin hänen esiintymisiään kuvattiin, häntä ja bändin jäseniä kuvattiin backstagella. Anette-raukka ei ole ruudinkeksijöitä, mutta hän ei voi olla niin tyhmä, että olisi kuvitellut bändin haluavan heittää rahaa kaivoon ja luopuvan dokkarista kaiken vaivannäön ja rahankulun jälkeen.

      Tässä haastattelussa Anette viimenkin myöntää sen ilmiselvän asian, että lapsen ja perheen pitäminen mukana kiertueella on myös rasitus. Keikoilla menee myöhään, ja päivällä lepo olisi tarpeen. Sen vain ei kovin hyvin onnistu, kun on perhe mukana

      • No pain, no gain

        Kiitos haastattelulinkistä. Tässä Anette muuten mainitsee, että kun häneltä kysyttiin DVD:lle osallistumisesta, siinä puhuttiin myös rahasta. Anetten olisi ilmeisesti pitänyt osallistua tuotantokuluihin, jos olisi halunnut osuuden tuotosta. Ihan loogista. Sitä en pysty haastattelusta tulkitsemaan, mikä tuon talouspuolen suhde oli Anetten esiintymiseen DVD:llä ylipäänsä. Selvästikään tuon(kaan) dokumentin tekemisestä ei ollut ennakkoon sovittu kunnolla kirjallisesti. Ja siitähän niitä jälkisählinkejä tulee... (vrt. tapaus Presidentintekijät).

        Ymmärrän oikein hyvin, ettei Anettea kiinnostanut osallistua dokumentin tuotantoon enää tuossa vaiheessa, varsinkaan rahallisesti.


    • sopimusrikkomuksesta

      Nightwish teki Anetten kanssa kaksi albumia ja Made in Hong Kong (and various other places) -dokumenttì/CD:n ennen Imaginaerum-kiertueen dokumentin tekoa. Kaikissa yhteishankkeissa oli varmaankin sama periaate rahoituksen suhteen eli kaikki Anette mukaan lukien osallistuvat levyjen ja dokumenttien rahoitukseen. Maksaminen olisi voitu hoitaa esim. niin, että Anette maksaa oman osuutensa Scene Nationille etukäteen tai Scene Nation antaa Anettelle lainaa sen summan, mitä Anetten osuus on, ja perii lainan takaisin jälkikäteen albumin ja dokumentin tuotosta.

      Sopimusasiat ovat juridisia asioita, ja sopimuksia ei pitäisi rikkoa sillä perusteella, että suututtaa. Suomen lainsäädännön mukaan jo suullinen sopimus on pitävä ja osapuolia velvoittava. Hankaluus suullisessa sopimuksessa on se, ettei sitä aina pystytä jälkikäteen varmentamaan. Uskon Ville Lipiäistä, kun hän kertoi, että Imaginaerum-dokumentin teosta sovittiin osapuolten, myös Anetten kanssa loppuvuodesta 2011, sähköpostitse. Sähköpostitse tapahtunut sopimuksen tekeminen antaa riittävän varmistuksen sopimuksen olemassa olosta.

      Anette valehtelee ilmiselvästi, kun hän yrittää väittää, ettei sitovaa sopimusta dokumentien teosta ollut. Nightwishin ei olisi tarvinnut poistaa Anettea dokumentista hänen pyynnöstään tai vaatimuksestaan. Tällaista pykälää ei ilmiselvästi ollut Nightwishin ja Anetten yhtiöiden välisessä sopimuksessa,.koska kumpikaan osapuoli ei siihen vetoa. Näyttää siltä, että Anette rikkoi Nightwishin kanssa tekemänsä sopimuksen dokumentin teosta. Mielestäni sopimuksen rikkojan tulisi korvata sopimuksen rikkomisesta toiselle osapuolelle aiheutuneet kustannukset.

      • sopimusrikkomuksesta

        Lisäys edelliseen. Kun NIghtwish päätti ottaa Anetten laulajaksi, näitä osapuolia edustavat yhtiöt tekivät kirjallisen sopimuksen. Tässä sopimuksessa on varmasti mainittu esim. että kustannukset ja voitot levyistä ja DVD:eistä jaetaan osallistujien kesken niin että Scene Nationin osuus on 4/5 ja Anetten yhtiön osuus 1/5. Imaginaerum-dokumentin kohdalla Anetten osuus olisi tullut pienemmäksi, koska osallistujia oli seitsemän.


    • menneisyyden kaikuja

      http://www.nightwishforum.com/index.php?/topic/3362-nightwish-anette-media/page-7
      Postauksessa nro 154 on käännös ruotsista englanniksi haastattelusta, jonka Anette Olzon antoi Sweden Rock Magazine -lehdelle.
      Yksi kohta haastattelussa kuulostaa tutulta jo Tarjan ajoilta, Anette ei nimittäin olisi halunnut bändin esiintyvän niin pienissä paikoissa ettei voittoa tullut. Anette ei tässä haastattelussa, kumma kyllä, syytä Nightwishia erottamisestaan raskauden vuoksi. Hän kertoo, miten heillä oli kommunikaatiovaikeuksia bändissä. Jätkät eivät halunneet puhua hänen kanssaan ruotsia, vaikka osasivat sitä hyvin. Mistä ihmeestä Anette on saanut päähänsä, että tavalliset itäsuomalaiset jätkät muka osaavat hyvin ruotsia?

      • Förlåt mig

        mutta Anetten englannin kielen taito on mitä todennäköisimmin selkeästi parempi kuin äijien kouluruotsi. Kertoo kyllä frouvan logiikasta taasen...


      • Floor : )
        Förlåt mig kirjoitti:

        mutta Anetten englannin kielen taito on mitä todennäköisimmin selkeästi parempi kuin äijien kouluruotsi. Kertoo kyllä frouvan logiikasta taasen...

        Floorilla on onneksi aivan toisenlainen logiikka ja sen vuoksi hän opiskeleekin suomen kieltä : )

        Floor on mielestäni paljon sitoutuneempi bändiin kuin esimerkiksi Anette oli.


      • Kielipää
        Floor : ) kirjoitti:

        Floorilla on onneksi aivan toisenlainen logiikka ja sen vuoksi hän opiskeleekin suomen kieltä : )

        Floor on mielestäni paljon sitoutuneempi bändiin kuin esimerkiksi Anette oli.

        Öööö...logiikasta en tiedä, mutta aluksi Anettekin opiskeli suomea. Ehkä kuitenkin liikaa luonnonmenetelmällä mm. Empun johdolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2592
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      327
      2411
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1817
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1733
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1704
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1443
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1427
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe