Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Millainen juna-/metrolippu päiväreissulle?

päivä tukholmassa

Selailin jo sl.se-sivuja ja aikaisempia keskusteluja, mutta haluan nyt vielä varmistaa, onko mahdollista ostaa yhtä ainutta lippua jolla pääsisin Arlandan lentokentältä aamulla keskustaan, päivän aikana muutama metromatka ja illalla takaisin lentokentälle? Vai täytyykö ostaa erilliset liput joka matkalle? Metroon saa 24h-lippuja, mutta kannattaakohan ostaa kertalippuja mielummin?

Olisin kiitollinen asiallisista vastauksista!

7

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oliko tästä jelppiä?

      Jos olet valmis näkemään vähän vaivaa, niin tuolla samalla 24h lipulla (115 SEK hinta) voit tehdä kaiken luettelemasi. Sinun vain pitää ottaa Arlandasta bussi (muistaakseni nro 583 mutta tarkista tämä) Märstaan, josta ääset paikallisjunalla Tukholman keskustaan. Tuon vuorokausilipun voit ostaa Arlandasta esim. sellaisesta turisti-infosta joka sijiatsee terminaalissa 5, mutta myydään niitä varmaan Pressbyrå kioskeilla ja muuallakin. Tämä matka lentokentältä keskutsaan (siis vaihto bussi-juna) kestää tunnin verran ja vrk-lippu kelpaa bussiin, junaan ja metroon.

      Jos kuitenkin olet valmis uhraamaan 75 SEK lisää, niin voit käyttää sellaista paikallisjunaa, joka pysähtyy Arlandassakin. Siihen päästäkseen (ja samoin palatessa) täytyy maksaa tuo 75 "pääsymaksua" Arlandaan, mutta muuten kelpaa tu samainen 115 SEK hintainen vrl-lippu. Kätevä ja aika edullinen tapa tämäkin. Arlanda-keskusta väli kestää n. 40 minuttia tnällä junalla.

      Mutta jos olet kiireinen eikä rahasta tee tiukkaa, niin kaikkein nopein tapa Arlandasta keskustaan on tietysti Arlanda Express juna, jolla matka vie vain 20 min, mutta on todella kallis. Ja sihen ei tietysti kelpaa tuo vrk-lippu vaan ostettava oma lippu.

      Suosittelisin edullisuuden ja kätevyyden takia tuota mainitsemaani "keskimmäistä" vaihtoehtoa, jolloin kaikkiin matkoihisi kuluisi päivän aikana rahaa 115 75 75 kruunua. Itse yleensä käytän tuota bussi-juna systeemiä, jossa ei tarvtse maksaa mitään lisämaksuja, koska en ole kiireinen.

    • päivä tukholmassa

      Kiitos vastauksesta! Tuo 115 75 75 -vaihtoehto kuulostaa järkevältä. Maksetaanko nuo kaikki käytännössä kerralla vai pitääkö paluumatkalla ostaa erikseen jostain tuo viimeinen 75? Pitääkö ostettaessa tietää millä vyöhykealueilla liikkuu vai onko hinta aina sama?

    • lisää jelppiä

      Vrk-lipun (24-timmars biljett) hinta on sama koko läänin alueella eli jos liikut Arlandan ja Tukholman välillä ja sitten esim. metrolla Suur-Tukholman alueella, niin mistään vyöhykkeistä ei tarvitse välittää. 115 SEK vrk-lippu käy kaikkiin näihin välineisiin (mutta ei esim. Arlandasta Upsalaan) . Kun itse ostin Arlandan (turisti?)infosta tuota lippua, samalla olisi saanut ostaa myös sen 75 SEK lisämaksullisen lipun (passage-avgift) Arlandasta kyytiin nousua tai poisjäämistä varten , mutta kun en tarvinnut, niin en sitä ottanut. Eli ihan konkreettisesti en tiedä miten se toimii, onko laiturilla esim. joku portti jonka läpi pääsee vain tuota lisämaksua näyttämällä. Uskoisin että myös paluumatkaa varten sen voi ostaa samasta paikasta.

      Vrk-lippu on ihan sellanen pahvinen läpyskä, jota ei varsinaisesti leimata vaan se aktivoidaan esim. bussin lukulaitteessa kun sitä eka kerran käyttää, ja sen jälkeen se on 24h voimassa ja sitä vilautetaan lukulaitteelle bussiin noustessa tai metron/junan "spärrillä" eli portilla, josta mennään sisään laitureille. Ihanan yksinkertainen ja toimiva systeemi, ja mielestäni hyvin edullinen. 72 tunniksi ko. lippu maksaa 230 SEK.

      • päivä tukholmassa

        Kiitos avusta! :) Keskustaan pääsin helposti tuolla 115 75 yhdistelmällä ( muovikortista n. 20 maksu). Takaisin kentälle yritän tuolla juna bussi yhdistelmällä niin säästän toisen 75 kruunua. :D Ihanaa kun kaikki aikataulut ja lähtöraiteet on ilmoitettu kunnolla ja junat kulkee, toisin kuin esim. Roomassa ;)


    • StockholmBlond

      Muovikorttikaan (ns. access-kortti) ei nykyään tarvitse ostaa, vaan vuorokausiliput saa "kertakäyttöisille" pahvikorteille! Se aktivoituu kun ensimmäistä kertaa näyttää esim. bussin lukulaitteelle tai metron/junan portille ja sen jälkeen se on voimassa tuosta hetkestä 24 tai 72 h. Eli tämäkin asia on muuttunut astetta helpommaksi. Ja blondin päähän ei mene, että miten tuo kaikki tieto pystyy olemaan tavallisella ohuella pahvilipukkeella!!!

      • siru sisällä

        Kortissa on muutakin kuin pahvia...


      • tuhat kertaa pummilla
        siru sisällä kirjoitti:

        Kortissa on muutakin kuin pahvia...

        Jos haluatte matkustaa pummilla niin tässä:

        H-A 07:54 039

        EOAAXXAEOA
        EEAXAOEXAE
        EEAXOEEOEX
        EEEEEEEEEE

        SL biljett giltig till 07:54 2013-10-02
        Helt pris 36 kr ink 6% moms
        45546946282039
        m.sl.se

        Tosta pitää siis muuttaa kellonajat ja päivämäärät. Eli tuo on perus txt- lippu aikuiselle, joka on tunnin voimassa. Jotta lippu näyttää aidolta pitää tehdä seuraavat systeemit:

        -lähetä lippu "itsellesi" eli laita oman numerosi nimeksi "SL 039" eli tuo näkyy muka lähettäjänä.
        - lipun voimassaoloaika alkaa on 1h, mutta voimassaoloaika ikäänkuin antaa aina ilmaisen vartin, eli esimerkissä lippu pitää lähettää omasta puhelimesta itselle tasan 6.39 jolloin lippu on uskottava.
        - lopussaolevan numerosarjan 3 viimeistä numeroa sisältää tuon klo:n ajan 39 ja "lähettäjässä" pitää olla 039 kuten tuolla ylhäällä.
        yhtä hyvin se voi olla 049 tms.

        - varma keino matkustaa pummilla. Näyttää kännykän viestinäyttöä vaan metrovahdille tai bussikuskille.
        - jos tulee lipuntarkastus niin heittäytyy vaan tyhmäksi turistiksi niin ei saa ees sakkoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe