Olympia lätkä

Holopaine

Huhhuh.. Ensiksi Filppula ja sitten Koivu..... Tällähetkellä Suomen kaksi parasta hyökkääjää on sivussa Olympialaisista. Kummallekkin olisi pommin varmasti ollut todella iso rooli joukkueessa, mutta minkäs teet. Lisäksi Bergenheimin kieltäytyminen oli kova takaisku. Suomen tasosessa joukkueessa nuo poissaolot VARMASTI NÄKYY ja itseltäni meni ainenkin mitalli toive tänä iltana.

Hietanen,Kukkonen,Väänänen,Lehterä,Pihlström,Aaltonen ja nytten juuri joukkueeseen liittyneet Salminen ja Immonen ovat ihan hyviä MM-kisa tason pelaajia, MUTTA MINUA AINENKIN ARVELUTTAA HERROJEN ROOLI OLYMPIALAISISSA MISSÄ ON TASO IHAN ERI PLANEETALTA KUIN MM-KISOISSA!!!!!!
Muistan liiankin hyvin kun esim. Lasse Kukkonen munaili etenkin Ruotsia vastaan viime olympiakisoissa syöttäen kiekkoja suoraan vastustajan lapoihin ja kompuroiden maalinsa edustalla. Vaikka asennetta ja kovuutta löytyy niin silti aivan liika virheitä......

Ja missä on Hagman??? Ässiä yksin kannatellut ja Suomen paras hyökkääjää viime olympialaisissa.

No loppuenlopuksi on aivan turha itkeä ja voivotella siitä mitä ei ole, nyt on keskityttävä siihen mitä on. Mutta sanoisin että jos Suomi saa mitallin niin se olisi TODELLA iso yllätys. Mitalliin vielä pari päivää sitten uskoin mutta en enään, on nuo Koivun ja Filppulan poisjäänit vaan niin kovia menetyksiä Suomen kaltaiselle joukkueelle. Mutta toivon todella että olen väärässä ja toivon leijonille samanlaista liitoa mitä nähtiin Torinossa 2006!!!

Mitalli veikkaukseni 1.Venäjä 2.Ruotsi 3.USA

6

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sir.Tiede

      Pallopeleissä voi tapahtua mitä tahansa, se nähtiin viimeksi kuukausi sitten U20 kisoissa. Ja MM-kisoissa Suomi nimettömällä joukkueella pelasi niin hyvää peliä että meinasi mennä loppuotteluun.

      Mitaliveikkaus: 1. USA 2.Kanada 3.Venäjä. Suomi saa altavastaajan edun ja venyy välieriin, ottaa ehkä mitalin??

    • lätkää tuntematon

      En ole jääkiekon ystävä enkä seuraaja, mutta arvokisamenestys kiinnostaa oli laji mikä tahansa.
      Ymmärrän näiden nyt poisjääneiden pelaajien merkityksen Suomen joukkueelle, mutta eikö toisaalta ole joukkueessa pelaavien henkilöiden ala-arvostusta, jos hehkutusta tulee vain NHL-pelaajien kautta?
      Sillä eiväthän nuo miehet ole olleet Suomen peleissä muutenkaan?

      Joten nyt kannustetaan niitä Suomen joukkueessa pelaavia miehiä, jotka ovat tehneet töitä tämän kilpailun eteen, eivätkä tule mukaan ns. takaportin kautta.

    • vertailija

      Monesti NHL-pelaajia pidetään jotenkin messiaina. Totta on, että M.Koivu olisi ollut Suomen tärkein yksittäinen pelaaja. Filppulan poisjäänti on harmi, mutta Kontiolat yms KHL-kaverit on lähes saman tason pelaajia, kyse on lähinnä pienistä nyansseista. Esim Kontiola on kehittynyt viimeisten vuosien aikana hurjasti, ja mahtuisi monen NHL-joukkueen kärkikenttiin. Sanoisin että Kontiola on lähes Jussi Jokisen tasoinen pelaaja. Jussi Jokinen oli vähällä jäädä ilman sopimusta, ja KHL-vaihtoehtokin oli lähellä. Nyt mies pelaa kuitenkin Pitsburghin ykkös ja kakkoskentissä, hyvällä menestyksellä. Mikäli sopimusta ei olisi syntynyt (mikä oli lähellä), niin Jussi Jokinen takoisi tällä hetkellä kiekkoa KHL:ssä. Ja veikkaisin että suunnilleen samoja, tai korkeintaan hiukan parempia pistelukemia, mitä Kontiola.

      Filppuloista ja Jokisista ei ole vastusta, kun jäälle heitetään Getzlafeja ja Crosbyjä, yms. Sen enempää kuin Kontiolastakaan. Se nyt vain on kylmä totuus, että Suomella ei tällä hetkellä ole ketään sellaista pelaajaa, joka voisi tasaveroisesti kiekkoilla NHL-huippuja vastaan. Sen takia on turha aliarvostaa Kontioloita ja kumppaneita, että eivät pärjäisi Getzlafeja vastaan, kun ei niitä vastaan pärjäisi Jokisetkaan, eikä Filppulat. Eikä tosiasiassa Koivukaan yksin, tarvittaisiin 3 Koivua.

      Siksi tuntuu jotenkin hassuttelulta, että Kontiola yms, pidetään automaattisesti huonompana kuin mikä tahansa NHL-pelaaja. Sanoisin että tasollisesti Kontiola on Barkovia edellä. Tosin Barkovin taso nousee koko ajan kohisten, eikä loppua näy. Mutta tällä hetkellä "tasollisesti" Kontiolan taakse jäisivät NHL-pelaajista kaikki muut, paitsi Koivu, Filppula ja JJokinen. JA tosiaan JJokisen ja Filppulan taso ei ole huikaisevan paljon parempi, vain hitusen jos sitäkään. Ollijokiset, Barkovit, Selänteet, Sakut, yms ovat tasollisesti huonompia kuin Kontiola. Ehkä Granlund voisi olla aika lähellä Kontiolan nykyistä tasoa, tosin Kontiola on luisteluvoimaisempi ja nopeampi.

      Tämän takia ihmettelen, miksi Kontiolaa ollaan monessa tapauksessa sijoittamassa Barkovien ja Ollijokisten taakse, alempiin kenttiin. Mikäli Ollijokinen ei saisi enää sopimusta NHL:ään, ja kokeilisi KHL:ää, niin pistemäärä olisi todnäk pienempi kuin Kontiolalla. Ollijokinen keikkuisi pisteissä jossain Hartikaisen ja Osalan välimaastossa. Granlund pystyisi ehkä tekemään suunnilleen samat pisteet kuin Kontiola.

      Kukaan ei kosiskelisi Ollijokisia joukkueeseen, eikä Tuomoruutuja, mikäli nämä pelaisivat KHL:ssä, eivätkä olisi Hartikaisia ja Osaloita kummempia.

      Lisäksi jotain Sakarisalmista voisi verrata Mads Zuccarelloon, joka pelaa Newyork Rangersin ykköskentässä, 171cm vartalollaan, ja on sen joukkueen paras pistemies. Tod näk Sakarisalminen olisi ainakin yhtä hyvä, jos ei parempi. Salmisen takana on kuitenkin Kovalchukit ja Radulovitkin, se kertoo jostain. Varmasti Salminen menisi heittämällä monen NHL-joukkueen ykköskenttään, ja tekisi lähes Mikko Koivun tahdilla pisteitä NHL:ssä.

      Mutta kun aina niitä sopimuksia ei saada tai kannata tehdä, tai KHL-sopimuksen saa hieman helpommalla, ja monesti se on rahallisesti parempi kuin NHL:n tulokassopimus. Moni ajattelee sittenkin vain rahaa, KHL:stä sen saa helpommin, vaikka maine ja kunnia jääkin vähäisemmäksi.

      Ainut ero on se, että NHL:ssä ns top 50 pelaajat ovat oikeasti maailman parhaita. Sen jälkeen ero tasoittuu. Kontiolat ja Jussijokiset kuuluu top50 ulkopuolelle jokatapauksessa. Mikko Koivu on ainut kuka kuuluu tuonne top 50:een. Kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän tasaista massaa, eikä suuria eroja ole.

