Takuuvuokra maksettava ennen sopimusta?

watt

Onko normaalia, että vuokranantaja vaatii 2 kk:n takuuvuokran ennen kuin vuokrasopimuksia allekirjoitetaan. Luotettavilta vuokranantajilta muuten vaikuttava vanha pariskunta kyseessä.

Mitä perusteita kyseiselle menettelylle on?

13

6323

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • y88

   Olen asunut vain isompien asuntofirmojen vuokra-asunnoissa, ja niissä on aina ollut se käytäntö, että ensin kirjoitetaan sopimus ja vasta sitten vaaditaan vuokravakuus. Avaimet on sitten luovutettu vuokravakuuden maksamisen jälkeen tulostettua kuittia vastaan. Mielestäni tuo on erittäin hyvä toimintapa. Tuntuu oudolta, että raha pyydetään ennen allekirjoitusta, koska asunto ei ole sinun virallisesti ennen nimen laittamista paperiin.

  • watt

   Ehdotettu että ensin kirjotettaisiin sopimus ja sitten maksettaisiin takuuvuokra, mutta ei oikein lämmennyt kyseiselle vaihtoehdolle. Takuuvuokratiliä ehdottivat, mutta senkin avaaminen maksaa sen 30e. Sitä paitsi kyseisen tilin avaamiseksi pankki tarvitsee vuokrasopimuksen joka tapauksessa allekirjoitettuna.

   Haluaisin ensin allekirjoittaa ja vasta sitten maksaa takuuvuokran, jotta voin olla luottavaisin mielin. Mietin, että miksiköhän vuokranantaja ei niin halua tehdä. Pelkääköhän hän esimerkiksi ettei saisikaan vuokravakuutta sopimuksen tekemisen jälkeen?

   • Vuokrailija

    Sitähän hän varmaan pelkää.
    Ehdota niin, että sopimukseen kirjataan, että avaimet kuitenkin saa vasta kun vuokravakuus on maksettu. Silloin sinä saat sopimuksen mutta heillä ei ole riskiä, ettei rahoja saisikaan.


   • ---------

    Eihän ole mahdollistakaan maksaa vuokravakuutta ennen kuin sopimuspaperi laadittu koska siihen se kirjoitetaan - summa, paperi samalla kuitti?
    Antaisitteko missään rahaa ilman kuittia?


  • Ei vaikeaa

   Voihan siihen sopimukseen laittaa tekstin, että sopimus astuu voimaan vasta kun vakuus on maksettu ja päivämäärä maksamiselle.
   Itse teen aina vuokrasopimuksen ensin, ja sitten vuokralainen maksaa vakuuden, minun tililleni. Jos joku ehdoka epäilee rehellisyyttäni, annan vaikka edellisten yhteystiedon, niiden joille siis olen aikoinaan palauttanut.

   • Välittäjä_LKV

    Minä en koskaan maksaisi sitä sinun, tai yhdenkään muun vuokranantajan tilille. Ne omat rahat kun niin helposti sekoittuvat vuokravakuuteen kun vuokranantajalle iskee yllättävä menoerä. Vuokravakuustili on helppo ja halpa tapa dokumentoida vuokranantajan tekemät nostot, ja helpottaa huomattavasti kavallussyytteen nostamista.

    Juuri menneellä viikolla vuokrasin asunnon henkilölle joka ei halunnut maksaa vuokravakuutta yhden suomen suurimpiin varallisuudenhoitoyhtiöihin kuuluvan yhtiön erilliselle asiakasvaratilille, koska nykyinen vuokranantaja oli käyttänyt vuokravakuusrahat eikä pystynyt niitä palauttamaan.

    Ja onhan se nyt vuokranantajallekin helpompaa, tilillä olevat rahat ovat omia ja niitä voi vapaasti käyttää.


   • Minä en koskaan maksaisi sitä sinun, tai yhdenkään muun vuokranantajan tilille. Ne omat rahat kun niin helposti sekoittuvat vuokravakuuteen kun vuokranantajalle iskee yllättävä menoerä. Vuokravakuustili on helppo ja halpa tapa dokumentoida vuokranantajan tekemät nostot, ja helpottaa huomattavasti kavallussyytteen nostamista.

    Juuri menneellä viikolla vuokrasin asunnon henkilölle joka ei halunnut maksaa vuokravakuutta yhden suomen suurimpiin varallisuudenhoitoyhtiöihin kuuluvan yhtiön erilliselle asiakasvaratilille, koska nykyinen vuokranantaja oli käyttänyt vuokravakuusrahat eikä pystynyt niitä palauttamaan.

    Ja onhan se nyt vuokranantajallekin helpompaa, tilillä olevat rahat ovat omia ja niitä voi vapaasti käyttää.


  • asdfasfdaafddsfaafsd

   Netissä on paljon myös vuokravakuushuijauksia. Lähinnä teksti on jotain "Olen Afganistanissa rauhanturvaajana ja en pääse näyttämään asuntoa. Lähetä 2kk vakuus, niin lähetän sinulle avaimen. Jos kämppä ei sinua miellytä, niin saat vakuuden takaisin kun lähetät avaimen takaisin.". Todellisuudessa huijari on kopioinut jonkun aidon ilmoituksen netistä eikä kämppää hänellä ole.

   Jos et pääse kämppään sisään katsomaan paikkoja ilman mitään maksamatta, niin älä näe vaivaa! Kyseessä aika varmasti huijaus!

   • eikösniin?

    Vuokrasopimuksen saa vuokranantaja purkaa jos vakuutta ei makseta sovitusti.
    Silloin vuokralainen voi joutua maksamaan kuluja.


  • ensin sopimus

   Maksuhan perustuu sopimukseen. Jos ei ole sopimusta, ei makseta mitään.

   Normaalijärjestys on se että tehdään sopimus ja siinä sovitaan miten vakuus hoidetaan. Jos vakuutta ei hoideta sovitusti, tehty sopimus raukeaa. Käytännössä vakuuden maksu on avainten luovutuksen ehtona.

   • Anonyymi

    Jos kyseessä määräaikaiseksi tehty sopimus ja vakuuden jättää maksamatta, esim. paremman asunnon löydyttyä, voiko vuokranantaja joillain edellytyksillä vaatia vahingonkorvauksia? Vakuuden maksamisen määräaikana esimerkiksi kaksi viikkoa ennen varsinaisen vuokrasopimuksen alkua.


  • unohda...

   Jos vuokranataja on pihalla tällaisissa perusasioissa, niin miten käy sitten kun asumisessa tulee jotain ongelmia?

  • Anonyymi

   olen asunut kaupunkin omistamassa huoneistossa 10v nyt kaupunki perusti yhtiön hoitamaan asuntoja ja vaatii takuuvuokraa onko oikein

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   3386
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   392
   1833
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   43
   854
  4. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   101
   781
  5. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   289
   773
  6. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   59
   764
  7. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   21
   756
  8. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   743
  9. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   75
   685
  10. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   246
   678
  Aihe