Lämppärin koulutus

Tietääkö kukaan

Miten ex ravuri saadaan menemään nätisti koulua? Tai miten yleensäkkin saadaan hevonen pidentämään askelijaan?? Tietääkö kukaan :)

3

68

  Vastaukset

  • Hevonen saadaan toimimaan kouluttamalla se oikein.

   Kouluttaminen on kokeneiden tehtävä ja jos et tiedä yhtään mistä aloittaisit, älä lähde joidenkin nettivinkkien perusteella kokeilemaan. Se olisi pelkkää hevosen kiusaamista.

   Pyydä apuun ammattiratsuttaja, joka kouluttaa hevosen ja samalla näet miten koulutus tapahtuu (ja ehkä joskus tulevaisuudessa pärjäät ilmankin apua).

  • Eikös ravurit mene yleensäkkin pitkillä askelilla? Siihenhän se vauhti perustuu, nopeaan jalkatyöhön ja pitkiin askeliin.
   Kuten viivasto sanoi, se pitää kouluttaa. Mutta et kerro tarkalleen mikä on ongelmasi. Sekö ettei se mene koulua ( kun sitä ei ole koulutettu ) vai eikö se pysy käsissä ( kaahaa ) vai meneekö se vain nopeata ravia kun toivot sen laukkaavan, vai mitä?

  • Pitkät askelet ei riitä kouluratsastuksessa jos selkä on pitkänä kuten juoksemaan opetetuilla ravureilla helposti pääsee. Askellajien ja -mittojen sujuvat vaihdot sekä muu tarkempi kontrolli piilee pitkälti rungon jousimaisessa joustossa, mikä ei vaan ole mahdollista jos selkä on pitkä ja lanne sen jatkona.

   "Nätisti koulua" on resepti, johon tarvitaan:

   * hevosen fyysinen valmius (raviin ja kouluun tarvitaan ihan eri lihaksia, erityisesti ex-ravurin selkä tarvitsee paljon uudelleenrakennusta)
   * hevosen ammattitaitoinen koulutus
   * ratsastajan asiallinen taitotaso

   Kysymyksesi on muotoiltu siihen tapaan että neuvoisin kiipeilemään hevosella (käynnissä tai jos mahdollista rennossa hölkkäravissa) ylämäkiä selän vahvistamiseksi. Ja tosiaan hankkimaan valmentajan/kouluttajan apua. Näin et pilaa hevostasi.

  SEISKA.FI

  • Muistatko ysäritähti David Charvetin? Tältä entinen Baywatch-tähti näyttää nyt – kuvat!
  • Sanna Marin ja Markus-aviomies ostoksilla alennusmyynneissä: "Ihan tuiki tavallinen pariskunta" – katso paparazzikuvat!
  • Kalle Keskinen paljastaa: Tämän verran korona vaikutti artistien keikkaliksaan!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   136
   3875
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   3754
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2349
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   195
   2164