    • ylämummo

      Pää ylös! Tottakai kannattaa lähteä hakemaan kirkkainta mitalia. Niin kuin Sir.Tiede sanoo, kaikki on mahdollista. Lätkässä tapahtuu koko ajan yllätyksiä.

      Leijonilla on omat vahvuutensa kuten hyvä maalivahtipeli ja joukkuepeli, ja kaikilla joukkueilla on huolensa. Loukkaantumisia tapahtuu muillekin. Pohjois-Amerikkalaiset ovat tottuneet pelaamaan kapeammassa kaukalossa. Venäjän joukkueelle on nyt asetettu hyvin kovat paineet, eikä punakone ole aina ollut hyvä kestämään paineita. Ja niin edelleen. Liian paljon muuttujia, joten en lähde veikkailemaan mitaleita.

    • kemin tehdas

      Noista KHL vs NHL vielä. Virallinen kerroin taitaa tällä hetkellä olla 0.83. Eli sillä luvulla kun kerrotaan nykyisten KHL-miesten pisteet, niin sitä luokkaa ne olisi NHL:ssä.

      Vertailun vuoksi...

      Sakari Salminen olisi Jussi Jokisen kanssa tasoissa kärjessä, johtaen suomalaisten pistepörssiä NHL:ssä. Jori Lehterä olisi näpärästi pari pistettä näitä jäljessä, Filppulan kanssa tasoissa. Loukkaantunut Mikko Koivu tulisi sitten, (tosin vähemmän pelejä pelanneena). Sen jälkeen Olli Jokinen jo selvästi kymmenkunta pistettä jäljessä. Tasoissa OJ:n kanssa heti Kontiola. Samoissa pisteissä myös vähemmän pelejä pelannut Granlund. Sitten Barkov jo enemmän jäljessä. Selänteet ja Bergenheimit vielä kauempana jäljessä.

      Tämä siis olisi lähellä todellisuutta, mikäli kaikki jampat pelaisi NHL:ssä, ns kunnon sopimuksilla. Sakarisalmista, Lehterää, Kontiolaa tuskin kyseenalaistettaisiin joukkueessa. Enemmänkin ihmeteltäisiin, mitä ihmeen lisäarvoa Bergenheim ja Ruutu muka toisivat joukkueelle, koska KHL-Hartikainen on samaa tasoa. Esim jotain Lehterää pidettäisiin yhtäkkiä automaattisesti parempana kuin Granlund. Lehterää varmaan tungettaisiin ykköskenttään, ja Kontiola olisi Olli Jokisen kanssa samalla viivalla, ns sentterihierarkiassa. Otsikot huutaisivat, onko Jori Lehterä jo parempi kuin Mikko Koivu.

      Varmaan Jori Lehterä voisi olla lähimpänä NHL-tasoa, jo kokonsa puolesta. Uskoisin, että jos Jori saisi sopparin NHL:ään, niin olisi heittämällä Filppulan ja Jussijokisen kanssa samaa tasoa.

      Kontiola ei ole dominoinut mitään sarjaa, vaikka maajoukkuepeleissä dominoikin, tosin hyytyi vähän kovempia maita vastaan sitten. Pystyisi silti parempaan, kuin ensimmäisellä lyhyellä nhl-visiitillä. Nyt pääsisi varmasti samanlaiseen rooliin, kuin Olli Jokinen, eli kakkos/kolmos -kentän vakiokalustoon. Siitä huolimatta parempi kuin Bergenheim, Korpikoski, Ruutu yms.

      Sakari Salminen on heiveröinen. Lihasta lisää, ja siinä on melkein Patrick Kane. Uskoisin silti Salmisenkin pärjäävän NHL:ssä, ja olevan parhaimmistoa suomalaisten osalta.

      • automaattisesti

        Lihasmassa pilasi Koivun 90-luvulla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      137
      8424
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1383
    3. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1145
    4. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      59
      1136
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1047
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      137
      970
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      775
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      768
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      751
    10. Tuli surullinen olo.

      Olit muuttunut niin paljon etten meinannut tunnistaa. Miksi rupsahdit? 😞 m-n
      Ikävä
      40
      664
    Aihe