PYHTÄÄN SOSSU YKSITYISTETÄÄN ???

kuntaliitos pelastus

Pyhtää kilpailuttaa sosiaali- ja terveyspalvelut
Pyhtää on hankkimassa kaikki sosiaali- ja terveyspalvelunsa ulkopuoliselta yritykseltä. Kunnanhallitus päätti keskiviikkona esittää valtuustolle, että palvelut kilpailutetaan laaditun selvityksen mukaisessa laajuudessa. Valtuustolle aiotaan pitää vielä asiaan liittyvä tiedotustilaisuus.

Kilpailutuksen ulkopuolelle jäisivät vain lasten päivähoito ja viranomaistehtävät. Palvelusopimus alkaisi ensi vuoden alussa ja kestäisi kymmenen vuotta.

Noin 50 työntekijää siirtyisi kunnalta vanhoina työntekijöinä uudelle palveluntuottajalle.

Taustalla on Pyhtään halu pitää terveyspalvelut omissä käsissä. Kunnassa pelätään palvelujen heikkenevän sosiaali- ja terveyspalvelu, eli sote-uudistuksen myötä.

Pyhtäällä katsotaan, että jos kunta ostaa palvelut ulkopuolisilta yrityksiltä, sitä ei voida pakottaa yhteiseen sote-piiriin esimerkiksi Kotkan kanssa.

7

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas kokkarteet söss

      Taka-ajatuksena lienee kaverin firmalle töitä. Tämähän ei olisi ensimmäinen kakka kokkare joka pyhtäällä yritetään kuntalaisilta salata.
      Kukahan noita paskahousuja sinne äänestää??? Jos kuntalaiset ajattelisivat omaa etuaan, olis kikkareiden kannatus kolme ääntä.

      • aathyp

        Löpölöpö. Kilpailutus ja parastarjous voittaa, kavereiden pitää sitten kyetä sellanen tekemään. Silloinhan se on kaikkien etu. Ei nyt tehdä tästä palstasta samanlaista pashakasaa kuin kotkassa.pliiiiiis


      • ei usko
        aathyp kirjoitti:

        Löpölöpö. Kilpailutus ja parastarjous voittaa, kavereiden pitää sitten kyetä sellanen tekemään. Silloinhan se on kaikkien etu. Ei nyt tehdä tästä palstasta samanlaista pashakasaa kuin kotkassa.pliiiiiis

        Niinpä , kerrohan mikä on "parastarjous" saako halvalla hyvää?


    • uutai oo

      Hoivahovi lienee oiva esimerkki, siitä kuinka hehkutettiin sen tuloa, ja kuinka hyvä palvelu siellä tulee olemaan. sauna jokapäivä, erikseen kuntoutus osasto jne. Kilpailutuksellahan sekin tuli.

      Voihan se sauna olla lämmin jokapäivä mutta sinne ei kenellekään ole aikaa viedä asukkaita, tai potilaita päivittäin. Kuntoutus on, mutta fysioterapeutti ei käy edes jokatoinenpäivä. Ei siellä siis edes periaatteessa kukaan pysty kuntoutumaan.

      Eli odotettavissa terveyskeskukseenkin ulkomaalaistaustaisia lääkäreitä, jotka työskentelevät halvemalla. Ne asiakkaat jotka eivät kykene yksityisiä palveluita käyttämään, saavat huonompaa palvelua, eikä välttämättä edes omalla äidinkielellään. Jos yksityistämissuunnitelma menee läpi, yrityksen ajatus on tuottaa voittoa, eikä tarjota mahdollisimman hyvää palvelua. Kunnan maksamat rahat valuvat ulkomaille, tai ainakin ulkopaikkakunnalle, eikä jää omankunnan taloutta tukemaan.
      osakeyhtiölain 5§ Toiminnan tarkoitus

      Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.
      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060624
      Eli jos osakeyhtiössä, joka lienee ainut mahdollinen yhtiömuoto terveyspalveluiden osalta, joku vastuuhenkilö toimisikin siten että voitontavoittelu ei ole toiminnan tarkoitus, hän rikkoo lakia. Kuntahan ei voi päättää mitä osakeyhtiön säännöissä tästä kohdasta sanotaan. Normaalisti pykälän lisäys * jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin* on asunto-osakeyhtiötä varten.

      Halvalla kun ei saa hyvää. Eikä hyvää tule jos kuntalaisia pistetään halvalla.

      Entiselle pyhtään k*nnan johtajalle, luvattiin bonusta jos talous päätyy plussalle. Pisti vuokra-asunnot myyntiin, eikä niitä voinut edes asukkaat lunastaa. Mielestäni vain täysin moraaliton taho kykenee moiseen. Asia lakaistiin maton alle, eikä siitä kovasti ole hiiskuttu, miten lopulta kävi.
      Mites sillekin kaverille kävi? Hyväveliverkosto järjesti täysin tarpeettoman viran ek:n lobbausvirastossa, Ihan en usko että *päätevyytensä* varassa sinne pelkästään pääsi.
      (*= lukijasta riippuen u/o)

    • Te, vedätetyt

      Mikä on kunnan tehtävä? Nyt suunnitelmissa ulkoistaa sosiaali- ja terveyspuoli ja myös tekninen puoli. Kai sivistystoimen eli kaiken opetuksenkin vois myydä, vaikka intiasta vois saada edullisen tarjouksen? Eiköhän saman tien myydä kaikki verotulot jollekin parhaan tarjouksen tekevälle/hyvälle kaverille, tämä sitten hoitaa kunnan tehtävät?

    • Johtaja....harhaan

      Pitäähän kaikkien virkamiesten eläkerahat saada, suomi itessään suuri yritys, työntekijät vähän laiskoja mutta hyvin pyyhki, koska nykynuoriso ei mitään saa aikaiseksi niin myydään tekemämme rahat eli firmat ulkomaille..saadaan eläkerahat taskuun..eikös je??? Kreikan saaristossa sillileivät ootteloo...hihih...terv. Johtaja

      • palavelut

        Ulkoistaa ja myydä, ei vaan tehtävä on järjestää ja vastata niistä. Se voi tarkoittaa omaa tai ostettua palvelua. Kunnan tehtävä ei ole työllistää jumalattomasti ihmisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      428
      2993
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2334
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      355
      2052
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1217
    7. 158
      1212
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe