Missä Raamatun mukaista opetusta?

Pakanamaan asukas

Tuntemistani hengelliseen työhön kutsumuksen saaneista uskovista joka ainoa on paennut opiskelemaan ulkomaisiin raamatullisiin yliopistoihin. Suomessa ei enää sellaista opetusta saa.

Valtion yliopistoissa teologian opiskelu on parhaimmillaankin ajanhukkaa, mutta normaalisti opetetaan, miten pitää Raamattua satukirjana ja vaihtaa pelastus uskonnollisuuteen. Samoin diakoniakorkeakouluissa opetetaan, miten hyväksyä synti ja luopua Raamatun periaatteista. Helluntailaisten Isokirja on liberalisoitunut, joten siitäkään ei ole opinahjoksi.

Siis ei mitään mahdollisuutta erikoistua teologiaan tai hengelliseen ammattiin Suomessa.

Eihän uskoville tietysti ole työpaikkojakaan valtion kirkkojen piirissä, eikä enää juuri missään muussa isommassa seurakuntaryppäässäkään.

Uskovien työpaikat ovat uusissa pienissä seurakunnissa ja kotipiireissä, joissa Raamatun sanaa pidetään totena ja seurakuntalaisilta edellytetään uudestisyntymistä ja pyhitettyä elämää.

Ulkomailla opiskelu on ylen kallista ja vaivalloista kaikin puolin ja monilta se tavoite jää saavuttamatta. Ja niistäkin, jotka pystyvät ulkomailla opiskelemaan, moni jää opintojensa jälkeen ulkomaille töihin, vaikka Suomeen tarvittaisiin kunnollisia opettajia hajallaan oleville seurakunnille ja yksityisille uskoville. Suomi on myös lähetysmaa, johon afrikkalaiset ja muut ulkomaalaiset tulevat tuomaan evankeliumia. Eikö olisi parempi, jos täällä olisi edes yksi kristillinen yliopisto (tai edes opisto), josta valmistuisi hengellisesti päteviä evankelistoja, pastoreita ja diakonissoja.

2

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaa haikailet

      Olet etsimässä aivan mahdotonta eli yleistä raamatullista koulutusta, sillä joka suuntauksella on oma tulkintansa Raamatusta. Jotkut koulutukset näyttävät vaikuttavan sinustakin turhan sallivilta, ja heistä varmaankin sinun tulkintasi asioista on liian tiukka. Jos yksimielisyys asiasta olisi, ei tarvittaisi niin monta uskonsuuntaustakaan.

      Lisäksi vielä ihmettelen, miksi tuollaista pitäisi opettaa Suomessa yliopistotasolla, sillä eihän yliopistossa voi opiskella shamaaniksikaan.

    • mikäec

      Opiskele Herra Jumalan koulussa, eli voit tehdä vaikka samaan aikaan esim. lähetystyötä tai lukea Raamattua tai syödä rakkaudellisesti tai vaikka jutella ystävien kanssa rakkaudellisesti.

      Herran koulu on kaiken yllä oleva kasvatuksen koulu. Ei ole olemassa ihmisen järjestemää Jumalan koulua, koska silloin se ei ole Viisauden koulu.

      Voit vaikka tehdä postinjakotyötä ja samaan aikaan käydä hänen kasvatustaan.

      Hänen kasvatuksensa vaikuttaa siellä, missä hän vetää uskovaa puoleensa.

      lopuksi, ei Raamatttu sisällä kaikkea hengellistä tietoa. ja se on väline, jolla hän tuo hengellisiä ajatuksia ihmisen mieleen. Saattaa se monta kertaa viedä ihmisen kiusaukseen, kuten mässäillä niin kuin siellä on kerrottu tekevän tai kirota niin kuin siellä on kerrottu rukoilevan. Onko kiroaminen Herran Sanaa - ei jos sen ottaa pois Raamatusta - kyllä, jos sen lukee sieltä. Kaikki, mikä lukee siellä on hänen Sanaansa.

      tieto siitä, että saattaa joutua kiusaukseen kasvattaa luottamusta häneen lukiessaan Raamattua, koska tietää, että Raamattu auttaa viisauteen pääsemisessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7506
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4342
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1695
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1639
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe