Kaarinan pikku gansterit

Skootteritekeemiehen

Keitä ovat nämä nuoret, jotka päivästä toiseen notkuvat torin kulmilla heitellen lumipalloja mummujen ja autojen päälle?
Rikkovat ilmeisesti myös yhteistä omaisuutta bussipysäkeistä alkaen kaikkeen mitä vastaan tulee.
Alkaa hermo menemään pikkuhiljaa näihin energiajuoma pärinöissään oleviin natiaisiin.

23

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuorten elämää

      Mene seuraavan kerran ja kysy, keitäs te oikeen olette. Ihan tavallista nuorisoa, jolla ei ole joko harkkareita illalla tai yhteistä tekemistä perheen kanssa. Mitäs sitä sitten muuta nuoret tekee kun hengailee keskenään. Jos lumipallot lentää, se meinaa sitä, jotta halutaan huomiota. Ihan järkevää sakkia ne on, kun heitä jututtaa. Tekemisen puute vaivaa.

      • skootteritekeemiehen

        Näin taidan tehdä.


    • Vanhus 54

      Eiks ole nuorisolle mitää paikkaa jossa he voisivat olla koulun jälkeen?
      Moni ei varmaan halua olla kotona yksin.
      Ja se paikka pitäis myös olla auki joka päivä ilta kahdeksaan asti esimerkiksi.
      Nuoriso kaipaa omaa seuraa eikä he jaksa aina olla kotona.

      • msmsmms

        Oletko kuullut harrastuksista? Niitä on monenlaisia, jääkiekkoa, salibandyä, koripalloa, sulista, uintia, postimerkkeilyä, lennokkitoimintaa jnejne. Itsekin harrastin nuorena kaikenlaista, enkä nähnyt tarpeelliseksi että kaupungin olisi pitänyt järjestää tila jonne mennä rötväämään. Lasten vanhempien tulee ohjata nuoret elämän alkuun ja jos nuori maleksii ns. ostarin kulmalla joka ilta, jotain on pielessä.


      • Toivo1
        msmsmms kirjoitti:

        Oletko kuullut harrastuksista? Niitä on monenlaisia, jääkiekkoa, salibandyä, koripalloa, sulista, uintia, postimerkkeilyä, lennokkitoimintaa jnejne. Itsekin harrastin nuorena kaikenlaista, enkä nähnyt tarpeelliseksi että kaupungin olisi pitänyt järjestää tila jonne mennä rötväämään. Lasten vanhempien tulee ohjata nuoret elämän alkuun ja jos nuori maleksii ns. ostarin kulmalla joka ilta, jotain on pielessä.

        Kaikilla ei ole varaa harrastaa just noita jääkiekkoa, salibandyä ym.... paitsi jos vanhemmilla on rahaa.


      • lssslslls
        Toivo1 kirjoitti:

        Kaikilla ei ole varaa harrastaa just noita jääkiekkoa, salibandyä ym.... paitsi jos vanhemmilla on rahaa.

        Harrastuksia löytyy esim. urheiluseuroista jotka eivät paljoa maksa. Kaikki urheilu lapsena on hyvää varsinkin kun osa alakoululaisista ei osaa juosta kunnolla! Yllättävän usein lapsen harrastamattomuuden syynä on se että vanhemmat eivät ole arki-iltoinakaan ajokunnossa viemässä lasta harrastuksiin!


      • cujo851
        Toivo1 kirjoitti:

        Kaikilla ei ole varaa harrastaa just noita jääkiekkoa, salibandyä ym.... paitsi jos vanhemmilla on rahaa.

        salibandy nyt ei ole kallista hobbya nähnytkään, ellei nuorella ole pakottava tarve valita joukkuetta (kuten tps) jossa joukkueeseen osallistuvilta peritään järjettömiä summia vuosittain, tai penska kinuaa pirun kalliille leirille (joita ei tod. tarvita tämän lajin oppimiseen). kun pelasin 2divarissa niin maksoin vain joka kaudelta lisenssin pelimatkoilla 5e bensarahan sille pelurille jonka kyydissä matkasin. ja vaikka olin mokke niin varusteiden hintapuoli oli löyhä, kun kulutin vain kahdet housut,maskit ja kolmet lenkkarit 10vuodessa! hanskat ja polvisuojat ovat halpoja ja harkoissa voi pelipaidan kuluttamisen sijaan vetää t-tai kollegepaidalla. sehän salibandyn ihanuus on myös että sitä voi täysillä harrastaa ilman tiimiin kuulumista ja halvalla. ;)


    • Ari Ferr

      Tulevaisuuden toivoja. Huolettaa, et heidän varassa on tulevaisuudes minunki eläkkeensaanti.

    • Mowerton

      Tuollaiseksi tulee "ihan tavallinen nuoriso" kun ei ole sääntöjä, ja vaikka olisikin, kukaan ei valvo että niitä noudatetaan. Mikäli nouden "luusereiden" touhuun puuttuu, tulee noiden luusereiden luuseri vanhammat natisemaan.
      Pitäähän nuorten saada itseään toteuttaa, vaikka siinä sitten vähän mummot ja omaisuus käsrsii . . . ei voi kuin todeta . . voi helevata sentään, eipä nätytä tulevaisuus hääppöseltä. Varsinaisia Isänmaan toivoja.

    • Nuorten elämää

      "Mowerton", etkö enää muista nuoruuttasi? Ei tullut kapinoitua, vedettyä kaljaa alaikäisenä, tehtyä pikku jäyniä? Edelleen kehotan menemään jututtamaan jengiä. Siellä on ihan tavallaista nuorisoa, jolla ei ole paikkaa, missä viettää vapaa-aikaa ja kylmä kalvaa luita nuorillakin. Sitte istutaan kirjaston käytävällä. Oikeasti, alun sählingin jälkeen tulee nuorten suusta vakavaa juttua, ei ole elämä heilläkään helppoa.

      • Mowerton

        Saat uskoa että taatusti tuli kapinoitua, ryypättyä joka viikonloppu, reuhottua ja räyhättyä toisten nuorten kanssa, mutta ei vanhemmille ihmisille, jotka välillä joutuivat oikeaisemaan "hauskanpidosta", joka ei täysin vastannut heidän käsitystään sellaisesta, mutta aina kohteliaasti, eikä koskaan uhkaavasti käyttäytyen - jäynää ei, siinä mielessä että olisi muiden omaisuutta vahingoitettu, tai uhkailtu vanhempia ihmisiä.

        Ei millään pahalla, joka sukupolvella on ollut "oma" paha elämänsä, eikä kyse ole niinkään edes niistä nuorista 98% heistä on aivan fiksuja, joskin kohtuullisen näsäviisaista, mutta sellaista se on ollut aina :) Ne muutamat häiriköt ovat ne, jotka pilaavat koko jutun, tosin nuoret myös tietävät senkin, mutta jostain syystä eivät keskenään hoida häiriköitään ruotuun, silloin ei oltaisi jokapaikasta häätämässä pois. Aika simppeliä, vai mitä ?

        Usko huviksesi, ei ole mitään nuoria vastaan, mutta asiat ovat menneet pieleen. Ei lopullisesti, eikä korjaamattomasti - sillä on ainakin yksi asia josta nuoria ei varmasti voi moittia ja syyttää . . . älykkyyden puutteesta ! Heidän kanssaan kun keskustelee, ymmärtävät ja tietävät kyllä ongelman, mutta kun heille on opetettu ettei kukaan voi heille mitään . . . siis katse kotiin, siletä se lähtee :)

        Nuorissa ei siis ole todellakaan mitään vikaa, he ovat nyky-yhteiskunnan tuotteita, eivätkä tattusti tosiaan ole tyhmiä, vaan heille on opettu tämä elämäntyyli . . . vit.t muista. Elmänohjeena - No limits !!! Tuttua omasta nuoruudesta, mutta silloin vaan oli vielä sääntöjä, joita myös noudatettiin mm. vanhempien ihmisten kunnioitus - vaikka luoja paratkoon, todella harva heistä sitä olisi ansainnut, mutta sitä kutsuttiin hyväksi käytökseski. Nykyään sellainen puuttuu, ja varsinkin "laumassa".


    • Nuorten elämää

      Nuoret ovat sisäistäneet sen, mitä pärjäämiseen tarvitaan. Tiedätkö; röyhkeyttä, oman edun tavoittelua, kyynärpäiden käyttöä, muista viis. Pitää olla pokkaa, jotta tuohon taipuu. Minusta ei olisi tuohon, jotta tallaa muut alleen, yleensä ne heikommat. Nuo nuoret on tämän aikakauden tuotos.

      Omat poikani ovat empaattisia, oikeudenmukaisia ja kohteliaita, olen sen heidän kalloonsa takonut, mutta he ovatkin jo parikymppisiä. Nyt murkkuiässä olevat joutuu kohtaamaan entistä raaemman työelämän, kiltit ei enää pärjää.

      • Mowerton

        Tuo nyt ei kyllä paikkaansa pidä, tuollaisten kanssa työelämässä - ei toivoakaan, en ainakaan noilla kyvyillä, ja ihan käytöspohjalta palkkaisi. Ihmisten kanssa pitää osata tulla toimeen, eikä sikailla.


    • ohikulkijaa ärsyttää

      Googlasin Kaarinan kaupungin nuorisotilat. Niitä on VIISI. Piikkiössä, Kuusistossa ja Kotimäessä, sekä keskustassa 2 kpl. Tässä linkki keskustan toiseen nuorisotilaan Ampperiin:

      http://kaarina.fi/lapset_ja_nuoret/nuoret/nuorisotiloja/fi_FI/ampperi/

      Nämä ovat siis kaupungin järjestämät tilat. Näiden lisäksi täytyy olla kymmeniä eri hararstusmahdollisuuksia, urheilua jne. jne.

      En voi ymmärtää, että joku vielä tämän tiedon jälkeen nyyhkii sitä, että Kaarinassa nuorisolla ei olisi muuta tekemistä kuin heitellä ohikulkijoita lumipalloilla.

      • Täti x

        Okei kaikki nuoret! Nyt mennään porukalla Ampperiin viettämään iltaa ja pidetään hauskaa ja samalla ollaan pois vanhuksien tieltä, jotta saavat olla ja mennä rauhassa kauppaan ym... :)


    • kaarinalainen70

      Turpaan kaikkia niin oppii.

    • täti-ihminen kysyy

      No mites, onko kadut tyhjentyneet tätien häiritsijöistä ja Ampperi täyttynyt?

      Vai onko kuitenkin niin, että se kadulla riehuva joukko ei edes halua mitään kunnon harrastuksia, vaan on mieluiten kadulla häiriköimässä?

    • vapaa kasvatus

      Pikku K-kaupan väki on aivan helisemässä noiden räkänokkien
      kansssa, notkuvat kaupan nurkalla, melkein oven edessä, ettei
      sisälle tahdo päästä ja räkivät 5 sek välein maahan(ihme tapa).

      K-kaupan tytöt ei saa muuta kun naurua takaisin kun komentelevat.
      Siitähän kaverit saavat huomiota.
      Yksi päivä nämä "pikkukovikset" olivat yhden pyörätuolikaverin
      kimpussa, härnäsivät, olin juuri soittamassa virkavaltaa kun
      kaveri pääsi kauppaan sisälle.
      Miksikös en mennyt väliin, no siksi kun sen jälkeen olisin merkitty
      nuorten silmissä ja saisin loputtomiin kuunnella paskanjauhantaa ohi kulkiessa.
      Toki jos todella vakavaa olisivat tehneet pyörätuolikaverille olisin
      puuttunut asiaan.

    • hänen työtään?

      Keskustassa on vartija. Eikö hän voi partioida K-kaupan lähellä?

      • loparitko sai?

        Kiersi kaukaa nuoret, nyt keskustan vartijaa ei ole näkynyt pariin kuukauten.


    • J MK

      Mäkelä Jari...Asustelee siinä Pehtorinkadulla... Hän yksi noista

    • varmuus ennen kaikke

      Nimiä vaan koltiaisista tänne jotta vanhemmatkin näkee mitä ne "muruset" vapaa aikoinaan puuhastelee, voivat siitä sitten päätellä mitä niistä murusista joskus tulee kun eivät puutu niitten tekemisiin millään lailla. Ja jos niin puolustelevat ääliöitään vaan kilpaa...
      Linnaan vaan istumaan oppivat sitä tosielämän raliteettia, joskus jos ei nyt.

    • Metsään asumaan

      Kaarinan keskusta on tyhjennettävä eläkeläisistä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3554
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2166
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1702
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1597
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1434
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1305
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1145
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    9. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1139
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      976
    Aihe